Kardeşe takı

Çok tatlısınız. Kesinlikle haklisiniz. Benim genel gorusum kendine güvenmeyen aileden bekleyen evlenmesin yönündedir.
Eskiden 18-20 yaşında evleniyormuş insanlar da masrafları anne baba karşılıyormuş. Ama 25-30 yaşındaki adamın düğününü de anne baba yapmaz artık yaa çok saçma..

Merhaba. Kardeşimin 13 haziranda düğünü olacaktı. O zamana kadar ne olur belirsiz tabi ama 2 taraf da düğün yapamasalar da nikahı ertelemeyecekler. Kardeşim de nişanlısı da 33 yaşındalar ve kardeşim tüm masrafları kız isteme çikolatasına varana kadar anneme yaptırdı. Senelerdir çalışıyor ama hiç birikimi yok. Bütün parasını sevgilileriyle yedi. Kız da daha önceden hazırlamış olduğu yorgan, yastık, tabak çanak çeyizi dışında mobilya, beyaz eşya vs ev alışverişine hiç katkı yapmadı, hepsi annemin sırtında. Eşim ev hediyesi olsun beyaz eşyanın birini biz alalım diyor ama ben bu duruma çok kızdığım için istemiyorum. Benim düğünümde annem bir tek bana takacağı seti aldı onu bile yük olmasın diye ucuzunu seçtim. Eşime takılan saati ben aldım ve tüm masraflarımızı eşimle ikimiz karşıladık üstelik daha 26 yaşındaydım. Ben bu durumu geline yansıtmak istemiyorum, kardeşimle aramızda. Eşime de yansıtmamaya çalışıyorum. Şimdi düğün de takmak için takı alacağım ama bu sebeplerden pahalı bir şey almak istemiyorum. Düğünde ne takmalıyım sizce? Sizler kardeşlerinize ne taktınız? Bu arada nişanda 2.000 tllik bir takı takmıştım geline. Not: Annem de kardeşimin bu durumundan memnun değil. Kendi durumu da çok iyi değil, küçük bir birikimi vardı eriyip gidiyor böyle. Babam da yok.

Ben nisanda bi şey yapmadım

Tv aldım abime

Hey masallah ,nisanda 2000 tl lik taki cok olmus ,taki yerine beyaz esyalardan birini alin ,dugunde olmayacakmis ,bari annenizin yuku azalir,
Anneniz yapmiyorum yavas yavas nörcla evlenin diyebilirdi
33 yaşında artık yuvasını kursun çoluk çocuğa karışsın diyor. O yapamaz biz rezil oluruz diye düşünüyor 🤷🏻‍♀️ Ama bunun sonu onların faturasını ödemeye mutfak masrafını görmeye kadar gider gibi hissediyorum ben.

anneniz kardeşinize evlenmeye kalkışan bir adamın sorumluluk almak zorunda olduğunu anlatıp bu noktadan sonra onu çözmesi gerekenlerle baş başa bırakmalı.
aksi halde bu destek o evlendikten sonra da devam edecek.
ayrıca elaleme rezil olmalık bir şey söz konusu olamaz. herkes gücü kadar yapabilir ve bu kimseyi ilgilendirmez.

Maddi durum ve kardeşler arası çok önemli.
Kimi çeyrek takar ona o çoktur. Kimi kaldırır boynuna set takar ona azdır. Bu çok değişir.
Annenizle alakalı duruma gelince de anne ses çıkarmayıp harcıyorsa konu sizden çıkıyor sanki biraz.

33 yaşında artık yuvasını kursun çoluk çocuğa karışsın diyor. O yapamaz biz rezil oluruz diye düşünüyor 🤷🏻‍♀️ Ama bunun sonu onların faturasını ödemeye mutfak masrafını görmeye kadar gider gibi hissediyorum ben.

