- 16 Aralık 2010
- 4.912
- 520
- 398
- Konu Sahibi Piquania_Dedove_
-
kardeşinle konuştun mu hiç konuştuysan ne diyor size davranışları için?
zor bir durum ne yapılabilir bilmiyorumki ama şunu biliyorum kardeşin şuan geçiş döneminde yakında durulur ama çok şeyler kaybolur gider
Rabbim kolaylık versin çok zor hele o yaşlarda daha zor bence sen karşın al sert bi şekilde konuş vede baban yüz vermesin bi süre başka yapacak bişey yok bide çok abartmayın yoksa iyice uzaklaşır
Canım bu kız eğer ki 14-15 yaşlarında olsaydı daha sıkı yöntemler kullanabilirsiniz derdim ama 18 yaşına girmesine az kalmış sanırım reşit olduktan sonra çok daha kötüsünü yapıp tamamen evi terkedebilir. Bu yüzden sizin yapabiliceğiniz şey oturup onunla düzgün bir dille konuşmak. Eğer bir yerde kalmak istiyorsa onu babanın götürmesini söyleyebilirsin.
O aileyi yani gece evinde kalıcağı aileyi tanımanız gerektiğini çünkü onu çok merak ettiğinizi onu sıkmak istemediğinizi ama sizleride anlaması gerektiğini söyleyebilirisiniz babanla..
Konuyu okuduğumda malesef ki Yalçın Çakır'ın programını anımsadım. Ya da Müge Anlı.. İş cidden büyümüş. Evden bir kez kaçan her zaman kaçar... Babanızın sesini çıkarmaması hiç doğru değil. Psikoloğa götürebilirsiniz en başta. Ama kardeşiniz bunu ister mi bilmem. Ya da çevrenizi değiştirip, arkadaş çevresinden uzaklaşmasını sağlayabilirsiniz... O da çok zor bir şey sanırım. Bunun dışında Allah korusun ama bu yaşlardaki kızları çok kolay kandırıyorlar ve çocuk bakıcılığı yapmaya giden arkadaş, tanımadık bir kadının evinde kalması o kadar tehlikeli durumlar ki. Çünkü pazarlıyorlar kızları bir şekilde içlerine çekip.( Etrafta bunları tuzağa düşürmeleri için görevlendirilmiş kadınlar var. Genç kızlar var. Çok örneği çıktı bunun tvde.
Merhabalar yasadıklarınıza cok üzüldüm.. Kardeşiniz bi gün yaptıgı hataları anlayacak ama şimdi farkında bile değil malesef.. Sakın kötü davranmayın daha cok baglanır onlara. Acaba sizin eve gelse arkadasları en azından tanımış olursunuz. Arkadasları hakkına ona düşündürecek sorular sorabilirsiniz ama kötü bir yorumunuzda onları savunmaya geçecektir . Siz planlar yapsanız ne bileyim sinema gibi , artık her şehirde iyi kötü bir piknik alanı var piknikler gibi babanız diğer kardeşlerinizde gelse belki brz yumusayabilir. Benimm kardeşim 3 yıl bize kök söktürdü şimdi hiç birinden eser kalmadı. Nufüs cüzdanını gece yastıgın altına saklayıp yatıyorduk bir sevgilisi vardı evlenecegim diye tutturmustu. Merak etmeyin onun özü sağlam ne kdr yanlıs secimler yapsada karsıdaki insanlar bi şekilde onu terk edecek. Size düşen sadece takipte olmak ve her türlü yanında olacagınızı ona anlatmak.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?