• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kardeşim neden böyle hayırsız ve bencil?

Baya vicdansiz abin varmis ne diyelim sende oyle ol. Anladığım kadarıyla burda böyle moda.

Sinirlenmekte haklısınız bence ama anne babanız bu durumu değiştirmiyorlarsa sizin yapacağınız bir şey yok. Bile isteye gönderdikleri bir para. Aile gereksiz fedakar çocuk bir o kadar vurdumduymaz. Siz aradan çekilin en iyisi ne yaparlarsa yapsınlar

Annenize babanıza o kadar üzülüyorsunuz ki kardeşinizden ekstra çaba sarfetmesini istiyorsunuz doğal olarak. Bu soğukta doğalgaz yakmadan oturmaları içinizi acıtır anlıyorum elbette ama maalesef bu noktada yapacağınız bir şey yok. Herkesin yapısı aynı değil, herkes aynı çabayı gösteremiyor, belli ki kardeşiniz de bu kadarını yapabiliyor. Aileniz yollamasa bu kez onların içi rahat etmeyecek, gerçekten yürek burkan durumlar kolay değil. Kardeşinizin biraz olgunlaşmaya ihtiyacı var, zaman tanıyın. Hepimizin düşüncesizlikleri oldu üniversitedeyken, büyüdükçe anladık bazı şeyleri..
sonunda yazdıklarımı anlayan sizin gibi insanları görmek mutlu etti. burada cevap veren çoğu üye kıskançlığa vurmuş yazdıklarımı adam gibi okuyup anlamadan.
umarım annem babam sağlıklarına zarar vermeden bir şeyler geç olmadan uyanır.

Sinirlenmekte haklısınız bence ama anne babanız bu durumu değiştirmiyorlarsa sizin yapacağınız bir şey yok. Bile isteye gönderdikleri bir para. Aile gereksiz fedakar çocuk bir o kadar vurdumduymaz. Siz aradan çekilin en iyisi ne yaparlarsa yapsınlar
kendilerine yaşattıkları sefillikten dolayı sağlıklarına zarar gelecek diye ödüm kopuyor. eve geldiğinde bile suyu annemden istiyor. kalkıp mutfağa gidip kendi almıyor. annem babam bildiğin resmen hizmetçilik ediyor. bu kadarı gerçekten fazla. 50li yaşlardaki koskoca adamların 20 yaşındaki bir çocuğun ayağına hizmet etmeleri o kadar ters geliyor ki.

Benim bir ablam bir de küçük kardeşim var, İzmir'de okuyor. Sizin örneğinize yakın olacak şekilde inanılmaz soğuk değil.
Ama keşke toplu 1600 tl harcasa, hayat malesef artık bu kadar ucuz değil. Siz de okuyor musunuz bilmiyorum ama ev geçindirmek gerçekten zor, öğrenci de olsanız kendi evinize de baksanız. Dışarda okumanın bedeli her şeyiyle yeni bir ev açmak gibi o yüzden 1600 tl her şey dahil bana iyi bir fiyat gibi geldi, üstelik evden 1000 tl çıkıyor. Herkesin size kıskanıyor demesinin sebebinin kullandığınız üslup olduğunu düşünüyorum. Anlaşılan o ki çok sinirli ve kinlisiniz ama, şöyle düşünün aileniz bunu göze almış.
Ben çocukları hakkında en iyi karar verenlerin anne ve babaları olduğunu düşünüyorum, keşke Şehir dışına göndermeselerdi gönderdiklerine göre bunu göze almış olmamalılar.

