• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kardesime Neler Oluyor

Ya çok pardon bi şey sorabilirmiyim siz müslüman değilmisiniz müzlüman değilseniz neden allah korusun diyorsunuz benmi yanlış anladım.

Dil alışkanlığıdır, benim bir çok gayrimüslim arkadaşım kültürel olarak kullandığımız bu deyişleri kullanır. Ateist bile olsa kişi allah korusun, tövbe yarabbim falan der :) Pardon atlamış oldum da:)

Bu arada rum felan misiniz tr de yaşayan bu kadar güzel Türkçenin var ben anlamadım o kisimlari
Değilim ama hem Müslüman hem Hıristiyan kültürüyle büyüdüm. Benim için Allah ya da Tanrı demek farketmiyor aynı şey.
Rum değilim yarı Türk yarı Yunan, annemler çocukken tatile gelirlermiş hep, öyle tanışmışlar babamla evlenip yerleşmiş Türkiye'ye.
E Türkçe de benim anadilim haliyle tabii iyi konuşurum :)

Bence cok fevri ve önyargilisiniz.
Olaylari sinirle cok abartarak yazdiginizi düsünüyorum.
Dügüne de biz yapariz gelinligide biz aliriz diye cikismissiniz.. kizin sonucta kendi gelinligini kendi alacagi yoktu herhalde?
Maddi olarak cok iyi durumdasiniz sanirim. Böyleleri niyeyse cok kompleksli oluyor..sanki herkes onlarin paralarinin pesindeymis gibi. Aslinda o ailenin saydiklari cogu seyler adettendir zaten. Karsisinda maddi yönden parlak damat adayi olmasa bile istenilir genelde. Biraz sakin olmanizda fayda var. Daha saglikli düsünürsünüz ozaman.
Ben gelinliğimi kendim aldım, ayrıca dişimizle tırnağımızla kazıyarak geldiğimiz yerdeyiz çok şükür, biz ailecek önyargılı asla gitmedik.
Adet diye her şeyi erkek tarafına yıkmak biraz da ayıp oluyor, ben gelinlik diye ağzımı açsam annem etlerimi kabartırdı, nerede kaldı ev istemek.
Ya iki tarafta elini taşın altına koyar ortaklaşa yapılır, ya da o iş olmaz bizim ailemizde.
Çünkü doğru olan budur, ne gelin satılık maldır, ne de damat yolunacak kaz.

Canim cok hatalı davranmışsiniz. Kadresinizi terk ediyorsunuz. Onu resmen kıza itiyorsunuz. Hatta kardeşinize sevdiği kadınla evlenmeye mani olarak imkansız aşkı yasatiyorsunuz. Oldu mu size efsane bir aşk. Biz kimlere rağmen aşkımıza sahip çıktık vs durumu.

Yapmayın böyle. Şimdi kızla evlenmesine gönülsüz oldugunuzu ama eğer o istiyorsa evlenebilecegini, maddi yardiminizi da işte düğünde birer bilezik ve atiyorum 10 bin tl para olarak yapacağınız soyleyin. Ona ev alinmayacagini söyleyin. Kiraya çıkabilecek kadar kazanmaya basladiginda evlenmesini salık verin. Dinini degistirmek isterse kendi bilir. Buna da karismayın. Üzgünüm ama eğer bu değişiklik onu rahatsız etmiyorsa demekki onun için önemli değil. İnanç ve değerler ile ilgili bir sıkıntı var kardesinizde. Kız uyanık onun yanında yapmıyor dediniz ya, yapsa da bence umursamayacak. Yaşı küçük zaten ama bir sekilde uyanır yakinda.
Biz inancini değistirmek istese hiçbir şekilde karışmayız zaten. Biz her iki dinin kültürüyle büyüdük o yüzden sıkıntılı inanç ve değerle alakası yok, biz sanki iki dinle yaşıyor gibiyiz.
Haklısınız yani çok çıkıştık, ama bu sabah babamlar oturmuş yeniden konuşmuşlar, annemi arayayım neler konuşulmuş öğreneyim güncelleme olarak yazacağım buraya.

