Kardesime Neler Oluyor

okuduğum yerden sinir bastı..
ismini değişterecekmişte bilmem ne..
ablanız haklı.. kardeşinize bu konuyu okutun bence.. kadınların bakış açısını görsün..

Kardesine sorsana, gercekten bu kadar cok seven bir insan ailesine resti cekebilir neden sadece senin kardesinden bekliyor. Peki kardesin dese k; tamam ailemin destegi olmasin gel evlenelim mezun olduktan is bulduktan sonra, calisiriz beraber geciniriz bir nikah yeter bize gelecek mi o? Kandiriyor resmen kiz kardesini. Her seyi kardesinden bekliyor. Mantikla yaklas kardesine. Aklina kazanir ister istemez dikkatini cekmeye baslar karsi tarafin davranislari.

Ah canim ya
Hamilelikte sana bunca stres olmaz, hic iyi gelmez, sakin ol oncelikle
Baban ve annen hakli, ellerinden opuyorum ikisinin de
Hakli tavrinizdan donmeyin sakin

22 yaş çok küçük.
25 falan olsaydı tepkinizi abartı bulurdum.

Yine de çok istiyorsa işin maddi kısmını halledip evlensin çok istiyorsa.
Öyle baba parasıyla plan yapmak olmuyor.

cevabımı iki parçaya ayırcağım
1.si öncelikle hamilesiniz diye yumuştarak söylicem ama hakkınızda hiç iyi şeyler düşünmedim
kızın bakışlarına yılan demeler yok annemin pırlantasını süzdü vs diye atmalar belki kızın öyle gözü takıldı sadece
ne saçmalık.Çok kötü niyet var burada farkında mısınız? ben size ne iyi bir bayan diyemedim kusura bakmayın!
2.si kızın ailesi ya olduğu gibi kabul edecek kardeşinizi ya da bu iş zor görünüyor .Kimse kimse için din ve isim değiştirir mi o neymiş....Yazık gençlere üzüldüm seviyorlar çok demek ki...Zor iş sıkıntılı ...

22 yaş çok küçük.
25 falan olsaydı tepkinizi abartı bulurdum.

Yine de çok istiyorsa işin maddi kısmını halledip evlensin çok istiyorsa.
Öyle baba parasıyla plan yapmak olmuyor.
Yasi degil 25, 35 olsa da kimse icin ailesini karsisina alamaz.
Ha kiz iyi olsa, biz kotu kalpli ve pinti olsak tamam.
Dediginiz gibi babamin imkanlariyla olmuyor o isler.

Burada konu hakkimda ne dusunuldugu degil.
Ben gordugume inanirim, kotu niyetliysem kotu niyetli ben olayim ama sadece ben degil hepimiz gorduk, oyle goz takilma olmaz biz ona goz kalma deriz !
Bana iyi bir kadın demenize ihtiyacim yok ! Konu benim karakterim degil kardesimin gelecegi. O cok iyi niyetli de ben durduk yere yilan bakisli diyorum. Oyleyse oyledir.
Valla benim kardesim belli ki seviyor ama kiz icin pek emin olamadik biz !

doğrusu bir kzıı ilk görüşte milyon şeyle itham etmişsiniz
ben sizin iyi veya kötü niyetinizi sorgulamak için yazmadım
anlayın ve görün diye yazdım
bakış açınız çok feci
kızı resmen paragöz diye sadece bakışlardan itham etmişsiniz
ailesine deseniz anlarım ev istemişler ama kıza da kul bulmuşsunuz
tartışmak değil niyetim sadece görün..

Ama kiz bizi bakislariyla kovdu desem yeridir. Kardesime gelince gozleri askla parliyor, bize bakinca soguk soguk, yilan gibi bakiyor. Gozlerinde hayir yok zaten kizin yuz ifadelerinden şer akiyor. Gerek ses tonu, gerek konusurken kafasini cevirmesi bizi cok gerdi. Nasil da sinsiyse, kardesim bakarken yapmiyor bunlari. Kizin gozu habire annemin altinlarinda. Bön bön acmis annemin parmagindaki pirlantaya bakiyor. Sanki kasikci elmasi.

