Kızlar gunaydın.
Karatay diyetinden bahsetmişsiniz dün.
Ben geçen sene kitap çıkar çıkmaz okudum kitabını, çok mantıklı şeyler var içinde ama tabiki zorlukları da var.
Yaz dönemi için ben zorlanmıştım çünkü her sabah yumurta yemek bir süre sonra çok zor bir hale geliyor.
Sabah kahvaltıda bazen bir dilim tost ekmegi yiyebilme ihtimalini seviyorum ben.
Yani çok daha az yiyorum KB yaparken ama en azından sabah acelem varken bir dilim wasa ve peynir yiyip çıkıyorum.
Temel olarak yanlış mesela bu Karatay diyetinde.
Evet kuruyemişler serbest fakat aslında KB diyetinde de gayet rahatlıkla tuzsuz olanları tuketebilirsiniz.
Paketlerin üzerindeki KB degerlerine bakarsanız eger koca pakette 8-10 KB degeri yazıyor.
O yuzden ben hep tukettim kuruyemişleri.
Baklagil olayına gelince, bana çok dokunuyor yiyince direk kilo alıyorum ben bunu test edip gördüm.
Çok severim mesela kurufasulye yemeyi fakat yedikten sonra şişlikten uyuyamıyorum bile.
Ayrıca Karatay diyet degil bir beslenme şekli, bu yuzden hayatın boyunca baklagilleri hayatından çıkartamazsın diye çıkartmıyo bence..
Herseyin dogalını tuketmek, yogurtu bile evde mayalamak olayı da bir sure sonra zor gelmeye basladı ne yazık ki işte.
Ayrıca alkol de yasak karatay diyetinde, ben KB diyeti yaparken haftada 2 aksam filan 2 bardak kırmızı sarap ictim hep.
Yani karatay daha kolay degil aslında, sucuk mesela asla yok,ama KB diyetinde en sevdigim olay sucuk yiyebilmek mesela isteyince..
işte ben bizim diyetle ikisini karıştırıyorum biraz,ortaya karşık bişey oluyor:)
ayçekirdeğinin kbsi çok düşük 100 grı 4.8 olunca çekirdeğe verdim kendimi bir de zero kola:))
ben baklagilleri çok sevdiğim için de kafama daha çok yattı karatay.yani bana hitap ediyor.alkol kullanmadığım için o sorun değil.aslında ben içecek olarak çay ve su dışında pek bişey tüketmiyorum.aslında maden suyu içmek lazım kaybedilen mineralleri almak adına artı bu şekilde zayıflayanlar da var.
sucuklu yumurta benim de favorim.kaşar da ekliyorum.tıka basa doyuyorum yiyince:)