• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kardeşim...

sparrow jack

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
16 Ağustos 2016
32
14
3
32
Merhaba arkadaşlar... Öncelikle şunu belirtmeliyim bu benim 2. üyeliğim ve yönetimin bilgisi var. Konu kız kardeşim, kendisi 20 yaşında üniv. öğrencisi.. Ne yapacağımı, nasıl davranacağımı bilmediğim için belki bir çıkış yolu bulurum diye buraya yazmak istedim.

Olaylar biraz uzun mümkün olan en kısa şekilde yazmaya çalışacağım. Benim onun kötü alışkanlığını keşfetmem maalesef çok geç oldu... Kendisi hep içine kapanık, ters bir kızdı... Kendine sanal ortamda farklı bir hayat kurmuş meğersem.. Ergenlik döneminde Justin Bieber hastası oldu... Bir şekilde onu kontrol etmeye çalıştım ama maalesef çok da mümkün değildi. Çünkü üniv için ben başka bir şehirdeydim.. Sonra çalışma hayatı, sonrasında evlilik... O yüzden yakın takip çok zordu. Hata biraz bende bu yönden aramızda 7 yaş var bu arada...

Geçen sene tesadüf eseri ben onun telefonuna baktığımda aşkım canım lı mesajlar gördüm... dikkatimi çekti biraz kurcalayınca bu kişiinin eşimin halasının oğlu olduğunu gördüm.. Ve konuşmaları okudum ve ilk şok orda geldi cinsel içerikli konuşmalarda vardı.. Tabi büyük bir kavga ettik. Sonrasında beni bu kişiye şikayet ettiğini filan da okudum yazışmalarında telefonunu karıştırmışım diye...Varan 1

Daha sonra benim evime geldiği bir vakit yine tesadüf eseri; whatsapp konuşmalarında biriyle foto paylaşmış geri cevap geldiğinde yanlışlıkla benim yanımda açıldı ve müstehcen pozlar vardı... Yine bir kavga... Varan 2

Geçen yaz ben ailemin yanına geldiğimde tesadüfen o da laptop ını burada bırakmış.. Ve şeytan beni dürttü...
Tüm hesaplarına girdim ve yaşadığım dehşeti size anlatamam. Facebook üzerinden ben diyeyim 10 siz diyin en az 20 erkekle saçma sapan muhabbetler para karşılığı foto göndermeler.. Siz anladınız daha fazlasını yazamıyorum.. Bu seferki kavgamız çok çok büyüktü... Varan 3

Bu olaylardan sonra aramız bozuldu.. Eski sevgim kalmadı mı desem kendimi onu kontrol edemediğim için suçluluktan mı desem bilmiyorum ona karşı soğuttum.. Sorgulamamaya başladım onu rahat bıraktım biraz... Sonra bu bahar mesaj üzerinden eteğimizdeki taşları döktük... Onu rahat bırakmamı eğer ortada bir yanlış varsa onun yaşayarak görmek istediğini fln yazdı... Bir şekilde tatlıya bağladık.. Sonra sevgili edinmiş ondan bahsetmeye başladı.. Tamam dedim normalleşiyoruz...

Taki bugüne kadar.... Yaklaşık 1 aydır beraberiz.. Yine sanal ortamda vakit geçirmesi arttı... Ben de kıllanmaya başladım... Ve bugün bir bahaneyle yine laptop ı karıştırdım.. yine başımdan aşağı kaynar sular döküldü... Eski saçma sapan cinsel içerikli konuşmalar, vs.... daha fazlasını yazamıyorum, hayal kırıklığım çok büyük ne yapacağım inanın bilmiyorum... Nasıl davranacağım, aklıma çok kötü şeyler yapmak geliyor.. Bana akıl verin nolur

Konuşmak inanın artık onun için çözüm değil aile ile tehdit etseniz hatta babanız öğrense olay daha da büyür ters teper yapacağınız onu bir şekilde ikna edip profesyonel yardım almak yazık daha 20 yaşında aslında doğruyla yanlışı çokda güzel ayırt edebilir ama o bile bile yanlış diyor.

