• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kardeşim...

duyguud

HeR şEy çOk GüZeLL.......
Kayıtlı Üye
14 Aralık 2008
957
7
96
Samsun
mrb kızlar şu sıralar annemle benim moralimiz çok bozuk yaklaşık bi haftadırsenağlama
abim askerde şuan ayda 200 ytl gönderiyoruz ve erkek kardeşiminde son senesi öss ye iyi hazırlansın diye yurda verdik evde çalışmıyo diye onada ayda 150 ytl babamda memur memur maaşıyla nekadar olur siz düşünün bunun üstüne erkek kardeşim okula giden yani 2 haftada 70 milyon kadar para harcamış anneme söylemiş annemde nasihat etmiş yapma oğlum abinde askerde bitek babanın maaşına baıkıyoz demiş baya konuşmuşlar bizimki yetmez gibi 40 ytlde arkadaşına borçlanmış annemden para istiyodu bende içeri girdim konuyu anlltılar kardeşim kızdı yurda gitt bende biraz para vardı verdim al borcunu ver dedim ayağınıda yorganına göre uzat deim almadı parayısenağlama çok kızmış bende götürdüm parayı montunun cebine koydum nys yurduna gitti 1 gün sonra msj attım soğuk soğuk msjlar atıyo bazen karşılık vermiyo hatta hiç vermiyo size kırgınım yazmış sonunda okadar annem diyo ya kıracak bişeyde söylemedim diyo canımız sıkılıyo genç diyoruz ama yook eşşek inadı varr iiyilikle konuşuyoruz anlmıyoda biz napalım kızlar yaa :uhm:valla insanın ister istemez morali bozuluyo:sm_confused:

şimdi kendinizi suçluyorsunuz galiba,ama siz doğru olanı yapmışsınız.aman üzülmesin kırılmasın diye tek laf etmez benim annem abime.kimseyede ettirmez.kötü giden hiç birşeyden haberdar değildir.sonuç olarakta sorumsuz sadece kendini düşünen bir evlat yetiştirmiş.bırakın kırılsın üzülsün mutlaka anlayacak birgün sizi üzülmeyin.

maddi siQinti yasadigi icin huzursuzdur belkide..
üstelik kaldigi yurtta arkadaslarinin eli daha bo lise..
ister istemez cani siQiliyordur bu duruma..
ama bencede siz dogru olani yaptiniz..
hayirlisi olsun.. insallah kendini bu duruma alistirir..
ve giderlerini ona göre hall eder..
Allah yardimciniz olsun..
hayirli teskereler bu arada..

daha yaşı küçük sanırım sen takma kafanaa bi gün anlar senin degerini

öss'ye hazırlanan kardeşiniz çocuk değil. ağabeyinizin askerde olduğunu, kendisi için yurda bile para verildiğini düşünerek daha tutumlu gitmesi gerekirken etrafa borç yapmaya kalkabiliyor. ben özenme bahanesini kabul edemiyorum böyle durumlarda. siz bunları düşünebildiğinize göre o da düşünebilir. şimdi eğitemezseniz onu bu konuda ileride başınız daha çok ağrır. üniversiteyi kazanması güzel bir şey olur tabii, ama bu yöndeki düşünce eğitimi de çok önemli bence, hatta daha önemli.

çokk saolun kızlar eskiden böyle değildi parasına çok iyidi abim varkende elimiz çok rahattı askere gidince bi maaaşa bakınca zorlanıyoruz tabi ama çok şükür maddi sıkıntımız yok yinede yaşı 18 olcak son senesi bi arkadaşı var biraz parası bol ona ayak uydurmaya çalışıyo sanırım inşallah hatasınıa nlar annemden özür diler çünkü annem benden önemli ve bu yaşda böyle yapması bizi endişelendiriyo çok saolun tetkrar kızlar

Pardon uzun oldu ama yinede okumak istersen sevinirim : )

Kardesine bir iyilik yapmak istiyorsan ona hazir ekstradan para vermeyi gercekten birak. Sizin verdiginiz parayla idare etmeyi ögrenmeli.
Cok acil ve vahim bir durum olmadiktan sonra birde kendin gidip teslim etme.
Hayatin sartlarini ögrenmesi gerek. Borc yapinca o borcu geri ödüyememek insani ne duruma soktugunu anlamali. Birde anladigim kadariyla soguk davranislariyla hic ona karsi yaptiginizin iyiliginin bile farkinda degil.

