• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kardeşim Ömür Törpüsü

Siz onun annesi değilsiniz, kardeşisiniz.
Ona ait olmayan görevleri ona yaptırmayın. Kendi hatalarının bedelini kendi ödesin. Belki zamanla daha fazla dikkat etmeye çalışır. Belki onun hayatı çok farklı gelişir. Sizin problem olarak gördüğünüz şeyleri hiç birini yaşamak zorunda kalmaz. Gelecekte kimin ne olacağını Allah bilir.
verdiğimiz görevler gayet basit, bir ev, aile içindeki sıradan görevler. ben ona kendi iş hayatımdaki bişeyi yaptırmıyorum ki. ama gidip para yatırması gayet normal bizim ev bütçemiz çünkü bu. ya da temizlik yapmak gibi şeyler, iş paylaşımı yapıyoruz. yaşadığı evin temizliğinden ibaret yani. veya en basit örnek marketten birkaç şey alması gibi. hiçbir zaman şahsi işimi yaptırmadım.

paranın bir kısmını koymuş. onaylayıp geçmek varken daha fazla para ekleyeyim moduna girmiş. o esnada paraları düzeltirken süreyi kaçırınca atm parayı kaptırmış. eklenen parayı onayla geç işte neden bekliyor ki. sadece bu da değil bin tane mevzu var bu o bin örnekten sadece bir tanesi.
Ekleme kisminda sure gecince parayi almazki uyari verir devam edecekmisiniz diye.

Bir de at parati kapinca bir sey yapmaya gwrektok ki kasa kapaninca yani atm sayilinca hesaba otomatik geciyor.

Ekleme kisminda sure gecince parayi almazki uyari verir devam edecekmisiniz diye.

Bir de at parati kapinca bir sey yapmaya gwrektok ki kasa kapaninca yani atm sayilinca hesaba otomatik geciyor.
ee? nereye varmaya çalışıyorsunuz bu yorumunuzla? yalan mı söylüyorum onu mu ima ediyorsunuz? ya da o mu yalan söylüyor anlamadım atm konusunun üzerinde durmanızı ben. atm sadece bir örnekti.

ee? nereye varmaya çalışıyorsunuz bu yorumunuzla? yalan mı söylüyorum onu mu ima ediyorsunuz? ya da o mu yalan söylüyor anlamadım atm konusunun üzerinde durmanızı ben. atm sadece bir örnekti.
Olay kardesinizle alakali degil bu tarz hatalari bende cok sik yasiyorum hayatin olagan akisinda oluyor boyle seyler demek istiyorum.

Yani o liste liste patlastiginiz seyler saflik beceriksizlik degil.

Olay kardesinizle alakali degil bu tarz hatalari bende cok sik yasiyorum hayatin olagan akisinda oluyor boyle seyler demek istiyorum.

Yani o liste liste patlastiginiz seyler saflik beceriksizlik degil.
kusura bakmayın da hiç normal bulmuyorum.

Neden onu sürekli kendinizle kıyaslıyorsunuz? Kurduğunuz cümlelere bir bakar mısınız "ben böyleyim o en basitinden şunu yapamıyor ben şöyleyim o bunu yapamaz". Başlık bile ne kadar olumsuz. Siz başka birisiniz o bambaşka biri kardeş olmanız her şeyinizin aynı olacağı anlamına gelmez. O siz değil ve sizden farklı bir birey, önce bunu bir kabullenin. Kızın üstündeki baskıyı hayal edebiliyorum, inşallah ona da "sen yapamazsın, sana güvenmiyorum, sen beceremezsin" filan demiyorsunuzdur. Demek ki o da böyle birisi. Beni de mesela ev işi vs. yapmak için birinin dürtüklemesi gerekir ama bu değildir ki aklıma gelmiyor sadece işime gelmiyor.

Eğer şehir dışında okumasını desteklediyseniz lütfen kırmadan, kendinizle ya da bir başkasıyla kıyaslamadan yardımcı olmaya çalışın. O da öğrenecek bazen hata yapacak bazen parasını kaybedecek bazen aç kalacak ama bir şekilde öğrenecek bu kadar üstüne düşerseniz siz ya da anneniz olmadığında panikler ve inanılmaz derecede bocalar biraz serbest bırakın, öğrenmesine fırsat verin.

