• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kardeş Sorunsalı

Piquania_Dedove_

Guru
Kayıtlı Üye
16 Aralık 2010
4.912
520
398
Arkadaşlar fikirlerinize çok ihtiyacım var..Sizinle bişey paylaşmak istiyorum...Biz 5 kardeşiz ve en büyük benim..Benden başka 24,18,16 yaşlarında üç kız ve 21 yaşında da bir erkek kardeşim var..Annemizi 6 yıl önce kaybettik....O zamandan beri ben en büyük kız çocuk olarak ailenin büyük sorumluluğunu aldım....Ankarada okuyorken 15 günde bir eve gelip bi kaç gün kalmak durumunda kalıyordum...Okulun son senesi hep evdeydim...Tabi benim okul uzadı...Hiç önemli değil ailemiz için hepimiz fedakarlıklar yaparız sonuçta...
18 ve 16 yaşındaki kızkardeşlerim için herşeyi yaparım.....Onlar zaman içinde benim artık çocuğum gibi oldu....Zaten yıllardır yanlarında durmak istememin sebebi de ortada büyümemeleri ve düzenli tertipli bi evde yetişmeleri içindi..18 yaşındaki kızkardeşim bu yıl üniversite sınavına girdi ve kazanamadı...Zaten küçükken de haşarı bir çocuktu ama bu yıl iyice tuhaf davranmaya başladı...Babamla çok iyi bi ilişkisi yok....Olsa da belli etmez duydusal olmasına rağmen.....Hep arkadaşlarının peşinde pervane olur...Sürekli eve geç gelir ben çok kızarım buna....Bu yaz babam az para veriyor diye işe girdi..Babam haliyle kızdı muhtaç değilsin benden izinsiz işe girdin diye.....Sonra evden gitti biz iki gün falan bundan haber alamadık...Arkadaşlarında kalmak için hep izin isterdi ama o zaman artık ben sizden bıktım eve gelmeyecem dedi..Biz gittiği arkadaşının annesinin telefonunu bulduk kadınla irtibata geçtik...Polise haber vermiş gibi yaptık falan korkudan eve geldi.....Babamla çok iyi anlaşamıyor ama babam hep bizim için verici bi baba oldu...Kaç yıl geçti hiç evlenme konusunu açmadı bile....Çok fedakarlık yaptı....Ve babam böyle durumlarda hep onu anlamaya çalıştı annesi yok eksiklik duyuyor diye...
Aynı kardeşim artık 18 yaşını doldurmaya yakın görürsünüz bi 18 yaşıma gireyim neler olacak demeye başladı..Hep emirvaki ben bugün şurda kalıcam burda kalıcam deyip çekip gidiyor.....Babam tekrar evden gidecek diye korkudan hiçbişey diyemiyor adamcağız....Bense deliye dönüyorum.....
Bugün yine aradı ve ailesinden ayrılıp iki gündür bizde kalan sevgili arkadaşı işe girdi ilk günü diye onla birlikte hiç tanımadığımız bi kadının evinde kalacam dedi...Çocuk bakıcılığı yapacakmış arkadaşı,bu da onun ilk gününde alışsın diye eşlik edecekmiş....! Ben şu an sinirden ne yapacağımı şaşırmış durumdayım....Babam hemen eve gel dedi ve bu gelmeyecem diyor....Çocuğu yada kendi zamanında benzer şeyler yaşayan var mı arkadaşlar fikirleriniz benim için çok önemli.......Lütfen bana aklı verin ben nasıl yaklaşmalıyım kardeşime....Babamı nasıl idare etmeli sakinleştirmeliyim.....Şimdiden teşekkürler güzel yorumlarınız için.....:(

işin zor gerçekten zor bir durum kardeşin gençlik krizlerine girmiş annenizi kaybetmekte çok etkilemiş onu galiba bazı insanlar acılarını böyle gösteriyorlar babanızı daha çok üzmemek için kardeşini bu durumdan kurtarcak aklını başına getircek birşeyler düşünmek lazım yoksa daha çok üzülür babanız

Sağol canım ama kızkardeşim hala gelmedi muhtemelen de gelmeyecek bu gece de....Laf dinlemiyor korkmuyor artık nasılsa 18 yaşında ya...! Bende 18 yaş yaşadım ama hiç böyle asi olmadım nasıl sinirlenmez ki insan:(( Babam çok çaresiz kalıyor ben de en çok ona üzülüyorum inan ki....:(((((:14::14:

Ayrıca babam o evden kaçıp gittiği zaman öyle korkmuş öyle kötü olmuştu ki; devriye gezen polis arabası bizim eve geliyor diye hemen balkona koşmuştu...Ağlamıştı çocuk annesizlikten böyle yapıyor diye.....O korktuğundan ve anlayışından böyle ama bizimki de anlayışımızı kullanıyor resmen...offf

kardeşinle konuştun mu hiç konuştuysan ne diyor size davranışları için?

