Kardeşim biseksüel olduğnu düşünüyor, nasil yardim edebilirim lütfen 🥺

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Son paragrafınizda yer alan cümleler eğer birlikte yaşadığınız evde de sıklıkla kullanılıyor, ayiplaniyor ve günah kavramı çok ön plana çıkıyorsa tahminim yıllarca duygularini bastırmış. Şu anda duyguları ile basbasa kaldığı için daha iyi keşfetmis kendini.
Yalnız bir gerçek var ki bu durum sizi hiç ama hiç ilgilendirmiyor. Kendi içinizde buna uzulebilirsiniz, bu çok ayrı bir durum ama yetişkin bir insana bu konu ile ilgili müdahale edemezsiniz.

Yillardir bu durumdan kurtulmak istedigini söyledi bu dusuncelerden ve suteklide dusunmedigni. Annemle baski yapan insanlar degiliz gercekten öyle bi ortami yok ama baba sevgisinin eksiklignin bu durumu onu ittigni söyledi ve kendisinden emin olmadigni… bende cok uzuldum ve korkuyorum tamamen kopup gay olucagi icin. Burda insanlar ay söyleböule fln demisler ama zsten zor bi hayatimiz oldu borde böyle bos seylerle hayatini kaydirmasina izin veremem ömur boyu bunalim cekicek bu durumdan…

Kardeşinizin güzel bir psikolog desteğine ihtiyacı var. Gerçeği ikisi birlikte çözer.

Gercekten öyle baskici bi aile degiliz annem Hic degil ben ise Hic degilim sadece dinen yaoabildugmiz kadar görevlerimizi yspmaya calisiyoruz ama baba figurunun olmamasi belki onu bu duruma ittigni söyledi iste yillardir utanc duydugnu dislanicagni fln dusundugnu vs ve aslinda yanlis oldugnun kendide faekinda..
Anneme asla anlatmami söyledi söylemicem cok uzulur ama benim icinde ayri bi yuk… nasil ne yspicam Hic bilmiyorum

Baba eksikliginin erkeklerle iliski kurmaya neden olacagini düşünmüyorum. Hetero erkekse erkektir yani.
Ergen olsa kafasi karisik derim ama yasini basini almiş adam 5-6 senedir erkeklere cekim duyuyorsa bu öyledir. Ha belki durumunu ilerletip kendini denese daha emin olur ama bence size alistirarak soylemeye calisiyor.
Bunun düzeltilen bir şey olduğunu da görmedim duymadim.

Psikoloğa gitmeli evet çünkü cinsel yönelimi yüzünden kendini suçlu hissediyor. Bunun yanlış olduğunu sorunun çocukluktan kaynaklandığını falan düşünüyorsa evet psikolog onu rahatlatır. Psikolog kafa karıştırmaz.
Annenizin şu aşamada bir şey bilmesine gerek yok. Bu onun özel hayatı. Nasıl ki her hangi bir kadınla ilişkisini bilmiyorsa erkeklerle de ilişkisini bilmesine bir gerek yok.
Yurtdışında yaşıyor olması da iyi.
Siz onun için endişelenmeyin. Mutlu olması için dua edin inançlı iseniz.

Kardeşinizin güzel bir psikolog desteğine ihtiyacı var. Gerçeği ikisi birlikte çözer.
Biz Normalde badka bi Avrupa ulkesinde yasiyoruz ve birda o tarz seyler cok normal. Kardesimde suan vaska bi Avrupa ulkesinde. Pskologa giderse daha kötu yöneltirler diye endise ediyorum… kendide dua vs o tarz seylete adim attigni söyledi

Baba figürünün eksikliği ile kardesiniz mi baba gorevini üstlendi peki? Belki bunun ağırlığı bile kendisini bastırmasına sebep olmuş olabilir. Belki de sizin nabzinizi ölmek için utanç duyuyorum vs diyor. Belki şu anda bir erkek arkadaşı var. Olamaz mı? Ya da tamamen dönemsel bir duygu karmaşası olabilir. İyi bir psikologa gitsin. He şu da var gerçekten içinden böyle olmak da geliyor olabilir. Sizin tepkilerizi tahmin ettigi için şu anlık böyle yapıyor olabilir.