Nisandaki 'taki çok olmuş

Düğünde ya bi bilezik ya da bi ev eşyası bulaşık makinası çamaşır makinası vs

Merhaba. Kardeşimin 13 haziranda düğünü olacaktı. O zamana kadar ne olur belirsiz tabi ama 2 taraf da düğün yapamasalar da nikahı ertelemeyecekler. Kardeşim de nişanlısı da 33 yaşındalar ve kardeşim tüm masrafları kız isteme çikolatasına varana kadar anneme yaptırdı. Senelerdir çalışıyor ama hiç birikimi yok. Bütün parasını sevgilileriyle yedi. Kız da daha önceden hazırlamış olduğu yorgan, yastık, tabak çanak çeyizi dışında mobilya, beyaz eşya vs ev alışverişine hiç katkı yapmadı, hepsi annemin sırtında. Eşim ev hediyesi olsun beyaz eşyanın birini biz alalım diyor ama ben bu duruma çok kızdığım için istemiyorum. Benim düğünümde annem bir tek bana takacağı seti aldı onu bile yük olmasın diye ucuzunu seçtim. Eşime takılan saati ben aldım ve tüm masraflarımızı eşimle ikimiz karşıladık üstelik daha 26 yaşındaydım. Ben bu durumu geline yansıtmak istemiyorum, kardeşimle aramızda. Eşime de yansıtmamaya çalışıyorum. Şimdi düğün de takmak için takı alacağım ama bu sebeplerden pahalı bir şey almak istemiyorum. Düğünde ne takmalıyım sizce? Sizler kardeşlerinize ne taktınız? Bu arada nişanda 2.000 tllik bir takı takmıştım geline. Not: Annem de kardeşimin bu durumundan memnun değil. Kendi durumu da çok iyi değil, küçük bir birikimi vardı eriyip gidiyor böyle. Babam da yok.
Farklı bir bakış açısı getireyim; neden karışıyorsunuz? Ne bu görümcelik şimdiden 😅 sizenesi ne alınıyorsa alınsın senden mi çıkıyor parası? Istersen hiç takma ama takacağın takı kardeşin için, elin kızı olarak gördüğün gelin için değil.

Siz istememişsiniz, kardeşiniz istiyor.
Anneniz de gönüllü yapıyor. Zorlama yok. Bu konudaki tutumlarınız farklı diye birisine kızma hakkınız yok.
Siz birikim yapmayı seviyorsunuz, kardeşiniz günü yaşamayı seviyor. Tercihlerinden ötürü de kimseyi eleştirmeye hakkınız yok.

Sizin cebinizden çıkmadığına göre, size kalan tek şey karışmamak.

Siz size ne yakıştığını düşünüyorsanız onu takın. Annenizin abinize katkısı ikisi arasında bir durum. O konuya karışmayın bence. Sizin düğününüzde abiniz ne takmıştı mesela? Size yaptığı katkı ayarında birşey yapıp kenara çekebilirsiniz gayet.

içinizden ne geliyorsa ve durumunuz neye müsaitse onu yapın bunlar bi kurala bağlı şeyler değil.ama kardeşinizin parasıyla ne yaptığı ya da aileden ne istediği sizi ilgilendirmez siz istememişsiniz o istiyor annesi babası da yapıyor.eğer bi sorun olacaksa bu onların arasında olacak kendinizi doldurmayın yok yere.eğer yapamayacaklarsa da bu onların arasında.araya girmeyin anne baba evlat barışır sonra siz kötü olursunuz.

Yanlış anlamayın ama abinizin para yedirdiğini sanmıyorum, vicdansız ve sorumsuz. Annenizin parasına güvenmiş, siz de aynı şekilde devam edersiniz diye düşünmüş. Yıllarca annenizin evinde lira vermeden oturup para biriktirmemesi mümkün değil. Maaşının bir kısmı ile borçlarını ödesin. Takı vs takmanıza artık gerek yok, kız da zaten aynı eve girince görür. Siz annenizle konuşun ve ortak karar alın. Böyle devam eder yoksa. Borçlanır ve sürekli size ve annenize ödetir. Tek başına kadın. Yazık değil mi? Olmadı bir beyaz eşyanın parasını siz verirsiniz ve söylersiniz ama bu kadar. Kızın hiç bir şeye karışmaması da normal değil.

