• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kardeşim de ağırlık var

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sen çok biliyosun belli ki
Evet senden çok biliyorum. Toplum sağlığını tehdit eden rahatsızlığı olan bir insanın gardiyan, asker, pilot vs olamayacağını biliyorum mesela. Geçmişinde psikiyatri muayenesinin olmasından bağımsız hem de.

Kardeşimin üzerinde bi ağırlık var işe bile zoraki gidiyo halüsinasyon görüyorum diyor iş yerinde arkadaşı markette depoda burda bi kafa var demiş dünde bilerek işe geç gitti korktu sanırım yemek bile yemedi dün bugünde iş yerinde yememiş hiçbişey yapası gelmiyomuş ne yapmalıyız felak nas ayetelkürsi hâlâ aynı hocaya mı götürsek
Merhaba, kardeşiniz için üzüldüm geçmiş olsun hemen iyileşir umuyorum.. çünkü hasta kendisi. Yazdıklarınızı okudum gardiyanlık sebebiyle pek götürmek istememişsiniz ama basit bir teşhis konulursa çok etki etmiyor tanıdığım birisi var kendisi askeri personel oldu ilaç vs de kullandı sicilinde de işli. Yani bir depresyon bunalım agrasiflik vardı saldırgan tavırları vardı doktora gitti geçti gitti şuan normal silahlı askeri personel psikolojisi de hayatı da normal. Kardeşiniz böyleyse korkmanıza gerek yok yani götürün rıhsal hastalıklar beden hastalığından daha zor görünmediğinden belki bilmediğiniz anlatmadığı daha derin şeyler yaşıyor olabilir. Ha doktora gittiniz ve sicilini etkileyecek gardiyan olamayacak kadar psikolojisi bozuksa zaten olmasın mantıklı düşünün. Bencil düşünüyorsunuz. Eğer ileri dereceyse hem kendisine hem topluma zaten zarar verir. Gardiyanlık da zaten psikoloji isteyen bir meslek arkadaşımın eşi gardiyan adam normal ama paranoyak mesela artık kadını bile kısıtlıyor detay vermek istemiyorum ama o da sağlam ruh istiyor. Bu şekilde kardeşinizi koruyor gibi sanıyor olabilirsiniz ama hem onun gelecekte ki ruh sağlığını etkiliyor hem de toplum sağlığını tehlikeye atıyorsunuz. Bu insan evlenecek eşine çocuklarına nasıl davranacak detaylı ve geniş düşünün Lütfen bilinçli davranın ve kardeşimizin ilerlemeden iyileşmesine destek olun. İlerde yaşayacağı tüm problemler sizin de boynunuzun borcu, zarar verdiği birileri olursa sizin de kul hakkınız.
Kardeşinizi hocaya götürmeyin doktora götürün. Ama dini de bir manevi destek isterseniz evde kendiniz abdest alıp kuran okuyabilirsiniz, namaz kılıp Allaha dua edebilirsiniz. Dinini bilen insan hocaya gitmez Allahla aranıza hoca sokmaya gerek yok abdest alıp ellerinizi açın dua edin Allah sizi de duyuyor gittiğiniz hoca Allaha locadan seslenmiyor makamına gidip yüzyüze konuşmuyor. Akıllı olun artık Allah aşkına bilinçlenin çıkın bu yobaz kafalardan. Bana veya çevremden birisine de bu insan psikolojik veya farklı türlü zarar verirse onu iyileştirmek yerine saçma sapan cahilce hocalara götürmeyi düşündüğünüz için iyileşmesine vesile olmadığınız için hakkım size de haram zıkkım olsun.

Merhaba, kardeşiniz için üzüldüm geçmiş olsun hemen iyileşir umuyorum.. çünkü hasta kendisi. Yazdıklarınızı okudum gardiyanlık sebebiyle pek götürmek istememişsiniz ama basit bir teşhis konulursa çok etki etmiyor tanıdığım birisi var kendisi askeri personel oldu ilaç vs de kullandı sicilinde de işli. Yani bir depresyon bunalım agrasiflik vardı saldırgan tavırları vardı doktora gitti geçti gitti şuan normal silahlı askeri personel psikolojisi de hayatı da normal. Kardeşiniz böyleyse korkmanıza gerek yok yani götürün rıhsal hastalıklar beden hastalığından daha zor görünmediğinden belki bilmediğiniz anlatmadığı daha derin şeyler yaşıyor olabilir. Ha doktora gittiniz ve sicilini etkileyecek gardiyan olamayacak kadar psikolojisi bozuksa zaten olmasın mantıklı düşünün. Bencil düşünüyorsunuz. Eğer ileri dereceyse hem kendisine hem topluma zaten zarar verir. Gardiyanlık da zaten psikoloji isteyen bir meslek arkadaşımın eşi gardiyan adam normal ama paranoyak mesela artık kadını bile kısıtlıyor detay vermek istemiyorum ama o da sağlam ruh istiyor. Bu şekilde kardeşinizi koruyor gibi sanıyor olabilirsiniz ama hem onun gelecekte ki ruh sağlığını etkiliyor hem de toplum sağlığını tehlikeye atıyorsunuz. Bu insan evlenecek eşine çocuklarına nasıl davranacak detaylı ve geniş düşünün Lütfen bilinçli davranın ve kardeşimizin ilerlemeden iyileşmesine destek olun. İlerde yaşayacağı tüm problemler sizin de boynunuzun borcu, zarar verdiği birileri olursa sizin de kul hakkınız.
Kardeşinizi hocaya götürmeyin doktora götürün. Ama dini de bir manevi destek isterseniz evde kendiniz abdest alıp kuran okuyabilirsiniz, namaz kılıp Allaha dua edebilirsiniz. Dinini bilen insan hocaya gitmez Allahla aranıza hoca sokmaya gerek yok abdest alıp ellerinizi açın dua edin Allah sizi de duyuyor gittiğiniz hoca Allaha locadan seslenmiyor makamına gidip yüzyüze konuşmuyor. Akıllı olun artık Allah aşkına bilinçlenin çıkın bu yobaz kafalardan. Bana veya çevremden birisine de bu insan psikolojik veya farklı türlü zarar verirse onu iyileştirmek yerine saçma sapan cahilce hocalara götürmeyi düşündüğünüz için iyileşmesine vesile olmadığınız için hakkım size de haram zıkkım olsun.
Kardeşim(kız) gardiyan olmak çok istiyor siciline işler diye korkuyorum akşam Kuran-ı kerimden dualar okudum onun için ama hala iyi değil acaba vesvese mi var bilmiyorum ne yapacağımı teşekkür ederim beni anlayıp da yorum yazdığınız için