Tabii türkiyenin sartlarini bilemem, ama burda bile annesi babasi lüx icinde yasasa bile hemen hemen her ögrenci calisiyor. En azindan kendi harcligini cikartacak kadari.

Örnek: Pizzacida bir genc oglan calisiyor günde 3 saat okuldan sonra geliyor siparisleri aliyor telefonda. Oglanin altinda son model arabasi var (babasindan 18ine hediye), anne babasi okul müdürü ögretmen daha yeni lüx bir misir tatilinden geldiler, oturduklari evi bugün satsan en az 1 Milyon Euro eder. Esim sormus oglana: Sen niye calisiyorsunki? Baban sana harclik vermiyormu?
Oglanin cevabi: Dogdugumdan berli babamgil benim icin para yatirmis, bankada faiz isliyor, ilerde kendime bir ev almak istiyorum. O paraya hic dokunmuyorum, üniversteye basliyali bagamgil göndermiyor artik aylik kesilen parayi, ben her ay 50 Euro transfer ediyorum kontoya. Birde Üniverste parami cikartmak icin calisiyorum. Babasi vermiyormus, hem okusun hem calissin daha verimli olur, daha iyi okur diyormus.
Birde: bir evin bir oglu.

Cok güzel kitablar var: Nasil zengin olabilirim? Nasil basarili olabilirim? Nasil iyi bir insan olabilirim? diye. Richard Templer´in kitablari mesela mükemmel. En güzeli: Herzaman ilk siralardaki söz: Asla konsum borclari yapmayin (Konsum- gerekli olmayan seyler: parfüm, tatil, lüx esya, araba (ise lazim olmadigi sürece), disarda yemekler, asiri hediyeler, disari eglenceler vs.

Al öyle bir kitab ve kardesine hediye et, cok tavsiye ederim. Nekadari erken okursa okadari iyi. Bahsettigim oglana babasi 15 yasinda baslamis bu tarz kitablar hediye etmeye.

Ayrica benimde 23 yasina bir erkek kardesim var, borc üstüne borc yapan, calismayan, psikopat bir tipdi, bir sene öncesine kadari. Aynen bunlari bende uyguladim. Baslangicta alip atti kitablari, hic ellemedim, geldim gittim yerlerde sürünüyor. Sonra birden bire artik canimi sIkIlmis kafasina dankmi etmis okumus. Cok sükür simdi borclarindan kurtuldu hatta para bile biktirdi (Bankada parasi olacakti ve o aninda harcamiyacakti? 10 Euro bile olsa gidip cekerdi hemen!) ve haril haril dogru dürüst bir is ariyor, kendi capinda en azindan ugrasmaya basladi.

Son düzenleme:
viva la vita çok saol canım yaa inşallah o kitaplardan alırım keşke okunca olgunlaşacağını bilsem bende 19 yaşındayıma am çok şükür herşeyin farkındayım ve yaşıma göre çok olgunum off off bu çocuk hiç abisine çekmemiş tekrar saol

Yaptığınız davranış yanlış bence...
Kardeşine para vererek, ne yaparsam yapıyım arkamı toplayan annem var ablam var imajınıda veriyorsunuz...
Madem arkadaşından borç almış bırakında kıvransın biraz, ki hayatın acı yüzünüde öğrensin..Aksi takdirde aynı hataları tekrarlayabilir...
Şu an tam deli çağında fazla üstüne gitmeyin ama her kabahatinide ört pas etmeyin...

evet bunların farkındayız ama insan dayanamıyo:(:( evet bide deli çağı
fazla üstünede gitmek istemiyoz tekrar çok saol canım

