• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kardeşime cok üzülüyorum :(

Bezdimcicegi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Ocak 2016
594
447
103
hanımlar merhabalar. 26 yasında bi erkek kardeşim var. Kardeşim üniv okurken birden tası tarağı toplayıp geldi evlenecem diye. Kız arkadaşı çağırmış beni başkasına veriyorlar yetiş diye. Yalnız kardeşimi babam bir süredir takip ediyordu hal ve hareketlerinden çoğu gece o kızın evinde oluyordu kardeşim ailesiyle birlikte. Velhasıl inatlaştı evlendi. Babam elinden geleni yaptı düğününü falan. 19 -20 yaşındaydı. Sonra Askere gidecem ben diye aldı evimize getirdi gelini. Askerliği çok zor geçti annem ve babamın askerliği (!) daha zordu . Kardeşimin eşi anneme babama kök söktürdü. Küfretti bağırdı çağırdı annemlere ve beni ve kır kardeşimi evden kovdu. Babam da oğlunun huyunu bildiği için 15 ay bu şekilde idare etti. Kol felci falan geçirdi. Netse geldi askerden daha beter seyler oldu. Babamın elinde ne varsa almaya kalkıştılar. Araba,ev vs. Çoğunu da aldırlar. Ben evlenmeye yakın evlerini ayırdılar sırf benim düğünümw para harcanmasın diye. Benim o dönem çok zordu hayatım. Şimdi 2 çocukları var kardeşim babamın yanında inşaatte çalışıyor. Annem babam ve biz çok üzülüyoruz ama elimizden hiçbir şey gelmiyor. Yaptığı hataların bedelini ödüyor ama yine annem babam çok üzülüyor. Ne yaparsa yapsın ailem asla sırtıbı dönmedi onlara. Babam yardım ediyor şimdi kira yiyecek içecek vs. Ama ben kardeşimi böyle mutsuz hayatı kararmış gördükçe kahroluyorum. O kadın da hiçbir şey yokmuş gibi hala iftira, hala laf sokma, hala alay etme derdine bana gelip duruyor. Nasıl yapsam bilemedim. Arada kardeşim var? 26 yaşından sonra au durumda yeni bir iş nasıl kurar onu düşünüyorum.

Son düzenleme:
Yapabileceğiniz bir şey yok ki evlenmiiler çocukları var. Eşini sevmiyorsanız mesafeli olun sık görüşmeyin.

Yapabileceğiniz bir şey yok ki evlenmiiler çocukları var. Eşini sevmiyorsanız mesafeli olun sık görüşmeyin.
Yok öyle değil mesafeli olmaya çalışıyorum ama su an o işte çalışıyor olması bizi üzüyor. Bunun dışında kendi evinin içindeki hem şey kendini bağlıyor yani. Yeni işler bul diyorum farklı mesleklere yönlendirmeye çalışıyorum ama yapamıyor.

Koskoca Adam ..evlenmiş çocukları var .
Hala niye bu kadar hayatlarına müdahale ediyorsunuz .mutlu değilse 2 çocuk niye yaptı ?hadi evlendi diyelim 19 yaşında kız ya bekleseydi çocuk için.
Biz onun hayatına müdahale etmiyoruz ki bu nerden çıktı şimdi? Sadece yeni ii arayışında olması için uğraşıyoruz eşi babamı arayıp ağlıyor bu işte çalışmasını istemiyorum ben konuşuyorum olmuyor siz bi konusun diye

Siz cesaretlendirin yaşınız yakınsa, kendinizi zorlayıp eşini ve kardeşinizi davet edin güzel bir gün geçirin öyle açın konuyu nasihat gibi olmasın özendirin aklıma bu geldi.

Simdi millet anlaamdan dinlemeden kv ve gorumcesinden cektigini sizden cikaracak hazir olun.. kimi iyi olur ceker kimi kotu olur cektirir

Siz cesaretlendirin yaşınız yakınsa, kendinizi zorlayıp eşini ve kardeşinizi davet edin güzel bir gün geçirin öyle açın konuyu nasihat gibi olmasın özendirin aklıma bu geldi.
Bunu bi kez denedim KPSS ye girdi bir adım attı çok şükür dedim 75 aldı yerleşmedi sonra daha çok kapattı kendini ne yapsan olmuyor demeye başladı.

Ben anlamadim dert ne. Kardesinizin esini elestrip elestrip konuyu is kurmaya baglamissiniz.
Babanizin yaninda zaten calisiyormus. Maas degil babadan kira yiyecek icecek mi aliyor?
O yasta cocuklarin her dedigini yaparsanoz bu olur. Evlen oglum evini kuracak gecindirecek paran varsa evlen deseydiniz.

Ben anlamadim dert ne. Kardesinizin esini elestrip elestrip konuyu is kurmaya baglamissiniz.
Babanizin yaninda zaten calisiyormus. Maas degil babadan kira yiyecek icecek mi aliyor?
O yasta cocuklarin her dedigini yaparsanoz bu olur. Evlen oglum evini kuracak gecindirecek paran varsa evlen deseydiniz.
Ya güzel konuşuyorsunuz da öyle basit gelişmedi işte her şey. Mevzu eleştirmeden ibaret değil. Çocuğun hayatı karardı işleri çok kötü gidiyor maaşlı bir iş değil yaptığı iş. Örneğin yazın çalışısyprsa kışın çalışamıyor. Yeni bir işe teşvik edemiyoruz psikolojisi çok bozuldu yaşadığı olumsuzluklardan dolayı. Nasıl teşvik edebilirim onun derdindeyim

Vslla bir arkadas yazmis dimdi seni anlamadan herkes kendi cektiginin acisini cikarir diye.ben de aynisini dusunuyorum.
Onlarin cani evlenmek istemis butun zorluklari cekmissiniz.sonra keyifleri istemis cikmislar evden iyi ki de cikmislar bence...
Ustune iki cocuk.Aslinda onlar hizli buyumus.Velhasil sizin cokta yapabilecek bir seyiniz yok bence.Hayat onlarin ve cozumlerde bence onlarda yine.
Beni acimasiz gormeyin destek olunacak yerde de destek olmussunuz.

Bunu bi kez denedim KPSS ye girdi bir adım attı çok şükür dedim 75 aldı yerleşmedi sonra daha çok kapattı kendini ne yapsan olmuyor demeye başladı.
Bu da çok hatalı bir bakış açısı insanlar öyle bir takıntılı ki atanma mevzusuna. Tek yolu bu değil. Bir kere daha deneyip yüreklendirseniz? Atama konusunu hiç açmadan. Artık çoğu kadronun sözleşmeli olduğundan falan bahsedersiniz.

Back