• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kardeşimin evine gidemiyoruz

Kardeşiniz neden tepki göstermiyor eşine. Bir de yatak odasına girilmesini bende istemem, belki ortada özel bir şey vardır görülmesini istememiştir. Adamin karakteri böyle, böyle gider.
tamam hoşlanmayabilir ama babama söyleyene kadar kartdeşime söyle olmadı mı bana söyle olmadı mı anneme söyle, babaya söylemek ne demek ya hadsiz. erkekler bu konuyu her yere çeker namus meselesi haline getirir nitekim öyle de oldu. babamı da tanıyor babam böyle bir şeyi sineye çekecek adam değil

Kardesiniz bu adami baba yapmakla ne iyi yapmis. Simdi ömür boyu ugrasip dur. Hani aileler gidip kalmayi abartsa tepki göstermekte hakli olurdu. Ama adam düpedüz kompleksli. Kardesiniz de masallah pasif. Sahsen evlerine bir daha gitmem. Pasif Kardesiniz de bu durumda yardimi hak etmiyor, basinin caresine baksin
yani yardıma ihtiyacı olsa hasta olsa bir doğum yapsa evine gidip hiç bir yardımımızı göremeyecek. kendi kaybı

Kardeşiniz bu olaylar buralara gelene kadar gerekli konuşmayı iki tarafla da yapmamışsa çok geç kalmış demektir. Sizin damadı, damadın da sizi yanlış tanımasına ve içten içe sinir olmasına sebep verecek durumlarda sessiz kaldıysa yapacak bir şey yok maalesef. Bence kardeşiniz çok pasif biri hem sizi hem de ailesini alttan alarak olaylara sessiz kalıyor olması hiç doğru değil. Bir gün damadın canına tak eder. Bence herkes bilinçli bir şekilde bir araya gelip eteğindeki taşları dökmeli. Yeni bir sayfa açılmaya çalışılmalı yoksa hiç düzelmez aksine daha da beter olur.
işte o yeni sayfa nasıl açılacak. damattan tek bir adım görsek beni yanlış anladınız, baba sana söylemem hataydı, ben rahatsız oluyorum kim olursa olsun girmesinden kendi kardeşlerim dahil diye bir örnek verse inanın yumuşardı bizimkiler. ama nasıl anlıyorsan öyle anla demek her yere çekilebiliyor. üslubu çok cahilce dağda büyüse tamam diyeceğim. onlar bile daha kibardır

Kiz kardesiniz de cok ezik davraniyor onun yaptiklarini harfiyen onun ailesine yapsin bakalim ne oluyor. Benim kocam aileme boyle saygisizlik yapacak oyle bir hakkindan gelirdimki. Ay yatak odamda yatak odam sanirsin banka kasasi ne gicik bir adam ya kayinpederini arayip odama giriyor demis nekadar terbiyesiz kardesinde idare ediyorsa ben olsam onada mesafe koyardim yapilan ayiplara hicbisey demiyor yegende uzak olsun

Ama keyfinden gelmemişler, tatil için gelmemişler. Belli ki yardıma ihtiyacı var kadının. Ben doğurmuş olsam mesela, ilk günler yanımda birileri olsun isterim.
Emzirmek, alt değiştirmek ne bileyim gaz çıkarmak, ağlayınca susturmak vs. desteğe ihtiyacım olabilir. Ya da manen de olsa birinin varlığı rahatlatabilir. Kız kardeşim yok ama böyle bir durumda annemi isteyebilirim.
Bir haftacık da olsa annemin desteğini istemem çok mu? Doğum yapmışım, vücudum yeni yeni normale dönecek. Bu kadarcık şeyi de isteyemiyorsam ne anladım o evlilikten? Kocam da tutup yok dizi izleyemiyorum, yok bilmem ne diye tutturursa alınırım tabi. Doğum yapan karısı, doğan da kendi evladı. Bir nevi kendine destek olmaya gelmiş biri var evde, eve postu sermeye gelmiş değiller ki.
Kız kardeşin belli başlı hareketlerinden rahatsız olmuşsa, telefona sarılıp kayınpederi arayacağına eşine X kardeşin başka odada giyinsin, şunlardan rahatsız oluyorum diyebilirdi. Tüm gemileri yakmak niye? Adam direkt evden kovmuş ya, bu nasıl makul olabilir?
vallahi beni arasa babamın asla haberi olmasa tamamen sorunsuz çözülürdü. ya da kardeşim ordayken ona dememiş senin yatak odama girmeni istemiyorum hani huyum bu kim olsa rahatsız oluyorum diye kardeşim tamam enişte derdim girmezdim diyor. yani kasten yapılmış bir hareket baba aranır mı yahu