O da ne olursa olsun genç bir de böyle bakın bu duruma kendinizi kardeşinize karşı bu kadar kinlenmeyin. Zamanla büyüdükçe o da olgunlaşacaktır

Benim bir ablam bir de küçük kardeşim var, İzmir'de okuyor. Sizin örneğinize yakın olacak şekilde inanılmaz soğuk değil.
Ama keşke toplu 1600 tl harcasa, hayat malesef artık bu kadar ucuz değil. Siz de okuyor musunuz bilmiyorum ama ev geçindirmek gerçekten zor, öğrenci de olsanız kendi evinize de baksanız. Dışarda okumanın bedeli her şeyiyle yeni bir ev açmak gibi o yüzden 1600 tl her şey dahil bana iyi bir fiyat gibi geldi, üstelik evden 1000 tl çıkıyor. Herkesin size kıskanıyor demesinin sebebinin kullandığınız üslup olduğunu düşünüyorum. Anlaşılan o ki çok sinirli ve kinlisiniz ama, şöyle düşünün aileniz bunu göze almış.
Ben çocukları hakkında en iyi karar verenlerin anne ve babaları olduğunu düşünüyorum, keşke Şehir dışına göndermeselerdi gönderdiklerine göre bunu göze almış olmamalılar.

O da ne olursa olsun genç bir de böyle bakın bu duruma kendinizi kardeşinize karşı bu kadar kinlenmeyin. Zamanla büyüdükçe o da olgunlaşacaktır
umarım olgunlaşır ve sorumluluk alır. ailesinden doğru düzgün para almayıp çalışıp harçlığını çıkaran o kadar çocuk var ki.

Şöyle öğrenci olarak bakınca benim de aylık 1250 gibi bir gelirim var ama gerçekten zor idare ediliyor. 300 lira vermeme rağmen eve. Ama abinizin aileye karşı yaptığı çok yanlış. Ben de ilk üniversiteye başladığımda durumum baya kötüydü hem çalıştım hem okula gittim ailemden istemedim. Şu an da da abim çalıştığı için yardım ediyor zorda kalmadıkça yine ailemden istemiyorum. Ve antalyada 900 liraya oturmak çok fazla 500 liraya bile ev bulunur. Normalde antalyada oturuyorum 450 liraya oturuyorız gayet iyi düzgün ev ki öğrenciler için çok uygun fiyatlar var abiniz daha uygun bir yere geçemiyor mu? Ve kaçıncı yılı hep böyle mi devam edecek?

Şöyle öğrenci olarak bakınca benim de aylık 1250 gibi bir gelirim var ama gerçekten zor idare ediliyor. 300 lira vermeme rağmen eve. Ama abinizin aileye karşı yaptığı çok yanlış. Ben de ilk üniversiteye başladığımda durumum baya kötüydü hem çalıştım hem okula gittim ailemden istemedim. Şu an da da abim çalıştığı için yardım ediyor zorda kalmadıkça yine ailemden istemiyorum. Ve antalyada 900 liraya oturmak çok fazla 500 liraya bile ev bulunur. Normalde antalyada oturuyorum 450 liraya oturuyorız gayet iyi düzgün ev ki öğrenciler için çok uygun fiyatlar var abiniz daha uygun bir yere geçemiyor mu? Ve kaçıncı yılı hep böyle mi devam edecek?
orada ilk senesi, yok ev arkadaşı bulamadım yok ev bulamadım diye bin bir türlü bahanelerle 900 liralık eve geçti. babama soruyorum neden bu ev diye çünkü o ev seçerken babam da onun yanındaydı. babam diyor ki yok kendi başına daha rahat eder, başkalarıyla ev tuttuğunda uyuyamıyormuş zart zurt. böyle saçma bir neden görmedim.

orada ilk senesi, yok ev arkadaşı bulamadım yok ev bulamadım diye bin bir türlü bahanelerle 900 liralık eve geçti. babama soruyorum neden bu ev diye çünkü o ev seçerken babam da onun yanındaydı. babam diyor ki yok kendi başına daha rahat eder, başkalarıyla ev tuttuğunda uyuyamıyormuş zart zurt. böyle saçma bir neden görmedim.
İş ailenizde bitiyor sanırım. Annenize çok üzüldüm geçmiş olsun. Seneye daha uygun bir yer baksa güzel olur en azından.

Arkadaşlar kıza yüklenmişsiniz de kardeşi de az değil.Annesinin ağzında diş kalmadığını gören insan ev tutmaz devlet yurdunda kalır.Yurt çıkmamıştır vs derseniz bence çıkmıştır ve kendisi istememiştir.Benim kız arkadaşlarım sadece aylık 400 lirayla geçindiler kykda kalıp.Konu sahibini anlayabiliyorum.Kendisi annesinin o halini görüp bir şey istemiyor ve aynı düşünceli davranışı kardeşinden de bekliyor.
sonunda beni anlayan birilerini görmek gerçekten rahatlattı.