mrb kızlar şu sıralar annemle benim moralimiz çok bozuk yaklaşık bi haftadırsenağlama
abim askerde şuan ayda 200 ytl gönderiyoruz ve erkek kardeşiminde son senesi öss ye iyi hazırlansın diye yurda verdik evde çalışmıyo diye onada ayda 150 ytl babamda memur memur maaşıyla nekadar olur siz düşünün bunun üstüne erkek kardeşim okula giden yani 2 haftada 70 milyon kadar para harcamış anneme söylemiş annemde nasihat etmiş yapma oğlum abinde askerde bitek babanın maaşına baıkıyoz demiş baya konuşmuşlar bizimki yetmez gibi 40 ytlde arkadaşına borçlanmış annemden para istiyodu bende içeri girdim konuyu anlltılar kardeşim kızdı yurda gitt bende biraz para vardı verdim al borcunu ver dedim ayağınıda yorganına göre uzat deim almadı parayısenağlama çok kızmış bende götürdüm parayı montunun cebine koydum nys yurduna gitti 1 gün sonra msj attım soğuk soğuk msjlar atıyo bazen karşılık vermiyo hatta hiç vermiyo size kırgınım yazmış sonunda okadar annem diyo ya kıracak bişeyde söylemedim diyo canımız sıkılıyo genç diyoruz ama yook eşşek inadı varr iiyilikle konuşuyoruz anlmıyoda biz napalım kızlar yaa :uhm:valla insanın ister istemez morali bozuluyo:sm_confused:

canım kusura bakmada senin o kardeşin dayak istiyo:oklava:
bence maddi desteği aza indirgeyinde görsün dünya kaç bucak.millet ne şartlarda öss'ye giriyor.çalışacak sıcak odası yok.çalışacak kitabı dersaneye verecek parası yok.hem çalışıyor hem okuyorlar.
işte o zorlukları bilenler daha azimle çalışıyor.
umarım denemelerden başarılı sonuçlar alıyordur.şayet başarılıda değilse maddi desteği kesin anlasın hayat ne kadar zor:delphin:

Lüften kimse darilmasin alinmasin kizlar ama benim fikrim simdiki gencler cidden halden dilden yoktan anlamiyor...:kahve:

Bizde cocuk olduk bizde genc olduk bizimde sahip olmak istediklerimiz cok seyler vardi lakin o cahillikle o cocuk aklinla bile hep annemizi babamizi düsünür, istemeye bile cesaret edemezdik, aman zor durumda kalmasinlar, suan durumlari iyi degil bosver ben buna sahip olsam ne olur olmasam ne olur diye düsünürdük...a.s

Simdi bakiyorumda 300 - 400 ytl ile gecinmeye calisan bir aile ve illaki nike ayakkabisi istiyorum diye tuturan ogulllari, yada kiz arkadaslarima mahcup olmayim diye durumunu gizlegen onlara giyim kusam gezme tozma durumda ayak uydurmaya calisan hatta ailesinden utanan genc kizlar...:1no2:

Kardesin kac yasinda bilmiyorum canim fakat arkadasindan borc alacak kadar kafasi calisan adamin biraz olsun babasini ailesini düsünmesi onlara anlayis göstermesi beklenebilir bence...:delphin:

O sizlere degil sizin ona kirgin olmaniz lazim, bu yoklukta ona yinede en iyi egtimi vermek istiyorsunuz en iyi sekilde okumasini sagliyorsunuz buna karsilik yaptigi cok büyük bir terbiyesizlik bence...

Hic üzülme, onun kaprislerinide ne annen nede sen cekmek zorunda degilsiniz...
Hatta ben olsam asil onun bu düsüncesizligne karsilik benim ona kirgin oldugmu söylerdim...:delphin:

duyguud cok tatlisin : )

Bak ben kardesimle zamaninda konusurken hep sinirleniyor, dinlemiyordu, küsüyordu. Herkese karsi öyleydi. Ama okudugum psikolojik kitablardan bende nedenini ögrendim, hep yanlis konusuyormusum: Benim söylediklerim: Borc yapma. Sürekli bilgisayarin basinda oyun oynama. Hayatini bosa harcama. Sen cok kötü davraniyorsun vs gibi.

Beyin ama sunu algiliyormus ben böyle konustukca: BORC; OYUN; BOSA HARCAMAK, SEN KÖTÜ

Meger söyle söylemem gerekmis: Ben durumuna cok üzlüyorum. Seni cok seviyoruz. Hepimiz seni iyi yerlerde görmek istiyoruz. Para yap, parani biriktir. Güzel bir is´de calis. Hayatinin cok güzel olmasini diliyorum, sen en güzel seyleri hak ediyorsun.

Beyinin algiladiklari: BEN ÜZÜLÜYORUM. SENI SEVIYORUZ. IYI YERLER. PARA YAP. GÜZEL IS. HAYATIN GÜZEL. SEN= GÜZEL SEYLER.