Canım iyilikle yaklaşıyorsun bu sefer iyi niyetini kullanıyor....Konuşuyorsun sorun sizde benim arkadaşlarım çok rahat siz sıkıyorsunuz falan diyor...Güya ona bası kuruyormuşuz...Ama insan genç kızını korumak denetleyebilir bunu baskı olarak algılıyor...Ve bu şekilde kendini küçük düşmüş hissediyor arkadaşlarına karşı.....Zaten arkadaş seçimi de çok kötü..Hep aile sorunu olan ve problemli karakteri olan insanlarla arkadaşlık kurmak istiyor.....

zor bir durum ne yapılabilir bilmiyorumki ama şunu biliyorum kardeşin şuan geçiş döneminde yakında durulur ama çok şeyler kaybolur gider

bende ailenin en büyüğüyüm ve 5 kız kardeşiz ama en küçüğümüzün hepimize karşı saygısı we korkusu wardır.ama bu babamdan kaynaklanıyor çünkü aile de kendisinin nasıl söz sahibi warsa onun büyüğününde söz sahibi wardır.büyüğüne karşı gelemez kolay kolay (ama büyüklerde saçma sapan sebeplerden dolayı haksızlıkta yapmaz)

Senin sorununa gelince;
bence otur al karşına konuş gerekirse tehdit ett. bi ailesi ve ailesine karşı bi sorumluluğu olduğunu hatırlat.çalışmak istiyorsa çalışsın ama en azından sizin bildiğiniz ve sizin gözetiminizde.ama başka yerde kalmasına asla ve aslaa izin vermeyin.kaldığı yer ne kadar güvenilir birde kız çocuğu yani...

zor bir durum ne yapılabilir bilmiyorumki ama şunu biliyorum kardeşin şuan geçiş döneminde yakında durulur ama çok şeyler kaybolur gider

Zor evet..Bişey söylemek de zor anlıyorum canım sağol...Ben çocuk sahibi olan yada böyle bi gençlik geçirmiş kişilerin yorumlarının faydalı olacağını düşünüyorum...Umarım bana yaklaşımım konusunda tavsiyesi olacaklar vardır..

Rabbim kolaylık versin çok zor hele o yaşlarda daha zor bence sen karşın al sert bi şekilde konuş vede baban yüz vermesin bi süre başka yapacak bişey yok bide çok abartmayın yoksa iyice uzaklaşır

Canım bu kız eğer ki 14-15 yaşlarında olsaydı daha sıkı yöntemler kullanabilirsiniz derdim ama 18 yaşına girmesine az kalmış sanırım reşit olduktan sonra çok daha kötüsünü yapıp tamamen evi terkedebilir. Bu yüzden sizin yapabiliceğiniz şey oturup onunla düzgün bir dille konuşmak. Eğer bir yerde kalmak istiyorsa onu babanın götürmesini söyleyebilirsin.
O aileyi yani gece evinde kalıcağı aileyi tanımanız gerektiğini çünkü onu çok merak ettiğinizi onu sıkmak istemediğinizi ama sizleride anlaması gerektiğini söyleyebilirisiniz babanla..

Rabbim kolaylık versin çok zor hele o yaşlarda daha zor bence sen karşın al sert bi şekilde konuş vede baban yüz vermesin bi süre başka yapacak bişey yok bide çok abartmayın yoksa iyice uzaklaşır

Canım bu kız eğer ki 14-15 yaşlarında olsaydı daha sıkı yöntemler kullanabilirsiniz derdim ama 18 yaşına girmesine az kalmış sanırım reşit olduktan sonra çok daha kötüsünü yapıp tamamen evi terkedebilir. Bu yüzden sizin yapabiliceğiniz şey oturup onunla düzgün bir dille konuşmak. Eğer bir yerde kalmak istiyorsa onu babanın götürmesini söyleyebilirsin.
O aileyi yani gece evinde kalıcağı aileyi tanımanız gerektiğini çünkü onu çok merak ettiğinizi onu sıkmak istemediğinizi ama sizleride anlaması gerektiğini söyleyebilirisiniz babanla..

Öncelikle sağolsun arkadaşlar...Ben de korkuyorum 2 gün sonra 18ini dolduracak...Onu anlamaya da çalışıyorum ama artık olgunlaşması gereken yaşta çok aksi davranması beni çok tedirgin ediyor...Ben 18 yaşımda olgunlaşacağını düşünüyordum....Biz mutevazi bi aileyiz....Haliyle çok çok serbest kalmasını istemiyoruz...Zaten gitmek istediği yerlere biz de kendimiz götürelim istiyoruz.Ama babamın bu kadar anlayışına azıcık karşılık vermesi gerekir tam tersini yapıyor kızlar...Bu aile düzenimiz devam etsin diyorum geç gelme hep beraber masaya yemeğe oturalım diyorum; bu düzenin bozulması benim işime gelir diyor....Evi terkedince herşey rahat olacak zannediyor iş yok güç yok halbuki ama....anlatması zor....

