Kardeşim neden böyle hayırsız ve bencil?

Öncelikle sigara ve alkol madde bağımlılığı buda yetersiz bahsetmesi olan insanların aliskanliklaridir her gün bir paket sigara içen birinin aylık sigara masrafı sadece minimum 300 TL alkolü saymiyorum bile. Bu noktada dedikleri gibi bı hesap hatası var ailen 1000 TL göndersem bile gecinmesi mümkün değil. Ailenin gönderdiğinin hemen hemen tamamı zaten kiraya gidiyor. Mesela ailen en fazla ne kadar göndermeli sence 300 lira yeterlimi kalan 700 lira ailenin sıkıntılarına çözum bulacak mı. Yada hiç göndermeseler o hem çalışıp hem okusa o 1000 lira sizi refaha sokarmi. Bence sen kardeşinden daha akıllı ol ve kendini kurtarmaya bak. Kendinle ilgilen ona kinlenip içini karartma. Her halükarda gelirleri aileni tam anlamıyla refaha kavuşturmiycak. Sen çalış çabala kendi hayatını kur onlarda ne yapmak istiyorlarsa onu yapsınlar.

Benim tanidigim kiz ōgrenciler var . Aldiklari bursla hem yurt parasini ōdüyorlar hem de 1 ay geciniyorlar. Aileden 5 kurus almadan . ustelik Ankara gibi bir yerde.

Anneniz yasindaki kadinla duzgun konusun , burasi sizin yasitlarinizin cirit attigi cocuk platformu degil

Ayrica ayda 300 sigara , 300 viski parasi veriyorsa ne yiyip iciyor ?? Ayrica antalyads dogalgaz olmayabilir ancak kisin isinmak icin elektrik kullanmasi gerekiyorsa en az 200 300 elektrik faturasi gelir

Kardesinize kininiz kör etmis sizi , yazik gercekten

sen yeteri kadar uyarı yaptıysan, olaydaki herkes yetişkin insan , yeter karışma artık.sen hariç herkes halinden memnun, kendi hayatına odaklan bence.

Sen niye bu kadar hirslisin ki ?
Benim de kardeşim var Allah korusun böyle hırstan..
Isterse ayda 10 bin lira yesin bana da 5 kuruş vermesinler gözüm kalmaz malim herhalde ben ?!?!
Bir bira 10 lira ..
Bir Jack Daniels 70 lik 175 lira
100 lük 230 lira ..
Nasıl bu her gece viski içiyor?

Antalya'da olup doğalgaz masrafı olmayınca ne oluyor, ısınmaya gerek olmuyor mu? Elektrik bedavaymış gibi atarlanmışsınız bir de.
Ben de üniversitede tek yaşıyordum, kar-kıyamet olmayan bir ilde, 4-5 sene önce bile elektrik faturası minimum 150-160 gelirdi. O kadar yıldan ve zamdan sonra şu an ne kadar geleceğini tahmin edemiyorum.

Yaptığınız hesaba göre kardeşinizin 600 lira ile hayatını sürdürmek için hiçbir şey yemiyor olması, elektrik-su kullanmıyor olması lazım. Sigara ve viski fiyatlarından haberiniz yok galiba.

900 lira kiraya bir şey diyemem, Antalya'da kiralar nasıl bilmiyorum. Ama siz kardeşinizi kıskanıyorsunuz gibi görünüyor.
Aileniz "Biz çektik evladımız çekmesin, okusun kendini kurtarsın" diyorlardır belki. Şehir dışında okutmayı göze aldılarsa o masrafa katlanacaklar. Kardeşiniz ne okuyor bilmiyorum ama her bölüm çalışmaya uygun değil. "Çalışsın geçinsin" diye bir şey de yok yani.

