Kardeşimin evine gidemiyoruz

Bence şu verdiğin tepki , 'annemi evimde istemiyor musun, benim önceliğim kök ailem, sen kim köpek' diye çocuğunu doğuran kadini ailesine ezdirip kapıya koyan öküz KK kocalarının vereceği tepki.
Kendine bunu mu yakıştırıyorsun?
Sen doğurduğunda kaynana ve görümcem yardıma gelse, rahatsız olacağın kadar uzun kalsa, TV kumandası tüm gün onların elinde olsa, ara ara kıl olduğun görümcem bebek sevmeye eve gelse (hatta eşine karşı cins,kaynin diyelim) . Kaynin zırt pırt gelse ve kalsa, onun yüzünden rahat rahat uzanamasan, tuvalete banyoya rahat rahat giremesen. Yetmedi bir de yatak odasında giyindigini soyundugunu görsen, eşin 'sunu getir,bunu getir' dediği için bir de girip dolabını falan açsa mesela ve bu yüzden bir kavga çıkarsan %100 haksız gorulmen sence adil mi?
İnsan biraz empati yapmalı. Tamam adam belli ki takıntılı ama yüzde yüz de haksız degil. Eşinde de suç var.
Herkes kocasını tanır. Kocası bu noktaya gelene kadar ailesine sınırı koymalıydi. Ben eminim bu huysuzlukta adam bes bin kere söylemiştir, "offf uzanamiyorum! Offff yine salak diziyi açtılar! Ooofff daha ne kadar kalacaklar " diye. Tüm ömrü boyunca melekken birden içine şeytan girmedi ya. Ama konu sahibinin kardeşi olayları yonetememis. Hep gelen ailesine 'tabii gel ama bir gece kal' diyememis. Eşinin rahatsız olduğunu bildiği halde bunu ailesine yansıtmamis bile. Adam da kendi çözümünü uygulamis, sonuç olarak aile birbirine girmiş. Konu sahibinin kardeşi biraz daha akıllı, iş bilen bir kadın olsaydı ailesine tatlı tatlı gelince daha az kalmalarını soyleyebilirdi. Odada giyindigini bildiği kardeşin eşyalarını gelir gelmez bebek odasına koyup orada giyinmesini saglayabilirdi.
Ya da işten gelen kocası dizi izlesin, 'anne biz yarın internetten televizyona yansıtır rahat rahat izleriz dizimizi. Bırak o sevdiği programı izlesin,tüm gün çalıştı' diyebilirdi.
Bizim eve de kış aylarinda ananem gelir,tüm kış kalır. Ananem bir TV bagimlisi olduğu için bir sürü dizisi var. Babam da onları izlemez ve adam zaten tüm gün çalışıyor. Evde de bir keyfi TV izlemek. Ananeminkileri mi izlesin? Ben hep ananeme ertesi gün açıyorum dizisini. Artık evde hiç gerilmiyor kimse:)
Biraz da herkesi idare etmek lazım. Söylenen ve bir şeyden rahatsız olan eş kişini görmezden gelmek, 'sen kimsin be' tavırları işleri bu noktaya getirmekten baksa şeye yaramaz

Aile apartmanında oturmak sık sık birbirlerinin evine girilip çıkmasindan ya da yatak odasına girilip çıkılmasından rahatsiz olunmamasini mi icap ediyor yani

Ama keyfinden gelmemişler, tatil için gelmemişler. Belli ki yardıma ihtiyacı var kadının. Ben doğurmuş olsam mesela, ilk günler yanımda birileri olsun isterim.
Emzirmek, alt değiştirmek ne bileyim gaz çıkarmak, ağlayınca susturmak vs. desteğe ihtiyacım olabilir. Ya da manen de olsa birinin varlığı rahatlatabilir. Kız kardeşim yok ama böyle bir durumda annemi isteyebilirim.
Bir haftacık da olsa annemin desteğini istemem çok mu? Doğum yapmışım, vücudum yeni yeni normale dönecek. Bu kadarcık şeyi de isteyemiyorsam ne anladım o evlilikten? Kocam da tutup yok dizi izleyemiyorum, yok bilmem ne diye tutturursa alınırım tabi. Doğum yapan karısı, doğan da kendi evladı. Bir nevi kendine destek olmaya gelmiş biri var evde, eve postu sermeye gelmiş değiller ki.
Kız kardeşin belli başlı hareketlerinden rahatsız olmuşsa, telefona sarılıp kayınpederi arayacağına eşine X kardeşin başka odada giyinsin, şunlardan rahatsız oluyorum diyebilirdi. Tüm gemileri yakmak niye? Adam direkt evden kovmuş ya, bu nasıl makul olabilir?