Bence kavga etmeden duzgunce anlatmalisin. Hatta burda gonderdigi fotograflar cinsel icerikli mesajlar vs basina bela olan cok kadin var onlarin konularini okut. Basina bisey gelme ihtimalinin ne kadar yuksek oldugunu anlat.

kardeşiniz yetişkin bir birey. davranışlarını doğru bulmuyor olabilirsiniz, ablası olarak endişeleniyor ve kendinizce doğru yolu göstermek istiyor olabilirsiniz. ama buraya yazarken ki üslubunuzla yargılayıcı, aşağılayıcı konuşuyorsanız iletişim kurmanıza imkan yok bence. yargılamadan, ahkam keser/ahlak dersi verir gibi değilde, iki yetişkin birey gibi iletişim kurmaya çalışırsanız, belki size bütün bunları neden yaptığına dair açılabilir ve sizde yardım etmeye çalışabilirsiniz. ama soğudum falan demişsiniz ya, hissediyordur mutlaka bunları ve o da size karşı olan mesafesini arttırıyordur.

Kavga etmek en büyük sorun bence .

Evet o görüntüleri , yazışmaları okuyup bir abla olarak endişelenmen , sinirlenmen çok çok normal ... ama bunun sonucunda kardeşinle ettiğin kavgalar , her seferinde daha şiddetli tartışmalar , geri tepecektir kardeşinde .

Neden yapıyor bence ?

İlgisizlikten . Kendini ifade edememekten . Sosyal hayatta beklediği ama bulamadığı ilgiyi net üzerinden bulmaktan ... Cinsellik konularında bu şekilde tatmin olmaktan vs .

Konuşacaksınız . Evet hayat onun hayatı , evet 20 yaşında .

Ama bugün her ne halt ise sebebi yaptığı şeylerin yarın arkasında duramayacak .

Gölge gibi her adımını , her elektronik eşyasını takip etmek yerine ...dertleşin .

Yarın biri çıkar , o fotolarla tehdit eder , ki o adamada bir şey denmez ; zaten olay sapkın , eee adam da sapık . Hayatında çok sevdiği biri olur , sırf bu aptal fotoğraflar yüzünden başı ağrır hep .

Konunuzu okuyunca aklıma gelen tek şey "Allah'ım biz de evlat büyütüyoruz ne ile karşılacağız" oldu.
Malesef internetin bu kadar kontrolsüz kullanımı bunlara sebep veriyor.
Allah korusun, başına olmadık şeylerde gelebilir. Veya geldi mi? İnsanın aklına bu soru işareti geliyor.
Abla olarak tabii ki sizin göz kulak olmanız, elinizden geldiğince kötüden korumanız gerekiyor.
Fakat siz bir ebeveyn değilsiniz, dolayısı ile kardeşinizin anne-babası nerede bunca olanlar içinde?
Onların herhangi bir kısıtlaması, kontrol altına alması söz konusu değil mi?

Yaşadıkları kardeşinizin yaşına göre normal mi anormal mi bilemem, reşit sonuçta.
Fakat bu kadar yaşananlar belli ki hem size ters, şahsen bana da ters.
Hoş şeyler yaşamıyor ve yüksek ihtimal ileride çok pişman olacak.

Siz bütün bunlar bir kenara, kavga gürültüden ziyade, sakinlik ile başına gelebilecekleri, ilerde bu yaptıklarının önüne çıkabileceğini, hayatında belki bir çok anlamda kendisine engel teşkil edebileceğini anlattınız mı?
Eğer bu şekilde yaklaşımınız olmadıysa bir de bu şekilde deneyin isterseniz? Belki bir faydasını görürsünüz?
Aile büyüklerinden kişileri devreye sokmayı denediniz mi?
Belki bu bir fayda getirir?

Eşiniz bu durumlar karşısında nasıl tepki veriyor?
Veya eşiniz konuları biliyor mu?
Belki o da size bir erkek olarak destek olabilir?

Ne diyeceğimi de şaşırdım, aklıma gelen herşeyi söyledim sanırım, Allah yardımcınız olsun.
Zor bir durum.

