Kardeşimin evine gidemiyoruz

Gerekirse bin kere daha karısına söyler ama kayınpederini arayıp, kızınız yatak odama giriyor rahatsız oluyorum demez. Kayınpederini araması çok hadsizce ve terbiyesizce bir davranış.
Zaten hatanın çoğu kocada. Ama karisinin da onu hep duymazlıktan gelmesi hoş olmamış. Belki kadın gerekeni yapsaydı iş bu noktalara gelmeyecekti.
KKda da var böyle köprüleri yıkıp , evin ortasına ateşi yakıp kv görümce misafir sorunundan bir cinnetle kurtulan kadınlar. Onlar alkislaniyor ama genelde. "Oh iyi yapmışsın" falan deniyor
Bir de o var di mi. Belki de gazı oralardan alıyordur
Neyse ki bu tipte adam kadının ailesine gitmesine ses etmiyormus. En azından böylece rahatça görüsuyorlar.

Ben bu kadar gıcık bir damat görmedim. Alsın evini kafasina geçirsin terbiyesiz. Kardessiniz gelsin size yapacak bisey yok.

Gitmeyin , burada mücadele etmesi gereken kardeşiniz, o bu durumu eşiyle halledecek , eşi belliki sıkıntılı kardeşiniz katlanmaya devam etmemeli..

Çocuktan önce yatak odasına girilmesinden hoşlanmazdim ama cocukla birlikte mecbur kayınvalidem de kendi annem ve kardeşimde dolapları yerleştirdi mecbur giriliyor çekmeceler açılıyor yani hadi önceden söylese anlarım da insanlar yardım etmeye giriyor. Bence sizde zorlamsyin adam sizi istemiyor kardeşiniz gelsin gitsin .

Birde kadın olunca eşiniz gitsin gelsin deniyor burda kız kardeşe kızılmış. Kadın böyle bir eş seçmiş eşini seviyor ailesine de gelip gidiyor işte ne yapsın ? Eşinden boşanıp ailesinin yanına mi yerlesmeli ? Demek ki baş edemiyor adamla

Ben yatak odasını kutsallastirmayı toptan yanlış buluyorum aslında ironi yapmaya çalıştıma am olmadıysa demek
Eşin yaptığı herşey baştan sona yanlış zaten.

Olay dogumdan bagimsız iyi de. Sonraki gelisinde de istememiş. Yatili gelmiş. Bence problem yok ama damat istememis gelin istemese hak verir herkes

Olay dogumdan bagimsız iyi de. Sonraki gelisinde de istememiş. Yatili gelmiş. Bence problem yok ama damat istememis gelin istemese hak verir herkes

Herseyin ayari önemli..ailesi gelip haftalarca/aylarca kalip dursa o zaman tepki vermekte hakli. Ama iki kere dogum/cocuk icin gidilmis, ama ondan haric de gayet istemedigini belli ediyor adam. Birde "yatak odama giriyor" demesi kizin babasina ayri cirkinlik. Gelin de olsa esin ailesine ortada hakli sebepler yokken böyle davranamaz

Bu konudan sonra gidip enişteme madalya takmam lazm. Kardeşimin dogmnda o kdr güzel agırladı ki bizi
''Konuyla alakalı değil ama ''diye başlayan kısım da ne güzel anlatmışsın ya herşeyi. Hamileyim şuanda ve okurken herşeyi gözümün önünden bir perde gibi geçti biraz ürktüm ( kardeşinin doğumunda gidip yardımcı olan bir abla olarak ama cağırılıyordum ve eniştem tarafından da çok iyi agırlandım) . Aslında çok doğru bu yazdıklarını aklımdan çıkarmıcam. Ve eşimi bebek bakım sürecinde mümkün olduğunca dışlamayıp dışlatmicam.
Ve tabikide geç gelen bir bebek olduğu için biraz etrafım hevesli kalabalktan oluşursa kimseyi kırmadan etrafımı tenhalaştırmanın yolunu bulucam .

adam hanzo orası kesin de kız kardeşin nerede bu hikayede? dilsiz mi?

bu arada mesafelerden çok hoşlanan biriyim. odama girip çıkılmasını sevmem uzun misafirliklerden hoşlanmam. ama damat cins biri belli ki umursamayın.

