• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kardeşimin evine gidemiyoruz

işte o yeni sayfa nasıl açılacak. damattan tek bir adım görsek beni yanlış anladınız, baba sana söylemem hataydı, ben rahatsız oluyorum kim olursa olsun girmesinden kendi kardeşlerim dahil diye bir örnek verse inanın yumuşardı bizimkiler. ama nasıl anlıyorsan öyle anla demek her yere çekilebiliyor. üslubu çok cahilce dağda büyüse tamam diyeceğim. onlar bile daha kibardır
Ben de diyorum ki bunu sadece ablanız yapabilir. Alacak hepinizi toplayacak bir araya. Sonra konuşulacak. Sular bulamadan durulmaz demişler. Kavga edilmeyecek şekilde herkes aynı barışma ve tatsızlıkları geride bırakma umuduyla bir araya gelip konuşursa ve anlaşılırsa sonra düzen gelir ferah gelir aileye. Ha bundan sonra da kim kimden neyinden rahatsız oluyorsa direk damat o kişiyle konuşur, o kişi damatla konuşur. Ne bir daha ablanız arada kalır ne de siz böyle üzülürsünüz. Damat bu konuşmadan sonra yine aynı hareketlere devam ederse geçimsizdir yani.

Ben de diyorum ki bunu sadece ablanız yapabilir. Alacak hepinizi toplayacak bir araya. Sonra konuşulacak. Sular bulamadan durulmaz demişler. Kavga edilmeyecek şekilde herkes aynı barışma ve tatsızlıkları geride bırakma umuduyla bir araya gelip konuşursa ve anlaşılırsa sonra düzen gelir ferah gelir aileye. Ha bundan sonra da kim kimden neyinden rahatsız oluyorsa direk damat o kişiyle konuşur, o kişi damatla konuşur. Ne bir daha ablanız arada kalır ne de siz böyle üzülürsünüz. Damat bu konuşmadan sonra yine aynı hareketlere devam ederse geçimsizdir yani.
Bu talep ancak onlardan gelebilir hani oluyor ya barış yemeği gibi.ancak onlar isterse olur bize şu an geri durmaktan başka çare bırakmadılar. Zamanla kopmayız inşallah bilmiyorum, hiç düşünmezdik böyle olacağını. İnsan her şeyle karşılaşıyor işte ele karışınca yele karışıyorsunuz

Bu talep ancak onlardan gelebilir hani oluyor ya barış yemeği gibi.ancak onlar isterse olur bize şu an geri durmaktan başka çare bırakmadılar. Zamanla kopmayız inşallah bilmiyorum, hiç düşünmezdik böyle olacağını. İnsan her şeyle karşılaşıyor işte ele karışınca yele karışıyorsunuz
Ben yaşadım bu durumu. Bu teklifi aileden ve eşimden bekledim ancak olmadı. Olaylar hep büyüdü de büyüdü. Bu duruma biri el atmazsa soğuk savaşlar içten içe tüketiyor insanları. Ben hem ablanız açısından hem de eşiniz açısından ele alıyorum durumu gerçekten çok kötü. Siz mesela konuşmaya olumlu bakıyorsunuz bence bu çok güzel. Topluca bir görüşme organize etseniz önce küçükler sonra büyükler olmak üzere çok güzel olur. Anlatın ne düşünüyorsanız dökün içinizi belki adam hiç ummadığınız şeyleri görüp içinde büyüttü. Emin olun ablanız biliyordur ne olduğunu. Önce ablaya açın bu durumu o eşiyle konuşsun bir araya getirsin sizi. İnanın konuşarak, doğru iletişimle açılmayacak kapı, kalp yoktur.

