Kardesime Neler Oluyor

Ben de katılıyorum. Baskıyla onay vermiyoruz demeyle olmaz bence böyle bir şey. Kardeşinizin canı daha çok yanar sevdiği kişiye kavuşamadığı için. Haklısınız gerçekten aşık olan biri din konusunda falan değişime zorlamaz karşısındakini. Bana çok saçma geliyor bu. Ailesinin istekleri de. Bence kardeşinize baskı kurmayın ama sadece evlenecekse her şeyi kendi imkanıyla yapması gerektiğini bilsin. Okul, askerlik bitmeden iş bulunmadan zaten aile geçindirilmez ki. Kızla da konuşup ailenizin hiçbir destek vermeyeceğini söyleyebilirsiniz bence. O zaman aile zaten vazgeçecek, kardeşiniz de ne size düşman olmadan ne de kendini daha fazla yıpratmadan gerçeği görecektir.

Gelin iyi niyetli ve saygili olsun, para goz olmasin, biz onu bogazda evlendiririz, evini de aliriz, istedigi mucevheri de onune sereriz.
Hem de onun ailesinden kurus talep etmeden.
Ama bu kiz benim kanimi dondurdu arkadasim, kardesim de nasil sevmisse artik agladi durdu, ben de uzuldum.
Biraz yumusak konussam yuz bulmasindan da cekiniyorum acikcasi, yoksa ben ona asla kiyamam.

Hamileliğiniz için de tebrik ederim, inşallah sağlıkla kucağınıza alırsınız bebeğinizi.

Kardesinizim dinini ismini dilini gectim dogmamis cocugun ismi dili dinini konusmuslar yani dogmamis cocuga don bicmisler.Ben boyle maddiyat konusan kizlari kendini pazarliyo diye goruyorum.
Kardesinizde iki gun aglar ucuncu gun gorur yuzunu kizin uzulmeyin.

Bütün bunlar konuşulurken kardeşiniz hiç bir şey olmamış gibi dinlediyse yetiştirilişinde bir eksiklik var demektir
Paradan, maldan geçtim ismini, dinini değiştirmekten bahsediyor insanlar, 22 yaşında bu değerlerin çoktan oturmuş olması gerekir. Kardeşinizi bu yönde bilinçlendirebilirseniz daha sağlıklı olacaktır bence

Dinini degistirmeye gonulluydu, ismimi de kimlikten sildirmemek icin ikna ederim ben sildirmem diyordu kendince.
Annesi kimseye pek firsat vermedi zaten, onun disinda konusamadik biz.
O bilincten cok kopru kurmak icin atilan bir adim olarak goruyordu bunu.
Ama gorduk ki bu insanlar uzlasmaya degmiyormus.

Biz bir an fevri davrandik ama ne kadar ciddi oldugumuzu anlamasi lazim.
Ben de oyle dusunuyorum, iki gun aglar susar.
Kizi cok masum ve aile baskisina kurban gibi gordugu icin bu ikna etme cabasi.
Zaten gercekci olmak lazim, okulu bitirip askere gidecek, donup maasini biriktirecek dugun nisan ceyiz yapacak da ev kuracak da, kiz ve ailesi buna gonullu olacak da.
Gozu acilacak yakinda mecbur.

Hep suna inanirim, bir insan ne kadar zengin olursa olsun kendisi uc bes kurus kazanmadan asla evlenmemeli. Tamamen anne baba destegiyle evlenince zaten kiymeti bilinmiyor. Zaten calisirsa paranin nasil kazanildigini da anlar, oyle herkesin her istediginin neden yapilmayacagini anlar.

Valla bu din değiştirme, isim sildirme konusu beni öyle bi gerdi ki kızı vermemek için böyle uyuz uyuz davranmış olsalar biraz sakinleşcem. Paragozluk bile kabul edilebilir geliyor inanın. şartlara bak sanki kızı verince lutufta bulunacak ya da siz kardesinizi onlara besleme veriyorsunuz da onlar gönülsüz sartli kabul ediyorlar muhteşem insanlar ya...
Sizi cok iyi anliyorum. Bizim de tek erkek kardeşimiz var gozumuzun bebeği, şimdi biri dese yok din değiştir, ismini sevemedim değiştir, doğmamış çocuğun diline dinine adına karışsa derdimden çat diye çatlarım. Üstelik benim de sevdiğim adamla hem milliyetlerimiz hem de mezheplerimiz farklı, ne kendime ne başkasına böyle bir dayatmayi kabul edemem ve hazmedemem. Herkes kendi kimligiyle yaşamaya devam etsin nedir bu?Sevdiği zaman şartlı mi sevdi ki evleneceği zaman şart koşuyor ve yeni bir kimliği dayatıyor. Hayır sanki bi de üstün ırk bizim adetler bizim dil bizim bizim bizim...soyları bu kızdan yürüyecek yoksa nesilleri tukenecek sanki, bi dayatma bi küçümseme. Ayyyh içim şişti valla.
" Destek olmayacağız kendi imkanlarınızla yapın " denmeli kesinlikle, böylece o pazara çıkardıkları kız nasıl topukları bi tarafina çarpa çarpa kaçıyor görür kardeşiniz. Biraz uzulur hayal kırıklığına uğrar ama unutur, bu da bu yaşta hayatının ipoteklenmesinden, benliğinin kimliğinin hiçe sayılmasından iyidir.

