Zaten hatanın çoğu kocada. Ama karisinin da onu hep duymazlıktan gelmesi hoş olmamış. Belki kadın gerekeni yapsaydı iş bu noktalara gelmeyecekti.Gerekirse bin kere daha karısına söyler ama kayınpederini arayıp, kızınız yatak odama giriyor rahatsız oluyorum demez. Kayınpederini araması çok hadsizce ve terbiyesizce bir davranış.
Bir de o var di mi. Belki de gazı oralardan alıyordurŞimdi bir de Yengenç, kendi aile apartmanında tüm oba beraber yaşatıyor karısını.
1-2 hafta karısının ailesi gözüne batmış.
Aile apartmanının tadını bilmeyenler anlamaz. Ben bilirim, adı ayrı ev. Fiilen bayağı kayınvalidenlerle yaşıyorsun.
Çifte standart söz konusu, ona gıcık oldum aslında.
Ben bu kadar gıcık bir damat görmedim. Alsın evini kafasina geçirsin terbiyesiz. Kardessiniz gelsin size yapacak bisey yok.Merhabalar. Kız kardeşim 3 yıllık evli. Eşi bizimle pek barışık değildi başından beri, konuşmayı sevmez etmez yanaşmaz onu öyle kabul ettik. Bir hareketimize gıcık oldu mu bittik, daha da yüzümüze bakmaz. öyle huyları var değişik.
Başımızdan şöyle bir olay geçti ve hala sürdürülüyor malesef,
3 kız kardeşiz. En küçük kardeşimle annem evli olan kardeşim yeni doğum yaptığında onda kaldılar ona yardımcı olmak için, burda zaten bizim damat gıcık olmuş yine onun sevmediği diziler izleniyor diye, onun yanında otursalar uzanamıyormuş rahat edemiyormuş, ayrı odaya geçip konuşsalar ondan gizli ne konuşuluyormuş diye söylenmiş. Bu hareketinden 1 ay sonra en küçük kardeşim 19 yaşındaydı o zaman yine böyle kalmaya gitti tek başına hem yeğenini görmek hem ablasına yardımcı olmak için 3-4 günlüğüne. 3. gününü telefon gelmiş bizim damattan babama. Ben rahatsızım ayrı odalarda oturuyorlar, covid vardı o zaman ortadan salatadan yemiyor ben ordan yiyorum diye tabağını ayırıyor benden demiş, bir de yatak odama giriyor bundan dolayı çok rahatsızım demiş. Babam şok olmuş tabi ne demek yatak odama giriyor sen varken mi giriyor demiş, yok demiş olmasam da girmesin ben bundan rahatsızım, babam da o zaman gelip alayım kızı demiş nasıl anlıyorsanız öyle anlayın demiş. Ayrıca annesiyle ablası da odama giriyorlar demiş ( biz de doğum öncesi temizliğe gitmiştik ben yatak odasını süpürürken odaya girdi bu ya da ev kalabalıksa kardeşinin nişanı vardı başka bir zaman odaya giyinmeye gitmiştik) yoksa bizim ne işimiz olur onun yatak odasında. Babam da annemi almış arabayla gitmişler kardeşimi almaya damat evde yok, kardeşlerim şok olmuş ne oldu aniden geldiniz diye,onların haberi zaten yokmuş arandıklarından, orda babam kardeşime sormuş odasına giriyormuşsun o varken mi girdin yok demiş ablam bebeği sallıyordu benden bezini getirmesini istedi ben de odaya bıraktım çıktım eniştem de kapıdan odaya giriyordu ben çıkarken demiş..
evlerine de o kadar çok gitmiyorduk zaten biz gidince damat evden işim var diye çıkıyordu biz kardeşimle oturuyorduk babam da olsa gidiyordu adam. tokum diyip sofraya oturmuyordu vs böyle hareketleri vardı.
hal böyle olunca babam da kardeşimi alıp gelmiş, bir daha da evinize gelmeyiz demiş. Aşağıda da kayınvalidesi demiş bir yere bu kadar çok gidilmez ki, siz kim bilir benim oğluma ne yaptınız da böyle davranıyor vs.
Benim nikahım oldu sonrasında damat bey gelmedi. Bir ay sonra annesi vefat etti ben gitmedim babamla annem gitti 2-3 saat annem durmuş babam başka yere uğramış son 1 saatte babam gelmiş oraya. Ki annem babamı zorla götürmüş babam orda işim yok demiş annem aman ayıp olur demiş, bu arada aile binasında oturuyor kardeşim. sonrasında babam suçlu oldu niye o kadar az durdu bizim cenazemiz vardı da herkes sordu demişler. babası babamı aramaz oldu asla bu durumdan dolayı kızmış, ama kimse niye gelmiyorsunuz etmiyorsunuz demiyordu öncesinde.