Kardeşinizle hiç açık açık konuşmayı denediniz mi? Konuşmadıysanız bir gün arayın, çok özledim seni şu gün bana gelsene oturalım hasret giderelim deyin, annenizi, diğer kardeşinizi çağırmadan başbaşa oturun, onu çok özlediğinizi, çok üzüldüğünüzü söyleyip olayların neden bu duruma geldiğini sorun, kardeşiniz eşinin niye böyle bir tavır takındığını biliyordur, belki sizin bilmediğiniz veya gözden kaçırdığınız haklı gerekçeleri vardır, işin aslını astarını konuşup anlamaya çalışın.

Kardeşiniz derse ki eşim şu şu olaylara çok kırıldı o yüzden tavır yapıyor, o zaman anne babamızda üzülüyor, eğer oluru varsa sen eşini ben bizimkileri ikna edeyim bizde bir akşam yemeği düzenleyelim dersiniz.
Eğer ki enişteniz ortada hiçbir sebep yokken eşinin ailesiyle görüşmek istemiyorsa durumu olduğu gibi kabullenip kardeşinizle ailenizin veya kendi evinizde eşi olmadan görüşmeye devam edersiniz.

İnsanın inadına inadına gidip rahatsız edesi gelmiyor mu Allah aşkına 😡Ama serde kerdesin yuvası bozumasindi var değil mi? Ya elin YaBaNiniN sizin kardeşlik ilişkinize yaptığı işe ne yapacaksınız?Bence çözüm kardeşinle, gerekirse Elin YaBaNiyLa üslup dahilinde konuşmak..

Allah Allah, sizinkiler sülalecek yatak odaniza mi akiyor ? Benim hic uyarmama gerek bile kalmadi. Bizde kimse kimsenin yatak odasina girmez. Yasli, dul kv.nin odasina bile
Hayır akmıyorlar. Ama benim eşim kardeşim yatak odamıza girdi diye aileme savaş açacak kadar şuursuz değil. Çok şükür bende değilim. Yani eşimin ailesini yatak odama bez almaya girdiler diye aforoz etmem. Çiğlik resmen. Adamın yaptığı normal mi şimdi?