Olan olmuş, yaşanan yaşanmış bitmiş. Damat aileye girmese ne dert. Başka problemler olduğunu düşünmeden edemedim. Damat yüzünüze çat çat söylüyor tamam da, anası bile size laf etme gücünü bulabiliyorsa, kardeşiniz o evde huzurlu değildir ama size anlatamıyordur.

Son düzenleme:
Allah kardeşinize yardım etsin. Klinik vakaymış. Sizdeki tek hatayı cenaze olayında buldum. Bunun dışında görüşmenizi tek sağlayacak kişi kız kardeşiniz, neticede ev tek damada ait değil, gerekirse siz çağırın çocuğu al gel özlüyoruz diye, istemiyorsa da damat gelmesin. Kız kardeşinizin elinde bence bu sadece.

siz niye dert ettiniz ki bu olayı bu kadar? kardeşiniz düşsün derdine. onun için sıkıntı yoksa sizi ilgilendirmez bence

eniştenizde kabahat yok. herkesin yapısı tarzı farklı. kardeşiniz kocasından memnunki bişey demiyor kocasına.

bu olaylardan rahatsız olan bir kadın çocuk mu yapar adama rest mi çeker?

Cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Hak verenler kadar vermeyenler de olmuş. Benim çözüm arama sebebim benden çok anne babamın üzülmesi. Annem ara ara iç geçirir ahh kızımın evine gidemiyorum binbir zorlukla çeyiz düz ev dizdik büyüttük bir çayını içemiyorum,torunumu görmeye gidemiyorum diyor. Bir anne için ne kadar acı. Bir baba için de öyle kızının kapısına kadar gidip baba gel bi kahve iç eşim evde yok demesine rağmen reddediyor. Onların arabası yok ha diyince gelemiyorlar. Eşi zaten getirmiyor kardeşim parası varsa taksiyle yoksa otobüsle gelmeye çalışıyor. Müsaitse babam alıyo vs. Aile binasında oturmayı kabul etmesi baştan yanlıştı. Ben de hep karşı çıktım ama kendisi kabul etti. Bize tuhaf gelen damadın kardeşlerinin ve annesinin yatak odasına girmesinden rahatsız olmayıp bu durumu bize sorun etmesi. Biz bu olayı yaşadıktan sonra kardeşim de onun ailesini yatak odasına sokmamaya başladı. Evet sadece yatak odasına sokmadı evine sokar ağırlar yedirir içirir onlardan yana problemi yok ama ben olsam benim ailemi istemeyenin ailesini istemezdim. Bir kötülük görür kötü söz duyar amenna haksız ailem derim. Ama asla öyle bir şey yaşanmadı.

Tamam da bu duruma ses çıkaracak olan siz değil kardeşiniz. Ondan da ses çıkmıyorsa ne yapacaksınız?
Alan memnun satan memnun

Kardeşinize göre sorun yoksa sizde dert etmeyin o zaman.
Burada da adama bir sürü saydırdık boş yere.
Herkes halinden memnun gözüküyor.

kardeşim evet pasif yapılıdır. kavga çıkmasından tartışmaktan korkar. çocuğu da adamı iyice tanımadan hemen evlenir evlenmez yaptı. Biz de diyoruz onlar mutlu olsun gelmesin damat biz de gitmeyelim diye. Ama böyle nereye kadar gidecek onu da merak ediyoruz

Damat bey saçmalamış. Sanırım boş gezenin boş kalfası.kardesiniz ne diyor?
aynen öyle malesef, kardeşim de çocuk olmasa çekmezdim diyor,onu çok yanlız bırakıyor evde, işten eve gelip sofraya bile oturmadan dışarı çıktığı çok oluyormuş, çok mutlu değil ama idare ediyor

doğumda gidileceği tabi belliydi kardeşim çağırdı annemi de, sonrasında kalması için de o çağırdı diğer kardeşimi..Yatak odasına girilmesinden rahatsız olduğunu söylemiş damat ama kardeşim saçmalama diyip kestirip atmış bize söylemeye utanmış

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…