1 yıldır kardeşimin evine gitmiyoruz haliyle eşim de yatak odası muhabbeti yapan bacanağının yüzünü görmek istemiyor,babam da o damat evime gelmesin dedi, kardeşim annemlere gelir bebeğiyle , giderken babam bırakır kapısına kadar geri döner. böyle bir hale geldik.
Yeğenime çok düşkünüm görmeye gidemiyorum bile. o gelirse ayda bir ya da 2 ayda bir görüşüyoruz.
Bu durumun düzelme imkanı var mı? Biz nerde yanlış yaptık ne yapmamız gerekiyordu da yapmadık. Sizden görüş almak istiyorum.
bu arada istanbuldayız ayrı şehirlerde değiliz.
Gitmeyin , burada mücadele etmesi gereken kardeşiniz, o bu durumu eşiyle halledecek , eşi belliki sıkıntılı kardeşiniz katlanmaya devam etmemeli..Merhabalar. Kız kardeşim 3 yıllık evli. Eşi bizimle pek barışık değildi başından beri, konuşmayı sevmez etmez yanaşmaz onu öyle kabul ettik. Bir hareketimize gıcık oldu mu bittik, daha da yüzümüze bakmaz. öyle huyları var değişik.
Başımızdan şöyle bir olay geçti ve hala sürdürülüyor malesef,
3 kız kardeşiz. En küçük kardeşimle annem evli olan kardeşim yeni doğum yaptığında onda kaldılar ona yardımcı olmak için, burda zaten bizim damat gıcık olmuş yine onun sevmediği diziler izleniyor diye, onun yanında otursalar uzanamıyormuş rahat edemiyormuş, ayrı odaya geçip konuşsalar ondan gizli ne konuşuluyormuş diye söylenmiş. Bu hareketinden 1 ay sonra en küçük kardeşim 19 yaşındaydı o zaman yine böyle kalmaya gitti tek başına hem yeğenini görmek hem ablasına yardımcı olmak için 3-4 günlüğüne. 3. gününü telefon gelmiş bizim damattan babama. Ben rahatsızım ayrı odalarda oturuyorlar, covid vardı o zaman ortadan salatadan yemiyor ben ordan yiyorum diye tabağını ayırıyor benden demiş, bir de yatak odama giriyor bundan dolayı çok rahatsızım demiş. Babam şok olmuş tabi ne demek yatak odama giriyor sen varken mi giriyor demiş, yok demiş olmasam da girmesin ben bundan rahatsızım, babam da o zaman gelip alayım kızı demiş nasıl anlıyorsanız öyle anlayın demiş. Ayrıca annesiyle ablası da odama giriyorlar demiş ( biz de doğum öncesi temizliğe gitmiştik ben yatak odasını süpürürken odaya girdi bu ya da ev kalabalıksa kardeşinin nişanı vardı başka bir zaman odaya giyinmeye gitmiştik) yoksa bizim ne işimiz olur onun yatak odasında. Babam da annemi almış arabayla gitmişler kardeşimi almaya damat evde yok, kardeşlerim şok olmuş ne oldu aniden geldiniz diye,onların haberi zaten yokmuş arandıklarından, orda babam kardeşime sormuş odasına giriyormuşsun o varken mi girdin yok demiş ablam bebeği sallıyordu benden bezini getirmesini istedi ben de odaya bıraktım çıktım eniştem de kapıdan odaya giriyordu ben çıkarken demiş..
evlerine de o kadar çok gitmiyorduk zaten biz gidince damat evden işim var diye çıkıyordu biz kardeşimle oturuyorduk babam da olsa gidiyordu adam. tokum diyip sofraya oturmuyordu vs böyle hareketleri vardı.
hal böyle olunca babam da kardeşimi alıp gelmiş, bir daha da evinize gelmeyiz demiş. Aşağıda da kayınvalidesi demiş bir yere bu kadar çok gidilmez ki, siz kim bilir benim oğluma ne yaptınız da böyle davranıyor vs.
Benim nikahım oldu sonrasında damat bey gelmedi. Bir ay sonra annesi vefat etti ben gitmedim babamla annem gitti 2-3 saat annem durmuş babam başka yere uğramış son 1 saatte babam gelmiş oraya. Ki annem babamı zorla götürmüş babam orda işim yok demiş annem aman ayıp olur demiş, bu arada aile binasında oturuyor kardeşim. sonrasında babam suçlu oldu niye o kadar az durdu bizim cenazemiz vardı da herkes sordu demişler. babası babamı aramaz oldu asla bu durumdan dolayı kızmış, ama kimse niye gelmiyorsunuz etmiyorsunuz demiyordu öncesinde.
1 yıldır kardeşimin evine gitmiyoruz haliyle eşim de yatak odası muhabbeti yapan bacanağının yüzünü görmek istemiyor,babam da o damat evime gelmesin dedi, kardeşim annemlere gelir bebeğiyle , giderken babam bırakır kapısına kadar geri döner. böyle bir hale geldik.