Merhabalar. Kız kardeşim 3 yıllık evli. Eşi bizimle pek barışık değildi başından beri, konuşmayı sevmez etmez yanaşmaz onu öyle kabul ettik. Bir hareketimize gıcık oldu mu bittik, daha da yüzümüze bakmaz. öyle huyları var değişik.
Başımızdan şöyle bir olay geçti ve hala sürdürülüyor malesef,
3 kız kardeşiz. En küçük kardeşimle annem evli olan kardeşim yeni doğum yaptığında onda kaldılar ona yardımcı olmak için, burda zaten bizim damat gıcık olmuş yine onun sevmediği diziler izleniyor diye, onun yanında otursalar uzanamıyormuş rahat edemiyormuş, ayrı odaya geçip konuşsalar ondan gizli ne konuşuluyormuş diye söylenmiş. Bu hareketinden 1 ay sonra en küçük kardeşim 19 yaşındaydı o zaman yine böyle kalmaya gitti tek başına hem yeğenini görmek hem ablasına yardımcı olmak için 3-4 günlüğüne. 3. gününü telefon gelmiş bizim damattan babama. Ben rahatsızım ayrı odalarda oturuyorlar, covid vardı o zaman ortadan salatadan yemiyor ben ordan yiyorum diye tabağını ayırıyor benden demiş, bir de yatak odama giriyor bundan dolayı çok rahatsızım demiş. Babam şok olmuş tabi ne demek yatak odama giriyor sen varken mi giriyor demiş, yok demiş olmasam da girmesin ben bundan rahatsızım, babam da o zaman gelip alayım kızı demiş nasıl anlıyorsanız öyle anlayın demiş. Ayrıca annesiyle ablası da odama giriyorlar demiş ( biz de doğum öncesi temizliğe gitmiştik ben yatak odasını süpürürken odaya girdi bu ya da ev kalabalıksa kardeşinin nişanı vardı başka bir zaman odaya giyinmeye gitmiştik) yoksa bizim ne işimiz olur onun yatak odasında. Babam da annemi almış arabayla gitmişler kardeşimi almaya damat evde yok, kardeşlerim şok olmuş ne oldu aniden geldiniz diye,onların haberi zaten yokmuş arandıklarından, orda babam kardeşime sormuş odasına giriyormuşsun o varken mi girdin yok demiş ablam bebeği sallıyordu benden bezini getirmesini istedi ben de odaya bıraktım çıktım eniştem de kapıdan odaya giriyordu ben çıkarken demiş..
evlerine de o kadar çok gitmiyorduk zaten biz gidince damat evden işim var diye çıkıyordu biz kardeşimle oturuyorduk babam da olsa gidiyordu adam. tokum diyip sofraya oturmuyordu vs böyle hareketleri vardı.
hal böyle olunca babam da kardeşimi alıp gelmiş, bir daha da evinize gelmeyiz demiş. Aşağıda da kayınvalidesi demiş bir yere bu kadar çok gidilmez ki, siz kim bilir benim oğluma ne yaptınız da böyle davranıyor vs.
Benim nikahım oldu sonrasında damat bey gelmedi. Bir ay sonra annesi vefat etti ben gitmedim babamla annem gitti 2-3 saat annem durmuş babam başka yere uğramış son 1 saatte babam gelmiş oraya. Ki annem babamı zorla götürmüş babam orda işim yok demiş annem aman ayıp olur demiş, bu arada aile binasında oturuyor kardeşim. sonrasında babam suçlu oldu niye o kadar az durdu bizim cenazemiz vardı da herkes sordu demişler. babası babamı aramaz oldu asla bu durumdan dolayı kızmış, ama kimse niye gelmiyorsunuz etmiyorsunuz demiyordu öncesinde.
1 yıldır kardeşimin evine gitmiyoruz haliyle eşim de yatak odası muhabbeti yapan bacanağının yüzünü görmek istemiyor,babam da o damat evime gelmesin dedi, kardeşim annemlere gelir bebeğiyle , giderken babam bırakır kapısına kadar geri döner. böyle bir hale geldik.
Yeğenime çok düşkünüm görmeye gidemiyorum bile. o gelirse ayda bir ya da 2 ayda bir görüşüyoruz.
Bu durumun düzelme imkanı var mı? Biz nerde yanlış yaptık ne yapmamız gerekiyordu da yapmadık. Sizden görüş almak istiyorum.
bu arada istanbuldayız ayrı şehirlerde değiliz.
Tek suçlu kardeşiniz. Bu kadar ezik olmasın yahu. Eminim kayınbabasının her işini de o yapıyordur şu an. Ağzını açıp sizi savundu mu acaba? Merak ettim.

