Benim fasli bir arkadaşım var, tesadüfen Türkiye'nin alakasız bir şehrinde bankta otururken tanışmıştık.
Kız Türkiye aşığı, birkaç ay önce 10. Kere geldi, karadeniz,Akdeniz,doğu Anadolu bir sürü şehri tek başına gezdi, koronaya kadar kaç sene İngiltere'de mühendis olarak çalıştı, Asya'dan Avrupa'ya pek çok ülke gördü
Ama aynı anlattigin gibi birisi:)
Onu teselli etmekten ben artık sıkıldım.
En basiti sadece son gelişinde olanları sayayım:)
Bir önceki sefer tanıştığı 'havaalanindan seni alirim' dediği çocuk aslında arkadaşlık ettiği için değil ticari anlamda o teklifi sunmus. İnerayak 50 Euro istemiş, bizim kız da vermiş
(biraz adamın serefsizligi de olabilir).
Buradan bayram öncesi İzmir'e gitmek istemişti, ben de para harcamasin diye kendi blablacar hesabımdan birini buldum,fiyat konusunda teyitlestim,kızı gönderdim gitti.
250 ödeyecekken 300 vermiş, çocuk para üstü vermeyince kız da isteyememis. İner inmez bana ağlıyor 'adam fazla para aldi' diye...
Neyse ufak tefek minik kaziklanmalari saymazsak son gününden önce bir adamla pcr testi 300 diye anlaşmış. Ama o gün onu konsere davet ettiğimden erken çıkamadı, o adam da 'istersen 400 ver sahte evrak haziraayim' demiş, kız da kabul etti. Akşam beni arıyor '800 aldı benden'
"Neden verdin? Vermeseydin" diyorum, paraları karıştırip 100 yerine 200 vermişim diyor...
Ölür müsün öldürürür müsün.
Sonra o teste de güvenmedi gece gece gitti başka yerden hızlı test yaptırdı nolur nolmaz diye.
Bu arada bu kızın maddi durumu iyi falan da değil, üstüne kıyafet almıyor Türkiye'ye geleyim diye.
Hesabı ödeyecek en basiti temassız işlemlerden ne pos cihazına bakıyor,ne fişi atıyor. Dili de yok, fazla para odese farkedip geri alabilecek yetisi de yok. Tam bir sarsak.
Beni deli ediyor, üzülüyorum yani.
O yüzden seni anlayabiliyorum. Böyle biriyle yaşamak sinir bozucu. Para kızın parası ama ben de üzülüyorum yani,yazık:)
Bir de böyle insanlar dolandirilmaya çok açık oluyorlar . Eski sevgilim de bir dönem Türkiye'de yaşamıştı,ne zaman bir şey yüksek fiyatlı olsa kafasında hesap yapardı 'turkiyede asgari ücret şu kadar, bu ürün bu kadar. Demek ki Türkler için de pahalı,sanırım kaziklamak istiyorlar' diye, internete yazardı ederi neymiş diye,bana falan sorardı. Hiç de kaziklanmadi. Ama bu kız onuncu gelişi olmasına rağmen hala kahramanmaras dondurmacısından kaziklanabiliyor
Bence kardesin değişmez. Senin yapacağın onun da iyisiyle kötüsüyle bir birey olduğunu, her koyunun kendi bacağından asilması gerektigini farketmek