Son düzenleme:
Benim bu :)))
İlkokulda defterimi kitabımı klasörümü okulda bırakırdım arkamdan bizimkiler toplardı.
Sürekli bir şeyleri unuturdum, yer yön duygum sıfır yukarıda biri yazmış haritasız kaybolurum diye ben de öyleyim.
Para konusunda o kazıklanma olayı bende de olurdu, saflık salaklık değil, sosyal becerileri de gayet iyiymiş net söyleyeyim umursamıyor hepsi bu. Yani ne almış ne vermiş para üstü ne kadar alacak umursamıyor, sevmiyor, yalnızca sonuç odaklı alayım yapayım bitsin. Ben öyleydim çünkü.
Ev işi yapmaktan hala nefret ederim, eskiden de biri uyarmadıkça bir şeyleri toplayasım yapasım gelmezdi. Yapsak da olur ölmeyiz ya nasılsa diye ertelediğim çoktur evle alakalı birçok şeyi.
İstanbul'da kendi hayatını idame ettiriyorsa zamanla azalır bence, bende öyle oldu, üniversiteyle birlikte daha toparlandım. Daha yolun başında okulu bitecek iş hayatı başlayacak törpülene törpülene öğrenecektir diye düşünüyorum

Benim bu :)))
İlkokulda defterimi kitabımı klasörümü okulda bırakırdım arkamdan bizimkiler toplardı.
Sürekli bir şeyleri unuturdum, yer yön duygum sıfır yukarıda biri yazmış haritasız kaybolurum diye ben de öyleyim.
Para konusunda o kazıklanma olayı bende de olurdu, saflık salaklık değil, sosyal becerileri de gayet iyiymiş net söyleyeyim umursamıyor hepsi bu. Yani ne almış ne vermiş para üstü ne kadar alacak umursamıyor, sevmiyor, yalnızca sonuç odaklı alayım yapayım bitsin. Ben öyleydim çünkü.
Ev işi yapmaktan hala nefret ederim, eskiden de biri uyarmadıkça bir şeyleri toplayasım yapasım gelmezdi. Yapsak da olur ölmeyiz ya nasılsa diye ertelediğim çoktur evle alakalı birçok şeyi.
İstanbul'da kendi hayatını idame ettiriyorsa zamanla azalır bence, bende öyle oldu, üniversiteyle birlikte daha toparlandım. Daha yolun başında okulu bitecek iş hayatı başlayacak törpülene törpülene öğrenecektir diye düşünüyorum
kısmen kendi hayatını idame ettiriyor diyelim :D yurtta zaten yemeği hazır, kimse ev işi istemiyor ondan, yurt parasını zaten ailesi ödüyor, bursu hesabına yatıyor, yapması gereken tek şey eşyalarına sahip çıkmak ve derslerine odaklanmak.

kısmen kendi hayatını idame ettiriyor diyelim :D yurtta zaten yemeği hazır, kimse ev işi istemiyor ondan, yurt parasını zaten ailesi ödüyor, bursu hesabına yatıyor, yapması gereken tek şey eşyalarına sahip çıkmak ve derslerine odaklanmak.
Bilişsel bir sorunu olsaydı inanın bunların hiçbirini de yapamazdı.Belki dikkat sorunu vardır,belki sosyal beceri yetersizliği vardır,belki çok hayalperesttir dünyayı bizden farklı görüyor ve sürekli hayallere dalıyordur.Ama üniversiteye gidiyor olması bile zeka geriliğini eleyen bir durum buna emin olabilirsiniz.Sizin eliniz hep kardeşinizin üstünde olmuş..anne baba eğitimine tabi olmamış kardeşiniz. O küçük yaştayken zaten herşeyi siz yürütmüşsünüz ..sonrasında da adım adım ne yapacağını anlatmışsınız ..şimdi sudan çıkmış balık gibidir de..sabırlı olun ve "onu yaralamadan örselemeden sorgulamadan " destek olmaya çalışın.Özgüven kaybı da insanı eylemsizleştirir.Hata yapmaktan korkan insanın içindeki ses hep "sen yapamazsın..sen bilmezsin" der ..o insan da beceremezsem diye hiçbirşey yapmamaya başlar

Ailecek kontrol freak olduğunuz için çocuk sizin yanınızda bir şey yapmak istemiyor. Muhtemelen küçüklüğünden beri yaptığı her işe kulp taktınız ya da sen yapamazsın-edemezsin tarzı şeyler söylediniz. Şimdi de etkiye tepki olmuş. İstanbulda yaşamını idame ettiren biri emin olun her işin üstesinden gelir. Zeka geriliği mi var diyen bile olmuş. Üniversite kazanıp istanbulda yaşayabilen insanda ne zeka geriliği? Atm'ye para kaptırmak falan da herkesin başına gelebilecek şeyler. Kendi işini kurmuş, yıllardır tek yaşayan arkadaşım da kaptırmıştı mesela. Her şeyi çok abartıyor olabilir misiniz? İlişkisel konularınız da böyle. Her insanda kusur bulmuşsunuz, kontrol etmişsiniz. Salsanız mı biraz?

Back