Merhabalar. Kız kardeşim 3 yıllık evli. Eşi bizimle pek barışık değildi başından beri, konuşmayı sevmez etmez yanaşmaz onu öyle kabul ettik. Bir hareketimize gıcık oldu mu bittik, daha da yüzümüze bakmaz. öyle huyları var değişik.
Başımızdan şöyle bir olay geçti ve hala sürdürülüyor malesef,
3 kız kardeşiz. En küçük kardeşimle annem evli olan kardeşim yeni doğum yaptığında onda kaldılar ona yardımcı olmak için, burda zaten bizim damat gıcık olmuş yine onun sevmediği diziler izleniyor diye, onun yanında otursalar uzanamıyormuş rahat edemiyormuş, ayrı odaya geçip konuşsalar ondan gizli ne konuşuluyormuş diye söylenmiş. Bu hareketinden 1 ay sonra en küçük kardeşim 19 yaşındaydı o zaman yine böyle kalmaya gitti tek başına hem yeğenini görmek hem ablasına yardımcı olmak için 3-4 günlüğüne. 3. gününü telefon gelmiş bizim damattan babama. Ben rahatsızım ayrı odalarda oturuyorlar, covid vardı o zaman ortadan salatadan yemiyor ben ordan yiyorum diye tabağını ayırıyor benden demiş, bir de yatak odama giriyor bundan dolayı çok rahatsızım demiş. Babam şok olmuş tabi ne demek yatak odama giriyor sen varken mi giriyor demiş, yok demiş olmasam da girmesin ben bundan rahatsızım, babam da o zaman gelip alayım kızı demiş nasıl anlıyorsanız öyle anlayın demiş. Ayrıca annesiyle ablası da odama giriyorlar demiş ( biz de doğum öncesi temizliğe gitmiştik ben yatak odasını süpürürken odaya girdi bu ya da ev kalabalıksa kardeşinin nişanı vardı başka bir zaman odaya giyinmeye gitmiştik) yoksa bizim ne işimiz olur onun yatak odasında. Babam da annemi almış arabayla gitmişler kardeşimi almaya damat evde yok, kardeşlerim şok olmuş ne oldu aniden geldiniz diye,onların haberi zaten yokmuş arandıklarından, orda babam kardeşime sormuş odasına giriyormuşsun o varken mi girdin yok demiş ablam bebeği sallıyordu benden bezini getirmesini istedi ben de odaya bıraktım çıktım eniştem de kapıdan odaya giriyordu ben çıkarken demiş..
evlerine de o kadar çok gitmiyorduk zaten biz gidince damat evden işim var diye çıkıyordu biz kardeşimle oturuyorduk babam da olsa gidiyordu adam. tokum diyip sofraya oturmuyordu vs böyle hareketleri vardı.
hal böyle olunca babam da kardeşimi alıp gelmiş, bir daha da evinize gelmeyiz demiş. Aşağıda da kayınvalidesi demiş bir yere bu kadar çok gidilmez ki, siz kim bilir benim oğluma ne yaptınız da böyle davranıyor vs.
Benim nikahım oldu sonrasında damat bey gelmedi. Bir ay sonra annesi vefat etti ben gitmedim babamla annem gitti 2-3 saat annem durmuş babam başka yere uğramış son 1 saatte babam gelmiş oraya. Ki annem babamı zorla götürmüş babam orda işim yok demiş annem aman ayıp olur demiş, bu arada aile binasında oturuyor kardeşim. sonrasında babam suçlu oldu niye o kadar az durdu bizim cenazemiz vardı da herkes sordu demişler. babası babamı aramaz oldu asla bu durumdan dolayı kızmış, ama kimse niye gelmiyorsunuz etmiyorsunuz demiyordu öncesinde.
1 yıldır kardeşimin evine gitmiyoruz haliyle eşim de yatak odası muhabbeti yapan bacanağının yüzünü görmek istemiyor,babam da o damat evime gelmesin dedi, kardeşim annemlere gelir bebeğiyle , giderken babam bırakır kapısına kadar geri döner. böyle bir hale geldik.
Yeğenime çok düşkünüm görmeye gidemiyorum bile. o gelirse ayda bir ya da 2 ayda bir görüşüyoruz.
Bu durumun düzelme imkanı var mı? Biz nerde yanlış yaptık ne yapmamız gerekiyordu da yapmadık. Sizden görüş almak istiyorum.
bu arada istanbuldayız ayrı şehirlerde değiliz.
cok kotu ya. kardesinizi yalniz birakmayin o yamyamlarin arasinda.