Ama erkeklerle flört etmedigni sevgilidi fln olmadigni da söyledi ve rahatsiz oldugnu. Kizlarida begendigni hoslandigni ama erkek konusunda kendisini tuhaf igrenc hissettigni söyledi

Bence din iman diyerek girmeyin konuya bu şekilde yardımı dokunmaz. Geçmişte baba travmaları, kafa karışıklıkları için terapi alsın, gay miyim değil miyim sorusu için değil, “ne istiyorum”, “aslında neyden hoşlanıyorum” sorularını şeffafca kendine sorup kendini anlayabilmesi için. Belkide onu bu yönelime iten yaşadığı bi travma belkide doğuştan gelen fıtratı. Bunu kendi içinde çözmesi gerek.
Siz tercihin ne olursa olsun ben senin yanındayım seni seviyorum kardeşim diyin kendine bi güveni gelsin, bu karmaşık duygularla tek başına mücadele etmediğini anlasın.
Ne olursa olsun kardeşinizin tercihine saygı duyun bunun sonunda erkeklerden hoşlanıyorum diyebilir erkek arladaşı olabilir vs size ters gelsede saygı duymanız gerek. Zaten yurtdışında bunu yaşıyor olması daha kolay aile içine yaymayın ailenin kabullenceğini hiç sanmıyorum.

Kendiside baba sevgisinin eksik oldugnu düşündüğnü belkidr onun icin bu tarz düsüncelere girdigni söyledi ve bu durum hep belkide böyle olmicagni.
Daha yeni bir psikoloğu dinledim. O da eşcinselliğin baba figürünün yokluğundan kaynaklandığını söyledi

Psikolojik yardım iyi olur tabi ama dindar bir psikolog eşliğinde olur yoksa psikolog onu iyice çukura atar
Benim bir arkadasim bunu yaşadı maalesef. İçindeki hislerle bogusup kendine konduramazken psikoloğu sayesinde eşcinsel yaşama adım attı. Psikoloğu bir de ne demiş biliyor musunuz eşcinsellik Kuran'da da var. Güler misin ağlar mısın. Yarım hoca dinden eder derler ya
İnşallah kardesiniz bu durumdan kurtulur Allah'ın izniyle. Dermansız dert yok unutmayin

herkesin düşüncesine saygi duyuyorum.
Benimkinede saygı duyun....

Gay olanı din yönünden bile lanetlenmiştir.. Ben o yuzden normal bulamicam. Psikoloğa gitsin daha ilerlemeden.
Iste gitse daha cok kafasini karistirirlar diue korkuyorum kendusude faekinda.. anneme söylemicegmi söz verdim ama nasil tasicam bu yuku. Anneme anlatsam pot kirar belli eder diue cok korkuyorum ne yapmaliyim

Psikolog kimseyi bir şeye yönlendirmez

Ama erkeklerle flört etmedigni sevgilidi fln olmadigni da söyledi ve rahatsiz oldugnu. Kizlarida begendigni hoslandigni ama erkek konusunda kendisini tuhaf igrenc hissettigni söyledi

Her eşcinsel hemen aaa evet erkeklerden hoslaniyorum diyip florte sevgililige koşmuyor. Adamin o yasina kadar ogrendiklerine, bildiklerine ters hisleri var bunu belki istemiyor ama belli ki bu duygulari yaşiyor ve engel olamiyor. Ya hangimiz durduk yere kendi cinsimizden hoşlandigimizi düşünürüz rahatsiz ettigi halde?

Ay sonunda icimi ferahlatlattiniz cok sagolun iste biz zaten avrupa ulkesinde yasiyoruz oda vaska vi avrupa ulkesinde suan. Burda öyle seyler cok normal

Seytan, kardesinle mi ugrasiyor?! Isin tuhafi kardesin de dine yonelmesi gerektigini dusunuyor bu sebepten. Ikinizin de gercekten psikolojisini bozmus galiba aile travmalariniz. Kardesinin, hissettiklerini sanki cinayet falan islemis gibi size anlatmasi..sizin burada yazdiklariniz.. nasil da dram yaratmissiniz. Evet kardesiniz bence de destek alsin ama yonelimi icin degil.

Ay sonunda icimi ferahlatlattiniz cok sagolun iste biz zaten avrupa ulkesinde yasiyoruz oda vaska vi avrupa ulkesinde suan. Burda öyle seyler cok normal
Allah yardımcısı olup doğru yolu göstersin. Dogru kişi rehberliğinde kurtulacak inşallah. Siz duanizi edin yine. En güçlü silah duadır ondan bundan değil Allah'tan istiyorsunuz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…