Kardeşimin evine gidemiyoruz

Aynısının bir benzeri eski komsumun eşi,onlarada kimse gidip gelmez,herseyden rahatsız olur adam.kimse rahat oturup kalkamaz,duzgun bir ogun yemek yenmez evlerinde.kendi babası bile evine gttginde tuvalet icin camiye gidermiş ne kadar içler acısı bir durum.Kadinda ekonomik özgürlüğü olan ayaklari uzerinde durabilen güçlü bir birey ama kocasının karşısında ağzını açıp tek kelime edemez,öyle kabul etmiş ömrünü geçirmiş o hanzoyla.Allah iyi insanlarla karşılaştırsın hepimizi neler var millette allahim sen uzak et kapılardan.Size de kolay gelsin Krdesiniz kim bilir nelerin altında eziliyor nasıl psikolojik siddetlerlere maruz kalıyordr.

Adam sizi sevmiyor şu veya bu sebeple gıcık oluyor. Muhtemelen kardeşiniz de bunu biliyor kocasına bir şey diyemiyor. Ben zaten anneme giderim ama kocamlada aramı iyi tutarım modunda. O zaman gitmeyeceksiniz bu kadar basit. Bunda dert edecek ne var enişte yani
Olay sonrası kardeşim anneme demiş ki" siz de o yokken gelin anne"
bize çözecek bir durum da bırakmadı açıkçası

o nedenle yarın bir gün bize bununla ilgili birşey derse kardeşim sen bize yapılacak birşey bırakmadın diyeceğim. bana da dedi bu konuyla ilgili çözümün var mı dedim siz de o yokken geleceksiniz benim de elimden bir şey gelmiyor dedi. çözümün bu mu dedim evet dedi. yani bize ihtiyacı olduğunda bizlik bir durum olmadığının farkında olur diye düşünüyorum. biz ona diyemeyiz ki ortalığı yık kavga çıkar diye

Son düzenleyen: Moderatör:
Kimse taştan doğmadı. Herkesin ailesi var. Kimse kimsenin ailesine laf söyleyemez. Ya da ailesini engelleyemez. Ya da ailesine terbiyesizlik yapamaz. Bu yola giren,tevessül eden kişiler, evli olduğu kişiye saygı duymuyordur,sevmiyordur evliliği idare edemiyordur. Asosyaldir. Beceriksizdir. ( Eğer kadın ve veya erkek normal ise) Sizin ailenizi aile olarak görmeyen kadın ya da erkek sorunludur. Nokta. ( Eğer aile normal bir aile ise)

Bazı insanlar böyle maalesef :KK43: bence yapacak bir şey yok. Burada çok konu görüyoruz “kayınvalidem yatak odama girdi” diye dünyanın sonuymuş gibi. Ama mesela ben daha yeni kayınvalidemi alıp yatak odama çıkarttım kızımın beşiğini görsün diye. Kayınvalidem titiz biz eşimle değiliz. Ortalık da dağınıktı ama hiç sallamadım. Bazıları dayanamıyor yatak odasını kutsal bir yer olarak görüyorlar. Huy bu yani.

Diğer şeyler de herkesin yaşadığı şeyler. Ben de kayınvalidem geldiğinde uzanamıyorum doğal olarak :p normalde pijamayla koltuğa yatay pozisyonda atlarım öyle diyeyim. Misafir elbette rahatsızlık verir. Ama böyle düşünüyorsa damat bey kardeşinize söyleyecek, o da size söyleyecekti ve evlerine de hiçbir tarafın misafirini kabul etmeyeceklerdi.

Kız kardeşinizle konuşun. O memnunsa yapacak bir şey yok. Yeğeninizle çok içli dışlı olmanız anası babası istemiyorsa mümkün değil maalesef.
Aynen ben de hic rahatsız olmam kötü niyet yoksa. Kadin bana yardim ediyorsa bir sey getirip götürüyor temizliyor duzenliyorsa lutfen girsin hatta yani 😂 huy meselesi. Oda işte yatak odasi diye cok abartmaya gerek yok. Cok ozel kimsenin gormesini istemediginiz bir seyler varsa altlara saklayın gecin misafir varken. Görürlerse de görsünler temizlerken falan yani kimseyi ilgilendirmez.
Eniştenin yaptigi cok ayip bence yok babayi aramak falan aile terbiyesini boyle mi vermisler. Damat dediginin bi agirligi olur kayinbabadan da cekinmesi gerekir. Mizmizlanir gibi aramalar bilmem ne. Bu cesareti nerden alıyor? Çok üzüldüm gercekten...