Benim babamda teyzem gelince böyle surat yapar
Gerekirse azarlar
Teyzemlere biz gidince babamın gelmesi gerekirse kadının sofrasına oturmaz
Hoşbulduk demez
Değişik

Sen niye bu kadar sinirlendin

Sen niye bu kadar sinirlendin

Sinirlenmedim ki. Problemli olan tek adam degil ki. Karisini aile apartmanina oturturup onun ailesine 1001 trip atan adamla arani düzeltsen ne olur düzeltmesen ne olur. Kiz ailesine o kadar deger verseydi esini bir güzel gömerdi. Demek ki kiz kardesdede is yok. Bence böyle insanlari bos vwrmek lazim bir yerde sahsen öyle yapiyorum bir kac senedir, kafam cok rahat

Adam zaten bin kere söylemiştir karısına. Bu huysuzlukta adamın sence karısına rahatsızlığını bildirmeme ihtimali var mı? Hep diyordur ama kadın ailesine bunu uygun dille iletmek yerine eşini gecistiriyor belli ki. Çünkü söylese aile dikkat ederdi,iş buralara gelmezdi.

Bir de konuyla çok alakalı değil ama bebek bakmaya neden bir ordu geliyor ya. Zavallı babalar dışlanıyor daha olayin en başında. Emzirme zaten annede. Alt degistirme ,gaz çıkarma, gık deyince koşma falan hep gelen yardımcı anada bacida. Daha ilk aşamada erkek, çocuğuna yabancilasiyor. Sanki bebek kadının ve bir kadin sürüsünün çocuğuymus gibi.
Sonra da 'ben bu çocuğu evden getirmedim,neden ilgilenmiyorsun' kavgaları...
Benim çevremde ne kadar ilk zamanlar kadın ordusundan bebeğinin altını bile değiştirmeyen, misafir çocuğu gibi anca kucağına alan erkek varsa hepsinin çocuğuyla ilişkisi komşu cocugu gibi. Sev oyna ama sorumluluk alma.
Ama nerede ilk zamandan beri eşiyle beraber her şeyiyle ilgilenmek zorunda kalan erkek varsa çocukla bağı artıyor aynen böyle devam ediyor (mesela bundan 33-31 sene önceki babam, mesela eniştem, mesela doğuma yardımcı olsun diye anasını bacısını çağırmayan akrabalarımin kocaları)...
Keşke bebek bakmaya diye gidip haftalarca kalma adeti ulkemizde de son bulsa

Babayı dışlamak değil amacım. Sadece hassas bir anımda annemin "de" yanımda bulunmasını isterim. Ki zaten kardeşim falan da yok bakmaya gelecek. De bağlacını kullandım farkındaysan. Tabi ki eş desteği de şart. Ama annemin varlığı çok farklı.
Bilmiyorum Yengenç, her ne olursa olsun gel kızını al diye kayınpedere telefon açmak çok aşırı. Kovmak çok çok aşırı bir davranış şekli. Karısı kendi ailesini kovsa neler yapardı tahmin edersin ortalama bir Türk erkeğini.

Burada eşinin ailesi gelince yatak odasının kapısını kitleyenleri de okuduk. Gayet haklı görüyorlardı,ona hak verenlerde vardı kendilerini bilemeyeceğim şimdi erkek kişiside yatak odasına kutsallık atfetmiş olabilir, neden olmasındı? Kadın erkek var böyle tipler.

Kardeşinizde asıl suç, kocası onu hiç yerine koyuyorda size öyle davranıyor. Bir çözümü de yok kardeşiniz bu kadar pasif oldukça. Kendisi kayinailesi iç içe yaşasın, size gelince de yada bir görse yeter, yetiyor demek ki.

