Ben de katılıyorum. Baskıyla onay vermiyoruz demeyle olmaz bence böyle bir şey. Kardeşinizin canı daha çok yanar sevdiği kişiye kavuşamadığı için. Haklısınız gerçekten aşık olan biri din konusunda falan değişime zorlamaz karşısındakini. Bana çok saçma geliyor bu. Ailesinin istekleri de. Bence kardeşinize baskı kurmayın ama sadece evlenecekse her şeyi kendi imkanıyla yapması gerektiğini bilsin. Okul, askerlik bitmeden iş bulunmadan zaten aile geçindirilmez ki. Kızla da konuşup ailenizin hiçbir destek vermeyeceğini söyleyebilirsiniz bence. O zaman aile zaten vazgeçecek, kardeşiniz de ne size düşman olmadan ne de kendini daha fazla yıpratmadan gerçeği görecektir.Benzeri basima geldi ama aileler girmemisti isin icine. Benim kardesime de boyle bir kiz dadanmisti. Ille benle tanismak istedi aylarca yalvar yakar tanistim sonunda. Gozum tutmadi, dedim bu sadece ailemin parasi icin senle diye inanmadi. Sonra tekrar bulustugumuzda kiza, ailem bu evlilige maddi destek olmaz, tek kurus para vermezler, evlenirse karismazlar ama dugun, ev vs hicbirseye girismezler kendileri halletsin derler, zaten miraslarini vasiyetle bir kuruma bagislayacaklar, kardesimle sen para biriktirin hayatinizi kurarsiniz, masallah ikinizin de meslegi elinde dedim. Kiz 2 gun sonra kardesimi terketti. Saf kardesim ruyadan uyandi ve abla ne kadar hakliymissin ben olanlari gorememisim dedi. Kizin annesi kardesime, bizede bakarsin diyormus. Benim saftirik kardesim gaza gelip tabi bakarim diyormus. Planlari bozuldu. Kiz ayrilirken de kardesime, ailen destek olmazsa bu is yatar demis :))
Ailen maddi destek vermesin ama evlenmesine de karismasin emin ol kiz kosarak kacacaktir :)
Gelin iyi niyetli ve saygili olsun, para goz olmasin, biz onu bogazda evlendiririz, evini de aliriz, istedigi mucevheri de onune sereriz.ben tek cocugum, birinci dereceden ailemde baz alacagim 3 kuzenim var ve her biri bogaz'daki saray ve yalilarda evlendi. ailemde adettir, gelen geline de giden kiza da hem aile yadigarimiz hem de kizlarin arzu ettikleri mucevherler alindi.
ben evlenecegim zaman esimin ailesi ile hic boyle bir polemige girmedim. biz kendi basimiza gittik yurt disinda evlendik. hatta esim o sirada yurt disinda oldugu icin gelinligimi de gidip vakko'dan kendim aldim, 10000 euro odedim.
annem 'bizim ailede boyle boyle olur' demedi.
ben 'sunu bunu isterim' demedim.
bu bir gorgudur. yazik ki bu kizcagizin ailesi gorgusuz.
kiz eger gercekten seviyorsa resti ceker gelir; kardesin gercekten seviyorsa resti ceker gider.
o noktada aileler de kendilerine yakisani yaparlar.
gelecek neyi getirir bilinmez; hep derim "bakacagin yuze tukurme-tukurecegin yuze bakma"...
