Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Önce şuna açıklama getireyim sonra konuya girecegim. Benden küçük 2 erkek kardeşim var. Biri annemlere yakın ilçede, diğeri annemlere yakın oturuyor. Büyük kardeşimin eşi daha sessiz(di) sakin, küçük olan ise sürekli diğer gelinle yarış halinde ve sorunların ana kaynağıda bundan çıkıyor. İstiyor ki bir onunla kötü olalım kendisi ön planla olsun ama, tabi biz buna fırsat vermiyoruz. Yaptıklarından dolayı diğer gelinde artık tepkili ve hani akrabalık var diye selam, aleykumselam şeklindeler.
En iğrendiğim yön ise beni de bu kaosun icine cekmeye calışmaları. Banane canım, kendi sorunları artık dinlemiyorum kapatıyorum telefonu.
Gelelim konuya...
Ben geçen kış diş implantlarım için izin alıp memlekete geldim. Kardeşlerimin bebeği oldu ve yanıma hediyelerinide alıp geldim. Büyük kardeşimin bebeği daha önce, diğerinin ki sonra oldu.
Diş tedavisi görenler bilirler hemen hemen her gün diş klinigindeydim tabi bu zaman içerisinde bunlar gelip gidiyorlar. Benim çenem yara bere için de dikişli vs. Antibiyotik, ağri kesici, yüzüm şişti vs. izin de kısıtlı önceliğim implanttı derken büyük olan kardeşim abla bize yemeğe gel dedi. Ben de sıkıntılarımi söyledim ertelendi. Yaralar az düzene girince dedim ki hem bebek göreyim, hem davete icabet edeyim. Gittik vs.
Sonrasında babama dedim ki falanca gün beni diğer kardeşime götür de hediyesini vereyim tamam dedi. Tam o günlerde ben grip oldum ve arayıp ne olduğunu bilmiyorum bu şekilde gelemem sonra gelirim dedim. "Aaa abla olur mu öyle şey tabi falan vs." Dedi.
Sonra bunlar grip oldu yine ertelendi. İşin aslı ben korona yüzünden ikisine de gitme yanlısı değildim. Anne babamın yanına bile test yaptırıp özel araçla geldim. Hepimizin bebeği var ama, bunu bile takmıyorlar. Yok illa ki gelinecek.
Grip yüzünden biz gidemedik. O esna da benim büyük oğluma yaya geçidinde araç carptı. Ölümden döndü kollar, omuz, kırık. Yüzü derin yırtıldı ve çocuğumun öbek öbek saçlarını yerden topladım. Bütün bunlar ben yanındayken oluyor. Acele edip bir metre önüme geçti. yani yaşadıklarımın tarifi yok.
Ben izni uzattım, babası hemen geldi benim diş yarım kaldı çünkü oğlumun tedavisine başlandı hergün hastane, ev perişan olduk. Ben annemlerde iken zırt pırt gelen Küçük kardeşimin eşi sadece aradı ve geçmiş olsun dedi.
Benim yine aklıma bir şey gelmedi. Bizim tedaviler bitti bu gelin bir tavırlı, konuşmuyor, görüşmüyor çok umrum değil fakat, kardeşime de mani olunca ben sordum xxxx bir sorun mu var?
Kardeşim de "Abla sen bize bebek görmeye gelmedin, ondan sana küstü" ya siz ne yaşıyorsunuz? Tam gelmeden grip oldum ve aramadım mı? Gripli gelinir mi? Sonra siz grip oldunuz ve hep haberleştik. Bir kasıt yok bu neyin kafasını yaşıyor? Hani hiç bir açıklaması olmaz, alınır anlarım. Napsaydim gripli gripli gidip bebeğimi hasta etseydim? Ya da onlar gelip, benim bebek mi hasta olsaydi?
Böyle değince ben de " madem böyle şeylere pek meraklı benim oğlum ölümden döndü kendisi neden gelme zahmetinde bulunmadı? Dedim. Allah var bunları duyana kadar benim aklıma neden gelmedi vs. Gelmedi. Sustu hiç bir sey demedi.
Ben normalde 600 km mesafedeyim ve normal zamanda da mesafemi korurum. Iyi ki de fazla içli dışlı degiliz yoksa rezillik diz boyu.
Mayıs ortası yarım kalan implant tedavisi için tekrar izne çıktım. Geldim, bir süre sonra kardeşim geldi. Sonra bana demez mi ki " Abla xxxx in yapısı bu, ailesine karşıda böyle. Annesi babası gelince bile kırar onları (Babası kırılıp memleketine kırgın gitmiş) Falanca ile sıkı arkadaştı onuda sinirlenip sildi. Bu bebek görme olayını sorun ediyor sen ona de ki. Xxxx ben tek halayım sorun olsa bile çocukları göreceğim. Bu yüzden sana gelmek istiyorum aramız düzelsin de sen alttan al"
Kan beynime sıçradı!! "Ya sen yuvanda mutlu mesutsan banane senin karının huyundan suyundan! Geçinmesi gereken sensin, ben değil. Xxxx benim hayatımda olsa ne olmasa ne? Git karınla, çocuğunla mutlu ol. Bana bir daha böyle saçmalıkla gelme, kalbini kırarım! Orta da hatam var ise zaten gerekeni yaparımda hiç kusura bakma b*** sebeplerle sorun çıkaran karını ben pışpışlayamam. Dedim.
Ya bu ne saçmalık! Asıl gerizekalı benim kardeşim. Ortada ki dengeyi kuramıyor. Ne karını, ne kendi aileni kayır. Ortada sorun var ise iki tarafıda dengele. Yapamıyorsan evinde eşinle naparsaniz yapın.
Allah'tan mesafeliyim ve uzaktayım. Bu ne laçka bir akrabalık şekli? Ben gelemem böyle şeylere. Herkes eşiyle geçinsin, gerisi ile merhaba merhaba otesi bana vıcık vıcık geliyor. Sırf birilerinin gönlü olsun diye birşey yapmak berbat.
Şimdi ben bıçak gibi ilişkimi kesmek istiyorum. Gerekirse kardeşimle bile. Sizin yorumunuz nedir? (Bebek var, ara ara girip yazarim)
Kafa yapılarımız birmiş. Çoçuğunuzun durumuna çok üzüldüm. Allah şifa versin, acısını yaşatmasın. Haklısınız ben de sizin verdiğiniz tepkiyi verirdim yerinizde olsaydım.