Acıyana acınmaz yaptığın fedakarlıklar üzerine yapışıp vazife gibi kalmadan önce bir an önce sen de kardeşin gibi ailenden para almaya bak. Benim bir kuzenim de senin kardeşin gibi bunları ailesi böyle şımartıyor sırf erkek adam parasız kalırsa para bulmak için kumar ya da uyuşturucuya vs bulaşmasın diye içkisine sigarasına göz yumuluyor. Yanlış elbette ama kafa bu. Bu korkuyu onlara sen de yaşat ki ilerde ikinci evlat muamelesi görme

Şahsi algılamayın genel olarak söylüyorum ve doğru bulmuyorum bu fikri. Bence siz hiç ayrımcılığa maruz kalmamışsınız ki bunun üzüntüsünü bilmiyorsunuz. Erkek evlatları para yağdırıp kıza az parayla idare etsin demek sizi gerçekten rahatsız etmiyorsa bence siz çok aşırı fazla iyi kalplisiniz demektir. Zira ben bunu çok ciddi manada yanlış buluyorum. Ve böyle bir durum yaşadığımda eşitsizliğe dayanamayıp isyanı bastım; basarım.

Haklısınız. "Başıma gelmedi ama gelseydi..." gerçeklikten uzak bir cümle temelinde. Benim de ailem erkek kardeşime benden farklı davranıyor. Sosyal çevre de bunu fark edince insan rahatsız oluyor. Aileler keşke evlat ayrımı yapmasalar.

Konu sahibi siz de biraz sakin olun. Belli ki aileniz gerçeklere gözünü kapatmış. Kendilerini düşünmüyorlar maalesef. Kardeşinizi düzeltebileceğinizi sanmam. En iyisi kenara çekilip izleyin. Siz destek olmaya çalışın.

Bir de bana da çocuk çalışıyor ama size demiyor gibi geldi. Belki ev arkadaşı filan vardır ya da bilemedim.

Bin tl fazla tek çıkmasın ev arkadaşı bulsun.Ysda devlet yurduna geçsin. aile durumu iyi degilse.Ailesinden beş kuruş alamayıp krediyle geçinen öğrenciler var.Yazik anne diş bile yatıramıyormuş.Bencil bir genç belli tek çıkmasından . Yazık günah anneye.
Konu sahibi sen çalışıyormuşun?Evde misin?

Kardeşim kız ama haklı olabilirsiniz çünkü erkek evlada ayrımcılık 7 sülalemde yok ...
Ama kardeşe bu kadar kin ,nefret bana anormal geliyor ..
Kardeşim öğrenci ona daha fazla para harcanıyor bu gerçek ama benim gözümde yok..
Bu konuda yalan söyleyecek halim yok...
Keşke daha cok verseler ..
Iyi miyim salak miyim bilmem hissettiğim bu benim ..

aıleler cocuklarına en ıyı sekılde bakmak zorundalar
bu onların boynunun borcu
anne baba evladına para verır ıyı amacla verır cocuk kocaman ınsan nereye harcayacagını kendı bılır
sızın de rahat olabılmenız lazım ben tam aksıne aılenıze kızdım sızden kısıp sadece bır evlada harcadıkları ıcın
kardesınıze bosuna kinlenmıssınız sucu yok kı

Diş tedavisi için annen devlet hastanesine de gidebilir. Sigorta karşılıyor.

Elbette o öğrencidir siz degilsiniz tabiki kardeşe fazla gönderilir. Gereklilikten olur yani. Ama anladığım kadarıyla olayda ikisi de öğrenci

Diş tedavisi için annen devlet hastanesine de gidebilir. Sigorta karşılıyor.
Özel gibi iyi olmuyor devlet diş.Bunu bilmeniz lazım.Cekilmeyecek dişi çekiyorlar mesala.Ama özel diş çekmiyor kurtarıyor.Bir tek dişte durum böyle.

Yaaa üniversitede erkek evleri icki şişelerini biriktirir dekoratif amaçli. Ben kaç tane evde Jack Daniels şişeleri gördüm. Bakan alkolik zanneder ama hiç alakası yok. Kırk yılda bir bulduklarını biriktiriyorlar...

İşte ölüler zannediyor ki diriler her gün helva yiyor .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…