Bu olayın mantıklı açıklanacak bir tarafı yok. Damat beyin bencilliğinden ve art niyetinden kaynaklanıyor. Kardeşiniz de baş edemediği için sessiz kalıyordur. Gerçekten Allah kimseyi arsız insanla karşılaştırmasın. Bu tür insanlar problemli kişilikler. Yoksa yatak odasına girmiş, diğer odada oturmuş. Bunlar sorun edilecek konular değil. Sizler yeterince alttan almışsınız. Daha da yapacak birsey yok.

Hayır da yatak odasına anlık girmeyi engelleyecek kadar ne olabilir ki. Özel pazen çizgili pijamasını mı görmüş kardeşiniz. Bu konuda hassasiyeti varsa bir insanın kardeşinizin isteklerini kendi yerine getirseydi. Sizin anneniz kardeşiniz onun yükünü hafifletmeye, hizmet etmeye gitmişler bir nevi. El üstünde tutacağına taa babanıza kadar olay çıkarması gerçekten çok ayıp. Üstelik aile apartmanında büyük ihtimalle hangi sınırlar, hassasiyetler ezilirken. Ama işin özü kardeşiniz. Kardeşiniz tavır koymadıktan sora bu durum katlanarak gider. Siz de hiç karışamazsınız.

Babayı dışlamak değil amacım. Sadece hassas bir anımda annemin "de" yanımda bulunmasını isterim. Ki zaten kardeşim falan da yok bakmaya gelecek. Hoppa De bağlacını kullandım farkındaysan. Tabi ki eş desteği de şart. Ama annemin varlığı çok farklı.
Bilmiyorum Yengenç, her ne olursa olsun gel kızını al diye kayınpedere telefon açmak çok aşırı. Kovmak çok çok aşırı bir davranış şekli. Karısı kendi ailesini kovsa neler yapardı tahmin edersin ortalama bir Türk erkeğini.

Konuda bahsedilen koca öyle doğum yaptı eşim kimse gelmesin karı koca biz bakarız diyen modern kocalardan değil bu 1
2. zaten iyi bir eş olsa loğusa eşini üzmeden tatlı dille olayı çözerdi
Birde dün evlenip bu bebek bugun olmadığına göre konu sahibi zırt pırt evlerine giden gelen tipler değillermiş çünkü babasını bir kere aradığında babası hemen tavrını koymuş daha önce olmuş olsaydı bu olay baba daha önceden tavrını koyardı.Ayrıca hep verilen damadın rahatlığını düşünüyorsunuz da yok ayak uzatamaz yok yatak odası filan.Doğum zamanı öncelik bebeğinve ablanındır.acaba ablanın sütü mü vardı yürüyebiliyor muydu ? ailesi yardım için mi gitti? Kocası bunları düşünse zaten rahatsız olsa da bebek ve lohusa eş için yutardı bazı şeyleri.Yahu evine bebek gelmiş mutlu olsana azcık hala kendi keyfini düşünüyor.Adam nereden tutarsan tut hanzoo.

Yani kısaca eşeğin hatırı yoksa sahibinin hatırı var.

Yahu yeni doğum yaptım bize de öyle akıl veren olmuştu karı koca bakın kimseyi almayın eve diye :p annem zorla geldi ki iyi ki gelmiş. 3 kişi 1 çocuğa zor baktık ilk 2 hafta. Çocuk emmedi. Eve emzirme danışmanı geliyordu saçma sapan şeyler yaptırıyordu katater emzirmek gibi. Zaten tek başına yapılacak iş değil. 2 kişi beslemek için uğraştığında yetişkinlere yemeği kim yapacaktı? Valla açlıktan ziyan olurduk :p. Kısaca yardımcı biri iyidir arkadaşlar. Bu arada eşim de çocuğun her şeyiyle ilgilenir. Bağı da güçlü :)