Tehlike canlari cok fena cliyor para karsiligi foto gondermek nediro_O
Basina cok fena isi acabilir yaptigi cok ahlaksizca bunu anlatsanizda,kavga etsenizdeki etmissiniz ise yaramayacak belki dah kotu olacak.bunun korkmasi yada korkutulmasi lazim ya babaniz ayar ceker ki oda ise yaramayabilir.yada baska isimle facede ekleyin onun adresini buldugunuzu ip ten onu rezil edeceginizi soyleyin tabi erkek olarak hatta ahlak masasina sikayet edeceginizi takibe alinacagini belki korkar:işsiz:
Aklima simdilik bu geldi.bulastigi yerden olmali korku sizden ya da aileden olursa sizi atlatir yine girer o ortama

Benzer bir abla bende var. Ailem ablamin erkek duskunlugu yuzunden 18 yasinda evlendirmek zorunda kaldi ama isler daha beter hale geldi.. ablam simdi 33 yasinda ve 3 cocugunu anneme terk edip hayallerindeki hayati yasamaya gitti. Verebilecegim tek tavsiye sakin kardesiniz iyilesmeden evlendirmeyin. Kendisine dogum kontrol hapi, kondom vs verin. Cunku yarin obur gun bu kiz hamile bir sekilde karsiniza gelebilir... isin icine gunahsiz bebekler girince hersey daha da zor malesef...

Yazılan şeylere istinaden genel bir cevap vermek istedim öncelikle... Kavga dediğim şeyler ööyle yumruk yumruğa saç saça olan şeyler değil... Ben böyle böyle bir şeyler gördüm diye başlayıp anında hemen onun ağlaması, benim sebebini sormam onun sessiz kalması, benim bunun çok yanlış olduğunu, Allah korusun başına neler neler gelebileceğini söylemem, bir daha yapmayacağımlar ve tatlıya bağlama... Ailemize gelirsek... Çok tutucu baskıcı bir aile değil... Şöyle örnek vereyim... Geçen gün annem babama bir erkek arkadaşı olduğunu söyledi... Babam bir şey demedi normal kaç yaşında kız oldu dedi... Bu size görüşleri hakkında bir fikir verecektir. Bana da baskı kurmadılar en baştan beridir eşimden haberdarlardı mesela buluştuğumuz zamanları bile bilirlerdi... Her konuşmam da bunun yanlış olduğunu tabiki de bir erkek arkadaşıyla belli noktaya kadar olan şeyleri herkesin yaşadığı ve normal olduğunu söyledim ... Ama bu yaptığı kesinlikle yanlış ve başına kötü şeyler gelebilir... Ailemin hiç bir şeyden haberi yok... Söylesem kaldırabileceklerini zannetmiyorum... Fake hesapla korkutmayı düşündüm ama emin değilim...

Kavga etmek yerine örnekler vererek aynı şeyleri yaşayabileceği için endişeli olduğunu anlat. Ama tatlı dille. Sen ne kadar üzerine gider kavga edersen ona bu yaptıkları daha çok tatlı gelecek ve yapmaya devam edecek.
Aile içi ilişkileriniz nasıl bilmiyorum ama anlayışlı bir anne babaya sahip değilsen anne ve babana anlatma derim, kardeşin evden kaçabilir ve başına daha talihsiz olaylar gelebilir.

Okuyor yada çalışıyor mu? Yakın arkadaşlarıyla iletişime geçmeye çalış. Ergenliği henüz atlatamamış ve bundan dolayı bu tarz şeyler yapıyor olabilir.

Allah yardımcınız olsun.

Oncelikle su an ne hissettigini cooook iyi anliyorum. Benzerini hatta daha kotusunu yasadim. Oz kardesim degildi ama kardesimdi yani. Yillarca kahroldum, konuştum, kavga ettim, tehdit ettim, mesafe koydum, tuttum kolundan psikiyatristlere goturdum ne yaptiysam sacmaliklarindan vazgeciremedim. Simdi evli, her an esini aldatacak ya da eşi gecmisteki bazi seylerini ogrenecek diye korkuyorum (cunku bilmiyor)
O yuzden sana onerebilecegim tek sey zamana birak. Elinden geldigince dikkatini dagitmaya, hayatini anlamlandirmaya calis. Ne yapiyorlarsa boşluktan yapiyorlar cunku. Bir hobi edinmesine, egitimiyle ilgili yuksek hedefler koymasina falan yonlendirebilirsin. Daha fazlasina maalesef gucun yetmez.

1 yıldır pişman olmayan, kendi kendine akıllanmaz.

Güzellikle anlatın. İlerde çok sevdiğin, aşık olduğun biri çıkar; bugün yaptıkların sana ciddi sorun olarak döner diyin.

Ya da hiç mi kariyer sahibi olmayacak; internette dolaşmaya başlarsa bu resimler, bir yüzüne vuran çıkar diye anlatın.

Back