Yeğenime çok düşkünüm görmeye gidemiyorum bile. o gelirse ayda bir ya da 2 ayda bir görüşüyoruz.
Bu durumun düzelme imkanı var mı? Biz nerde yanlış yaptık ne yapmamız gerekiyordu da yapmadık. Sizden görüş almak istiyorum.
bu arada istanbuldayız ayrı şehirlerde değiliz.
Ben yatak odasını kutsallastirmayı toptan yanlış buluyorum aslında ironi yapmaya çalıştıma am olmadıysa demekEvet belki o da yatak odasını kutsallaştırmıştır bence burada sıkıntı yok.
Gerçi bebek bakmak, iş güç yapmak için ziyarete gelmiş baldızına da bu şekilde çıkışmazsın ama hadi takıntılı diyelim.
Sıkıntı bunu kayınpederine aksettirme biçimi.
Gidip karısına söylemeliydi. Karısı düşünseydi ne yapacağını.
Terbiyesiz adam başka şey değil.
Olay dogumdan bagimsız iyi de. Sonraki gelisinde de istememiş. Yatili gelmiş. Bence problem yok ama damat istememis gelin istemese hak verir herkesİyi de lohusa olan damat bey mi?
Sezaryense karnı dikişli, normalse alt tarafı dikişli. Belki donunu giyemiyor, kız kardeşim olsa ve durumum hassassa yatak oda mahremiyetini es geçerim. Ekstrem bir durum olmuş, bedenim hassasken onu mu düşüneceğim? Kocama ne olmuş pardon da? Olan bana olmuş, o durumdayken kayınlarımı ve kayınpederimi yatak odasında görmek yerine öz bacımı görmek en doğal hakkım. Oturup kalkamıyorum, belki kanamam var, bebek emecek göğüsler fora, kız kardeşimden çekinmem ama eşimin ailesinden çekinirim.
Olay dogumdan bagimsız iyi de. Sonraki gelisinde de istememiş. Yatili gelmiş. Bence problem yok ama damat istememis gelin istemese hak verir herkes
''Konuyla alakalı değil ama ''diye başlayan kısım da ne güzel anlatmışsın ya herşeyi. Hamileyim şuanda ve okurken herşeyi gözümün önünden bir perde gibi geçti biraz ürktüm ( kardeşinin doğumunda gidip yardımcı olan bir abla olarak ama cağırılıyordum ve eniştem tarafından da çok iyi agırlandım) . Aslında çok doğru bu yazdıklarını aklımdan çıkarmıcam. Ve eşimi bebek bakım sürecinde mümkün olduğunca dışlamayıp dışlatmicam.Adam zaten bin kere söylemiştir karısına. Bu huysuzlukta adamın sence karısına rahatsızlığını bildirmeme ihtimali var mı? Hep diyordur ama kadın ailesine bunu uygun dille iletmek yerine eşini gecistiriyor belli ki. Çünkü söylese aile dikkat ederdi,iş buralara gelmezdi.
Bir de konuyla çok alakalı değil ama bebek bakmaya neden bir ordu geliyor ya. Zavallı babalar dışlanıyor daha olayin en başında. Emzirme zaten annede. Alt degistirme ,gaz çıkarma, gık deyince koşma falan hep gelen yardımcı anada bacida. Daha ilk aşamada erkek, çocuğuna yabancilasiyor. Sanki bebek kadının ve bir kadin sürüsünün çocuğuymus gibi.
Sonra da 'ben bu çocuğu evden getirmedim,neden ilgilenmiyorsun' kavgaları...
Benim çevremde ne kadar ilk zamanlar kadın ordusundan bebeğinin altını bile değiştirmeyen, misafir çocuğu gibi anca kucağına alan erkek varsa hepsinin çocuğuyla ilişkisi komşu cocugu gibi. Sev oyna ama sorumluluk alma.
Ama nerede ilk zamandan beri eşiyle beraber her şeyiyle ilgilenmek zorunda kalan erkek varsa çocukla bağı artıyor aynen böyle devam ediyor (mesela bundan 33-31 sene önceki babam, mesela eniştem, mesela doğuma yardımcı olsun diye anasını bacısını çağırmayan akrabalarımin kocaları)...