Veee en güzel egitim örnek olmakmis. Kesinlikle elestirmiyecekmissin. Nasil dogru yapacagini gösterecekmisin. Söylemesi kolay tabii, ama diger türlü daha zor, hem ise yariyor ; )

hem askerde bir evlat hemde diğerini okutmak çok zor olsa gerek... eşim asker ordan biliyorum onlar için para daha önemli biz burda ne olsa yiyoruz ama onların mecbur ihtiyacları var orda.
erkek kardeşine gelince bence eline para verme bidaha çünkü aynı şeyler olursa senin vereceğini düşünebilir şimdi tam gençlik zamanı tabi ama biraz daha anlayışlı olması gerek belli bi süre veremiyeceğinizi söyleseniz...:S

delikanlı sonuçta..
gönlünce para harcamak ister
durum da elvermeyince insan biraz üzülüyor
çok iyi anlıyorum
ama kendinizi suçlamanıza da gerek yok
çünkü sz zaten elinizden geleni yapmışşınız..

ahh şu kardeşler ahhh inan paranın kıymetini bilmiyorlar benimde kardeşimde öyleydi şimdi 1 aylık asker geçen telde konuşuyoruz biraz değişmiş gibi İnş seninde kardeşin toparlar en kısa zamanda

emin ol zaman ilerledikce seni ve aileni anlayacaktir

gülsümün dedigi gibi bizde genc olduk her istedigimizi ede etmek istedik
babam biraz düsünmeye yüzü asik oturmaya basladigi zaman anneme gider babam yine niye öyle oturuyor
iste morelimizi bozuyor derdik

ama simdi babami cok iyi anliyorum
yeri geldigi zaman su ödenecek bu ödenecek para yetmiyor diye düsündügüm zaman
bende ayni babam gibi morelim bozu düsünceli bir sekilde otururum
yani demek istedigim adam ozaman lar demekki bunlari düsünüyormus
gec oldu ama anladim
bence kardesinde biraz calismaya baslasin hele bide evlensin
paranin yetismedigini görsün ozaman anlayacaktir
ama insallah gec olmaz

saglicakla kal canim

selda_cina:haklısın canım kanımca daya istiyo hayat çok zor evet ama o anlamıyo dayak verecenn :D
gülsüm_sultan:evet biz onu en iyi şekilde okutuyoruz çok şükürde dersleri falan iyi okuldan sorunumuz yok biraz başı dik
viva la vila:valla zetn bizde hep güzel konuşuyoz gerçi böye konuşmaları annem yapar kırmadan dokundurmadan konuşur ama nedense küslük çıkardı bizimkii:(
mervshh:evet bide askerimiz var onada para gidiyo diğerinede biraz geçim zorlanıyo yiende çok şükür
ozlempau:elimizene geleni yapıyoruz kardeşim için hatta fazlasını ama daha fazla mı istiyo nee
batuhanım:inşallah anlar yani evet benim babamda bazen çok düşünüyo annemde diyorum anne babam yine çok mutsuz niye böyle yapıyo diyorum geçim derdi sanırım bende bi işe girmek istiyorum ama küçük bi yer burası yok ki düzgün bi iş kardeşim okulda en şık gezen öğrenciymiş babam gitti okula öğrendi diyoarmış öğretmenler bide onun gibi giyinmiyo diyolar he giysin etsin ama borç yapmasın biz zaten herşeyini alıyoruz onun
kızlar kafanızı şişirdim bağışlayın çoooooook saolun yaa iyiki varsınızz::):):)

başta o üzülmesin diye çabalarsanız, sonraki doğacak olan üzüntülere neden olursunuz...

ben çok görüyorum,biz hiç yokluk bilmedik anamız babamız elden borç alır bize bişey hissettirmezlerdi diyen kişileri...

hepsinin ortak yanıda mutlu olmayı becerememiş yada en ufak bi maddi krizde en büyük yıkımı geçiren insanlar olmaları...

her zaman hayat istediğimiz gibi değil malesef,babaya destek olmayı düşünmesi gerekir...
sen canım ablası olarak onunla konuş,en azından bi dönem geçirdiğinizi anlaması lazım...dinlemiyor gibi görünsede bir başına kaldığında eminim bunu kendiyle konuşacaktır...

kontrol etme imkanınız varsa lütfen kontroll edin
çok para harcaması normal değil
aman diim allah korusun uyuşturucu belasına felan tutulmasın

Back
X