Kardesime Neler Oluyor

Daha önce kk'da yine böyle bir konu acilmisti ve o konu sahibinin kardesi evlenmis ve tam bir felaket olmustu.

Bence kardesinizde de cok buyuk bir hata var.Daha okulu bitmeden,meslegi olmadan neden aileleri devreye sokuyor ki? Ve kiza anlasilan bunlari diyecek firsati vermis yani kendini fazla kucuk dusurmus.Yoksa kizin ailesininde boyle konusabilecegini zannetmiyorum.

Kizin kardesinin sizin dogumunuza karismasi da ayri bir gariplik.Bence kardesinizi uzak tutun ama baski yapmadan.Mesela diretmeyin inatla.Yumusak davranin ve daha cok icinize alin beraber vakit gecirin.Zira kendisi cok yanlis yolda ve gozu hic acik degil

Yorumlara baktım da ortaya çıkardığım sonuç o kız olmasa da gelen kim olursa olsun sizin sayenizde huzur bulamaz
Bizim adetlerimiz de yapılacak olanları söylemesi belki bilmiyorsanız bilin diye söylenmiştir.Elbette ilk görüşme için hoş değil
Biz de erkeğin dinimiz dışında bir dinde olması tehlikelidir.İman gider kız sevince aile razı olunca o yüzden kızlar kendi dininden biri ile evlenebilir dinimizin emri budur.
Son olarakta sizi türklere ve islama karşı bir görüşte buldum çizdiğiniz portreye bakarak düşmanca geldi bence en iyisi o kızcağız evlenmesin ona da kardeşinize de soğukluk versin Allahü Teala

Yorumlara baktım da ortaya çıkardığım sonuç o kız olmasa da gelen kim olursa olsun sizin sayenizde huzur bulamaz
Bizim adetlerimiz de yapılacak olanları söylemesi belki bilmiyorsanız bilin diye söylenmiştir.Elbette ilk görüşme için hoş değil
Biz de erkeğin dinimiz dışında bir dinde olması tehlikelidir.İman gider kız sevince aile razı olunca o yüzden kızlar kendi dininden biri ile evlenebilir dinimizin emri budur.
Son olarakta sizi türklere ve islama karşı bir görüşte buldum çizdiğiniz portreye bakarak düşmanca geldi bence en iyisi o kızcağız evlenmesin ona da kardeşinize de soğukluk versin Allahü Teala
Konuyu zerre, bakın zerre anlamadığınız ve çarpıttığınız ortada.
Siz ne hadle bana hem Türk olduğum halde hem İslam kültürüyle de büyüdüğüm halde bu düşmanlık yakıştırmasını yaparsınız?
Biz kardeşimizin din değiştirmesine karşı değiliz bunu 1000 kere söyledim, kör müsünüz acaba?
Sizinle muhatap olmak istemiyorum, bizim derdimizin ne olduğu ortada.
O kız huzur bulamazmış, o kız benim kardeşime huzur verir mi acaba, görmeden konuşuyorsunuz. Sanki kız melek de biz sorun çıkarıyoruz.
Kızcağızmış, vah vah, biz alıp işkence edecektik ona da elimizden kaçtı tüh tühhh !!!

Hayır bir kere anlamıyorum, İslama karşıt olduğumu hangi cümlemden çıkardınız, bu nasıl bir hayal gücüdür? Ayrıca biz dilimizi gururla konuşup Türkçe isimlerimizi kullanan bir aileyiz, bu yakıştırmayı hangi vicdanla yapıp bizi dışlıyorsunuz? Benim eşim de Türk, ablamın eşi de Türk, biz kendimizi toplumdan azınlık diye dışlamıyoruz, sizin gibi insanların aksine !

Son düzenleme:
benim eşim yabancı, ne ismi ne dini değişsn istemem,ben onu bu farklılıklarıyla, farklı kültürüyle sevdim, aksini isteyenin sevgisnden şüphe ederim, kardeşin daha çok genç, bu yaşta yapılan evlilikten zaten hayır gelmez, bugün aşk diye baktığına 4 sene sonra kafasını çevirip bakmayabilir bile, acele etmesin evde kalmadı daha bu yaşta.

kizin sonucta kendi gelinligini kendi alacagi yoktu herhalde?
ben kendim aldim, 10000 euro verdim hem de, ne olmus?
yetiskin bireyler icindir evlilik, aksi durum evcilik oyunudur.
yirtiyoruz kendimizi genc yasta, ekonomik ozgurluk olmadan evlenmeyin diye...
22 yas, hele ki ogrenciyse taraflar, evlilik icin cok gereksiz bir yas. Bu insanlar koyde yahut muhafazakar kosullarda da yasamiyorlar. Son derece modern kosullarda, sosyal bir hayatlari var. yaslarinin, yaslarinin getirdigi heyecanlarin kiymeti ile flort edip; gunu geldiginde evlilik akdinin sorumluluklarini ustlenlek gerek.

not: miss'i severim, hakli veya haksiz oldugu yerler var. Ben konuya degil size yorum yapmak istedim.