Kardeşin henüz 1. sınıfta ve üniversiteye bu yıl başladı.Hepi topu 4 aydir üniversite öğrencisi yani...Annenin dişlerinin çürümesinin ,dişlerini yaptiramamasinin nedeni kesinlikle kardeşin değil.55 yaşına gelmiş ve çalışan iki yetişkinin dort aydır bin tl çocuklarına göndermesi sonucu evlerinde isinamaz hale gelmelerinin altında başka şeyler ararım ben.Kardesin için "karaktersiz bir kardeşim olacağına tek çocuk olsaydım " bile demissin ...burada yorum yapan arkadaşlara kucak kucak öfke saciyorsun...bu öfke sana zarar verir başkasına değil.

Kardeşin henüz 1. sınıfta ve üniversiteye bu yıl başladı.Hepi topu 4 aydir üniversite öğrencisi yani...Annenin dişlerinin çürümesinin ,dişlerini yaptiramamasinin nedeni kesinlikle kardeşin değil.55 yaşına gelmiş ve çalışan iki yetişkinin dort aydır bin tl çocuklarına göndermesi sonucu evlerinde isinamaz hale gelmelerinin altında başka şeyler ararım ben.Kardesin için "karaktersiz bir kardeşim olacağına tek çocuk olsaydım " bile demissin ...burada yorum yapan arkadaşlara kucak kucak öfke saciyorsun...bu öfke sana zarar verir başkasına değil.
Çok doğru tespit.

kirası evet pahalı ama kendi evimiz olduğu halde sana söyle söyleyeyim (antalyadayız)
2 kişiyiz 175 200 arası elektrik faturası geliyor 100 den aşağı su faturasi gelmez. Yeme içme aylık 1000 tlyi geçiktir. Ee bide gezmeye gitsek illa ki para harcanıyor. Antalya bile olsa 3 4 gündür havalar buz gibi gerçekten soba klima falan yakılmasa hayatta durulmaz çok soğuk.

Bizim aylık giderimiz 3000 bin lira civarı. Kardeşin tek kişi sadece temel ihtiyaçları en aşağı 1500 lira tutar.
Yani 1600 tl ile hem parlement alıp hem viski alıp hemde bu kadar rahat hayatta kalamaz. Bence size bişeyleri eksik anlatıyor.

Mesela para koparmak için kira 900 diyebilir. Bizim evde sınırsız net var ayda 75 tl yani birşeyleri abartarak para alıyor olabilir. Diğer şartlarda genç bir öğrencinin bu parayla bu giderlerle yaşaması zor. Kaldı ki kardeşinizin arkadaşları var illa ki para gidiyor. Oda heves ediyordur.

Mezun olmasına kaç yıl var ve iş imkanı olan bir bölüm mü?Belki mesleğini eline alınca ailene yardım edecek oda durumun farkındadır onunda anne babası sonuçta.

Bizimkiler de benim kardeşime aynı şekilde fazla para gönderiyorlardı. Tek kalırken sadece kira paramı gönderiyorlardı ben kendim okuyup çalışıp harçlığımı karşılayıp faturalarımı ödüyordum. Kardeşim geldi üniversite kazanıp sadece cep harçlığı olarak ev kirasının 3 katını alıyordu. Ayrıca ablamın parası yok isteyemiyor yok elektriği ödeyemiyoruz yok su kapanacak şu bu diye fazlaca da para alıyordu. Benden de harçlık alıyordu yetmiyordu çocuğa. Her akşam dışarıda kız arkadaşına altın kolye alıyor doğum günü hediyesi marka parfüm marka kıyafet dışı giyinmez anlatamıyordum ama anneme bunu. En sonunda saldım kendileri gördüler çocuk o kadar şeye rağmen 4 senede hala 1. sınıfmış diye. Sonra muslukları kıstılar ama iş işten geçti tabi.

Back