Kardeşim(kız) gardiyan olmak çok istiyor siciline işler diye korkuyorum akşam Kuran-ı kerimden dualar okudum onun için ama hala iyi değil acaba vesvese mi var bilmiyorum ne yapacağımı teşekkür ederim beni anlayıp da yorum yazdığınız için
Ne yapacağınızı bilmiyorsunuz ama bilenler size doktora götürmeniz için defalarca yazmışlar.

Kardeşimin üzerinde bi ağırlık var işe bile zoraki gidiyo halüsinasyon görüyorum diyor iş yerinde arkadaşı markette depoda burda bi kafa var demiş dünde bilerek işe geç gitti korktu sanırım yemek bile yemedi dün bugünde iş yerinde yememiş hiçbişey yapası gelmiyomuş ne yapmalıyız felak nas ayetelkürsi hâlâ aynı hocaya mı götürsek
Dualarınızı yine okuyun ama hocadan önce bir psikiyatr ile görüşün.

Siciline işleyecek diyorum anlamıyor musunuz?
İki ay önce evlenmek istiyormuş, şimdi gardiyan olmak istiyor, gelecek ay şoför olmak ister. 17 yaşında çocuk, belli ki ciddi ruhsal sıkıntıları var. Liseyi bitirdi mi o bile belli değil. Götürün şu çocuğu doktora yoksa sicil falan kalmayacak zaten.

Siciline işleyecek diyorsunuz ama olursa gardiyanlık sınavını kazansada devlet psikiyatri onayı isteyecek gidip muayene olması gerekecek. Orda da çıkar rahatsızlığı? Devlet hastanesine değil, özel bir doktora gidin en olmazsa. Böyle beklerseniz daha ileriyi taşınır, bu defa hiç çözüm bulamazsınız. Geçmiş olsun.

Dün akşam evde okuyup üflemenize rağmen iyilesmediyse tek çareniz üfürükçüye götürmek tabii ki de, demek ki evde üfürmek yetmiyor, başka da hiç çare yok hay allah, napsak, çok haklısınız götürün mutlaka başkasına üfürttürün mü diyelim?

Defalarca doktora götürün dedik ısrarla reddediyorsunuz, hala evde biz mi üflesek sokakta başkasına mi üfürttürsek kafasindasiniz.

İnşallah ailecek masum birilerine zarar vermeden akillanirsiniz.

Tedavisi düzgün yapılmayan bir hasta, yolun ortasında gencecik bir kızı samuray kılıcıyla öldürdü.
Bir başkası doğru psikolojik tedavi uygulanmadığı ve "Al karasıdır" denip geçildiği için bebeğini balkondan attı.
Siz hala sicil diyorsunuz.

Hakaret suçu işlememek için kendimi tutuyorum çünkü gittikçe zorlaşıyor konuya sakin cümlelerle katılım, verdiğiniz her cevapla.
Kardeşinizin, bir başkasının canından daha mı önemli gardiyanlık? Sicile işleyecek diye bugün gizlediğiniz birkaç sanrı, yarın öbür gün daha ilerleyince engel olarak geri dönebilir kardeşinize bunu da biliyor musunuz? Tedavi edilmemiş sanrılar, beyinde hafıza boşlukları oluşturur ve bu boşlukları beyin uydurma hatıralarla doldurmaya başlar. Kardeşiniz neyin hayal neyin gerçek olduğunu tamamen ayıramaz bir duruma geldiğinde gecikmiş tedavisi yüzünden; o zaman siz gardiyan olmak zorunda kalırsınız ailecek kardeşinizin başına.

Bu kadar insan tepki gösterdi, hala sicil de sicil. Kardeşiniz elden gidince o sicilin çıktısını alıp oturup afiyetle yer üzerine de soğuk su içersiniz ailecek.

Kardeşinizin sağlığından önemli mi bu?
Bu kadar cahil olmayın.
Çocuk ciddi bir durumda şuan siz sicil diyorsunuz.
Allah akil fikir versin.
Duanızı yine edin, Kur'an da okuyun bunlar da sorun yok ama alın bri doktora götürün acilen. Ailede hiç mi aklı başında kimse yok?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back