Kardeşim beni ağlayarak aradı, kavga ettiklerini söyledi.

Düğün ve ortak eşya alımı dışında maddi destekte bulunmayacağımızı söylediklerinde kız çok bozulmuş ve senin hakkını yiyorlar, seni sevmiyorlar mı, ablalarına her imkanı sunmuşlar sana ayrımcılık yapıyorlar demiş. Beni çok yumuşak yüzlü buldu diye her ağzına geleni saydı bu zamana kadar sustum abla ama bu sefer gücüme gitti diyor.

İkimizin de iyi maaşları olacak, beraber rahatça altından kalkar evimizi kurarız, her geleneği de uygulamak zorunda değiliz diye alttan almış bizimki. Benim ailem ne der, bu bize saygısızlıktır, evliliğe borçla mı gireceğiz, oğullarına yapmayacaklar kime yapacaklar, ailem asla kabul etmez bunları diye kavga çıkarmış.

Kardeşim de 'Her imkanı sundular çünkü kocalarının ailesiyle her şeyi ortak yaptılar, beraber aldılar her şeyi' deyince sen benim aileme ne demeye çalışıyorsun sen bize beleşçi mi paragöz mü diyorsun, maddi durumumuz çok iyi değil diye tepeden bakabileceğini mi sanıyorsun diye daha neler neler diye bağırdı bana diyor. Kardeşim de dayanamamış o gece sustum bizimkilere rağmen evleneceğim diye direttim ama kendi maddi durumunu fersah fersah aşan isteklerde buluyorsa ailen evet paragözdür diye bağırıp kalkmış.

Ben senden nişanlın olarak destek istedim, her şeyin altından beraber kalkarız kimseye ihtiyacımız yok demeni bekledim o zaman her imkanlarını bize sunarlardı, sen beni sevsen kimseyi umursamaz kimsenin bütçesine göre hareket etmezdin, kendi maaşlarımızla her şeyin en güzelini de yapardık demiş.
Niye yeni evli halimizle borç ödemek zorundayız ya diye bağırmış kız. Derdim para değil ailenin yaptığı ayrımcılık falan demiş ama kardeşim susturmuş derdin ayrımcılık olsa üç lafından biri borç olmazdı diye kalkmış masadan. Yüzüğü de istemiyorum ne yaparsan yap deyip gitmiş.
Tabii ki çok üzgün şu an hala ağlıyor, ama en iyisini yaptığına inanıyoruz. Babam da doğrusunun bu olduğunu düşünüyor.

benim eşim yabancı, ne ismi ne dini değişsn istemem,ben onu bu farklılıklarıyla, farklı kültürüyle sevdim, aksini isteyenin sevgisnden şüphe ederim, kardeşin daha çok genç, bu yaşta yapılan evlilikten zaten hayır gelmez, bugün aşk diye baktığına 4 sene sonra kafasını çevirip bakmayabilir bile, acele etmesin evde kalmadı daha bu yaşta.
Ben ailecek din değiştirmesine karşı değiliz dememe rağmen burada İslam düşmanı ilan edildim, dikkat edin siz de edilmeyin aman diyeyim. Değil mi yani, zaten Türk ismini kullanıyoruz hepimiz, o yabancı ismi de kimlikte dursa ne olacaktı? Tek beklediğimiz ailenin görmemiş olmasıydı da, önde gideni çıktılar.
Neyse çok şükür evlenmiyorlar, kardeşim ayrılmış kızdan bu sabah.

Ben ailecek din değiştirmesine karşı değiliz dememe rağmen burada İslam düşmanı ilan edildim, dikkat edin siz de edilmeyin aman diyeyim. Değil mi yani, zaten Türk ismini kullanıyoruz hepimiz, o yabancı ismi de kimlikte dursa ne olacaktı? Tek beklediğimiz ailenin görmemiş olmasıydı da, önde gideni çıktılar.
Neyse çok şükür evlenmiyorlar, kardeşim ayrılmış kızdan bu sabah.
bence de çok şükür, bu arada bence kimsebaşkası istiyo diye dininden vazgeçmemeli, benim eşim hristiyan, kızım için mevlutta okuttuk, kiliseden de randevu aldık vaftiz için, gerçi geri bi türlü aranmadığımız için hala vaftiz edilmedi, kimlikte din hanesi boş, büyüdüğünde neye istiyosa ona inanır, kendi bileceği iş, bana düşen empoze etmemek, yönlendirmeden bilgi sahibi olmasına uğraşmak, isteyen müslüman düşmanı ilan etsin isteyen istediğini düşünsün, bu kadar sığ bakanın ne düşündüğü zaten umuruma gelmez benim. size de aynını tavsiye ederim, yoksa işinşz zor.