Aynen ben de hic rahatsız olmam kötü niyet yoksa. Kadin bana yardim ediyorsa bir sey getirip götürüyor temizliyor duzenliyorsa lutfen girsin hatta yani 😂 huy meselesi. Oda işte yatak odasi diye cok abartmaya gerek yok. Cok ozel kimsenin gormesini istemediginiz bir seyler varsa altlara saklayın gecin misafir varken. Görürlerse de görsünler temizlerken falan yani kimseyi ilgilendirmez.
Eniştenin yaptigi cok ayip bence yok babayi aramak falan aile terbiyesini boyle mi vermisler. Damat dediginin bi agirligi olur kayinbabadan da cekinmesi gerekir. Mizmizlanir gibi aramalar bilmem ne. Bu cesareti nerden alıyor? Çok üzüldüm gercekten...
huy meselesi ayrı bir şey karısına demiş kardeşine söyle girmesin o da umursamamış baktın umursamıyor dersin ki ablana söyledim ama umursamadı ben rahatsız oluyorum ben evdeylen girmezsen sevinirim dese tamam enişte derdi kardeşim zaten. bu kadar basit bir şey nerelere geldi. baba aranır mı canım babalar en son konuşulacak kişilerdir. halledilemeyecek bir durum olur tamam en son gidersin büyük olarak konuşursun. babam nasıl sinirlenmiş enişten odadayken mi girdin bu ne terbiyesizlik der gibi sormuş kardeşime önce damadı savunarak kız neye uğradığını şaşırmış, hani şikayet edilince insan büyük birşey bekler ya

Yahu yeni doğum yaptım bize de öyle akıl veren olmuştu karı koca bakın kimseyi almayın eve diye :p annem zorla geldi ki iyi ki gelmiş. 3 kişi 1 çocuğa zor baktık ilk 2 hafta. Çocuk emmedi. Eve emzirme danışmanı geliyordu saçma sapan şeyler yaptırıyordu katater emzirmek gibi. Zaten tek başına yapılacak iş değil. 2 kişi beslemek için uğraştığında yetişkinlere yemeği kim yapacaktı? Valla açlıktan ziyan olurduk :p. Kısaca yardımcı biri iyidir arkadaşlar. Bu arada eşim de çocuğun her şeyiyle ilgilenir. Bağı da güçlü :)
annecim de öyle yemeklerine varana kadar yapmış yardımcı olmak niyetinde kadın daha ne istiyorsun, parayla tut bakalım temizlikçi eve gelsin yemeğini yapsın kaç para istiyor.

Bence annenizin üzülmesi gereken nokta "çeyiz düz ev dizdik büyüttük bir çayını içemiyorum,torunumu görmeye gidemiyorum" olmaması gerekir. Olması gereken ben nasıl bu kadar pasif, ailesine ezdiren, eşe karşı sessiz kalan, yada problemleri gelip bana anlatmayan bir evlat yetiştirdim olması gerekir, gerçekten esas problem bu çünkü. Damat yapabilir bunda problem yok sonuçta karaktersiz diyecek birşey yok ama kendi evladın babasını o pozisyona sokan bir adamın yanında kalıp, sessiz duruyorsa kusura bakmayın ama o ailenin, evin kapısının önünden geçmem. Herşeyin bir uslup vardır ve bu damadın uslubu bir babaya yapılmayacak şekilde çirkin, mesafe candır uzak durmak en güzeli. En büyük hata kardeşinizde ikincisi sizde adam resmen sizi istemiyor, kardeşiniz buna çanak tutuyor o zaman sorun belli, çözüm belli gidip gelinmicek.Ayrıyetten anladığım kadarıyla aileye yeni damat gelmiş, aile genişliyor, birbirinize gidin kahveler, çaylar fotolar atın, problemin sizde değil karşı tarafta olduğunu kanıtlayın, mutlu pozlar paylaşın, bakın kardeşiniz rahatsızlanmaya başlıcak, eşini sorgulayama başlıcak. Hem içten içe kıskansın hemde gözden düştüğünü anlasın en büyük ders bazen gözden çıkarmaktır.
Yani, gercekten tek derdiniz bu mu? Çeyiz düzdük, eşya almıştık evine giremiyoruz? Ne kadar benmerkezci bir dert. 🤷‍♀️Bizim kizimiza, görmedigimiz yerde, acaba daha beter olumsuzluklar mi yaşatıyor? Kizimizin osikolojidi daha kotü de bize aksettirmiyor mu? Bunlari kafaya takmıyor musunuz?

Yani, gercekten tek derdiniz bu mu? Çeyiz düzdük, eşya almıştık evine giremiyoruz? Ne kadar benmerkezci bir dert. 🤷‍♀️Bizim kizimiza, görmedigimiz yerde, acaba daha beter olumsuzluklar mi yaşatıyor? Kizimizin osikolojidi daha kotü de bize aksettirmiyor mu? Bunlari kafaya takmıyor musunuz?
Yorumu mu iyi okuyun istersen? Karışıklık oldu galiba, ben yorum yaptım, konu sahibi değilim 🧐

mecbur kaldık kabullendik evet ama ya kardeşimin anlatamadığı şeyler de varsa olay büyür diye korkuyorsa onu da düşünüyorum açıkçası
Kesinlikle anlatmıyor dert yanmıyor öyleleri,sindirilmisler çünkü.icine atiyor ama millete belli etmiyor.olay buyurse evladindan koparilmaktan korkuyor belkide,ne bileyim tehdit bile olabilir.