şu sözleri kastediyorum
ne berbat bir bakış açısı...

okuduğum yerden sinir bastı..
ismini değişterecekmişte bilmem ne..
ablanız haklı.. kardeşinize bu konuyu okutun bence.. kadınların bakış açısını görsün..

Ah canim ya
Hamilelikte sana bunca stres olmaz, hic iyi gelmez, sakin ol oncelikle
Baban ve annen hakli, ellerinden opuyorum ikisinin de
Hakli tavrinizdan donmeyin sakin
Donmeyiz tesekkurler, arayacagim kardesimi, diyecegim ara kiz arkadasini ve bunlari soyle bakalim kabul edecek mi? Her dedigini bana aktaracaksin.
Masraflari boluselim desek kizin annesi cingar cikartir adim gibi eminim.
Kardesim de saf benim, kiz dese bir nikah yeter maasimizla biriktirir dugun yapariz, gider din de degistirir evlenir de.
Biz de buna karsi degiliz ama annesi soyle boyle isteriz taleplerinde bulunurken arkasina yaslanip bacak bacak ustune atti. Kiz kardesi yaninda uyuz uyuz gulerek bizi suzuyor falan.

Daha tanışmada bunlar konuşuluyorsa arkana bakmadan kaçacaksın zaten. Hakkaten rezil insanlarmış umarım kardeşin aklını başına toplar.

Benim küçük abim de aynen böyle biriyle evlendi, ailesi de aynı bu anlattığın kişiler gibi paragöz, görgüsüz insanlar. (3 yıldır evliler ve abimle aramızı bozdu, 1.5 yıldır görüşmüyoruz, bir kızı oldu sadece doğduğunda gördüm yeğenimi bir daha göremedim) Daha en başında anladık abime de söyledik ama ben çocuk değilim karışmayın dedi sustuk. Keşke susmasaymışız yaşına başına bakmadan olmaz diye diretseymisiz..

Kizin bakislarini siz gorseniz farklı dusunmezdiniz.
Annesi gelinlik isteriz guzel dugun mekani isteriz diye kendinden gecerken bacak bacak ustune atip rahatca yayilmayacakti koltukta o zaman. Yalandan da olsa azicik mahcup gorunecekti !
Bizle konusurken kafasini cevirmesi, soğuk soğuk konusup kovmaktan beter etmesine ne demeli?
Keske tek derdimiz benim kotu niyetli ya da kulp bulup kizi itham etmem olsa da kizla evlenip mutlu olsa.

Bu iş olmaz bence, bu kız kardeşinizin neyini seviyormuş ben anlamadım, adını sildir, dinini değiştir, o adet olmaz bu adet, kardeşiniz de kendisinin herşeyini reddeden bir kızın nesini seviyor da okul bitmeden evlenmeye acele ediyor, haklısınız bence, umarım kardeşiniz bu durumdan biraz ders çıkarır da mutsuz olacağı bir birlikteliğe adım atmaz. Şu zamanda hala ayrımcılık yapan insanları anlamıyorum, madem yapacaksın, madem bir isim bile seni bu kadar rahatsız ediyor git kendin gibi biriyle evlen, başkasını değişmeye zorlama.
Umarım kardeşiniz biraz olgunlaşır da bu hatada ısrar etmez

Ben basindan dedim kesinlikle rizamiz yok, evlenince hevesin kactiginda gorursun gercekleri de bizi bulamazsin diye yedim basini.
Kardesimi sokakta bulmadim ben, o ailenin biricik kiziysa bizimki de biricik oglu.
Kimse agac kavugundan cikmadi..

