Kardeşimin evine gidemiyoruz

Sorun sizde değil malesef enistenizde. Babam da böyle şeyle yapardı asla gelmezdi teyzemler haklı olarak. O adamın mustehaki boşanmak ama onu da yapmaz herhalde kardeşiniz. Gitmemek en iyisi babanızın net durması da güzel ama işte evde kardeşinize çektiriyor olabilir malesef

Eşim aileme laf edemez çok büyük bir kusurları yoksa ailemde eşime aynı şekilde. Arada köprü olma görevi kardeşinizin. Damat dengesiz o tamam ama madem haklı sebeplerle odaya girip çıktınız kalındı edildi neden adamı susturmadı. Böyle pasif kalınırsa adam illaki dahada beterini söyler

Kardesiniz bu adami baba yapmakla ne iyi yapmis. Simdi ömür boyu ugrasip dur. Hani aileler gidip kalmayi abartsa tepki göstermekte hakli olurdu. Ama adam düpedüz kompleksli. Kardesiniz de masallah pasif. Sahsen evlerine bir daha gitmem. Pasif Kardesiniz de bu durumda yardimi hak etmiyor, basinin caresine baksin

Damat garip o kesin. Ama burada damat gelin olsa ve buraya konu acsa doguma geldiler yatak odama girdiler vs. Diye herkes hak verir gorusme onlarla vs. Derdi. Ilginç.

Olaya gelirsek ablanizda bitiyor iş o düzeltmez ya da duzeltemez ise de boyle guder yapacak hicbirsey yok

İyi de lohusa olan damat bey mi?
Sezaryense karnı dikişli, normalse alt tarafı dikişli. Belki donunu giyemiyor, kız kardeşim olsa ve durumum hassassa yatak oda mahremiyetini es geçerim. Ekstrem bir durum olmuş, bedenim hassasken onu mu düşüneceğim? Kocama ne olmuş pardon da? Olan bana olmuş, o durumdayken kayınlarımı ve kayınpederimi yatak odasında görmek yerine öz bacımı görmek en doğal hakkım. Oturup kalkamıyorum, belki kanamam var, bebek emecek göğüsler fora, kız kardeşimden çekinmem ama eşimin ailesinden çekinirim.

Bazı insanlar böyle maalesef bence yapacak bir şey yok. Burada çok konu görüyoruz “kayınvalidem yatak odama girdi” diye dünyanın sonuymuş gibi. Ama mesela ben daha yeni kayınvalidemi alıp yatak odama çıkarttım kızımın beşiğini görsün diye. Kayınvalidem titiz biz eşimle değiliz. Ortalık da dağınıktı ama hiç sallamadım. Bazıları dayanamıyor yatak odasını kutsal bir yer olarak görüyorlar. Huy bu yani.

Diğer şeyler de herkesin yaşadığı şeyler. Ben de kayınvalidem geldiğinde uzanamıyorum doğal olarak normalde pijamayla koltuğa yatay pozisyonda atlarım öyle diyeyim. Misafir elbette rahatsızlık verir. Ama böyle düşünüyorsa damat bey kardeşinize söyleyecek, o da size söyleyecekti ve evlerine de hiçbir tarafın misafirini kabul etmeyeceklerdi.

Kız kardeşinizle konuşun. O memnunsa yapacak bir şey yok. Yeğeninizle çok içli dışlı olmanız anası babası istemiyorsa mümkün değil maalesef.

Kardeşiniz çözümü size gelerek bulmuş zaten. Yeğeninizi, kardeşinizi görmek istedikçe davet edin. Alsın çocuğunu gelsin, siz gitmeyin. Damat beyin huyu böyle demek ki, değişmez.