Madem Türk örf ve adetlerimiz hat safhada, adet diye çeyizler evler gelinlikler düğün mekanı ve nişandı kınaydı tek bir tarafa yükleniyor, e diğerlerinden de söz etmek lazım.
Çekirdek ailenin izni ve rızası olmadan evlenilemez, yetişkin ya da ergen. Aile babası yok sayılamaz.
Özellikle sebebi bizimki kadar geçerliyken.
Madem erkek ailesine gelin geliyor, annemlere yakın oturup her hafta hizmetini görsün, adetlerimize uyum sağlasın.

Kızla konuşmamışsın sinsi demişsin dediniz de ben konuşmaya çalışırken geçiştirip kafasını çeviren birine başka ne yakıştırma yapabilirim? İlk intiba denen bir şey var. Görünen köy kılavuz istemez.

Bu kız, kardeşime laf altından sormuş ablaların evlenirken nasıl hissettin, nasıldı düğünleri güzel miydi diye, bizim saftirik her şeyi dökülmüş, alınan evinden gelinliğimize kadar anlatmış, çok üzüldüm onlar evlenirken ama çok içimiz rahat çok güzel imkanlarla evlendirdik diye anlatmış.
Arayacağım şimdi, bak evlenmen için yapman gerekenler şu, eğer kız ve ailesi kabul ediyorsa gel bana söyle konuşalım diyeceğim.

O ablalarının yönetiminde değil hiç olmadı, ama yanlış bir evlilik yoluna saparsa tüm gücümüzle durdurmayı elbette deneriz.

Merhaba, ben sorunlari bitmeyen hamile uye. Hem kendi ailem, hem esinin ailesi sorun cikarmak icin benim hamile kalmami beklemis. Sinirimden yarin obur gun evin ortasina dogurmak uzereyim ! Uzun olabilir kusura bakmayin.

Benim bir erkek kardesim var, universite son sinif. Allah esirgesin, sevgisi kalbime sigmiyor yani yere goge sigdiramiyorum onu. Saygili, basarili ve iyi niyetli bir oglan. Daha once hic sesini yukselttigine bile sahit olmadim. Iyidir hostur ama, azicik da saftir.
Bu cocuk daha 22 yasinda, tutturmus ben evlenmek istiyorum. Bir tane kiz, okulda tanismislar. Baska bir bolumden, 1 yildir sevgililermis kiza evlenme teklifi etmis, bizim daha haberimiz bile yoktu sevgili olduklarindan. Cok yalvardi, babam bir tanisalim bakalim dedi. Neyse, gecen kalktim Istanbula geri dondum haftasonu icin, usulen gittik tanismaya, ama kesinlikle onay vermis ya da reddetmis degildik. Huyu iyi olsun, gozu tok olsun bizim icin kafi, bizim olan her sey onundur dedik.

Evlerine aldik tatli falan gittik, orta halli, duzgun bir aile. Ama kiz bizi bakislariyla kovdu desem yeridir. Kardesime gelince gozleri askla parliyor, bize bakinca soguk soguk, yilan gibi bakiyor. Gozlerinde hayir yok zaten kizin yuz ifadelerinden şer akiyor. Gerek ses tonu, gerek konusurken kafasini cevirmesi bizi cok gerdi. Nasil da sinsiyse, kardesim bakarken yapmiyor bunlari. Kizin gozu habire annemin altinlarinda. Bön bön acmis annemin parmagindaki pirlantaya bakiyor. Sanki kasikci elmasi.

Neyse dedim ben on yargili olayim da kardesim mutlu olsun. Ablamin da bir huyu vardir, enerjisinin tutmadigi insani oldurseler sevmez. Icine dogar, insan sarrafidir. Kas goz yapti telefonuma baktim, demis ki sen otur seyret bunlar bizi kaz gibi yolacak. Bizim boynumuzdaki kolyeleri cikarttirir evden yollar bizi bu kiz demis. Zehir gibi kafasi var gercekten belli ki zeki bir kiz, ama gozleri firil firil donuyor hic tekin gorunmuyor.

