Kardeşimin eşinin tavırları?

Tam olarak ne diyeceksiniz yaaa? Karına söylü dötünü başını örtsün, karına söyle içmesin, karına söyle kur yapmasın mı? Evime gelen misafir benim kıyafetime karışırsa hele bu görümce ise ağzını yırtarım. Hem ezik gibi sırf havuzlu ev diye gidiyorsunuz -ki otele para vermemek için gittiğinize yemin ederim ama ispatlayamam- hem de ev sahibine karışıyorsunuz. Allah ım bu gözler neler okudu.. siz onların arasında aşk görmemişsiniz. Ben de sizde kıskançlık ve aileye karşı güvensizlik görüyorum. Kocanıza bile güvenmiyorsunuz ama manken gibi yengenizin yanına kocanızı mı götürüyorsunuz ajajajsjhshs
Karısını denizde bile uyaran bi kardeşim var sizce o rahat mı etti sanıyorsunuz ..Sırf o kasar ısrar ettiler ayıp olmasın diye gittik..Bebek seven kadın içmekten soyunmaktan bebek sevmedi ne diyorsunuz iş allah aşkına!

kardeşim aslında çok kıskanç bi adam normalde bana karışır ama ona söz geçiremiyor sanırım
Kardeşin eniştesine yan gözle bakacak biriyle evli olmayı yakistiramadigindan kiskanmiyordur. Bunun düşüncesi bile iğrenç , insanlar bu cümleyi kurmaya çekinir.
Ben olayı biraz biraz anladım. Sizin kültürünüzde ailecek denize girmek yok heralde. Ama yazligi olan ailelerde , aielsinde deniz normal olan şimdi de havuzu olan ailelerde bikini ic çamaşırı değil kıyafetir bundan dolayı rahatsız olmazlar.
Ben her iki durumu da yaşadığım için anlayabiliyorum. Ailemin havuz deniz vs alışkanlığı yoktur, annem kadın misafiri varsa bile saçını açmaz. İlk defa birinin yazligina gitmiştim, koca koca teyzeler denizden çıkmış , bahçede hortumla üstlerini temizleyip altına pareo sarıp benim gözümde sudyenle sofraya oturdular.
Bana gerçekten de çok fazla gelmişti.
Ya da bir başka zaman denizdeyken dedem gelmisti. Ergendim daha o zaman ama çok utanmıştım. Dedemin yanında donla geziyor gibi.
Bu kültüre ait olmayanlar gerçekten tuhaf karşılar.
Ama artık tatil,deniz benim hayatımın bir parçası. Gayet normal erkek arkadaşlarla cıbil cıbil denize girip yanlarında güneşlenmek benim normalim. Denizin havuzun yakınındaysam bikinimle durmaktan çekinmek. Çünkü artık benim için de mayo iç çamaşırı değil bir çeşit giysi.
Bu yaz gittigim sehirde havuzlu evi olan birkaç kişiyi ziyarete gittim. Hepsi evde aynı dediğin gibi dolaşıyordu. Pareoyla yuzmeye gittik falan. Evde erkek olması da durumu değiştirmezdi bence (ki birinin abisi eşiyle gelmisti zaten). Çünkü onlar için bu utanacak bir şey değil.
O yüzden bence kadinin rahatsız edecek bir şeyi yok. Tamamen sizin deniz kulturunuzun olmamasından yaşadığınız bir şok bu .
Benim de buluşup denize gittiğim bir turist az daha yanımda donunu indirip mayosunu giyecekti😳😳 dedim 'surada kabinler var' . Sonra konuştuk, Afrika'nın sahil tarafında bir yerde yaşıyor. Bizde nudity hos karşılamaz dedim, 'peki denizden çıkıp sahilde yıkanırken napiyorsuniz' dedi. Dedim şortla yıkanıyoriz, kumlu olan şortunu şöyle bir açıp içine su atıyor,yetiyor. Evinde zaten insan gibi yikanir' çocuk mesela coooook şaşırdı denizden çıkanın mayoyla yikanmasina.
Şükür yanında ben varmisim yoksa kesin dayak yerdi😂😂 böyle şeyler kültürle alakalı. Mesela ben bu çocuğa sapik diyemem çünkü onun normali bu. Siz eltinize 'kocamo ayartmaya calisiyor' diyemezsiniz çünkü onun normali bu .
Madem sevmiyorsunuz 'bebekle kimseye gidemem,daha erken' deyin , gitmeyin.

ben de tesetturluyum ilahiyat mezunuyum ama bu sosyolojik bir gercek
zaten sorunumuz bu dindar yapmaz deyip gozumuzle gorsek bile kapali ,acik, inancli , inancsiz diye insanlari fislemek
din boyle birsey degil kimsenin ahlaksizligini ortecek bir malzeme olamaz islama en buyuk saygisizlik bu.
Ben de tesettürlü değilim. Fakat bu düşünce yapısına karşıyım. Bir ortamda bir büyüğüm benim yaşıtım birisine tesettürü anlatırken hemen cevap olarak “tesettürlüleri de görüyoruz” olduğu için bu tepkim. Genellemeye gerek yok. Edepsiz her haliyle edepsizdir.
O azin miktarını kim belirliyor, kapalılari da beğenmeyip çarşaf giyse daha edepli olunur denildigine şahit oldum . Sınırlar siz ve ailenizden ibaret değil . Bazılarına göre enişte ile denize girilmez, edepsizliktir
Tabi ki. Ben konu sahibinin aile yapısının o tarz giyime çok uygun olmadığını düşünerek yorumladım. Benim aile yapım da belli ve ben sanırım biraz daha buradaki konuları okuyup daha da dikkat etmek istiyorumdur bilemedim.