Bastan belliymistir adamin titiz oldugu. Giyinmek icin girdik diyorsunuz, banyoda giyiniverin, ablaniz bezi salonda bir yere koyuversin. Biraz da ablaniz sorun yaratacak şeylere bastan dikkat etmeliydi. Ben de istemwm.yatak odama girilip cikilmasini.
ben de istemem yatak odama girilmesini kadının ailesi ya da erkeğin ailesi eve çok girince bu sorun hep oluyor maalesef

Ayy yatak odasina kizin kardeşi girdi diye damadin rahatsiz olmasinin olağan olduğunu düşünen arkadaşlar, kiz ablasina yardima gitmiş tabii ki de eger bebekle ya da ablasiyla ilgili bir sey varsa odaya girmesi kadar normal ne var? Kiz sanki yatağa uzanıp keyif yapmış ya da odanin ortasina s.cmş gibi rahatsiz oluyormuş ya. Birine yardima gidiyorsan, o kişi de yatak odasina git şunu getir ya da ne bileyim gel yanimda dur kardeşim derse girersin

Kiz kardesiniz de cok ezik davraniyor onun yaptiklarini harfiyen onun ailesine yapsin bakalim ne oluyor. Benim kocam aileme boyle saygisizlik yapacak oyle bir hakkindan gelirdimki. Ay yatak odamda yatak odam sanirsin banka kasasi ne gicik bir adam ya kayinpederini arayip odama giriyor demis nekadar terbiyesiz kardesinde idare ediyorsa ben olsam onada mesafe koyardim yapilan ayiplara hicbisey demiyor yegende uzak olsun
napsın kız eşiyle mi tartışssın ailesi seviyorsa kızlarının yuvası için idare edecekler bizler büyürken az mı çektik annelerimizin babalarımızın babannelerimizin sorunlarından

doğumda gidileceği tabi belliydi kardeşim çağırdı annemi de, sonrasında kalması için de o çağırdı diğer kardeşimi..Yatak odasına girilmesinden rahatsız olduğunu söylemiş damat ama kardeşim saçmalama diyip kestirip atmış bize söylemeye utanmış
Ailesi mi dolduruyor ki? Yani bana yatak odası mahremiyeti hep gereksiz gelmiştir ama ilk kez buna takan erkek duyuyorum benimki anlamaz bile yani onun için evin odasına gitmekle aynı şey. Acaba aile apartmanında ya onlar mı dolduruyor

Damat garip o kesin. Ama burada damat gelin olsa ve buraya konu acsa doguma geldiler yatak odama girdiler vs. Diye herkes hak verir gorusme onlarla vs. Derdi. Ilginç
Lohusa olan GELİN ya hani damat değil. Gelinin kendi annesiyle ve kardeşiyle olan samimiyeti, damadin annesi ya da kiz kardeşiyle olanla bir mi?(ki gelin isterse tabii ki de kaynana ya da görumce de yardimci olabilir ama konu bu degil) İnsan en dağınık halinde annesi ya da kardesi girse rahatsiz olmaz

Son düzenleme:
napsın kız eşiyle mi tartışssın ailesi seviyorsa kızlarının yuvası için idare edecekler bizler büyürken az mı çektik annelerimizin babalarımızın babannelerimizin sorunlarından
Evet esiyle tartissin tabiki bu nasil bir kafa neden idare etsin manyak kocasinin terbiyesizliklerini? ailesine saygi duymayan adamin nesini idare edicek sizin anneniz cekti diye bu kizda cekmek zorunda degil ezidrmesin kendini oda karsiligini versin vermezse boyle ailesni goremez surunur iste

Damat eş ailesini istememiş.Sizinle irtibatı baştan koparmak istemiş. Kardeşinizin pasifliğini görüp terbiyesizleşmiş ne de olsa bir halt yapamaz diye ki keza yapmamış da zaten.Kardeşiniz kovuktan mı çıkmış. Beni istemeyen damadın evine gitmem kızı mı da çeker alırım bu kız sahipsiz mi? Çöpsüz üzüm muamelesi yapmış resmen

Kardeşiniz evli ayda 2-3 görüşmeniz normali zaten. Ne olacak koloni halinde 3 gün kalmalı görüşmeye devam mı edilecek sürekli ben anlamadım? Bu arada enistenize hak vermiyorum yanliş anlaşılmasın,o tam bir hödük zira kendi aile apartmanında oturup ailen bu eve gelmesin demek saçma. Babanızı araması falan bir acayip,baya gemileri yakmış. Bu özgüveni kardeşinizden alıyor belli ki. Kardeşiniz susturamamış,durduramamış denge sağlayamamış belli ki.
Size düşen o eve her ne olursa olsun adım atmamak olur. Anne/babanız /kardeşleriniz kimse uğramasın ama 1 saat bile olsa. Kardeşiniz gelip gitmeye devam edecek görusmek istediğinizde.

Cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Hak verenler kadar vermeyenler de olmuş. Benim çözüm arama sebebim benden çok anne babamın üzülmesi. Annem ara ara iç geçirir ahh kızımın evine gidemiyorum binbir zorlukla çeyiz düz ev dizdik büyüttük bir çayını içemiyorum,torunumu görmeye gidemiyorum diyor. Bir anne için ne kadar acı. Bir baba için de öyle kızının kapısına kadar gidip baba gel bi kahve iç eşim evde yok demesine rağmen reddediyor. Onların arabası yok ha diyince gelemiyorlar. Eşi zaten getirmiyor kardeşim parası varsa taksiyle yoksa otobüsle gelmeye çalışıyor. Müsaitse babam alıyo vs. Aile binasında oturmayı kabul etmesi baştan yanlıştı. Ben de hep karşı çıktım ama kendisi kabul etti. Bize tuhaf gelen damadın kardeşlerinin ve annesinin yatak odasına girmesinden rahatsız olmayıp bu durumu bize sorun etmesi. Biz bu olayı yaşadıktan sonra kardeşim de onun ailesini yatak odasına sokmamaya başladı. Evet sadece yatak odasına sokmadı evine sokar ağırlar yedirir içirir onlardan yana problemi yok ama ben olsam benim ailemi istemeyenin ailesini istemezdim. Bir kötülük görür kötü söz duyar amenna haksız ailem derim. Ama asla öyle bir şey yaşanmadı.
Bence annenizin üzülmesi gereken nokta "çeyiz düz ev dizdik büyüttük bir çayını içemiyorum,torunumu görmeye gidemiyorum" olmaması gerekir. Olması gereken ben nasıl bu kadar pasif, ailesine ezdiren, eşe karşı sessiz kalan, yada problemleri gelip bana anlatmayan bir evlat yetiştirdim olması gerekir, gerçekten esas problem bu çünkü. Damat yapabilir bunda problem yok sonuçta karaktersiz diyecek birşey yok ama kendi evladın babasını o pozisyona sokan bir adamın yanında kalıp, sessiz duruyorsa kusura bakmayın ama o ailenin, evin kapısının önünden geçmem. Herşeyin bir uslup vardır ve bu damadın uslubu bir babaya yapılmayacak şekilde çirkin, mesafe candır uzak durmak en güzeli. En büyük hata kardeşinizde ikincisi sizde adam resmen sizi istemiyor, kardeşiniz buna çanak tutuyor o zaman sorun belli, çözüm belli gidip gelinmicek.Ayrıyetten anladığım kadarıyla aileye yeni damat gelmiş, aile genişliyor, birbirinize gidin kahveler, çaylar fotolar atın, problemin sizde değil karşı tarafta olduğunu kanıtlayın, mutlu pozlar paylaşın, bakın kardeşiniz rahatsızlanmaya başlıcak, eşini sorgulayama başlıcak. Hem içten içe kıskansın hemde gözden düştüğünü anlasın en büyük ders bazen gözden çıkarmaktır.

