Kardeş arasında yaş farkı kaç olmalı?

ecenurmirac

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
25 Kasım 2022
17
2
16
25
Oğlum 2bucuk yaşında ağustosun sonunda 3yaş olacak gurbette olduğum için 2.cocugu düşünüyorum tek büyümesin oğlum arkadaş gibi büyüsunler diye çok kararsızım ama fikri olan varmı yada yaş farkı az olan çocuklari

Bence annenin psikolojik ve saglik durumu dsha onemli. 2 cocuga maddi manevi her yonden yetebileceginizi dusunuyor musunuz ?

Yapılan bilimsel bir araştırmada tek büyüyen çocuk daha mutlu ve stressiz büyüyormus. Çocuğa arkadaş olsun diye çocuk yapilmaz. Güya arkadaş olsun diye çocuk yapıyor anne babalar, çocuğa resmen kuma gibi bişey geliyor oyuncağını paylasmak zorunda kalıyor odasını paylaşıyor anne babasını paylaşıyor. Üstelik 2 buçuk yaş şimdi hamile kalsan çocuk 3 buçuk yaş olacak paylaşmayı henüz bilmediği ve kıskançlıktan hasta bile olabileceği bir yaş.. bana çok saçma geliyor arkadaş gibi büyüsünler olayı .. benim oğlum 6 yaşına bastı elhamdülillah. Şuan için düşünmüyorum tabii ki Rabbim verirse basim üstüne. Ama şuan için böyle iyiyim. Tek çocuk daha konforlu artık laftan anlıyor heryere birlikte gidiyoruz almak istediğim birşey olursa kafam çok rahat en iyisini alabilme lüksüm oluyor. İki çocukla belki eve kapanacagim. Tam büyük oğlumla kaliteli vakit geçirme zamanım gelmişken sil baştan o sürece girmek asıl ilk çocuğa haksızlik gibi geliyor.

O kadar güzel yazmışsınız ki … 2 oğlum var rabbim yokluklarını vermesin ama cidden dediklerinizi yaşıyorum

Bu kesinlikle annenin yardım alıp almadığı ve psikolojisi ile ilgili. Bana çok ağır geldi araları 4 yaş büyük oğlumla yemek wc dışında ilgilenemiyorum. Ona kitap okumaya hasret kaldım ne sakin bir hayatımız varmış. O gücünüz ve enerjiniz varsa neden olmasın. Süreci güzel yöneten anneler de var ama ben asla onlardan değilim evimi b*k götürüyor

Su an oglum 20 aylık ve asla hazır değilim ikinci çocuğa. Yapamam diye düşünüyorum açıkçası benim gücüm enerjim yetmez ikinci bir bebeğe. Biriyle ilgilensem öteki eksik kalacak o yüzden tek çocuk olması daha iyi gibi duruyor. Iki çocuk arasında bence min 3 yaş olmalı hatta daha çok.

Benim büyükle ortanca arasında 4 yaş var. Küçükle ortanca arasında 21 ay var. Ah aklım başımda olsaydı büyük oğlumla ortanca arasında da 20 ay falan koyardım kıskançlık bilmezdi, beraber süper büyürlerdi. Böyle de çok iyiler ama büyüğüm kıskanıyor

Bence annenin psikolojik ve saglik durumu dsha onemli. 2 cocuga maddi manevi her yonden yetebileceginizi dusunuyor musunuz ?
Çok şükür benim bi sağlık durumumda problem yok maddi gelir olarak da sıkıntımız Yok şükür yani sonuçta 2.cocukta benim evladım olacak onada oğluma da aynı değeri ilgiyi verecem sadece eşimin mesleği yüzünden gurbette olmanın üzüntüsü var çoğu şeyi tek başıma yapıyorum 2.cocukta yetişemezzsem diye kaygılarım var

Tabi kii iki cocuga esit bir sekilde yetisemezsiniz bence yani bu benim tamamen kisisel fikrim. Ben tek cocukcuyum Gurbetteyim diyorsunuz dogumu lohusaligi iki cocuga tek basina bakmayi dusunun. Uykusuz geceleri emzirme zorlugunu ek gidasini dogum anini dusunun bence vazgecersiniz :) Biraz dogrucu davutum maalesef gercekler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…