Konuyu okuduğumda malesef ki Yalçın Çakır'ın programını anımsadım. Ya da Müge Anlı.. İş cidden büyümüş. Evden bir kez kaçan her zaman kaçar... Babanızın sesini çıkarmaması hiç doğru değil. Psikoloğa götürebilirsiniz en başta. Ama kardeşiniz bunu ister mi bilmem. Ya da çevrenizi değiştirip, arkadaş çevresinden uzaklaşmasını sağlayabilirsiniz... O da çok zor bir şey sanırım. Bunun dışında Allah korusun ama bu yaşlardaki kızları çok kolay kandırıyorlar ve çocuk bakıcılığı yapmaya giden arkadaş, tanımadık bir kadının evinde kalması o kadar tehlikeli durumlar ki. Çünkü pazarlıyorlar kızları bir şekilde içlerine çekip. :(( Etrafta bunları tuzağa düşürmeleri için görevlendirilmiş kadınlar var. Genç kızlar var. Çok örneği çıktı bunun tvde.

Merhabalar yasadıklarınıza cok üzüldüm.. Kardeşiniz bi gün yaptıgı hataları anlayacak ama şimdi farkında bile değil malesef.. Sakın kötü davranmayın daha cok baglanır onlara. Acaba sizin eve gelse arkadasları en azından tanımış olursunuz. Arkadasları hakkına ona düşündürecek sorular sorabilirsiniz ama kötü bir yorumunuzda onları savunmaya geçecektir . Siz planlar yapsanız ne bileyim sinema gibi , artık her şehirde iyi kötü bir piknik alanı var piknikler gibi babanız diğer kardeşlerinizde gelse belki brz yumusayabilir. Benimm kardeşim 3 yıl bize kök söktürdü şimdi hiç birinden eser kalmadı. Nufüs cüzdanını gece yastıgın altına saklayıp yatıyorduk bir sevgilisi vardı evlenecegim diye tutturmustu. Merak etmeyin onun özü sağlam ne kdr yanlıs secimler yapsada karsıdaki insanlar bi şekilde onu terk edecek. Size düşen sadece takipte olmak ve her türlü yanında olacagınızı ona anlatmak.

Konuyu okuduğumda malesef ki Yalçın Çakır'ın programını anımsadım. Ya da Müge Anlı.. İş cidden büyümüş. Evden bir kez kaçan her zaman kaçar... Babanızın sesini çıkarmaması hiç doğru değil. Psikoloğa götürebilirsiniz en başta. Ama kardeşiniz bunu ister mi bilmem. Ya da çevrenizi değiştirip, arkadaş çevresinden uzaklaşmasını sağlayabilirsiniz... O da çok zor bir şey sanırım. Bunun dışında Allah korusun ama bu yaşlardaki kızları çok kolay kandırıyorlar ve çocuk bakıcılığı yapmaya giden arkadaş, tanımadık bir kadının evinde kalması o kadar tehlikeli durumlar ki. Çünkü pazarlıyorlar kızları bir şekilde içlerine çekip. :(( Etrafta bunları tuzağa düşürmeleri için görevlendirilmiş kadınlar var. Genç kızlar var. Çok örneği çıktı bunun tvde.

Evet canım neler var dünyada allah kötüye çattırmasın ama ergen aklı herkese güveniyor ve arkadaşları için yapmayacağı fedakarlık yok....Kızkardeşim almanyada master yapıyor bitince ankarada işe başlayacak yazın falan olmazsa biz de gidelim taşınalım diyoruz babam da düşünüyor....Bu gidişle farz olacak....Ya ben kardeşle başedemiyorum çocuk falan hiç istemez oldum ya .....:(

Merhabalar yasadıklarınıza cok üzüldüm.. Kardeşiniz bi gün yaptıgı hataları anlayacak ama şimdi farkında bile değil malesef.. Sakın kötü davranmayın daha cok baglanır onlara. Acaba sizin eve gelse arkadasları en azından tanımış olursunuz. Arkadasları hakkına ona düşündürecek sorular sorabilirsiniz ama kötü bir yorumunuzda onları savunmaya geçecektir . Siz planlar yapsanız ne bileyim sinema gibi , artık her şehirde iyi kötü bir piknik alanı var piknikler gibi babanız diğer kardeşlerinizde gelse belki brz yumusayabilir. Benimm kardeşim 3 yıl bize kök söktürdü şimdi hiç birinden eser kalmadı. Nufüs cüzdanını gece yastıgın altına saklayıp yatıyorduk bir sevgilisi vardı evlenecegim diye tutturmustu. Merak etmeyin onun özü sağlam ne kdr yanlıs secimler yapsada karsıdaki insanlar bi şekilde onu terk edecek. Size düşen sadece takipte olmak ve her türlü yanında olacagınızı ona anlatmak.

Teşekkürler canım biraz olsun içimi rahatlattın...Çok duygusal bi çocuk ve heyecanını da sinirini de son haddinde yaşıyor....Babamla arasını iyi tutmaya çalışıyor ama yüzsüzlük ediyor...Adam zaten herşeye izin veriyor ne diye inat yapıp gelmeyecem diyor ben bunu anlayamıyorum....Yazık Allah kimseyi evlat yetiştirirken tek bırakmasın ne kadar zormuş babamdan görüyorum......

Back
X