Babasi belli iyi niyetli, sessiz sakin bir adam. Annesi ve kiz kardesi de bunun kopyasi. Kiz kardesi bizi pis pis suzuyor. Annesi bir basladi;
- Biz kizimizi bunca emekle okuttuk, guzel sartlarda evlensin ve yasasin isteriz, genclerin omuzlarina borc yuklememek lazim. Genclerin bir evi olursa rahat ederler. (Ev alirsak demiyor olursa diyor, yani evi biz alicaz.)
- Anne baba olarak guzel gelinlik giyip guzel bir yerde evlendigini gormek bizi mutlu eder. (Dugunu de biz yapiyoruz, gelinligi de biz aliyoruz.)
- Bizim kizimiz her seyin en iyisine layik, hep okudugu okula ve meslegine layik bir evi ve kocasi olsun istedik. (Ceyiz, ev esyalari, kardesimin gelecekteki itibarini ve maasini kastediliyor sanirim.)
- Biz Musluman olmayana kiz vermeyiz. (Niye buyursunlar gelsinler dedin o zaman.)
- Musluman olduktan sonra kimligindeki yabanci ismi sildirmesi lazim, cunku caiz degil yabancı isminin olmasi. (Alo fetva hatti bilmem kac.)
- Ileride torunlarimiz dogunca tabii ki Musluman olacaklar ve yabanci isimleri olmayacak. (Avukat parasini da verelim sozlesmeyi hazirlasin.)
- Bizim ilk goz agrimiz, bizden uzak oturmasini istemiyoruz.
- Sizin oglan evlenme teklif etmis ama nisan yuzugunu gormedik.
- Dugunu bizim memlekette yapalim, malum Turk dugunu, akrabamiz gelenimiz cok olur.
(Cunku biz de Turk degiliz !!)
En son kizin kardesi dondu bana bakti, 'Gerci ablamin nisanina missburc hanim dogurmus olur, gelemez sanirim' dedi. Bak bak bak, kendi kardesimin nisanina gidemiyorum. Ablam dedi ki 'Kardesim ne zaman dogurursa nisan ondan sonra olur', bunlar bayagi bozuldular. Adam tum gece sustu, pes etmis gibi bakti.

Inanin bunlar sadece hatirladiklarim. Altinlara adetlere getiriyordu konuyu, babam biz artik kalkalim dedi, yuzu kipkirmiziydi. Eve donduk, buyuk tartismalar koptu. Kardesim yalvariyor babamlari ikna etmeye calisiyor, aslinda oyle insanlar degiller diyor. Babam kestirip atti, evlenirsen maddi manevi zerre destek gelmez bu aileden sana, sakin bu kizi gelin olarak evime getirmeye kalkma dedi. Sen okulunun mezuniyetinin isinin derdine dusecegine bu yasta evlilik pesinde mi kosuyorsun diye bagirdi annem.

Megerse ogrendik ki kiz buna demis iste benim ailem cok tutucudur, babamgil bu isin bi adi konulsun nişan olsun diye baski yapiyorlarmis, kiz da kardesimi seviyormus ama ailesine karsi gelemiyormus, eger onu yeterince seviyorsa onun icin dinini degistirirmis falan filan. Ekleyeyim, kız kardesi dedi herhalde yegenlerimin sizin dilinizi ogrenmesine gerek yok, biz onlari kendi kulturumuzle yetistiririz insallah, sizin dil biraz zor diyor. Ayrimciligin dibine vurdu, biz yine saygidan sustuk.

Annem dedi bizi ikna etmen yetmez ablanlari da ikna etmen lazim. Bu once ablama gitti, ablam buz gibi bakti buna ki kendisinden degil bizimkiler, anneannemler falan da cekiniyor. 'Hala gelip ne curetle izin istiyorsun' diye kutuplardan hallice soğuk sesiyle kardesimi karsisindan kovdu.

