Kardeşimin bebeğinde down sendrom riski

bizim burda bir özel hastane var bütün hamıleler down sedrdromlu çıkıyor

koca dr karısıda labaratuvarda çalışınca sonuçlar hep üzücü ,

ben o hastanede doguranların yalancısıyım ,

Hem "herkesin kendi tercihi" diyorsunuz hem insanların tercihini eleştiriyorsunuz.
Herkesin kendi kararı ve bir kadın doğurmaya karar verirken diğeri bu riski göze alamayıp gebeliğin sonlandırılmasını isteyebilir. Bunun hesabını da kimseye vermek zorunda değil.
Sizin de "ha doğmamışı öldürmüşsün ha doğmuşu" diyerek böyle zor bir kararı vermiş ve gebeliği sonlandırmayı seçmiş insanları üzmeye hakkınız yok.
Buradaki konu sahibi sonlardirmaya mi karar vermiş okuduğunuzu anlayın öyle gelin ,zaten eşi karşı çıkmış alinmasina.bu tanı konusundada doktorlar çok yanlış teşhis koyuyorlar kardeşimin cocugunada demişler sağlıklı doğdu.

Sizin çekirdek ailenizde engelli bir birey var mı.
Anneniz babanız, kardeşlerinizden biri.
Hiç de öyle herkes ömür boyu yardım falan da etmez, herkesin kendi hayatı yaşantısı var.

Eninde sonunda anne baba başbaşa kalır, herkes Allah yardımcın olsun der çekilir gider.
Hele ki bir de maddiyatlari zayıfsa...

Anne açısından hiç bitmeyen zorluklar, kardeşler açısından hep kendilerinden daha fazla ilgi alaka maddiyat maneviyat isteyen bir kardeş.

Annenin bana bişey olursa kim bakar endişesi.
Hiç büyümeyen hep muhtaç bebek..

Sonradan çıkması ayrı, anne bile bile zorluğu göze alamayabilir.
Yada alır, 10 evladım da down sendromlu olsa bakarım der.
Bunların kişisel kararlardır.
Yoksa beş aylık kocaman bebeği mi aldiracaksiniz demeniz yargı cümlesidir.

Ki zaten konu sahibi anne değil, teyze.
Böyle konularda en doğru karar anne babanın kendi şartlarına göre vereceği karardır.
Buraya konu actigina gore bize yorum yapma hakki düşüyor. Evet amcam sizofreni hastasi yillardir biz ailecek bakiyoruz engelli bir bireyden farki yok en buyuk sorumlulugu babam aldi yillardir beraber yasiyoruz.
bir cocugu bakma sorumlulugu once anne babanindir aile buyukleri yardim eder. Hamile kalirken yada cocuk dogurduktan sonra sakat kalma ihtimali hep var bunu bile bile cocuk yapmaya kalkisiyoruz. Hastaysa sakatsa ne yapalim sonradan hasta olan cocuklar yada? Hicbir fark yok sadece anne karnindan henuz cikmadi diye onu aldirma hakkimiz oldugunu düşünmüyorum.
Sonucta ben yada biz biseyler dedik diye bizim dediklerimizi yapacak degiller onlarin karari ama hasta dedikleri cok cocuk sapasaglam doguyor bu riski goze alabilirmisiniz?

Buradaki konu sahibi sonlardirmaya mi karar vermiş okuduğunuzu anlayın öyle gelin ,zaten eşi karşı çıkmış alinmasina.bu tanı konusundada doktorlar çok yanlış teşhis koyuyorlar kardeşimin cocugunada demişler sağlıklı doğdu.

Okuduğumu anladığım için o mesajı yazdım zaten :işsiz:
Size bilmediğiniz bir bilgi vereyim, burada yazılan şeylerin tek muhatabı konu sahipleri değil. Ama sanırım siz konuyu sadece ve sadece konu sahibinin okuduğu gibi garip bir fikir içindesiniz.
Bakın ben de okuyorum konuyu, siz de... Aynı olayı yaşamış ve gebeliğini sonlandırmaya karar vermiş başka üyeler ve hatta foruma üye olmayanlar da okuyorlar.
Böyle zor bir kararı vermiş olan kaç kişiyi üzmüş, kırmış olabileceğiniz umurunuzda değilse siz bilirsiniz tabii.
İyi günler.

Okuduğumu anladığım için o mesajı yazdım zaten :işsiz:
Size bilmediğiniz bir bilgi vereyim, burada yazılan şeylerin tek muhatabı konu sahipleri değil. Ama sanırım siz konuyu sadece ve sadece konu sahibinin okuduğu gibi garip bir fikir içindesiniz.
Bakın ben de okuyorum konuyu, siz de... Aynı olayı yaşamış ve gebeliğini sonlandırmaya karar vermiş başka üyeler ve hatta foruma üye olmayanlar da okuyorlar.
Böyle zor bir kararı vermiş olan kaç kişiyi üzmüş, kırmış olabileceğiniz umurunuzda değilse siz bilirsiniz tabii.
İyi günler.
Herkese cevap yazmadım konu sahibine yazdım henüz yapılmış bir durum yok,geri kalan içinde herkes yaptığının ne olduğunu iyi biliyor,kırılan vakti gelince kırılacak zaten,bende engelli çocuk sahibiyim aldirmazdim aldirmadimda zaten zorluğunu kolaylığını iyi bilirim ,yinede en iyisini Rabbim bilir hickimseyi kaldıramayacağı yükle imtihan etmesin.