Karısını denizde bile uyaran bi kardeşim var sizce o rahat mı etti sanıyorsunuz ..Sırf o kasar ısrar ettiler ayıp olmasın diye gittik..Bebek seven kadın içmekten soyunmaktan bebek sevmedi ne diyorsunuz iş allah aşkına!
Bi kadına kaşar demediğin kalmıştı onuda dedin sanane bacım sanane kadın istediğini giyer içer kendi hayatı isterse çıplak gezer kimse senin kocan için ölmüyor ya SANANE.

Bedava havuz mu 😂🤣🤣o kadar meraklı olsaydım tüm yazı orda geçirirdim ısrarlara dayanamadım yoksa karşılaşacağımız manzarayı az çok tahmin ediyorduk da bu kadar değildi..herkesin edep haya anlayışı farklı
Geçiremezdiniz orası sadece kardeşinizin evi değil 🙄

Ne kadar terbiyesizsiniz. Edep ahlak diye dolaşan kadının lafları bunlar olmalı tabi... Ahlak sadece dilinizde sizin başka bir yere sirayet etmemiş.

amaan sizin kültürünüzde yok diye insanlar havuz kenarında mayoyla dolaşmasın mı? satırlarca kadının çıplaklığını betimlemişsiniz yok göğüs uçları belli oluyor yok popo çizgisine kadar açık şort vs. bildiğiniz plaj kıyafeti işte ne abartmışsınız. size rahatsız edici geliyorsa aynı ortamda bulunmamaya gayret edersiniz olur biter. kardeşinizle abuk sabuk bir konuşma yapmayın derim.

Ben de tesettürlü değilim. Fakat bu düşünce yapısına karşıyım. Bir ortamda bir büyüğüm benim yaşıtım birisine tesettürü anlatırken hemen cevap olarak “tesettürlüleri de görüyoruz” olduğu için bu tepkim. Genellemeye gerek yok. Edepsiz her haliyle edepsizdir.
valla onu da ulkeyi bu hale getirenler dusunsun , insanlari dinden soguttular
bu konuda kadin kapali da olsa bira yerine kola da icse konu sahibinin zihniyeti malum, gozleri yine kadinin kalcalarinda ve memelerinde olacakti .
bozuk iliskiler de ne yazik ki kapali yasayan toplumlarda daha fazla arastirip bakabilirsiniz, mesela pakistan denildi ulkede erkek cocuklarina tecavuz yaygin. orasi da musluman ulke degil mi hepsinin sosyolojik aciklamalari var. tesetturle aciklikla bir ilgisi yok yani zihniyet meselesi.

Ağzının suyu aksaydı kadınla saatlerce oturur muhabbet eder havuza girerdi ..Adam utandı kadın utanmadı
Ahahah bu mesaj halis mi? Gerçekten karılarını aldatan erkeklerin böyle görülmekten çekinmeden , hele sizin gibi bir karısı varken kafasına inecek tavadan korkmadan aşk böceği gibi ortalıkta dolanıyor mu sanıyorsunuz siz? Siz geline fokuslanmışken bir de bakmışsınız hiç ummadığınız yerden çıkmış sizin Brad Pitt. Hep öyle oluyor.

valla onu da ulkeyi bu hale getirenler dusunsun , insanlari dinden soguttular
bu konuda kadin kapali da olsa bira yerine kola da icse konu sahibinin zihniyeti malum, gozleri yine kadinin kalcalarinda ve memelerinde olacakti .
bozuk iliskiler de ne yazik ki kapali yasayan toplumlarda daha fazla arastirip bakabilirsiniz, mesela pakistan denildi ulkede erkek cocuklarina tecavuz yaygin. orasi da musluman ulke degil mi hepsinin sosyolojik aciklamalari var. tesetturle aciklikla bir ilgisi yok yani zihniyet meselesi.
Şimdi çok haklısınız.

Konu sahini ile aynı zihniyette gözükmek istemem öncelikle. Dediğiniz gibi zihniyet meselesi

Sırf siz laf yaparsınız diye siz varken uyarıyodur. Kardeşinizin hiç umrunda değil. Artık kardeşinizi mağdurella gibi göstermeyi bırakın. Kardeşiniz kadının giyim tarzını evlenmeden önce biliyordu. Kabullenip evlenmiş. Rahatsız olsa evlenmezdi. Sanki kadın tarafından tuzağa düşürülen zavallı bir adam gibi yorumlar yapıyosunuz komik oluyor

Bütün kk burda toplanmış

Kardeşinizin eşi tanıdığı birisi bu yazdıklarınızı okusa aile faciası olur
Konuda yazılanlar kardeşinizin kızın hem eşinizin namusuna kulp takmak gibi olmuş

Konu sahibi rahatsız olduğunuz size göre yanlış olan davranışları görmek istemiyorsanız gitmezsiniz olur biter

X