Bana geldi, ben de hic yuz vermedim. 'Sen manyak misin, boyle maddiyatci insan eş diye alinir mi, utanmasa annemin parmagina atlayip yuzugunu kapacakti kor musun sen' diye tabiri caizse agzina tukurdum. 'Seni sen oldugun icin seven nufustaki ismini degistirtmeye kalkmaz, asla izin vermiyorum bi daha sakin karsima gelip sorma bile' dedim. O kiz bizimkinin basini yer bundan eminim. Paraya kafayi takmamis, bize saygiyla yaklasan duzgun bir gelin istemek cok sey degil. Onun gozu tok olsun biz onune dunyalari sereriz. Ama boyle kizlari bulup getirirsen babamin parasi sana noluyor diye bizimkilere guvenme sirtindaki ceketi bile ceker aldiririm dedim. Babam da hic gerek yok kizim evlenirse dugunlerine bile gitmem, birak kurus vermeyi dedi.

En son odasina gidip agladigini duydum, hemen ayrilmayacakmis ikna etmeye calisacakmis bizi. Iyi sanslar daha cok aglarsin dedik. Ablam cok sinirlendi, gorucu usulu evliliklere kizmiyorum artik biz mi bulucaz illa diye.
Oyle icimi dokmek istedim, bana olaysiz bir hamilelik haram herhalde.
Kardeşine kızmak onu daha körüklemekten başka işe yaramaz. Sadece ona tamam ama git ve kız arkadaşına söyle. Maddi olarak ailem sadece düğün yapacak. Geri kalan herşey bize ait. Evlenmemize müsade ediyorlar desin. Zaten kız arkasına bakmadan kaçacak.

şu kısma hiç katılmıyorum bazı insanlar ne olduklarını gerçekten belli ediyo benim de gözümden kaçmaz ben pek yargısız infaz göremedim burada gözü felfecir okuyo deriz ya bu kız öyle bi tip sanırım

Kardeşine kızmak onu daha körüklemekten başka işe yaramaz. Sadece ona tamam ama git ve kız arkadaşına söyle. Maddi olarak ailem sadece düğün yapacak. Geri kalan herşey bize ait. Evlenmemize müsade ediyorlar desin. Zaten kız arkasına bakmadan kaçacak.
İşte aynen gözleri felfecir okuyor. Karnıma nasıl baktıysa gece ağrıdan duramadım.
Arayıp konuşuyorum daha deminden beri. Biz memlekette düğün yaparız, geri kalan hiçbir şeye karışmayız çok istiyorsan diyeceğim.

sizin yapacak bi seyiniz yok. kendinizi uzmeyin .

siz bebeginize odaklanin . yürüyüş yapin . dogacagi gunu bekleyin .

bosuna yuk tasimayin daha da düşünmeyin.

Değilim ama hem Müslüman hem Hıristiyan kültürüyle büyüdüm. Benim için Allah ya da Tanrı demek farketmiyor aynı şey.
Rum değilim yarı Türk yarı Yunan, annemler çocukken tatile gelirlermiş hep, öyle tanışmışlar babamla evlenip yerleşmiş Türkiye'ye.
E Türkçe de benim anadilim haliyle tabii iyi konuşurum :)
ben size söyleyim mi üzüleek bir şey yok.dediğim gibi resti çekip seyredin.anne babanız cool davransın çok önemserseniz iyice olaylar çığırından çıkar

Öncelikle, üniversiteye başladığından beri biriktirdiği parasıyla kıza tektaş yüzük almış. Allah'ım sen doğru yolu göster, ne diyeyim.

Kardeşimle konuştum. Diyecek ki, 'Annemler sadece düğünümüzü yapacak memleketimizde. Geri kalan size ait olacakmış, eşyaların hepsini ortak alacakmışız. Başka maddi destek vermeyeceklermiş. Biz işe girince hepsini kendi maaşımızla ödeyeceğiz, beraber bir ev kiralayacağız.'

