Kardeşim neden böyle hayırsız ve bencil?

Elbette o öğrencidir siz degilsiniz tabiki kardeşe fazla gönderilir. Gereklilikten olur yani. Ama anladığım kadarıyla olayda ikisi de öğrenci

Ben çocukluktan beri bisey isteyemem kimseden o benim gibi değil.
Dogurduysan bakacaksın kafasında.
Ben 1 kişi bir botla geçirebilirim ama o ister ve aldırır..
Yapı meselesi bizde garip karşılanmıyor.
Buna karşılık saygısız bir çocuk değil.
Konu sahibinin de isteyebildigini düşünmüyorum ben gibi
Belli ki kardeşi dişli bir tip.
Ben kardeş olmaya fazla önem veripyrum o yüzden sanırım bu ne kin bu ne nefret dedim .
Kızması gereken kişi kardeşi değil
Annesi babası..
Eğer kizilacak bir şey varsa şayet..
Tekrar söylüyorum bana gore yok
Mutlu yıllar:)

Arkadaşlar kıza yüklenmişsiniz de kardeşi de az değil.Annesinin ağzında diş kalmadığını gören insan ev tutmaz devlet yurdunda kalır.Yurt çıkmamıştır vs derseniz bence çıkmıştır ve kendisi istememiştir.Benim kız arkadaşlarım sadece aylık 400 lirayla geçindiler kykda kalıp.Konu sahibini anlayabiliyorum.Kendisi annesinin o halini görüp bir şey istemiyor ve aynı düşünceli davranışı kardeşinden de bekliyor.

Devletin kyk yurdu var baska secenekler var. Ankarada suan eksi bilmem kac derece hava... Annenlerin de bu kadar fedakarlik yapmasina gerek yok bence. biz de ogrenci olduk hem de İstanbul gibi pahali bir yerde. Kardesin en azindan haftasonlari calisabilir kendi masraflarina katki olmasi icin. Ama alismis herhalde ekmek elden su golden. Annenler anlamiyorsa da yapacak bir sey kalmiyor maalesef...

Ben seninle niye dalga geçeyim konu sahibi ??Matematik yalan söylemez .Bahsettigin harcamalar ve ailenin gönderdiği para arasında uçurum var. Bir insan günde 20 tl ile hem alem yapıp hem ihtiyaclarini karsilayamaz.Ailen için üzülüyor olabilirsin ama onlara destek olmanın yolu kardeşine para gönderilmesine engel olmak değildir.Sen de ailenden başka şehirde okuyup sadece 500 TL lik bursla mi yaşıyorsun?

Annenizin ağızındaki yaralara değinmek istiyorum hafife almayın çook büyük ihmal içindesiniz şuan sonu kansere doğru gidebilir

ben yurtdışında master okuyorum arkadaşım devletten bursla okuyorum aileden tek kuruş almıyorum hatta biriktirebildiğimi anneme gönderiyorum

yapar beklenir

nasıl konuışacağımı senden mi öğreneceğim? bana düzgün konuş derken sen kendin bana terbiyesizlik yapıyorsun ikinci cümlende. bana davranış dersi vereceğine ilk önce kendin biraz terbiyeli ol arkadaşım. "dalga mı geçiyorsun" sorusunda herhangi bir terbiyesizlik yok. ama "sizin yaşıtlarınızın cirit attığı çocuk platformu" derken seviyeyi düşüren kişinin sen olduğunun farkına var önce.

herkes yanlış anlamış. olay kardeş hırsı değil. olay anne baba sürünürken kardeşin elini suya sabuna sokmayıp umarsızca yaşaması. kimseye anlatamadım bunu. her gece viski içiyor derken lafın gelişi diyorum ama her gece içki içiyor. biliyorum bunu ne zaman arasam akşam belli bir saatte, ortamını kurmuş oluyor.

Ne kadar kıskançsınız ya sizin gibi kardeş düşman başına valla pes.Para yoktuysa şehirdışına okumaya göndermeyeceklerdi bi zahmet.
yeter artık, olay kıskançlık değil. paraları olsa da gönderseler umrumda olmaz. kendisi istedi kendisi ısrar etti. ailenin lafını dinlemedi bile. paraları olsa ankara soğuğunda doğalgaz yakmadan otururlar mı? kıskançlıkmış kinmiş bilmem ne. neye üzüldüğümü neye dertlendiğimi anlamamışsınız bile, önyargıyla yaklaşılmış yazdığım yazıya hep, e diyorum kişi kendinden bilir işi yazımı yanlış anlayıp kıskançlığa yormanız için bilinç altında bu yönde bir durumunuz var demek ki.

olay hırs mı allah aşkına? ailemin parası çok olup da kendilerini sefil etmeden göndermeleri umrumda olmazdı. ne kadar körsünüz, dediğim şeyleri doğru düzgün okumadan kendinizce yanlış çıkarımlar yapmışsınız. ona para yetiştirmek için ankarada doğalgaz yakmıyorlar diyorum, anlatamıyorum. evin içinde kalın kazağın üstüne montlarla oturuyorlar. annem para bulamadığı için dişini yaptıramadı. ona para yolluyorum arada yaptırsın diye ama yolladığım para nereye gidiyor bilmiyorum.

zaten anne babama da çok kızıyorum. kendilerini sefil ediyorlar sadece. para biriktirip onlara yolluyorum ama kendilerine harcamıyorlar o parayı.

Annenize babanıza o kadar üzülüyorsunuz ki kardeşinizden ekstra çaba sarfetmesini istiyorsunuz doğal olarak. Bu soğukta doğalgaz yakmadan oturmaları içinizi acıtır anlıyorum elbette ama maalesef bu noktada yapacağınız bir şey yok. Herkesin yapısı aynı değil, herkes aynı çabayı gösteremiyor, belli ki kardeşiniz de bu kadarını yapabiliyor. Aileniz yollamasa bu kez onların içi rahat etmeyecek, gerçekten yürek burkan durumlar kolay değil. Kardeşinizin biraz olgunlaşmaya ihtiyacı var, zaman tanıyın. Hepimizin düşüncesizlikleri oldu üniversitedeyken, büyüdükçe anladık bazı şeyleri..

Sonra ne olacak, büyük ihtimalle hiçbir işe sebat etmeyen, doyumsuz ve sorumsuz bir erkek çıkacak ortaya.
Ailenin eseri olacak bu.
Yapacak birşey yok, yaşayıp görecekler.
Özellikle erkek çocuklarına bu kadar verici olursan, ne hayatı öğreniyorlar ne sorumluluk sahibi olabiliyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…