Buraya konu actigina gore bize yorum yapma hakki düşüyor. Evet amcam sizofreni hastasi yillardir biz ailecek bakiyoruz engelli bir bireyden farki yok en buyuk sorumlulugu babam aldi yillardir beraber yasiyoruz.
bir cocugu bakma sorumlulugu once anne babanindir aile buyukleri yardim eder. Hamile kalirken yada cocuk dogurduktan sonra sakat kalma ihtimali hep var bunu bile bile cocuk yapmaya kalkisiyoruz. Hastaysa sakatsa ne yapalim sonradan hasta olan cocuklar yada? Hicbir fark yok sadece anne karnindan henuz cikmadi diye onu aldirma hakkimiz oldugunu düşünmüyorum.
Sonucta ben yada biz biseyler dedik diye bizim dediklerimizi yapacak degiller onlarin karari ama hasta dedikleri cok cocuk sapasaglam doguyor bu riski goze alabilirmisiniz?
Ablam da şizofreni hastası, hiçbir aile büyüğü yardım etmedi aileme.
Dahasi şizofreni olmasının yanı sira fiziksel ve ruhsal bir çok hastalığa da sahip.

Ben doguramam göze alamam, dogurana da aldirana da saygı duyarım, yargilamam.
Etrafımda hiç hasta denilip de sapasağlam dogan çocuk görmedim, sağlıkçı da değilim, anlamam, ama kesinliği olan testler var diye biliyorum.

Benim bir arkadasimda da down sendrom ihtimali vardi dogurdu cocugu sapasaglam ikinci kez de dogum yaptı su an büyük 10 yasinda dusunun. Baska bir arkadasim 38inde dogurdu hic bir test yaptırmadı cocugu da sağlıklı cok.sukur. O testler riski hesaplar ama garanti degil ki. Uzmesin kendisini anne adayi, psikolojisi iyi olmali, bebek de hissediyor anne uzulunce

Ben çok anlamıyorum ama kan testi sanırım 4-5 aylıkken yapılıyormuş sadece şimdi 3 li test yaptırdı onun sonucuna göre down sendrom riski var denmiş. Detaylı ultrasona yarın girecek ama düşünmekten ailecek kfayı yiyeceğiz bu gidişle..
Bende şuan 5 aylık gebeyim 3 taramada benim de kandegerlerim çok yüksek çıktı downsenduromu denildi.amniyosentez istemedim.ayrintili ultrasyona girdim bebeğimin kalbine bakıldı çok şükür bir sorun çıkmadı.Mevlam ne verirse kabulum dedim .sizlerde moralinizi bozmayın

İkili-üçlü tarama gibi testler sadece ihtimal yüzdesini verir burda da yazıldığı gibi kötü çıkan sonuçlara rağmen sağlıklı bebek doğuran yüzlerce insan var. Şuanda küçük teyzem hamile, eşi yüksek oranda şeker hastası ve teyzemin de genetik bir rahatsızlığı var ikili testleri riskli çıkmış amniyosentez veya fetal dna yaptırmaları konusunda doktoru ısrarcı olmasına rağmen kesinlikle aldırmak istemediklerini belirtmişler, şuanda son ayında ve usg kontrollerine göre bir sıkıntı yokmuş. Aldırıp aldırmamak tamamen ailenin kararıdır, çünkü bu hayatı onlar yaşayacak. Dünyaya bir can getirmek başlı başına bir risktir zaten, bütün testlerin kötü çıkmasına rağmen sağlıklı bir bebek doğabilir veya tam tersi gebelik sırasında bir sıkıntı görülmez ama doğduktan sonra ortaya çıkabilir. Umarım kardeşiniz ve diğer bütün hamileler bebeklerini sağ salim kucaklarına alırlar.

Tarama testleri riski gösterir.O yüzden down sendromu olma ihtimali kadar olmama ihtimali de vardır. Amniyosentez yani karından sıvı aldirilan test kesin sonuçtur. Hamilelik sürecini sonuç ne olursa olsun bilerek kabullenerek geçirmek istiyorsa ablaniz bu testi yaptırabilir. Kararlarini nasıl verirlerse versinler Allah yardımcıları olsun. Kimse sınanmadigi acı üzerine konuşamaz.

5 aylik bebegi alabiliyorlar mi ki
Evet. Doktorların olduğu bir kurulun verdiği özel bir karar ile alınabiliyor. Yani doktorlar özel izin veriyorlar öyle alınıyor. Ama onun için bebeğin down sendromlu olduğu kesinleştirilmiş olmalı.