Eğer bunlara razı gelirse, mezun olup işe girdikten sonra kendi imkanlarıyla evlenebilirler. Ayrıca kardeşim 2.ismini kimlikten sildirmeyecek. Eğer bu şartlara razı olursa gelin hanım, onları zorla tutamayız, gidip evlenebilirler. Ama sevgilin ailemizden sevgi ve hürmet görmeyecek, aile toplantılarımızda kardeşler arasında yalnızca sen eşin olmadan oturacaksın dedim.

Daha 1 yıldır tanıdığın kız için bütün bunlara razıysan evlen, ama bize sorarsan ailesine bakarak nasıl biri olduğunu çok rahat anlarsın. Baksana, ailecek beni görümce diye yaftalamışlar da senin nişanına bile gelmemi istemiyorlar. Bir kardeş olarak bunu kendine nasıl yedirirsin ben seni oğlum gibi büyütmüşken dedim.

Sen de beni anla, seviyorum onu ben, hemen kestirip atamam bunları kendim görmem lazım abla dedi. Eğer işe girip maaşını alana kadar bize karşı ve kendisine karşı yanlışını görmezse, düğün hazırlıklarını başlatıp evlenecekmiş.
Allah yardımcısı olsun kardeşimin ne diyeyim, ılımlı konuşunca bizden yüz bulacağını biliyordum. Allah biliyor ya, bu kızı gelin olarak gerçekten istemiyoruz, ailesini de görmek istemiyoruz.

Öncelikle, üniversiteye başladığından beri biriktirdiği parasıyla kıza tektaş yüzük almış. Allah'ım sen doğru yolu göster, ne diyeyim.

Kardeşimle konuştum. Diyecek ki, 'Annemler sadece düğünümüzü yapacak memleketimizde. Geri kalan size ait olacakmış, eşyaların hepsini ortak alacakmışız. Başka maddi destek vermeyeceklermiş. Biz işe girince hepsini kendi maaşımızla ödeyeceğiz, beraber bir ev kiralayacağız.'

Eğer bunlara razı gelirse, mezun olup işe girdikten sonra kendi imkanlarıyla evlenebilirler. Ayrıca kardeşim 2.ismini kimlikten sildirmeyecek. Eğer bu şartlara razı olursa gelin hanım, onları zorla tutamayız, gidip evlenebilirler. Ama sevgilin ailemizden sevgi ve hürmet görmeyecek, aile toplantılarımızda kardeşler arasında yalnızca sen eşin olmadan oturacaksın dedim.

Daha 1 yıldır tanıdığın kız için bütün bunlara razıysan evlen, ama bize sorarsan ailesine bakarak nasıl biri olduğunu çok rahat anlarsın. Baksana, ailecek beni görümce diye yaftalamışlar da senin nişanına bile gelmemi istemiyorlar. Bir kardeş olarak bunu kendine nasıl yedirirsin ben seni oğlum gibi büyütmüşken dedim.

Sen de beni anla, seviyorum onu ben, hemen kestirip atamam bunları kendim görmem lazım abla dedi. Eğer işe girip maaşını alana kadar bize karşı ve kendisine karşı yanlışını görmezse, düğün hazırlıklarını başlatıp evlenecekmiş.
Allah yardımcısı olsun kardeşimin ne diyeyim, ılımlı konuşunca bizden yüz bulacağını biliyordum. Allah biliyor ya, bu kızı gelin olarak gerçekten istemiyoruz, ailesini de görmek istemiyoruz.

Kız maddi destek yok diyince hakikaten kacarsa siz haklı çıkarsınız ve kardesinizde kızın gerçek yüzünü gorur bu işte biter ancak kız istediginiz şartlara uyup sartlara uyup kardeşiniz ile evlenirse bu tutumunuzdan siz zararlı çıkacaksınız.