İşte herkes eşini biliyor, kabul edip evlendiyse huysuz adamla biraz ortayı da yapsaydı keşke bacisi. Hatanın zaten %70i geçimsiz kocada. Ama kalanı da konu sahibinin bacısında,bence.
Benim annem de az buçuk geçimsiz bir insan mesela. Babam bunu bilir buna göre davranır:) hiç iş arkadaşıni, kuzenini vs bugüne kadar evde misafir etmemiştir mesela. Bir kere sormuştum, annemin uyusacagi kişiler değilmiş :)
Biz bebekken de babamın kızkardeşi ziyarete gelmiş, sonra 'abi' demiş, 'ben de istanbula yerleşmek istiyorum. Birkaç ay burada kalayım mi is bulunca eve cikarim' demiş. Babam anneme bile sormadan 'kesin eşimle papaz olurum' demiş, uygun olmadıklarını söylemiş.
Gibi gibi gibi... Konu sahibinin bacısı da biliyor kocasını, bazı şeylerin önüne gecseydi adam da aramazdi evin babasını.
Velhasıl geçimsiz insanla yaşamak cooooook zor:) Allah bütün gecimsizzedelere ve çevresindekilere sabır versin 🙏
Konuda bahsedilen koca öyle doğum yaptı eşim kimse gelmesin karı koca biz bakarız diyen modern kocalardan değil bu 1
2. zaten iyi bir eş olsa loğusa eşini üzmeden tatlı dille olayı çözerdi
Birde dün evlenip bu bebek bugun olmadığına göre konu sahibi zırt pırt evlerine giden gelen tipler değillermiş çünkü babasını bir kere aradığında babası hemen tavrını koymuş daha önce olmuş olsaydı bu olay baba daha önceden tavrını koyardı.Ayrıca hep verilen damadın rahatlığını düşünüyorsunuz da yok ayak uzatamaz yok yatak odası filan.Doğum zamanı öncelik bebeğinve ablanındır.acaba ablanın sütü mü vardı yürüyebiliyor muydu ? ailesi yardım için mi gitti? Kocası bunları düşünse zaten rahatsız olsa da bebek ve lohusa eş için yutardı bazı şeyleri.Yahu evine bebek gelmiş mutlu olsana azcık hala kendi keyfini düşünüyor.Adam nereden tutarsan tut hanzoo.

Yani kısaca eşeğin hatırı yoksa sahibinin hatırı var.

Niye kiz tarafi idare edecek sadece? Adam kizi kendi ailesine hizmet ettirmesini biliyor ama. Bu kadar da ezik olmayin. Adamin ailesi nasil eve gidebiliyorsa kadinin ki de gidebilir. Aksi takdirde iki taraf da giremez

Evet esiyle tartissin tabiki bu nasil bir kafa neden idare etsin manyak kocasinin terbiyesizliklerini? ailesine saygi duymayan adamin nesini idare edicek sizin anneniz cekti diye bu kizda cekmek zorunda degil ezidrmesin kendini oda karsiligini versin vermezse boyle ailesni goremez surunur iste
tabikş çekmeksin çok da mutlu yuvası olsun ailesi de kızlarını sevdikleri için bazı şeyleri görmezden gelsinler büyükler anlamında söyledim

Niye kiz tarafi idare edecek sadece? Adam kizi kendi ailesine hizmet ettirmesini biliyor ama. Bu kadar da ezik olmayin. Adamin ailesi nasil eve gidebiliyorsa kadinin ki de gidebilir. Aksi takdirde iki taraf da giremez
bence iki taraf da birbirinin evine çok sık girmemeli herkes birbiriyle mesafeli olursa sorun azalıyor gibi geliyor bana ailem eşim varken pek gelmezler eve tabiki doğum vs ayrı bir süreç ama eşimin ailesi de eşim yokken hiç gelmez bana sadece ben davet ettiğimde gelirler ama sürekli haftada 3-4 en az arar hal hatır sorarım eltilerimle bayramlarda bir araya geliriz

Kardeşiniz evli ayda 2-3 görüşmeniz normali zaten. Ne olacak koloni halinde 3 gün kalmalı görüşmeye devam mı edilecek sürekli ben anlamadım? Bu arada enistenize hak vermiyorum yanliş anlaşılmasın,o tam bir hödük zira kendi aile apartmanında oturup ailen bu eve gelmesin demek saçma. Babanızı araması falan bir acayip,baya gemileri yakmış. Bu özgüveni kardeşinizden alıyor belli ki. Kardeşiniz susturamamış,durduramamış denge sağlayamamış belli ki.
Size düşen o eve her ne olursa olsun adım atmamak olur. Anne/babanız /kardeşleriniz kimse uğramasın ama 1 saat bile olsa. Kardeşiniz gelip gitmeye devam edecek görusmek istediğinizde.
zaten o olaydan sonra kimse adımını atmadı diyorum ya 1 senedir asla gitmiyoruz gidilir mi kovulunan yere. resmen kovulduk biz anlayışsız söyleneni anlamayan insanlar değiliz. yanlış almayın okumakla insan olunmaz ama babam 3 kızını da üniversitesine kadar okuttu işçi maaşıyla. damat beyin ailesi eğitimsiz, ve malesef görgü eğitimle olmaz ama görgüsüz insanlar. benim bunları yaşayan kardeşim çocukgelişimi öğretmeni. yani akıla da ihtiyacı yok ama malesef pasiflikten ne hale getirdi hem kendini hem bizi. bu olay benim başıma gelse benim eşim yapsa ailesi o an benim için biter. ailesinin kabahati olmasa bile benim ailemi misafir edemiyorsam o da edemez. ama akıl vermek bize düşmüyor onun kocası onun hayatı

Back