Tabi ki üzüldüğümüz o kadar çok konu var ki buraya yazsam destan olurdu. Bir anne baba için zorluğundan bahsetmek istedim . onun psikolojisini bilemiyoruz anlatmıyor, ilk zamanlar çok kızdık ona da umursamadık düşünmek istemedik. çünkü kardeşim bile o zaman siz de o yokken gelin diye çözüm üretti. babam gider mi bu lafın üstüne ben onun ekmeğini suyunu istemem dedi adam napsın. hiç birimi gitmek istemedik. böylr hayal etmemiştik hiç biz kardeşimle. evlendiğimizde eşlerimiz anlaşacak gidiş geliş yapıcaz demiştik. annem hep vasiyet eder birbirinizi asla bırakmayın gidip gelin derdi. bak anne dedim gidip geliniyormuymuş. bir adam kardeşliği bile bitiriyor yeri geliyor, inşallah tamamen bitmez ne diyelim. annem babam yarın bir gün hayattan gittiğinde allah gecinden versin de bana da göndermez bu densiz ben zaten gidemiyorum böyle kalırız

ha bu arada kocası demiş sen de yaparsan sonuçlarına katlanırsın diye
inanamıyorum ya. Ve buna rağmen kardeşiniz bir sey demiyor he. Zor biliyorum ama kardeşiniz size dert yandığı zaman susturun. Kendisi karşı tarafin kölesi olmuş, istedikleri gibi ağırlıyor hem de kocasının yukarıdaki tehdidine de bir sey demiyor

Yatak
Ay yediler sanki. Kız bez alıp çıktım diyor ya. Maksimum 20 25 saniye sürmüştür. Abartın
Yatak odasinda, baldizin soyunup giyinmesi ne ya? Eniste aniden giriverse. Zaten öyle olmus, aniden gelmis kiz odadan çikarken kapıda burun buruna gelmisler. İpleri koparan olay bu...

Yatak

Yatak odasinda, baldizin soyunup giyinmesi ne ya? Eniste aniden giriverse. Zaten öyle olmus, aniden gelmis kiz odadan çikarken kapıda burun buruna gelmisler. İpleri koparan olay bu...
soyunup giyinmesi derken,ev kalabalıkken hep birlikte üstümüzü giymeye girmiştik daha önce kapıyı kilitlemiştik.. olayın olduğu günse bebekle birlikte yatak odasında kardeşim bebeği sallarken bez getirmesini istemiş odada yanlız yakalanmamış yani. siz evinizde cidden kimseyi yatak odasına sokmuyor musunuz? o kadar mı abes bi durum