Kız maddi destek yok diyince hakikaten kacarsa siz haklı çıkarsınız ve kardesinizde kızın gerçek yüzünü gorur bu işte biter ancak kız istediginiz şartlara uyup sartlara uyup kardeşiniz ile evlenirse bu tutumunuzdan siz zararlı çıkacaksınız.
Kardeşim mutlu olsun, yuvası huzurlu olsun da biz zararlı çıkalım. Ama ablamın içine doğan asla yanlış çıkmaz. Kardeşim için en hayırlısını diliyorum.

Gelin Hanım bu şartlara razı olursa yani istediğiniz gibi maddi beklentileri olmazsa neden aile toplantılarına katılmıyor?

Konunuzu okuduğumda karşı tarafın maddi beklentilerine karşı olan tepkinize hak vermiştim. Alt tarafı tanışmaya gidilmiş; daha tanışmada bile ev, gelinlik, düğün mekanına kadar her şeyin konuşulması gerçekten çok çirkin. Tanışmada bunlar konuşulduysa iş ciddiye binse neler neler isteyecekler. Kaldı ki iş ciddiye bindiğinde bile biz şunu isteriz, bunu isteriz diye her şeyi erkek tarafına yıkmayı-adetten bile olsa- doğru bulmuyorum. Buraya kadar haklısınız kesinlikle. Ama kız tarafı yukarıdaki şartlarınıza razı olduğu halde yukarıdaki kırmızıyla belirtilen cümledeki tepkiniz çok yersiz ve bu sizi haksız gösterir. Çünkü karşı tarafı maddi beklentilerden dolayı istemediğinizi söylüyorsunuz ama karşı taraf maddi beklentileri olmadan, sizin şartlarınıza razı gelerek evlenmeyi kabul ettiği halde kıza karşı bu şekilde "Ailemizden sevgi, hürmet göremez, aile toplantılarımıza katılamaz" şeklinde bir tutum içinde olmanız da doğru değil, sizi haksız gösterir.

Gelin Hanım bu şartlara razı olursa yani istediğiniz gibi maddi beklentileri olmazsa neden aile toplantılarına katılmıyor?

Konunuzu okuduğumda karşı tarafın maddi beklentilerine karşı olan tepkinize hak vermiştim. Alt tarafı tanışmaya gidilmiş; daha tanışmada bile ev, gelinlik, düğün mekanına kadar her şeyin konuşulması gerçekten çok çirkin. Tanışmada bunlar konuşulduysa iş ciddiye binse neler neler isteyecekler. Kaldı ki iş ciddiye bindiğinde bile biz şunu isteriz, bunu isteriz diye her şeyi erkek tarafına yıkmayı-adetten bile olsa- doğru bulmuyorum. Buraya kadar haklısınız kesinlikle. Ama kız tarafı yukarıdaki şartlarınıza razı olduğu halde yukarıdaki kırmızıyla belirtilen cümledeki tepkiniz çok yersiz ve bu sizi haksız gösterir. Çünkü karşı tarafı maddi beklentilerden dolayı istemediğinizi söylüyorsunuz ama karşı taraf maddi beklentileri olmadan, sizin şartlarınıza razı gelerek evlenmeyi kabul ettiği halde kıza karşı bu şekilde "Ailemizden sevgi, hürmet göremez, aile toplantılarımıza katılamaz" şeklinde bir tutum içinde olmanız da doğru değil, sizi haksız gösterir.
Babam kesinlikle istemiyor.