Keşke bebek bakmaya diye gidip haftalarca kalma adeti ulkemizde de son bulsa
Cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Hak verenler kadar vermeyenler de olmuş. Benim çözüm arama sebebim benden çok anne babamın üzülmesi. Annem ara ara iç geçirir ahh kızımın evine gidemiyorum binbir zorlukla çeyiz düz ev dizdik büyüttük bir çayını içemiyorum,torunumu görmeye gidemiyorum diyor. Bir anne için ne kadar acı. Bir baba için de öyle kızının kapısına kadar gidip baba gel bi kahve iç eşim evde yok demesine rağmen reddediyor. Onların arabası yok ha diyince gelemiyorlar. Eşi zaten getirmiyor kardeşim parası varsa taksiyle yoksa otobüsle gelmeye çalışıyor. Müsaitse babam alıyo vs. Aile binasında oturmayı kabul etmesi baştan yanlıştı. Ben de hep karşı çıktım ama kendisi kabul etti. Bize tuhaf gelen damadın kardeşlerinin ve annesinin yatak odasına girmesinden rahatsız olmayıp bu durumu bize sorun etmesi. Biz bu olayı yaşadıktan sonra kardeşim de onun ailesini yatak odasına sokmamaya başladı. Evet sadece yatak odasına sokmadı evine sokar ağırlar yedirir içirir onlardan yana problemi yok ama ben olsam benim ailemi istemeyenin ailesini istemezdim. Bir kötülük görür kötü söz duyar amenna haksız ailem derim. Ama asla öyle bir şey yaşanmadı.
Kardeşinize göre sorun yoksa sizde dert etmeyin o zaman.Cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Hak verenler kadar vermeyenler de olmuş. Benim çözüm arama sebebim benden çok anne babamın üzülmesi. Annem ara ara iç geçirir ahh kızımın evine gidemiyorum binbir zorlukla çeyiz düz ev dizdik büyüttük bir çayını içemiyorum,torunumu görmeye gidemiyorum diyor. Bir anne için ne kadar acı. Bir baba için de öyle kızının kapısına kadar gidip baba gel bi kahve iç eşim evde yok demesine rağmen reddediyor. Onların arabası yok ha diyince gelemiyorlar. Eşi zaten getirmiyor kardeşim parası varsa taksiyle yoksa otobüsle gelmeye çalışıyor. Müsaitse babam alıyo vs. Aile binasında oturmayı kabul etmesi baştan yanlıştı. Ben de hep karşı çıktım ama kendisi kabul etti. Bize tuhaf gelen damadın kardeşlerinin ve annesinin yatak odasına girmesinden rahatsız olmayıp bu durumu bize sorun etmesi. Biz bu olayı yaşadıktan sonra kardeşim de onun ailesini yatak odasına sokmamaya başladı. Evet sadece yatak odasına sokmadı evine sokar ağırlar yedirir içirir onlardan yana problemi yok ama ben olsam benim ailemi istemeyenin ailesini istemezdim. Bir kötülük görür kötü söz duyar amenna haksız ailem derim. Ama asla öyle bir şey yaşanmadı.
aynen öyle malesef, kardeşim de çocuk olmasa çekmezdim diyor,onu çok yanlız bırakıyor evde, işten eve gelip sofraya bile oturmadan dışarı çıktığı çok oluyormuş, çok mutlu değil ama idare ediyorDamat bey saçmalamış. Sanırım boş gezenin boş kalfası.kardesiniz ne diyor?
doğumda gidileceği tabi belliydi kardeşim çağırdı annemi de, sonrasında kalması için de o çağırdı diğer kardeşimi..Yatak odasına girilmesinden rahatsız olduğunu söylemiş damat ama kardeşim saçmalama diyip kestirip atmış bize söylemeye utanmışBen işler bu noktaya gelmeden herkesin kendi tarafıyla sınır koyması taraftarıyım. Yoksa iyi niyetle yapılmış şeyler bile maraz doğuruyor işte
Mesela doğumda yardıma gidilince kaç gün kalındı ve o kadar gün kalınacağı belli miydi kardeşiniz eşine dedi mi şu kadar günlüğüne geliyorlar diye?
Veya sonra 19 yaşındaki kardeş 3-4 gün yardım etmeye hem de yeğen sevmeye gitti, ablası mı davet etti kendisi mi gitti? Adam zaten uzanamıyorum rahat edemiyorum diye küçük sinyaller vermiş, bunları değerlendirmek gerekiyordu. Yani sizin kardeşinizin eşiyle sizi hiç muhattap etmemesi gerekiyordu. İnsan iyi kötü eşini tanır rahatsız olacağı şeyleri bilir. O yüzden örneğin yatak odası konusunda hassassa ablanız size belli etmeliydi.
Örneğin benim eş titizdir etrafta dağınıklık tezgahta bulaşık istemez, bana da laf söyler. Annem de yemekten sonra sofra dursun bulaşık dursun bi çay kahve içelim sever, ben söylüyorum eşim gelmeden kaldıralım diye. Hassas çünkü, ben söylesem annem kırılmaz ama eşim söylese kırılır. Sizinkinin de babanızı arayıp söylemesi olayları iyice büyütmüş. Bu aşamada yapabileceğiniz tek şey o yokken gidip gelmek gibi