Bu durum düzelmez. Çünkü sizin gözünüzün üstünde kaşınız olması bile enişteniz için sorun. Adam şartlanmış sizi istemiyor sevmiyor.
Tam bir adilik. Kendisi aile apartmanında yaşamasına rağmen eşinin ailesine ne saygısı var ne sevgisi.
Yatak odası muhabbeti de aşırı çirkin. İlle rahatsız oluyorsa eşine söylemeliydi. Babanızı araması inanılmaz berbat bir davranış. Titizdir huyludur vs. O zaman eşine söyleyecek önce!
Kardeşiniz peki? Bu olayların neresinde? Çaresiz mi? Çok üzücü gerçekten.Kabul etmişliği, boyun eğmişliği çok üzücü.
Ama bir dikilmesi gerekirdi kocasının karşısına, ulan bu insanlar sana ne yaptı??? Demesi gerekirdi.
Allah iyi insanlarla karşılaştırsın denir ya hep, kardeşinizde tesir etmemiş ne yazıkki.

Evet belki o da yatak odasını kutsallaştırmıştır bence burada sıkıntı yok.
Gerçi bebek bakmak, iş güç yapmak için ziyarete gelmiş baldızına da bu şekilde çıkışmazsın ama hadi takıntılı diyelim.
Sıkıntı bunu kayınpederine aksettirme biçimi.
Gidip karısına söylemeliydi. Karısı düşünseydi ne yapacağını.
Terbiyesiz adam başka şey değil.

İşte herkes eşini biliyor, kabul edip evlendiyse huysuz adamla biraz ortayı da yapsaydı keşke bacisi. Hatanın zaten %70i geçimsiz kocada. Ama kalanı da konu sahibinin bacısında,bence.
Benim annem de az buçuk geçimsiz bir insan mesela. Babam bunu bilir buna göre davranır:) hiç iş arkadaşıni, kuzenini vs bugüne kadar evde misafir etmemiştir mesela. Bir kere sormuştum, annemin uyusacagi kişiler değilmiş :)
Biz bebekken de babamın kızkardeşi ziyarete gelmiş, sonra 'abi' demiş, 'ben de istanbula yerleşmek istiyorum. Birkaç ay burada kalayım mi is bulunca eve cikarim' demiş. Babam anneme bile sormadan 'kesin eşimle papaz olurum' demiş, uygun olmadıklarını söylemiş.
Gibi gibi gibi... Konu sahibinin bacısı da biliyor kocasını, bazı şeylerin önüne gecseydi adam da aramazdi evin babasını.
Velhasıl geçimsiz insanla yaşamak cooooook zor:) Allah bütün gecimsizzedelere ve çevresindekilere sabır versin

Hatanın büyüğü bu adamla evlenen, üstüne çocuk yapan ve hala evliliğe devam eden kardeşinizde. O rahatsız değil demek ki rahatça gidip gelememenizden. Evde yaşayan iki kişi de gelmenizi istemiyorsa elbette gitmeyeceksiniz. Sizde yanlış gördüğüm nokta ise cenazede sizin gitmemeniz, babanızın son bir saat zorla gitmesi... Her şey bir tarafa ölüm bir tarafa. Belki damat bey utandırdı siz onun yanında olunca. O umursamasa bile siz yapmalıydınız bence bilmiyorum cenaze konularında hassasım ben

Gerekirse bin kere daha karısına söyler ama kayınpederini arayıp, kızınız yatak odama giriyor rahatsız oluyorum demez. Kayınpederini araması çok hadsizce ve terbiyesizce bir davranış.

Yatak odasına girilmesini ben de sevmem ama cocuk olunca işler değişiyor orda bir sey oluyor biri cocugu alıyor falan illaki giriliyor içeri
Damat bahane bulmuş bence belki de ailesi doldurdu onu
Kardeşin ne diyor?

Şimdi bir de Yengenç, kendi aile apartmanında tüm oba beraber yaşatıyor karısını.
1-2 haftada karısının ailesi gözüne batmış.
Aile apartmanının tadını bilmeyenler anlamaz. Ben bilirim, adı ayrı ev. Fiilen bayağı kayınvalidenlerle yaşıyorsun.
Çifte standart söz konusu, ona gıcık oldum aslında.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…