kardesin cok kucuk, bu yasta evliligin uygun olmadigini dikte etmek bence asariz keserizden daha etkili olacaktir misscigim.missburc
Dinini degistirmeye gonulluydu, ismimi de kimlikten sildirmemek icin ikna ederim ben sildirmem diyordu kendince.Bütün bunlar konuşulurken kardeşiniz hiç bir şey olmamış gibi dinlediyse yetiştirilişinde bir eksiklik var demektir
Paradan, maldan geçtim ismini, dinini değiştirmekten bahsediyor insanlar, 22 yaşında bu değerlerin çoktan oturmuş olması gerekir. Kardeşinizi bu yönde bilinçlendirebilirseniz daha sağlıklı olacaktır bence
Ben de katılıyorum. Baskıyla onay vermiyoruz demeyle olmaz bence böyle bir şey. Kardeşinizin canı daha çok yanar sevdiği kişiye kavuşamadığı için. Haklısınız gerçekten aşık olan biri din konusunda falan değişime zorlamaz karşısındakini. Bana çok saçma geliyor bu. Ailesinin istekleri de. Bence kardeşinize baskı kurmayın ama sadece evlenecekse her şeyi kendi imkanıyla yapması gerektiğini bilsin. Okul, askerlik bitmeden iş bulunmadan zaten aile geçindirilmez ki. Kızla da konuşup ailenizin hiçbir destek vermeyeceğini söyleyebilirsiniz bence. O zaman aile zaten vazgeçecek, kardeşiniz de ne size düşman olmadan ne de kendini daha fazla yıpratmadan gerçeği görecektir.
Biz bir an fevri davrandik ama ne kadar ciddi oldugumuzu anlamasi lazim.Kardesinizim dinini ismini dilini gectim dogmamis cocugun ismi dili dinini konusmuslar yani dogmamis cocuga don bicmisler.Ben boyle maddiyat konusan kizlari kendini pazarliyo diye goruyorum.
Kardesinizde iki gun aglar ucuncu gun gorur yuzunu kizin uzulmeyin.
Biz bir an fevri davrandik ama ne kadar ciddi oldugumuzu anlamasi lazim.
Ben de oyle dusunuyorum, iki gun aglar susar.
Kizi cok masum ve aile baskisina kurban gibi gordugu icin bu ikna etme cabasi.
Zaten gercekci olmak lazim, okulu bitirip askere gidecek, donup maasini biriktirecek dugun nisan ceyiz yapacak da ev kuracak da, kiz ve ailesi buna gonullu olacak da.
Gozu acilacak yakinda mecbur.
Bütün bunlar konuşulurken kardeşiniz hiç bir şey olmamış gibi dinlediyse yetiştirilişinde bir eksiklik var demektir
Paradan, maldan geçtim ismini, dinini değiştirmekten bahsediyor insanlar, 22 yaşında bu değerlerin çoktan oturmuş olması gerekir. Kardeşinizi bu yönde bilinçlendirebilirseniz daha sağlıklı olacaktır bence
Ya çok pardon bi şey sorabilirmiyim siz müslüman değilmisiniz müzlüman değilseniz neden allah korusun diyorsunuz benmi yanlış anladım.O benim canimin ici, kocamdan bile once gelir yani kotu bir insanla evlilik yapma dusuncesi bile tansiyonumu dusuruyor ki bununla yuzlestik. Allah korusun.
Tesekkurler
Ya çok pardon bi şey sorabilirmiyim siz müslüman değilmisiniz müzlüman değilseniz neden allah korusun diyorsunuz benmi yanlış anladım.
Di mi o yaşlarda insanın gözü de açılmaz ama kız bir farklı. Saymanlığı seyran olacağı yaşlar Oysaki. Resti çekip seyredeceksiniz olanları. Kız kardeşinizin sevgisinden çok emin.kardesiniz de sorun. Çok yüz vermiş. Emin olun kızın annesinin söylediği her şeyi kız kardeşimiz söylemiştir. Bundan emin olun olay boyledirKardesine sorsana, gercekten bu kadar cok seven bir insan ailesine resti cekebilir neden sadece senin kardesinden bekliyor. Peki kardesin dese k; tamam ailemin destegi olmasin gel evlenelim mezun olduktan is bulduktan sonra, calisiriz beraber geciniriz bir nikah yeter bize gelecek mi o? Kandiriyor resmen kiz kardesini. Her seyi kardesinden bekliyor. Mantikla yaklas kardesine. Aklina kazanir ister istemez dikkatini cekmeye baslar karsi tarafin davranislari.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?