En çok doğurur nişana gelemez e takıldım sanki nişan önümüzdeki hafta

Adamın ismine bile tahammül edemiyor dinini değiştiriyorlar bu insanlarla aile vs olunmaz gibi

Biri benim yigenim icin "yok ismi degissin, yok dini degissin" dese, yemin ederim o kisiyi parcalarim. Ki seninki dogmamis yigen bile. Valla ben bile burdan sinirlendim. Ne bicim insanlar bunlar ya!! Iyikine babanin gözü acik ve herseyi anlayip, restini cekiyor. Yoksa "aslanim oglum" diyerek tüm istekleri yerine getirebilirdi.

Sakin ama sakin bu yoldan dönmeyin, kardesiniz ne kadar aglayip, üzülsede. Gercekten gözlerim adeta söyle oldu. Umarim bir kac yil sonra kardesin nasil bir hatadan döndügünü anlayacaktir.

Belki de kızın ailesi bu ilişkiye sıcak bakmıyor, fevri davranmadan usul usul bir takım şartları öne sürerek ayrılmalarını amaçlıyor olamaz mı?
Sizin tepkiniz gibi sert bir tepki göstermek yerine, şartlar öne sürerek ''biz ılımlıydık ama bak olmadı'' demeyi amaçlıyor olabilirler.

noktası virgülüne kadar katılıyorum...

bu kadar paragöz olan insanlar neden din dil şu bu diye yokuşa sürsün işi.. parayla kendini pazarlayacak insan icin önemli olmaz bunlar.. yüzünüze gülerlerdi zamanla herseyi yaptırırlardı. zaten sizi o evreye getirdikten sonra kardeşiniz herseyi yapardı sormadan size..

ancaakk;
zaten din işleri vs. olmasa da arada bu aile ile kimseyi denk getirmesin allah düşürmesin ..

Resmen iblis ailesi. O kızın da kardeşinize aşkla bakması büyük bir oyunculuk yeteneğinden başka bir şey değil bence. Insan sevdiğine ve ailesine böylesine kötü davranır mı, böyle sömürülmesine göz yumar mı? Evlenirlerse çocuğun başının etini yer, çocuk keşke evlenmeseydim der, bin pişman olur. Bence ailecek koşarak uzaklaşın. Siz reddederseniz kardeşinizin evlilik süreci uzar ve belki bir şey olur da bu kızın gerçek yüzünü görür o süreçte . Maddi olarak sömürecekleri yetmezmiş gibi dinine, ismine karışıyorlar! Kimsiniz siz ya! Çok şükür bizim dinimiz imanımız para değil sizin gibi deseydiniz.

ben nişanlandım hala daha bir kez bile altın kelimesi geçmedi . ailemi biliyorum geçmeyecek de . bu nedir yani şunu isteriz bunu isteriz . kızı mal mıymış ? zaten o gözle büyütülmüş ki güzel kandırmış. işin tehlikeli kısmı kardeşinizin yaşı . o yaşta hayatının aşkı diye uçmuştur . o duygular geçecek elbet . siz o konuda net olup aranızı iyi tutun. Bir de kardeşinizin ismini değiştirmeyi düşünmesi ne kadar yanlış . ailesi vermiş ona o ismi . onların bunu ağzıma alabilmesi bir kere tek başına yeter . siz orda diyemediniz mi size mi kaldı diye ? ya da biz de kızınızın ismini şu yapıcaz işinize gelirse diye ? ay ben sinirlendim .

O benim canimin ici, kocamdan bile once gelir yani kotu bir insanla evlilik yapma dusuncesi bile tansiyonumu dusuruyor ki bununla yuzlestik. Allah korusun.
Tesekkurler
Ya çok pardon bi şey sorabilirmiyim siz müslüman değilmisiniz müzlüman değilseniz neden allah korusun diyorsunuz benmi yanlış anladım.

Ya çok pardon bi şey sorabilirmiyim siz müslüman değilmisiniz müzlüman değilseniz neden allah korusun diyorsunuz benmi yanlış anladım.

Dil alışkanlığıdır, benim bir çok gayrimüslim arkadaşım kültürel olarak kullandığımız bu deyişleri kullanır. Ateist bile olsa kişi allah korusun, tövbe yarabbim falan der :) Pardon atlamış oldum da:)

Di mi o yaşlarda insanın gözü de açılmaz ama kız bir farklı. Saymanlığı seyran olacağı yaşlar Oysaki. Resti çekip seyredeceksiniz olanları. Kız kardeşinizin sevgisinden çok emin.kardesiniz de sorun. Çok yüz vermiş. Emin olun kızın annesinin söylediği her şeyi kız kardeşimiz söylemiştir. Bundan emin olun olay boyledir

Bu arada rum felan misiniz tr de yaşayan bu kadar güzel Türkçenin var ben anlamadım o kisimlari

hiç mi duymamışlar bir dil bir insan, iki dil iki insan.

bir de isim değiştirmesini, din değiştirmesini istemek, aman allahım, nasıl bir egodur. biz kadınlar olarak tüm dünyada kabul edilmiş belkide en bilinen soyisim değişikliğine bile karşı durmaya çalışıyoruz, kardeşiniz bunu nasıl kabul edebilir.

mal mülk işi hakikaten kimseye yakıştırmıyorum.

babanız haklı, kardeşiniz önce okulunu bitirip işini eline alsın.
sonra kendini ateşe atmak istiyorsa buyursun atsın. gerçi geride aile desteği olmazsa kız postayı koyar gibi ama...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…