Ben annem çocuklarıma 100 tl harcadıysa hesabına 200 tl gönderiyorum ki zor durumda kalmasın parasız kalmasın diye. Ama böyle olunca kardeşime veriyormuşum gibi hissediyorum. İnsan kardeşine para vermez mi? İmkanı varsa ve kardeşinin de ihtiyacı varsa tabi verir. Ama dediğim gibi tam 20 senedir kardeşim hep alıyor hep alıyor. Paraların da nereye gittiği belli değil.
Bu anneniz ve sizden kaynaklanıyor. Yapmak zorundasınız gibi görüyordur. İnsan olsa, kendisi sorumlu olsa zaten yapmaz ama bazı cinsler böyle oluyor. Bizde de var. Aynı şeyleri yaşadık. Çevrede de var böyle örnekler ve ileride daha kötü oluyor. Anneye eziyet bile yapıyorlar, yaşlandığında. O yüzden anneniz artık param yok demeli, siz de destek vermemelisiniz. Anneniz yıllardır yardım ettim artık senin evin, sizin sorumluluğunuz benden bir şey beklemeyin. Annenin görevi büyütmek, eğitimini ve ise girmesini sağlamak, ayaklarının üzerinde durmasını öğretmek ve evlendiğinde artık beklentisi olmaması lazım. Anneniz desin tek çocuğum sen değilsin. O zaman tam erişkin olur.

Bu arada bunların her zaman kenarda birikmiş dolarları oluyor ve yalan söyleyip veya h ortaya çıkarmıyorlar. Yarın bir gün ev veya araba alıcaz diyip siz ve anneyi yine soymaya, bir şeyleri sattırmaya veya kredi çektirmeyi deneyip yapamazlarsa “ anneniz yeter derse” nasıl aldığını anlamadığınız bir şekilde yine de o ev veya arabayı aldıklarında demişti dersiniz.

Son düzenleme:
Ben bu konulari anlayamiyorum kusura bakmayin , her insan bir degil , ben de senelerce calistim aileme yuk olmadim , herseyimi kendim yaptim , kardesim ise uzun yillar calismadi ve ailem bakti ona ama hic aklima kotu birsey gelmedi , o farkli bir insan ben farkli bir insanim , bu durum benim kardesime olan sevgimi hic azaltmadi ya da kendisine karsi negatif bir duygu hic barindirmadim
Simdi kardesimin isi iyi benim durumum kotu , ailem bana da destek oluyor , ne kardesim hakkimda kotu dusunur ne ailem
O yuzden sizin gibi dusunenleri gercekten anlayamiyorum , kardesiniz o sizin , ayni karindan cikmasiniz , ayni anne babanin evladisiniz
Ben kardesime evlenirken tam altin taktim , iade etmek istedi bana abla zor gunler geciriyorsunuz luzumu yok deyip , bende olmaz oyle sey ablanim ben senim elimden bu geliyor dedim taktim
Kardes guzel seydir yahu , sevin , sarilin , kucaklayin kardeşinizi

Siz size ne yakıştığını düşünüyorsanız onu takın. Annenizin abinize katkısı ikisi arasında bir durum. O konuya karışmayın bence. Sizin düğününüzde abiniz ne takmıştı mesela? Size yaptığı katkı ayarında birşey yapıp kenara çekebilirsiniz gayet.
Hiç bir şey takmadı o bana. Ne nişanda ne düğünde. Dediğim gibi hiçbir zaman parası olmadı zaten. Hep çalıştı ama ne evevkatkısı oldu ne de birikim yaptı.

Nişanı kiz tarafı yapmaz mi ya?Adetler farkli demek🙄Sizin içinizden ne geliryorsa onu yapin takın anneniz yeterince yapmis zaten

Annenizin yaptıkları ayrı nasılsa herşeyi annem yapıyor deyip basit birşey takamazsınız eşiniz var sizin aileniz ayrı çünkü durumunuz iyiyse içinizden de geliyorsa güzel birşey takarsınız şunu yada bunu tak diyemeyiz çünkü durumunuzu bilmiyoruz.

Eskiden 18-20 yaşında evleniyormuş insanlar da masrafları anne baba karşılıyormuş. Ama 25-30 yaşındaki adamın düğününü de anne baba yapmaz artık yaa çok saçma..
Ya zaten evlenmeyi beceremeyen devam ettirmeyi nasıl becerecek

X