- 20 Haziran 2016
- 1.618
- 2.777
- 39
-
- Konu Sahibi Hellohappiness
Eskiden 18-20 yaşında evleniyormuş insanlar da masrafları anne baba karşılıyormuş. Ama 25-30 yaşındaki adamın düğününü de anne baba yapmaz artık yaa çok saçma..Çok tatlısınız. Kesinlikle haklisiniz. Benim genel gorusum kendine güvenmeyen aileden bekleyen evlenmesin yönündedir.
Merhaba. Kardeşimin 13 haziranda düğünü olacaktı. O zamana kadar ne olur belirsiz tabi ama 2 taraf da düğün yapamasalar da nikahı ertelemeyecekler. Kardeşim de nişanlısı da 33 yaşındalar ve kardeşim tüm masrafları kız isteme çikolatasına varana kadar anneme yaptırdı. Senelerdir çalışıyor ama hiç birikimi yok. Bütün parasını sevgilileriyle yedi. Kız da daha önceden hazırlamış olduğu yorgan, yastık, tabak çanak çeyizi dışında mobilya, beyaz eşya vs ev alışverişine hiç katkı yapmadı, hepsi annemin sırtında. Eşim ev hediyesi olsun beyaz eşyanın birini biz alalım diyor ama ben bu duruma çok kızdığım için istemiyorum. Benim düğünümde annem bir tek bana takacağı seti aldı onu bile yük olmasın diye ucuzunu seçtim. Eşime takılan saati ben aldım ve tüm masraflarımızı eşimle ikimiz karşıladık üstelik daha 26 yaşındaydım. Ben bu durumu geline yansıtmak istemiyorum, kardeşimle aramızda. Eşime de yansıtmamaya çalışıyorum. Şimdi düğün de takmak için takı alacağım ama bu sebeplerden pahalı bir şey almak istemiyorum. Düğünde ne takmalıyım sizce? Sizler kardeşlerinize ne taktınız? Bu arada nişanda 2.000 tllik bir takı takmıştım geline. Not: Annem de kardeşimin bu durumundan memnun değil. Kendi durumu da çok iyi değil, küçük bir birikimi vardı eriyip gidiyor böyle. Babam da yok.
33 yaşında artık yuvasını kursun çoluk çocuğa karışsın diyor. O yapamaz biz rezil oluruz diye düşünüyorHey masallah ,nisanda 2000 tl lik taki cok olmus ,taki yerine beyaz esyalardan birini alin ,dugunde olmayacakmis ,bari annenizin yuku azalir,
Anneniz yapmiyorum yavas yavas nörcla evlenin diyebilirdi
33 yaşında artık yuvasını kursun çoluk çocuğa karışsın diyor. O yapamaz biz rezil oluruz diye düşünüyorAma bunun sonu onların faturasını ödemeye mutfak masrafını görmeye kadar gider gibi hissediyorum ben.
Farklı bir bakış açısı getireyim; neden karışıyorsunuz? Ne bu görümcelik şimdidenMerhaba. Kardeşimin 13 haziranda düğünü olacaktı. O zamana kadar ne olur belirsiz tabi ama 2 taraf da düğün yapamasalar da nikahı ertelemeyecekler. Kardeşim de nişanlısı da 33 yaşındalar ve kardeşim tüm masrafları kız isteme çikolatasına varana kadar anneme yaptırdı. Senelerdir çalışıyor ama hiç birikimi yok. Bütün parasını sevgilileriyle yedi. Kız da daha önceden hazırlamış olduğu yorgan, yastık, tabak çanak çeyizi dışında mobilya, beyaz eşya vs ev alışverişine hiç katkı yapmadı, hepsi annemin sırtında. Eşim ev hediyesi olsun beyaz eşyanın birini biz alalım diyor ama ben bu duruma çok kızdığım için istemiyorum. Benim düğünümde annem bir tek bana takacağı seti aldı onu bile yük olmasın diye ucuzunu seçtim. Eşime takılan saati ben aldım ve tüm masraflarımızı eşimle ikimiz karşıladık üstelik daha 26 yaşındaydım. Ben bu durumu geline yansıtmak istemiyorum, kardeşimle aramızda. Eşime de yansıtmamaya çalışıyorum. Şimdi düğün de takmak için takı alacağım ama bu sebeplerden pahalı bir şey almak istemiyorum. Düğünde ne takmalıyım sizce? Sizler kardeşlerinize ne taktınız? Bu arada nişanda 2.000 tllik bir takı takmıştım geline. Not: Annem de kardeşimin bu durumundan memnun değil. Kendi durumu da çok iyi değil, küçük bir birikimi vardı eriyip gidiyor böyle. Babam da yok.