Ayrica kardesinizi saftirik olarak görmeniz ve adlandirmaniz cok cirkin yahu.
Onu öyle görüyorsunuz veya iyiniyetli diye karsisina onu hep kullanan insanlar cikmaz..her karsisina cikan insanlara karsi savas acmaniz korumaniz gerekmez. Ayrica biri onu kullanmayi calisiyor diyelim veya bu kiz ozaman birakin yasasin bu deneyimi en azindan gözü acilir. Siz böyle yaptikca hep "saftirik" kalir. Sizde kisirdöngü icerisinde ablanizla hep savasirsiniz onun karsisinda cikan insanlarla.
Hem bizim adetlerimizde gelin kendi gelinligini almaz dügünü kiz tarafi yapmaz bilmiyormusunuz bunu? Bunu söylediler diye kötü ve artniyetli olmuyorlar yani. Böyle islenmis bilincaltlarina. Tipki sizin nasil gelinligimi kendim alirim aldirmam düsünceniz gibi.
Bu da onlara gülünc gelir halbuki sizin icin normali bu iken. Ne demek istedigimi anliyormusunuz?
Tabi ilk görüsme isteklerini sira sira dillendirmeleri fazla olmus..baska bir üyenin dedigi gibi bende sizi istemediklerini düsünüyorum eger gercekten böyleyse. Veya siz objektiv degilsiniz anlattiklarinizda.

Ayrica kardesinizi saftirik olarak görmeniz ve adlandirmaniz cok cirkin yahu.
Onu öyle görüyorsunuz veya iyiniyetli diye karsisina onu hep kullanan insanlar cikmaz..her karsisina cikan insanlara karsi savas acmaniz korumaniz gerekmez. Ayrica biri onu kullanmayi calisiyor diyelim veya bu kiz ozaman birakin yasasin bu deneyimi en azindan gözü acilir. Siz böyle yaptikca hep "saftirik" kalir. Sizde kisirdöngü icerisinde ablanizla hep savasirsiniz onun karsisinda cikan insanlarla.
Hem bizim adetlerimizde gelin kendi gelinligini almaz dügünü kiz tarafi yapmaz bilmiyormusunuz bunu? Bunu söylediler diye kötü ve artniyetli olmuyorlar yani. Böyle islenmis bilincaltlarina. Tipki sizin nasil gelinligimi kendim alirim aldirmam düsünceniz gibi.
Bu da onlara gülünc gelir halbuki sizin icin normali bu iken. Ne demek istedigimi anliyormusunuz?
Tabi ilk görüsme isteklerini sira sira dillendirmeleri fazla olmus..baska bir üyenin dedigi gibi bende sizi istemediklerini düsünüyorum eger gercekten böyleyse. Veya siz objektiv degilsiniz anlattiklarinizda.
Niye istemesinler, biz de yarı Türküz. Kardeşim din değiştirmeye karşı çıkmadı, alnımız açık bir aileyiz. Şuradaki konulara bir baktım da, zor bulunur kardeşim gibi koca. Daha iyisini bulsunlar istemesinler.
Onları biz yapalım da, evleri olsun lafı? Ellerini taşın altına koyma niyetleri olsa ev alalım derler, beraber gücümüz neye yetiyorsa çocuklarımıza yapalım derler.
Ben o ailede hiçbir iyi niyet görmedim, kız da tüm gece bacak bacak üstüne atıp kafa salladı annesinin saydıklarına.
Bu ne görgüsüzlük ilk akşamdan?

Niye istemesinler, biz de yarı Türküz. Kardeşim din değiştirmeye karşı çıkmadı, alnımız açık bir aileyiz. Şuradaki konulara bir baktım da, zor bulunur kardeşim gibi koca. Daha iyisini bulsunlar istemesinler.
Onları biz yapalım da, evleri olsun lafı? Ellerini taşın altına koyma niyetleri olsa ev alalım derler, beraber gücümüz neye yetiyorsa çocuklarımıza yapalım derler.
Ben o ailede hiçbir iyi niyet görmedim, kız da tüm gece bacak bacak üstüne atıp kafa salladı annesinin saydıklarına.