Merhabalar. Kız kardeşim 3 yıllık evli. Eşi bizimle pek barışık değildi başından beri, konuşmayı sevmez etmez yanaşmaz onu öyle kabul ettik. Bir hareketimize gıcık oldu mu bittik, daha da yüzümüze bakmaz. öyle huyları var değişik.
Başımızdan şöyle bir olay geçti ve hala sürdürülüyor malesef,
3 kız kardeşiz. En küçük kardeşimle annem evli olan kardeşim yeni doğum yaptığında onda kaldılar ona yardımcı olmak için, burda zaten bizim damat gıcık olmuş yine onun sevmediği diziler izleniyor diye, onun yanında otursalar uzanamıyormuş rahat edemiyormuş, ayrı odaya geçip konuşsalar ondan gizli ne konuşuluyormuş diye söylenmiş. Bu hareketinden 1 ay sonra en küçük kardeşim 19 yaşındaydı o zaman yine böyle kalmaya gitti tek başına hem yeğenini görmek hem ablasına yardımcı olmak için 3-4 günlüğüne. 3. gününü telefon gelmiş bizim damattan babama. Ben rahatsızım ayrı odalarda oturuyorlar, covid vardı o zaman ortadan salatadan yemiyor ben ordan yiyorum diye tabağını ayırıyor benden demiş, bir de yatak odama giriyor bundan dolayı çok rahatsızım demiş. Babam şok olmuş tabi ne demek yatak odama giriyor sen varken mi giriyor demiş, yok demiş olmasam da girmesin ben bundan rahatsızım, babam da o zaman gelip alayım kızı demiş nasıl anlıyorsanız öyle anlayın demiş. Ayrıca annesiyle ablası da odama giriyorlar demiş ( biz de doğum öncesi temizliğe gitmiştik ben yatak odasını süpürürken odaya girdi bu ya da ev kalabalıksa kardeşinin nişanı vardı başka bir zaman odaya giyinmeye gitmiştik) yoksa bizim ne işimiz olur onun yatak odasında. Babam da annemi almış arabayla gitmişler kardeşimi almaya damat evde yok, kardeşlerim şok olmuş ne oldu aniden geldiniz diye,onların haberi zaten yokmuş arandıklarından, orda babam kardeşime sormuş odasına giriyormuşsun o varken mi girdin yok demiş ablam bebeği sallıyordu benden bezini getirmesini istedi ben de odaya bıraktım çıktım eniştem de kapıdan odaya giriyordu ben çıkarken demiş..
evlerine de o kadar çok gitmiyorduk zaten biz gidince damat evden işim var diye çıkıyordu biz kardeşimle oturuyorduk babam da olsa gidiyordu adam. tokum diyip sofraya oturmuyordu vs böyle hareketleri vardı.
hal böyle olunca babam da kardeşimi alıp gelmiş, bir daha da evinize gelmeyiz demiş. Aşağıda da kayınvalidesi demiş bir yere bu kadar çok gidilmez ki, siz kim bilir benim oğluma ne yaptınız da böyle davranıyor vs.
Benim nikahım oldu sonrasında damat bey gelmedi. Bir ay sonra annesi vefat etti ben gitmedim babamla annem gitti 2-3 saat annem durmuş babam başka yere uğramış son 1 saatte babam gelmiş oraya. Ki annem babamı zorla götürmüş babam orda işim yok demiş annem aman ayıp olur demiş, bu arada aile binasında oturuyor kardeşim. sonrasında babam suçlu oldu niye o kadar az durdu bizim cenazemiz vardı da herkes sordu demişler. babası babamı aramaz oldu asla bu durumdan dolayı kızmış, ama kimse niye gelmiyorsunuz etmiyorsunuz demiyordu öncesinde.
1 yıldır kardeşimin evine gitmiyoruz haliyle eşim de yatak odası muhabbeti yapan bacanağının yüzünü görmek istemiyor,babam da o damat evime gelmesin dedi, kardeşim annemlere gelir bebeğiyle , giderken babam bırakır kapısına kadar geri döner. böyle bir hale geldik.
Yeğenime çok düşkünüm görmeye gidemiyorum bile. o gelirse ayda bir ya da 2 ayda bir görüşüyoruz.
Bu durumun düzelme imkanı var mı? Biz nerde yanlış yaptık ne yapmamız gerekiyordu da yapmadık. Sizden görüş almak istiyorum.
bu arada istanbuldayız ayrı şehirlerde değiliz.
Aklınca hanım köylü olmamış oluyor. Kendi ailesi nasıl da baskı yapıyordur. Evlendin bizi unuttun die. Erkeklerden saygı isteyince canını istemişsin gibi korkuyorlar

Ama siz, hala, sizi üzen konulari söylüyorsunuz. Siz, ailenizle birlikte, disarda kalabaliksiniz. O kiz, o apartmanın icinde, o adamin yatağinda, hali nicedir ?
Tabi ki üzüldüğümüz o kadar çok konu var ki buraya yazsam destan olurdu. Bir anne baba için zorluğundan bahsetmek istedim . onun psikolojisini bilemiyoruz anlatmıyor, ilk zamanlar çok kızdık ona da umursamadık düşünmek istemedik. çünkü kardeşim bile o zaman siz de o yokken gelin diye çözüm üretti. babam gider mi bu lafın üstüne ben onun ekmeğini suyunu istemem dedi adam napsın. hiç birimi gitmek istemedik. böylr hayal etmemiştik hiç biz kardeşimle. evlendiğimizde eşlerimiz anlaşacak gidiş geliş yapıcaz demiştik. annem hep vasiyet eder birbirinizi asla bırakmayın gidip gelin derdi. bak anne dedim gidip geliniyormuymuş. bir adam kardeşliği bile bitiriyor yeri geliyor, inşallah tamamen bitmez ne diyelim. annem babam yarın bir gün hayattan gittiğinde allah gecinden versin de bana da göndermez bu densiz ben zaten gidemiyorum böyle kalırız

X