bence de çok şükür, bu arada bence kimsebaşkası istiyo diye dininden vazgeçmemeli, benim eşim hristiyan, kızım için mevlutta okuttuk, kiliseden de randevu aldık vaftiz için, gerçi geri bi türlü aranmadığımız için hala vaftiz edilmedi, kimlikte din hanesi boş, büyüdüğünde neye istiyosa ona inanır, kendi bileceği iş, bana düşen empoze etmemek, yönlendirmeden bilgi sahibi olmasına uğraşmak, isteyen müslüman düşmanı ilan etsin isteyen istediğini düşünsün, bu kadar sığ bakanın ne düşündüğü zaten umuruma gelmez benim. size de aynını tavsiye ederim, yoksa işinşz zor.
Böyle sığ bakanlardan maalesef kaçamıyoruz dünyanın hiçbir yerinde. Ayrıca yarı Türküm ben de demekten ciğerim çıktı artık. Benim oğlum için de aynısı yapılacak, hem mevlüt hem vaftiz, büyüyünce istediğini seçecek, biz karışmayacağız.
Görmezden gelmeyi öğrendim artık ama bazen dayanamıyor insan işte.
Sizin eşiniz nereli? :)

Böyle sığ bakanlardan maalesef kaçamıyoruz dünyanın hiçbir yerinde. Ayrıca yarı Türküm ben de demekten ciğerim çıktı artık. Benim oğlum için de aynısı yapılacak, hem mevlüt hem vaftiz, büyüyünce istediğini seçecek, biz karışmayacağız.
Görmezden gelmeyi öğrendim artık ama bazen dayanamıyor insan işte.
Sizin eşiniz nereli? :)
Fransız :) ben sein yerinde olsam yarı Türküm diye de yırtınmam mesela, kimseye bişey kanıtlama zorunluluğun yok, kimseye dert anlatmak, kendini kabul ettirmek zorunda değilsin. Beğenmeyen sağdan devam etsin :) Zaten seni dininle, milliyetinle yargılayanla niye muhatap olasın ki? Buna inan, çok tehlikeli kafalar onlar !

• Beğen
Reactions: KV_
Fransız :) ben sein yerinde olsam yarı Türküm diye de yırtınmam mesela, kimseye bişey kanıtlama zorunluluğun yok, kimseye dert anlatmak, kendini kabul ettirmek zorunda değilsin. Beğenmeyen sağdan devam etsin :) Zaten seni dininle, milliyetinle yargılayanla niye muhatap olasın ki? Buna inan, çok tehlikeli kafalar onlar !
Ben de yarı Yunanım :)
Yeğenlerim doğunca dilimizi öğrenmeyeceklermiş... Bak bak sen pazarlığa. Bizzat kendim öğreteceğim doğduklarında.
Kesinlikle, öyle insanlarla işim olmaz.
Beni ben yapan bu unsunlar, bunlara burun büküp beni değiştirmeye çalışanlara saygım yok.

Ben de yarı Yunanım :)
Yeğenlerim doğunca dilimizi öğrenmeyeceklermiş... Bak bak sen pazarlığa. Bizzat kendim öğreteceğim doğduklarında.
Kesinlikle, öyle insanlarla işim olmaz.
Beni ben yapan bu unsunlar, bunlara burun büküp beni değiştirmeye çalışanlara saygım yok.
Helal :) Bu size yapılmış inanılmaz büyük bi saygısızlık, sen kimsin benim dilimi öğretmeme karışıyosn, senin kada benim de çocuğum sonuçta, senden korkarak, senin direktiflerine göre yetiştirmiycem çocuğumu heralde, ay siniroluyorum bu tip kafalara, aileleriniz asla kaynaşamazmış , bu kadar görgüsüzlüğü kaldırmak kolay değil, bence kardeşin biraz zaman geçsin daha net görücek bişeyleri, şimdi üzülmesi çok normal, zaman herşeyin ilacı

konuyu insanlar nerelere çekmiş. maaşallah. galiba başka kültür görmemişler. halbuki siz bilgilendirme amaçlı anlatmışsınız bazı şeyleri. herneyse :).
kardeşiniz kızın gerçek yüzünü görmüş. ne mutlu size. ayrılmaları hayırlısı olmuş.

Back
X