Kardeşim Ömür Törpüsü

Sanki siz bu denli özgüvenli olsun sorumluluk sahibi olsun diye uğraştıkça daha ters tepmiş gibi.

Bazı insan çok cevvaldir bazısı daha ağırdır yapı meselesi bu biraz da. Ama kardeşinizinki bir tık daha ağır duruyor, acaba dikkat eksikliği falan mı var?
dikkat eksikliği kesin var yani dikkati kolay dağılıyor herhalde.
atm'de parayı kaptırma hikayesi de aynen şöyle olmuş, bir miktar para koyuyor hesaba yatırmak için para haznesine. sonra atm buna soruyor, daha fazla para eklemek ister misiniz diye. bu da para ekle düğmesine basıyor, hazne para eklemek için hazırda beklerken bu paraları düzeltmeye çalışmış ve para ekleme süresi dolduğu işlem tamamlanmadığı için atm paraya el koymuş mesela. ama atm'nin bekleme süresi de az değil hani napıyorsun da bu kadar oyalanıyorsun ki?

bizimkinin de sınav zamanı kimlik unutmuşluğu var.

ahahahhaa
benim kardeşim bence babama çekmiş. babam da sürekli kazıklanırdı ve annem kıyameti koparırdı. babamın zamanında 300 liralık telefona 700 lira vermişliği var o tuşlu telefonlar yeni popülerken yani.
bi mağazaya gider karşısındaki allem eder kallem eder ihtiyacı olmayan bir ürünü en az 500 lira fazlaya satar.
tv alacakken binlerce lira dolandırılmışlığı var ki ben teknolojiden, elektronikten çok iyi anlarım, her zaman araştırırım kazık yedim dediğim 1 veya 2 kez olmuştur o da giyimde falan herhalde. yani kızı teknoloji uzmanıyken onun dolandırıcıya tv alacam diye para kaptırması beni öldürmüştü ya. hiç olmayacak şeylerden gol yeme anlamında babama çok benziyor.
ya bunlar niye böyle ya
evde kedi var ve bir bardak gördüğü an devirmeden asla durmaz. binlerce lira verip zar zor aldığımız bilgisayarının yanında mutlaka içi su dolu bardak bırakır. yüz kere uyardım bak kedi devirir yeni pc alamayız diye. tamam diyor ertesi gün yine aynı hata.

bence de düşe kalka öğrenmesi şart. ama her yaptığı salaklıkta kavga ediyoruz ve kalbini kırıyorum, üzülüyorum yani. bizimki de evin içinde gözlük kaybetti bu arada üstelik güneş gözlüğü değil, çıkarmaması gereken gözlük

yol konusunda ben de biraz noksanımdır, kendime değil haritaya güvenirim :) geçenlerde ben de yanlış durakta indim, ortam tuhaf gelince anladım haritayı açınca doğru yere vardım bi 500 m ileri gitmişim falan.
ben kardeşimin iyi olduğu bir alan hatırlamıyorum ki bazı insanlar böyledir, şu konuda kötü ama bu konuda iyi diyeyim.

ya bazı insanlar şapşal ve enayidir. ben de onlardan biriyim. çocukluğumdan beri gamsız, endişesiz, hayatın akışına göre yaşayan bir insanım ama her zaman işim gücüm rast gider. tanrı aptalları, gamsızları kayırır, korur derler. boşverin. onunla iş yapmak, ona iş yaptırmak sizin için zor olsa da o kendisine bakmayı bilir. olduğu gibi kabul edip fazla bir şey beklememek lazım. malzeme bu kadar.

bu yorumun altına imzamı atarım.

İstanbul gibi yerde iyi kötü hayatını idame ettirmiş. Kendine yetebilmiş.
Şimdiki gençler biraz daha mı geç kendine geliyor yoksa bizler kendi zamanımızla mı kıyaslıyoruz bilmiyorum ama hak veriyorum size
Benim de kardeşim 18 yaşında hiç bize güven vermiyor yapamaz gidemez halledemez gibi geliyor.
Hemen herkese inanıyor kandırıyorlar insanlar. Sonra kendisi üzülüyor. Ondan sonra biz de üzülüyoruz.
Nasıl kendine gelecek ne yapmalıyız inan hiç bilmiyoruz.
Konuyu takipteyim.

13 senedir is hayatindayim. Hergun atmden para yatiriyorum yani bu konuda artik profesyonelim. Buna ragmen her 3 yatmanin 1 inde parayi kapar atm. Daha da hic sorun yasamadim miktar belliyse sorunsuz hesaba gecer zaten. Bunu. Kardesinizin safligiyla alakasi yok ki.

Veya 20 liralik mali 30 a satiyorlarsa o satanin Serefsizligi.

Ha bu devirde saf naif olmak bastan kayip o ayri. Gozunu 4 acican.

sizde atm'nin parayı kapma sebebi ne?