Siz istememişsiniz, kardeşiniz istiyor.Merhaba. Kardeşimin 13 haziranda düğünü olacaktı. O zamana kadar ne olur belirsiz tabi ama 2 taraf da düğün yapamasalar da nikahı ertelemeyecekler. Kardeşim de nişanlısı da 33 yaşındalar ve kardeşim tüm masrafları kız isteme çikolatasına varana kadar anneme yaptırdı. Senelerdir çalışıyor ama hiç birikimi yok. Bütün parasını sevgilileriyle yedi. Kız da daha önceden hazırlamış olduğu yorgan, yastık, tabak çanak çeyizi dışında mobilya, beyaz eşya vs ev alışverişine hiç katkı yapmadı, hepsi annemin sırtında. Eşim ev hediyesi olsun beyaz eşyanın birini biz alalım diyor ama ben bu duruma çok kızdığım için istemiyorum. Benim düğünümde annem bir tek bana takacağı seti aldı onu bile yük olmasın diye ucuzunu seçtim. Eşime takılan saati ben aldım ve tüm masraflarımızı eşimle ikimiz karşıladık üstelik daha 26 yaşındaydım. Ben bu durumu geline yansıtmak istemiyorum, kardeşimle aramızda. Eşime de yansıtmamaya çalışıyorum. Şimdi düğün de takmak için takı alacağım ama bu sebeplerden pahalı bir şey almak istemiyorum. Düğünde ne takmalıyım sizce? Sizler kardeşlerinize ne taktınız? Bu arada nişanda 2.000 tllik bir takı takmıştım geline. Not: Annem de kardeşimin bu durumundan memnun değil. Kendi durumu da çok iyi değil, küçük bir birikimi vardı eriyip gidiyor böyle. Babam da yok.
içinizden ne geliyorsa ve durumunuz neye müsaitse onu yapın bunlar bi kurala bağlı şeyler değil.ama kardeşinizin parasıyla ne yaptığı ya da aileden ne istediği sizi ilgilendirmez siz istememişsiniz o istiyor annesi babası da yapıyor.eğer bi sorun olacaksa bu onların arasında olacak kendinizi doldurmayın yok yere.eğer yapamayacaklarsa da bu onların arasında.araya girmeyin anne baba evlat barışır sonra siz kötü olursunuz.Merhaba. Kardeşimin 13 haziranda düğünü olacaktı. O zamana kadar ne olur belirsiz tabi ama 2 taraf da düğün yapamasalar da nikahı ertelemeyecekler. Kardeşim de nişanlısı da 33 yaşındalar ve kardeşim tüm masrafları kız isteme çikolatasına varana kadar anneme yaptırdı. Senelerdir çalışıyor ama hiç birikimi yok. Bütün parasını sevgilileriyle yedi. Kız da daha önceden hazırlamış olduğu yorgan, yastık, tabak çanak çeyizi dışında mobilya, beyaz eşya vs ev alışverişine hiç katkı yapmadı, hepsi annemin sırtında. Eşim ev hediyesi olsun beyaz eşyanın birini biz alalım diyor ama ben bu duruma çok kızdığım için istemiyorum. Benim düğünümde annem bir tek bana takacağı seti aldı onu bile yük olmasın diye ucuzunu seçtim. Eşime takılan saati ben aldım ve tüm masraflarımızı eşimle ikimiz karşıladık üstelik daha 26 yaşındaydım. Ben bu durumu geline yansıtmak istemiyorum, kardeşimle aramızda. Eşime de yansıtmamaya çalışıyorum. Şimdi düğün de takmak için takı alacağım ama bu sebeplerden pahalı bir şey almak istemiyorum. Düğünde ne takmalıyım sizce? Sizler kardeşlerinize ne taktınız? Bu arada nişanda 2.000 tllik bir takı takmıştım geline. Not: Annem de kardeşimin bu durumundan memnun değil. Kendi durumu da çok iyi değil, küçük bir birikimi vardı eriyip gidiyor böyle. Babam da yok.