E çözümü bulmuşsunuz kız geliyor annenlerde akşama kadar
Ne güzel çözüm, ille evine gitmeniz mi gerekiyor yeğen sevmek için?
Benim ablam ve eşi de misafir seven, anam babam hep gelsin diyen insanlar degiller. Hamileyken de doğumda da biz gidip yatıya kalmadık, "gerek yok,zaten eve bebek gelecek düzen bozulacak. Bir de her şeyi bildiğini düşünen anneler vs vs yeni anneyi strese sokmaktan başka şey değil" dedi:) Eşi ilgilendi, onun izni bittiğinde kaynanası,ben ,annem falan sabahtan giderdik eşi gelince donerdik bazen.
Ben de yeğenime düşkünüm, o da beni çok sever. Ama yatıya kalacaksam yılda bir, belki iki kalırım onda da tek gece kalır dönerim evime.
Kimsenin evinde 3 gün misafirlik hoş degil . Bir Kolombiya atasözü der ki; 3 günden uzun kalan misafir ceset gibi kokar (kaynak; modern family).
benim ailem de yeğenime düşkündür. Tek torunları. Ama iste ayda bir biz gideriz ,birkaç ayda bir onlar gelir ...yeter yani:)
siz de ne güzel çözüm bulmuşsunuz.
kardeş mutlu, kocayla kavga etmiyor.
koca mutlu, es ailesi eve dolusmamis
Anne baba mutlu, kızı her fırsatta geliyor evde torun seviyorlar.
Siz niye mutsuzsunuz anlamadım.
Bazen aileye böyle akrabalar gelir. Adam bencil biri olabilir ama kızkardeşiniz seçmiş almış, şikayetçi de değil. Daha size laf düşmez ki.
Yatak odası meselesine gelince...bazı insanlar bu konuda hassas. Kadınlar kulübüne de çok konu açılır . Bir gün bir kadın 'kaynanam ve görümcem yatak odama giriyor zırt pırt. Kaç kere çıkarken gördüm' dese şu KKnin yüzde sekseni ona hak verir. Belki evde eskaza cekmeceleri açarsanız görecek uygunsuz şeyler var. Belki bebek bezi arayacağım diye açtığınız çekmecede kondomlar, sex oyuncakları falan var. içeri girme ihtimaliniz bile adamı strese sokmuş olabilir. Benim de odamda üçüncü bir kişinin görmesini istemediğim seyler var, bu yüzden odama girilmesi değil de benim dolabım açıldıysa bir sebepten (kalem defter arayan biri falan) kendimi zor tutarım kavga çıkarmamak için.
Ha şimdi kendimden empati yapınca aklıma geldi. Evde altınlar da olabilir ..altın dediğin yatak odasında durur genelde. Yarın bir gün eksik oldugunu düşünse aklına ilk siz gelirsiniz.
Bir de hırsız damgası yersiniz. o yüzden bu düzen iyi, gitmeyin istenmediğiniz eve.
O ev sadece bacinizin değil aynı zamanda enistenizin de

Siz bişey yapamazsınız kardeşiniz yapmalı ama şimdiye kadar kılını kıpırdatmadıysa bu saatten sonra da kıpırdatmaz diye düşünüyorum.

Kardeşinizin hatasi

Hata ablanda kocasına ağzını veremiyor mu? Ben geldim senin aile apartmanında oturuyorumda kardeşimin 3 gün kalması sana neden batıyor diyemiyor mu ?

Ay yediler sanki. Kız bez alıp çıktım diyor ya. Maksimum 20 25 saniye sürmüştür. Abartın

Kardeşiniz bu olaylar buralara gelene kadar gerekli konuşmayı iki tarafla da yapmamışsa çok geç kalmış demektir. Sizin damadı, damadın da sizi yanlış tanımasına ve içten içe sinir olmasına sebep verecek durumlarda sessiz kaldıysa yapacak bir şey yok maalesef. Bence kardeşiniz çok pasif biri hem sizi hem de ailesini alttan alarak olaylara sessiz kalıyor olması hiç doğru değil. Bir gün damadın canına tak eder. Bence herkes bilinçli bir şekilde bir araya gelip eteğindeki taşları dökmeli. Yeni bir sayfa açılmaya çalışılmalı yoksa hiç düzelmez aksine daha da beter olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…