Sevgili wurstria, yanlış anlamazsanız hiçbir kötü niyet gözetmeksizin şunu söylemek istiyorum, bazı insanlar tez canlı olur, gözü açıktır, çabuk kavrar, beceriklidir, lider karakterlidir ve insanları yönetebilir. Bazıları ise daha pasif, yönlendirmeleri izleyen, kavramakta zorlanan, kırılgan yapıdadır.

Ben kardeşinizde herhangi bir vitamin eksikliği vb olduğunu düşünmedim ilk etapta.

Ha belki aşırı unutkanlığı için demir ve b12 bakılabilir ama durum daha çok, ruh haliyle ilgili gibi duruyor. Bir de fıtrat meselesi tabi ki. Kardeşiniz biraz daha çekinik bir karakter gibi.

Bir de anne babanızın boşanması ve aile kavramının yetersizliği onda bazı ruhsal sıkıntılara yol açmış olabilir.

Depresyon diyemem ama, insanlar mutsuz olduklarında, dikkatsiz, boşvermiş olabiliyorlar. Kendimden biliyorum.

O yüzden tavsiyem, fıtratının çekinik olduğunu kabul ederek başlayıp, önce bir dahiliyeye, sonra da gerekirse psikiyatriye götürmenizdir. Belki doktorla sohbet ederse, size anlatamadığı bazı şeyler varsa onları dile getirebilir. Her ihtimali düşünmek lazım

Ağırkanlı demek ki, eşim de çok ahestedir, parayı makineye kaptırmaz ama hareketleri slow motion gibidir. Ama adam mühendis zehir gibi zekası var düşününce, ama hareketler bazen beni deli edecek kadar koordinesiz. Sanıyorum ağırkanlılık da bir yapı meselesi.

Siz onun annesi değilsiniz, kardeşisiniz.
Ona ait olmayan görevleri ona yaptırmayın. Kendi hatalarının bedelini kendi ödesin. Belki zamanla daha fazla dikkat etmeye çalışır. Belki onun hayatı çok farklı gelişir. Sizin problem olarak gördüğünüz şeyleri hiç birini yaşamak zorunda kalmaz. Gelecekte kimin ne olacağını Allah bilir.

Ben de unutkan ve dikkati dağınık bir insanım, birkaç kez cüzdan veya telefonumu unuttuğum için yanımda küçük çanta taşıyorum, yani kardeşinizin kasıtlı yaptığını sanmıyorum.Dikkati dağınık, vitaminlerden mi yoksa dikkat eksikliği gibi bir hastalığı mı var bilmiyorum.

Hala çocuk diye bahsediyorsunuz büyük ihtimalle bunu ona da hissettiriyorsunuz. 20 yaş çocuk yaşı değildir. Demek ki ufakken de sorumluluk verilmemiş her işi onun adına yapan birileri olmuş ki hiçbir şey yapmıyor. Şu saatten sonra kendi kendinize asla değiştiremezsiniz. Anca kendi evini kurup evin, kocanın, çocuğun sorumluluğunu üstüne alınca aklı başına gelir

Belli olmaz ki parayi begenmez, onceki yatiran hatali yatirmistir makina kilitlenmistir. Bazen para haznesi dolar iceri alir. Yani bin bir cesit sebebi var
paranın bir kısmını koymuş. onaylayıp geçmek varken daha fazla para ekleyeyim moduna girmiş. o esnada paraları düzeltirken süreyi kaçırınca atm parayı kaptırmış. eklenen parayı onayla geç işte neden bekliyor ki. sadece bu da değil bin tane mevzu var bu o bin örnekten sadece bir tanesi.

Biraz yapı biraz da yetiştirilme. Sorumluluk vermeye çalışıyorum diyorsunuz da o sorumluluk 3-5 yaşında verilmeli işte. Bu çatalları sofraya koy, çorabını kirliye at ile başlamalı. Biz çocukları sorumluluk vermeden yetiştiriyoruz. Örneğin üniversite öğrencisiyse verin aylık harçlığını gerekirse 3 gün kaybetsin o ayı parasız geçirip öğrensin. Haa bi de bunları siz değil annesi yapmalı. Siz abla olarak salın kardeşinizi kendinize ebeveyn rolü üstlenmeyin

yönlendirmeleri dinlese en azından benim sözümü dinlese aşardı aslında bazı şeyleri
bir ortama girme ve arkadaş edinme konusunda çekingen değil. ama bir iş halledecek mesela, hakkını arayacak diyelim ki asla yanaşmaz. ve çok pratik zekalı olduğunu düşünmüyorum yani bunu zekasına hakaret anlamında demiyorum kesinlikle ama bazen bazı durumlarda çok hızlı çözümler bulmak gerekir ya hani, o pek bunları yapmaz. yani atm'de kaptırdığı para için biliyorum banka bana miktar soracak, ben de ona soruyorum kaç parayı kaptırdın, kaç eklemiştin diye. bilmiyorum dedi mesela. geri getirdiği parayı saydık da öyle bulduk kaç kaptırdığını, bankaya öyle bilgi verebildim. gidip bankaya sormayı bile denememiş ya ben şimdi para kaptırdım ne yapmam lazım diye.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…