Kardeşim hepsini çok güzel ağırlıyor, gidiş geliş yapıyorlar. onlar hayatından memnun, biz boynu bükük kaldık kimsenin umrunda değiliz
ah ben olsam aynısını yapardım da işte insanın içinden gelecek, ha bu arada kocası demiş sen de yaparsan sonuçlarına katlanırsın diye
E o zaman kardeşinize müstahak. Yarın başı derse girse utanmadan ilk size gelir ama

Hayır akmıyorlar. Ama benim eşim kardeşim yatak odamıza girdi diye aileme savaş açacak kadar şuursuz değil. Çok şükür bende değilim. Yani eşimin ailesini yatak odama bez almaya girdiler diye aforoz etmem. Çiğlik resmen. Adamın yaptığı normal mi şimdi?
Olay, başlık sahibinin kendi basindan geçmemis. Baglamindan koparip orta yerinden ve baskasinin ağzindan anlatiyor. Söyle olmus, böyle olmus. Eksik mi anlatiyor, üsluplar nasıldı, bilmiyoruz. Bir sey söylemek güc. Olayda, abla, halinden hic sikayetci degil. Esiyle, olayın öncesinde ve sonrasında mutsuz degil.

Ee, baldiz ve anne baba da o eve gitmeyiversin, gitmek zorunda degiller. Bu olay bu kadar. 🤷‍♀️

Ya su yatak odasina girilmezcilere hastayim sanki gittikleri ev 8 odali bir evde tutup yatak odasinda giyinmisler ya zaten salon disinda muhtemelen iki oda var orasi musait orda giyinildi ayrica ben yatak odamda cekmecelerin icinde kim bilir neler var neler gibi sacma bisey ilk kez burda duydum kim gider sizin cekmecelerinizi karistirir giren kiyafet degisir namaz kilar bunun gibi seyler sacma sapan yorum yapiyosunu ustunu degisende zaten kapiyi kilitlemistir
Hanimefendi , size çekmecelerimizin icinde kondomlar, kayganlastiricilar, fantezi gecelikler, ponponlu kurdeleli ic camasirlari, ayrica altinlar, takilar, bir cuzdanda bir miktar doviz vs olmasi sacma geliyor olabilir. Ne yapalim ki hepimiz pacali pazen don doldurmuyoruz🤷‍♀️ cekmecelerimize. Benim en ozel odami, kim icerden kilitleyecekmis, onun ben alnini karislarim valla.

Hanimefendi , size çekmecelerimizin icinde kondomlar, kayganlastiricilar, fantezi gecelikler, ponponlu kurdeleli ic camasirlari, ayrica altinlar, takilar, bir cuzdanda bir miktar doviz vs olmasi sacma geliyor olabilir. Ne yapalim ki hepimiz pacali pazen don doldurmuyoruz🤷‍♀️ cekmecelerimize. Benim en ozel odami, kim icerden kilitleyecekmis, onun ben alnini karislarim valla.
O dediklerinizin hepsi doviz haric cunku evde degerli biseyi cekmeceye koymam bendede var ama bunlar var diye aaa hayir odama giremezsiniz demiyorum girebilir giyinebilir uzanmasi gerekiyosa uzanabilir bu sizin dediginiz gibi olay cikaracak bir mevzu degil ya abartiyorsunuz iste hastamisiniz odayi kutsal ilan ediyosunuz

O dediklerinizin hepsi doviz haric cunku evde degerli biseyi cekmeceye koymam bendede var ama bunlar var diye aaa hayir odama giremezsiniz demiyorum girebilir giyinebilir uzanmasi gerekiyosa uzanabilir bu sizin dediginiz gibi olay cikaracak bir mevzu degil ya abartiyorsunuz iste hastamisiniz odayi kutsal ilan ediyosunuz
kim kimin yatak odasina girip icerden kilitleyerek bisey yapar ? Hastalik lafinizi da iade ederim. Terbiyenizi takinin. Herkesin yasam kültürü farkli farklidir. Sevistigimiz oda tabiki de kutsaldir. Otobus duragi mi orasi?

Cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Hak verenler kadar vermeyenler de olmuş. Benim çözüm arama sebebim benden çok anne babamın üzülmesi. Annem ara ara iç geçirir ahh kızımın evine gidemiyorum binbir zorlukla çeyiz düz ev dizdik büyüttük bir çayını içemiyorum,torunumu görmeye gidemiyorum diyor. Bir anne için ne kadar acı. Bir baba için de öyle kızının kapısına kadar gidip baba gel bi kahve iç eşim evde yok demesine rağmen reddediyor. Onların arabası yok ha diyince gelemiyorlar. Eşi zaten getirmiyor kardeşim parası varsa taksiyle yoksa otobüsle gelmeye çalışıyor. Müsaitse babam alıyo vs. Aile binasında oturmayı kabul etmesi baştan yanlıştı. Ben de hep karşı çıktım ama kendisi kabul etti. Bize tuhaf gelen damadın kardeşlerinin ve annesinin yatak odasına girmesinden rahatsız olmayıp bu durumu bize sorun etmesi. Biz bu olayı yaşadıktan sonra kardeşim de onun ailesini yatak odasına sokmamaya başladı. Evet sadece yatak odasına sokmadı evine sokar ağırlar yedirir içirir onlardan yana problemi yok ama ben olsam benim ailemi istemeyenin ailesini istemezdim. Bir kötülük görür kötü söz duyar amenna haksız ailem derim. Ama asla öyle bir şey yaşanmadı.
Adam belli ki misafir sevmeyen insanlardan birisi. Belki de ailesine gücü yetmedi diye bıktım artık aile iliskilerinden diyip delirdi açıkçası kendisini tam olarak tanımıyoruz.

Bu olanlar tabii ki hoş olmamış. Ancak birisi yazmıştı ilk gidişte 30 gün kalinacagini en başından biliyor muydu? Bunu kız kardeşinize söylemiş miydiniz o da bunu onunla konuşmuş muydu? Bunlar amaan kızımın evi değil mi diye düşünülse de değil. O ev oncelikle ablanizin ve eşinin evi. Esin çiğnenme durumu varsa huyu da yumuşak değilse bu böyle ne kadar devam edecek diyip rest çekmiş belli ki.

Kendince rahatsız olduğunu belirtmiş ama bir değişiklik olmamış diye düşünmüş olabilir. Bunu direkt babayı arayarak yapması elbet doğru ve uygun olmamış en azından ben olsam 2 de değil belki 4 5 te yapardım o ayrı. Ama belli ki onu rahatsız eden bir durum olmuş. Belki ailenizdeki bir üye laf sokan birisi, açıkçası sizi tanımıyoruz.

Belki fazla naif düşünüp farklı bakıyorum olaya ama eğer bu tarz şeyler varsa adam belli seviye birilerini istememekte haklı olabilir. Bu, bu kadar yine de uzamali miydi ya da eşi için hatır gösteremez miydi? Ben olsam gösterirdim ama o göstermemiş belli ki.

kim kimin yatak odasina girip icerden kilitleyerek bisey yapar ? Hastalik lafinizi da iade ederim. Terbiyenizi takinin. Herkesin yasam kültürü farkli farklidir. Sevistigimiz oda tabiki de kutsaldir. Otobus duragi mi orasi?
Evde esim varsa kapiyi kilitleyip kiyafet degisebilir sevisilen Yer kutsalmi mesela siz hic odadan baska bir yerde sevismiyosunuz ozaman? Ay neyse ya konu cok sacma bence yatak odasi kutsal falan degildir eve gelen kizkardesim istedigi gibi girebilir odaya sorun yok

Seviştiğimiz oda kutsaldır diye bir şey görmedim hayır bu bir kabus ve az sonra uyanacağım🙏🙏🙏

Yatak odası dışında bir yerde seks yapmamanıza üzüldüm by the way….

Seviştiğimiz oda kutsaldır diye bir şey görmedim hayır bu bir kabus ve az sonra uyanacağım🙏🙏🙏

Yatak odası dışında bir yerde seks yapmamanıza üzüld
Esin kardeslerinin insanin yatak odasina girip kapiyi da icerden kilitlemeleri tuhafiniza gitmiyor da buraya mi takildiniz?

Back