Rahat bırakın yahu koskoca adam kucuk değil.
Siz kızdıkca onlar değerlenecek.
Din işleri aşkimdan olsemde degiştirmem.
Cunku insanlar için yapılacak birsey değil
Kişi isterse istediğini secer.
Baskıyla sartla olmaz.
Bu iş çok sürmez surersede sağlam bir ask gerek.dayanırlarsa gerçekten aşıklar demektir ki o zamanda hiç kimse bişey yapamaz

Benzeri basima geldi ama aileler girmemisti isin icine. Benim kardesime de boyle bir kiz dadanmisti. Ille benle tanismak istedi aylarca yalvar yakar tanistim sonunda. Gozum tutmadi, dedim bu sadece ailemin parasi icin senle diye inanmadi. Sonra tekrar bulustugumuzda kiza, ailem bu evlilige maddi destek olmaz, tek kurus para vermezler, evlenirse karismazlar ama dugun, ev vs hicbirseye girismezler kendileri halletsin derler, zaten miraslarini vasiyetle bir kuruma bagislayacaklar, kardesimle sen para biriktirin hayatinizi kurarsiniz, masallah ikinizin de meslegi elinde dedim. Kiz 2 gun sonra kardesimi terketti. Saf kardesim ruyadan uyandi ve abla ne kadar hakliymissin ben olanlari gorememisim dedi. Kizin annesi kardesime, bizede bakarsin diyormus. Benim saftirik kardesim gaza gelip tabi bakarim diyormus. Planlari bozuldu. Kiz ayrilirken de kardesime, ailen destek olmazsa bu is yatar demis :))
Ailen maddi destek vermesin ama evlenmesine de karismasin emin ol kiz kosarak kacacaktir :)

Konu sahibi kötü niyetli olsun hadi. Yani ailesinin sadece tanışmada böyle şeyler konuşması normal mi? Sonuçta o da onların kızı. Ucundan kıyısından bile olsa huylarını almıştır illa ki. Sadece bakışlarıyla iş yürüten kadınımız da az değil hani.

ben tek cocugum, birinci dereceden ailemde baz alacagim 3 kuzenim var ve her biri bogaz'daki saray ve yalilarda evlendi. ailemde adettir, gelen geline de giden kiza da hem aile yadigarimiz hem de kizlarin arzu ettikleri mucevherler alindi.
ben evlenecegim zaman esimin ailesi ile hic boyle bir polemige girmedim. biz kendi basimiza gittik yurt disinda evlendik. hatta esim o sirada yurt disinda oldugu icin gelinligimi de gidip vakko'dan kendim aldim, 10000 euro odedim.

annem 'bizim ailede boyle boyle olur' demedi.
ben 'sunu bunu isterim' demedim.

bu bir gorgudur. yazik ki bu kizcagizin ailesi gorgusuz.

kiz eger gercekten seviyorsa resti ceker gelir; kardesin gercekten seviyorsa resti ceker gider.

o noktada aileler de kendilerine yakisani yaparlar.

gelecek neyi getirir bilinmez; hep derim "bakacagin yuze tukurme-tukurecegin yuze bakma"...

kardesin cok kucuk, bu yasta evliligin uygun olmadigini dikte etmek bence asariz keserizden daha etkili olacaktir misscigim. missburc

evet ailesinin de normal beklentiler sunmadığını söyledim önceki mesajımda
o konuda kesinlikle hak veriyorum

22 yasinda daha mezun olmamis, nasil koskoca adam...
Eger aski, ailesini silmesine yetecek kadar buyukse buyursun er meydanina, ama kendi parasiyla yapsin bunu.
Din degistirmek istese agzimizi acmayiz.
Ama nasil Turkcemizi ogreniyorsa diger dilimizi de ogrenecek, ayrimcilik yok, ne demek ogrenmesin diye sartlamak.
Biz uzlasmaya hazirdik ama kiz tarafinin hic niyeti yok belli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…