Ben yeni dogum yaptim
Risk orani nedir sizin?
Karnindan sivi almadan once nipt testi var o yapiliyor onunyaptirin
Banada risk var dediler nipt yaptirdim temiz.ciktimsonuc cocugumda saglikli dogdu
Bir doktor da suyun fazla cocuk sakat olur filan diyende oldu cok sukur cok saglikli dogdu yani her doktora guvenilmiyor malesef

ben o tür testlerin tuzak olduğunu dusunuyorum, benim arkadasıma da aynı seyı soylemislerdi o umursamadı para tuzagı bunlar yalan ayrıca sonucta benim bebegim öyle de olsa böyle de olsa dogururum dedi. doktoru da daha sonrasında bir sey demedi. bu tur testleri yaptırmamak en iyisi. annenin psikolojisini bozmaktan baska bir sey degil..

istanbuldaysanız atıl yüksel e ulaşın. 13 sene önce çapadaydı.
yani 2 yaşına kadar yaşar dedikleri oğlum 13 yaşında:KK66:

Merhabalar, bugün aldığım haberle şoka uğradım, şu an hiçbir şey yapamıyorum. Kardeşim 5 aylık hamile ve bebekte down sendrom riski çıktı. İlk çocuğu tüp bebekti bu istemediği halde normal yollarla oldu ilk çocukta bile aşırı zorlanıyordu şimdi nasıl bakacak nasıl olacak sürekli aklıma kötü şeyler geliyor. Kardeşim normalde de güçlü biri değil, nasıl kaldıracak bunu hiç bilmiyorum o çocuğun bakımını nasıl üstelenecek, çocuğa bakarken içten içe isyan eder mi biz nasıl ona destek olacağız?

Down sendromun kesin olup olmadığını çğrenmek için sıvı alınıyormuş bu sıvı da bebek sağlıklıysa bebeğe zarar verebilirmiş ne yapmalıyız? Neye göre buna karar vereceğiz biz şimdi? Eşi inançlı biri o da bir can öyleyse de canına kıyamam demiş ama bana göre kardeşim bu sorumluluğu alabilecek kadar güçlü biri değil. Nolur bir akıl verin ne yapmalıyız sneye göre karar vericez biz ?
Bu işlemi yapan çok iyi doktorlar var. Aynı şeyi benim kardeşim için de söylemişlerdi. Sıvı alındığında kesin sonuç veriyor diye biliyorum çok şükür sağlıklı doğdu. Hatta doktor daha ultrasonda bile normal olduğunu anlamıştı. Bu bir ihtimal. Olasılık hesaplanırken de birçok etken göz önüne alınıyor annenin yaşına kadar.
aldırmayacaksa yaptırmanın hiç bir anlamı yok diyenlere katılmıyorum. Aldırmayacaksa da en azından gebeliğinin geri kalan kısmını sonuç iyi çıkarsa stressiz geçirir. Sonuçta anne karnında bebek Herşeyden etkileniyor.

Merhabalar, bugün aldığım haberle şoka uğradım, şu an hiçbir şey yapamıyorum. Kardeşim 5 aylık hamile ve bebekte down sendrom riski çıktı. İlk çocuğu tüp bebekti bu istemediği halde normal yollarla oldu ilk çocukta bile aşırı zorlanıyordu şimdi nasıl bakacak nasıl olacak sürekli aklıma kötü şeyler geliyor. Kardeşim normalde de güçlü biri değil, nasıl kaldıracak bunu hiç bilmiyorum o çocuğun bakımını nasıl üstelenecek, çocuğa bakarken içten içe isyan eder mi biz nasıl ona destek olacağız?

Down sendromun kesin olup olmadığını çğrenmek için sıvı alınıyormuş bu sıvı da bebek sağlıklıysa bebeğe zarar verebilirmiş ne yapmalıyız? Neye göre buna karar vereceğiz biz şimdi? Eşi inançlı biri o da bir can öyleyse de canına kıyamam demiş ama bana göre kardeşim bu sorumluluğu alabilecek kadar güçlü biri değil. Nolur bir akıl verin ne yapmalıyız sneye göre karar vericez biz ?
Yengemin ablasındada böyle bir şüphe vardı kendisi radyolog karnından sıvı alındı ve çocuğu sağlıklı bir zararı yoktur bence o işlemin erken doğum olabilir sanırım.Gönlünüzü ferah tutun...

canım birebir benzer durum kuzenimde yaşadık, amniyosentez yapıldı, sonular çıkana kadar bebek 6 aylık oldu sonuclar temizdi doğum yaptı maşallah bir sorun yok. o sıvı vs olayını hiç duymadım en garantisi amniyosentez ve ya yurtdışına kan göndermek o daha kısa sürüyor bazı laboratuvarlar var genetix vs gibi araştırın bulursunuz 2 bin vsye gönderiyorlar

Benim bebeğime tm 5 aylık iken down sendromlu olabilir demişlerdi
Sıvı aldırma işi riskli olduğu için kabul etmedik
Doğuma kadar dua edip bekledik şimdi iki yaşına girmek üzere sağlıklı bir oğlum var
Hemde yaşıtlarından bile ileri gidiyor
Sakın kıymayın öbür dünyada hesabini veremeyiz eğer annenin canı tehlikede değilse bir bebegin aldırilmasi kesinlikle haramdir

X