Kardeşe takı

Hiç parası olmayan tam altın mı takar nasıl bir yer orası ayol

ben bir cok seyimi kendim yaptim en azindan mutfak esyalarim perdelerim halilar vs bir tek buyuk esyalari aileler kendi istekleriyle ustlendiler
annem abimin herseyini kendisi yapti hic boyle dusunmek aklima gelmedi.
bence bu anneniz ve kardesiniz arasindaki sorun yerinizde olsam mudahil olmam ana ogul helallesir siz kotu olursunuz.
taki olayida kardesiniz size ne taktiysa o size borctur.
bizde boyle yaparlar

ben de anneme bu konuda sinirleniyordum ki hâlâ sinirleniyorum. Anneler oğulları üzülmesin diye gelinlerini seviyor gibi yapmayı ve ayrıca onları mutlu etmeyi seviyorlar.

Bunun sonu kardeşinin birkaç seneye annenin oturduğu evi elinden almasına kadar gider canım zira vicdan yok. Annen yapmamalı sen de fazlasını yapmamalısın bunlar karşıya hep zarar veriyor iyilik yapayım derken

İyi de sizin çok düşünceli, annenizi zora sokmadan her işinizi halletmek isteyen bir insan olmanız kardeşinizi bağlamaz ki. Demek ki o öyle biri değil.
Size ayıp gelen ona normal geliyor.
Anneniz de durumdan memnun ki 'he kizim' deyip yapıyor. Alan razı satan razı...
Ayrıca dışarıdan bakan bir göz bunu görmez ama siz erkenden evlenip girmişsiniz. O evin içini bilmiyorsunuz.kardesiniz de bu süre içinde otuz üç yaşına kadar annenizle yaşamış. Siz ne kadar 'eve katkisi hiç yok' sansaniz da eminim eve katkısı vardır. Belki mutfak alışverişlerini o yapıyordur. belki faturaları oduyordur. Belki kapı taktırdıginda,süpürge aldiginda vs o karşılıyordur. Ama göze bile görünmeyen şeyler bunlar. Kişinin cebindekileri azaltan,başka kimsenin bilmedigi şeyler.
Siz canınız ne istiyorsa takin, annenize yaptiklatini da düşünmemeye calisin. İnanın anneniz için bir zevktir çocuğunun düğününü yapmak yuvasını kurmak. Bu ülkede kadınlar dogurduklari gibi başlıyorlar cocugun evliliğine hazırlanmaya. İlkokula giden kızın cevizine havlu kenarı işlerler, fiskos örtüsü işlerler , tabak takımı alırlar... Böyle bir kültürde annen 33 yaşındaki çocuğun evleniyor diye yaptığı masrafa takılmaz bile. Boşver.
Her ailede bir kısan bir yiyen vardır. Sizin evdeki de oymuş. Bu kardeşinin suçu değil. O da öyle bir insan. Boşuna kinlenme derim

Son düzenleme:
Ufak tefek harcamalar yapiyor mu bilmiyorum ama hala harclik aldigi oluyor. Aksine ben annemin bulasik makinesini yeniledim, televizyon aldim vs vs daha pek cok sey. Benim annem o rahati icin her seyi yaparim tabi ama ben anneme annem kardesime olunca rahatsiz oluyorum bu durumdan.

Hiç parası olmayan tam altın mı takar nasıl bir yer orası ayol
Ceyrek takilmaz bizde akrabaya. Ayiplarlar cunku. Ceyregi konu komsuya yaparsin anca.Tam altin en guzeli,zamaninda biri sana takmistir mutlaka alir onu goturursun en kotu ihtimal. Olay guneydoguda geciyor Ama dedigim gibi. Herkesin imkanina gore yapmasi dogru,sonucta hediye bu is,bir kurali olmaz.

Bu durum anneyle oğul arasında sizi alakadar eden bir şey yok
Kendinizle kardeşiniz arasında da bu konudan sorun varsa onu halledersiniz zaten

kendinizden örnekler verip kardeşinizi kendinizle karşılaştırmanız çok mantıksız her insan farklıdır o da farklı
anneniz yapıyormuş zaten

kimse iyi evlat olmak zorunda değil
Her insan sürpriz yumurta gibi doğar
Siz de annenize yaptıklarınızdan hoşnut degılsenız yapmayın, yapıyorsanız karşılaştırmayın..... karşılaştırmadan acaba ben yapıyorum o da yapmak zorunda durumu çıkıyor

bu durum sizin takacagınız takıyla alakalı değil maddi durumunuza göre değişir
Takmak istemıyorsanız da takmayın
El benim umrumda değil

Evlenmişsiniz barklanmissiniz hala "annem bana yapmadi, kardesime yapıyor" derdindesiniz.
Bırakın anne oğul kendi aralarında halletsin. Bu kadar rahatsizsaniz hiçbir şey takmayın.

Çeyreğin 500 lira olduğu yerde kardeş olarak ne taksanız 3000’den aşağı olmaz. Bana sorarsanız eşinizin dediğini yapın, en azından annenizin sırtından yükü hafifletirsiniz madem bu kadar üzülüyorsunuz.
Sizin bu durumdan hoşlanmamanız bu masrafların yapılacağı gerçeğini değiştirmiyor.

Hiç bir şey takmadı o bana. Ne nişanda ne düğünde. Dediğim gibi hiçbir zaman parası olmadı zaten. Hep çalıştı ama ne evevkatkısı oldu ne de birikim yaptı.
Yuh çalışmasına ragmen birsey takmadi mı???? O zaman sen de esinin ailesine para verdiginiz bahanesiyle takma bisey. Ben olsam takmazdim yani. Aynen onun yaptıgı gibi magdur edebiyatı yapın. Ama tabi durumunuz cok cok iyiyse mecbur kacamazsınız. Ogretmen falansaniz eşinizi bahane edin

Durumumuz iyi ćok şükür. Eşimi bahane edemem eşimin ne kadar eli bol olduğunu biliyorlar. O kardeşimle aramızdakileri bilmiyor tabi. Yaa gercekten bi konu açıp anket yapıcam artık bunlara kızmakta haksız mıyım? Annem her konuşmamızda kardeşimi savunuyor artık değişti diyor. 20 senedir değişti deyip duruyor ama değişen bir şey yok..

Ince bi bilezik tak ya da tam altin geline. Abine yapmamis olursun gelinle aran iyi olur en azindan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…