Sizin bu türklük yunan sacmaliklari hakkinda kompleksleriniz var sanirim. Ama herneyse konu bu degil. Hem niye bukadar büyük gönüllüsünüz.. istemeyen istemez kardesini olamaz mi?
Ilk görüsmede böyle seyler konusulduysa istemiyorlardir. Zaten müslüman olacak diye din vs birsürü sart kosmuslar. Kizini sizin kardesinize vermek isteyen aile daha ilimli olurdu zaten. Ozaman niye cagirdilar diyeceksiniz..siz nasil hadi yinede bir görüselim dediyseniz onlarda öyle düsünmüs olabilir. Sonucta en basindan istemeselerdi belki kizlari üzülecek belki kardesinize daha cok baglanacak vs akillica davranmislar bence. Ve suan siz hata yapiyorsunuz ailecek.. o kizi istemiyorsaniz bukadar bulandirmayin ortaligi kardesinize anlatmayin..biraz birakin kendi deneyimlesin görsün. Cunku insan anca kendi gördüklerinden yasadiklarindan ders cikarir. Siz ve ablaniz kardesinizi uyarir ve öyle böyle derseniz ters teper cidden ve kendi iradesini gözardi etmis olursunuz. Olaylari akisina biraksaniz belki kendiliginden vazgecer zaten daha isi yok gücü yok. Herneyse zaten bu evliligin olacagini sanmiyorum da ama kardesiniz yipranacak sadece siz böyle davrandikca.

yazdıklarınızı dışardan bir gözle okusanız ne kadar itici bir tutumunuz olduğunu belki farkedersiniz
sanki kardeşiniz bulunmadık kutlu kuması da kızcağız pabucunuzun kenarı
sizde hamileymişsiniz evladın ne demek olduğunu yakında anlıycaksınız istemeyebilirsiniz ama laflarınız çok yanlış

yazdıklarınızı dışardan bir gözle okusanız ne kadar itici bir tutumunuz olduğunu belki farkedersiniz
sanki kardeşiniz bulunmadık kutlu kuması da kızcağız pabucunuzun kenarı
sizde hamileymişsiniz evladın ne demek olduğunu yakında anlıycaksınız istemeyebilirsiniz ama laflarınız çok yanlış
Terbiyeli, kendini kadından üstün görmeyen, köle gibi ailesine hizmet ettirmeyecek bir çocuk. KK'daki kocalara bakınca gayet de öyle.
Bizim tek istediğimiz görmemiş biri olmamasıydı gelinin, ama önde gideni çıktı, gerisi bizi ilgilendirmiyor.

Sizin bu türklük yunan sacmaliklari hakkinda kompleksleriniz var sanirim. Ama herneyse konu bu degil. Hem niye bukadar büyük gönüllüsünüz.. istemeyen istemez kardesini olamaz mi?
Ilk görüsmede böyle seyler konusulduysa istemiyorlardir. Zaten müslüman olacak diye din vs birsürü sart kosmuslar. Kizini sizin kardesinize vermek isteyen aile daha ilimli olurdu zaten. Ozaman niye cagirdilar diyeceksiniz..siz nasil hadi yinede bir görüselim dediyseniz onlarda öyle düsünmüs olabilir. Sonucta en basindan istemeselerdi belki kizlari üzülecek belki kardesinize daha cok baglanacak vs akillica davranmislar bence. Ve suan siz hata yapiyorsunuz ailecek.. o kizi istemiyorsaniz bukadar bulandirmayin ortaligi kardesinize anlatmayin..biraz birakin kendi deneyimlesin görsün. Cunku insan anca kendi gördüklerinden yasadiklarindan ders cikarir. Siz ve ablaniz kardesinizi uyarir ve öyle böyle derseniz ters teper cidden ve kendi iradesini gözardi etmis olursunuz. Olaylari akisina biraksaniz belki kendiliginden vazgecer zaten daha isi yok gücü yok. Herneyse zaten bu evliligin olacagini sanmiyorum da ama kardesiniz yipranacak sadece siz böyle davrandikca.
Saçmalıklar derken?
Allaha şükür bizde kimsenin milletimiz ya da milletlerimiz hakkında zerre kompleksi yok. Neysek o oyuz, bundan da asla utanmayız.
İyi akşamlar size, yorumlarınız için sağolun.

Back