Bu anneniz ve sizden kaynaklanıyor. Yapmak zorundasınız gibi görüyordur. İnsan olsa, kendisi sorumlu olsa zaten yapmaz ama bazı cinsler böyle oluyor. Bizde de var. Aynı şeyleri yaşadık. Çevrede de var böyle örnekler ve ileride daha kötü oluyor. Anneye eziyet bile yapıyorlar, yaşlandığında. O yüzden anneniz artık param yok demeli, siz de destek vermemelisiniz. Anneniz yıllardır yardım ettim artık senin evin, sizin sorumluluğunuz benden bir şey beklemeyin. Annenin görevi büyütmek, eğitimini ve ise girmesini sağlamak, ayaklarının üzerinde durmasını öğretmek ve evlendiğinde artık beklentisi olmaması lazım. Anneniz desin tek çocuğum sen değilsin. O zaman tam erişkin olur.Ben annem çocuklarıma 100 tl harcadıysa hesabına 200 tl gönderiyorum ki zor durumda kalmasın parasız kalmasın diye. Ama böyle olunca kardeşime veriyormuşum gibi hissediyorum. İnsan kardeşine para vermez mi? İmkanı varsa ve kardeşinin de ihtiyacı varsa tabi verir. Ama dediğim gibi tam 20 senedir kardeşim hep alıyor hep alıyor. Paraların da nereye gittiği belli değil.
Hiç bir şey takmadı o bana. Ne nişanda ne düğünde. Dediğim gibi hiçbir zaman parası olmadı zaten. Hep çalıştı ama ne evevkatkısı oldu ne de birikim yaptı.Siz size ne yakıştığını düşünüyorsanız onu takın. Annenizin abinize katkısı ikisi arasında bir durum. O konuya karışmayın bence. Sizin düğününüzde abiniz ne takmıştı mesela? Size yaptığı katkı ayarında birşey yapıp kenara çekebilirsiniz gayet.
Nişanı kiz tarafı yapmaz mi ya?Adetler farkli demekMerhaba. Kardeşimin 13 haziranda düğünü olacaktı. O zamana kadar ne olur belirsiz tabi ama 2 taraf da düğün yapamasalar da nikahı ertelemeyecekler. Kardeşim de nişanlısı da 33 yaşındalar ve kardeşim tüm masrafları kız isteme çikolatasına varana kadar anneme yaptırdı. Senelerdir çalışıyor ama hiç birikimi yok. Bütün parasını sevgilileriyle yedi. Kız da daha önceden hazırlamış olduğu yorgan, yastık, tabak çanak çeyizi dışında mobilya, beyaz eşya vs ev alışverişine hiç katkı yapmadı, hepsi annemin sırtında. Eşim ev hediyesi olsun beyaz eşyanın birini biz alalım diyor ama ben bu duruma çok kızdığım için istemiyorum. Benim düğünümde annem bir tek bana takacağı seti aldı onu bile yük olmasın diye ucuzunu seçtim. Eşime takılan saati ben aldım ve tüm masraflarımızı eşimle ikimiz karşıladık üstelik daha 26 yaşındaydım. Ben bu durumu geline yansıtmak istemiyorum, kardeşimle aramızda. Eşime de yansıtmamaya çalışıyorum. Şimdi düğün de takmak için takı alacağım ama bu sebeplerden pahalı bir şey almak istemiyorum. Düğünde ne takmalıyım sizce? Sizler kardeşlerinize ne taktınız? Bu arada nişanda 2.000 tllik bir takı takmıştım geline. Not: Annem de kardeşimin bu durumundan memnun değil. Kendi durumu da çok iyi değil, küçük bir birikimi vardı eriyip gidiyor böyle. Babam da yok.
Ya zaten evlenmeyi beceremeyen devam ettirmeyi nasıl becerecekEskiden 18-20 yaşında evleniyormuş insanlar da masrafları anne baba karşılıyormuş. Ama 25-30 yaşındaki adamın düğününü de anne baba yapmaz artık yaa çok saçma..