• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu Karbonhidrat Diyeti Deneyimlerimiz

Kızlar gunaydın.
Karatay diyetinden bahsetmişsiniz dün.
Ben geçen sene kitap çıkar çıkmaz okudum kitabını, çok mantıklı şeyler var içinde ama tabiki zorlukları da var.
Yaz dönemi için ben zorlanmıştım çünkü her sabah yumurta yemek bir süre sonra çok zor bir hale geliyor.
Sabah kahvaltıda bazen bir dilim tost ekmegi yiyebilme ihtimalini seviyorum ben.
Yani çok daha az yiyorum KB yaparken ama en azından sabah acelem varken bir dilim wasa ve peynir yiyip çıkıyorum.
Temel olarak yanlış mesela bu Karatay diyetinde.
Evet kuruyemişler serbest fakat aslında KB diyetinde de gayet rahatlıkla tuzsuz olanları tuketebilirsiniz.
Paketlerin üzerindeki KB degerlerine bakarsanız eger koca pakette 8-10 KB degeri yazıyor.
O yuzden ben hep tukettim kuruyemişleri.
Baklagil olayına gelince, bana çok dokunuyor yiyince direk kilo alıyorum ben bunu test edip gördüm.
Çok severim mesela kurufasulye yemeyi fakat yedikten sonra şişlikten uyuyamıyorum bile.
Ayrıca Karatay diyet degil bir beslenme şekli, bu yuzden hayatın boyunca baklagilleri hayatından çıkartamazsın diye çıkartmıyo bence..
Herseyin dogalını tuketmek, yogurtu bile evde mayalamak olayı da bir sure sonra zor gelmeye basladı ne yazık ki işte.
Ayrıca alkol de yasak karatay diyetinde, ben KB diyeti yaparken haftada 2 aksam filan 2 bardak kırmızı sarap ictim hep.
Yani karatay daha kolay degil aslında, sucuk mesela asla yok,ama KB diyetinde en sevdigim olay sucuk yiyebilmek mesela isteyince..

işte ben bizim diyetle ikisini karıştırıyorum biraz,ortaya karşık bişey oluyor:)
ayçekirdeğinin kbsi çok düşük 100 grı 4.8 olunca çekirdeğe verdim kendimi bir de zero kola:))
ben baklagilleri çok sevdiğim için de kafama daha çok yattı karatay.yani bana hitap ediyor.alkol kullanmadığım için o sorun değil.aslında ben içecek olarak çay ve su dışında pek bişey tüketmiyorum.aslında maden suyu içmek lazım kaybedilen mineralleri almak adına artı bu şekilde zayıflayanlar da var.
sucuklu yumurta benim de favorim.kaşar da ekliyorum.tıka basa doyuyorum yiyince:)

:54:

karatay dietini BIRAZ inceledim özelliklede örnek menüsüne baktim dikkatimi ceken bizim dietten farki bol kuruyemis,haftanin 5 günü günde bir adet meyve ve haftada 2 gün bakliyat var diger yicekler ayni sayilir.aslinda en güzeli kitabini okumak cünkü dukan dietini yapacak kisilerinde mutlaka kitabi okumasi öneriliyordu diet ayrintilari bakimindan mutlaka daha aydinlatici bilgiler vardir.

haklısın canımzeytini de serbest bırakıyor karatay.yalnız tuzunu alın diyor.e daha ne olsun diyorum ben de:)))

gelelim bugünkü mönüye:))
bugün biraz abarttım sanırım.yazayım karar verelim birlikte:)
sabah:canım hiçbişey çekmedi çünkü gece sucuklu yumurta yemiştim ama okulda saldırmamak adına kbye 6-7 ceviz yedim.

okulda:1 tabak türlü

eve gelince:tereyağında 2 yumurtalı,kaşarlı,sucuk yedim.nefisti:)
ondan önce yani yemek olayına girmeden önce 2 wasanın üstüne neydi o tramisuya katılan peynir adı aklıma gelmedi ondan sürüp yedim.2 kare bitter
az önce de hamsi yapmıştım tava da çok az ondan ve yanına 2-3 kaşık kadar mevsim salatası.
bugün biraz abarttım farkındayım ama en azından bozmadım.bugün 5. günüm.

h.sonu yeğenimin yaşgünü var,mecbur yiycem kaçarı yok:)))

günaydınlarrr diyet güzel gidiyorda bir sıkıntım var
regl tarihim gecikti hamile olmaktan çok korkuyorum kan verdim amacihaz bozukmuş bakalım cihaz düzelince yine vericem allahım ne olur olmasın yaaa:20::20:

canım,kilolar açısından korkuyosan sana iyi bir haberim var:)
emzirirsen aldığın kilolarıu rahatlıkla verir hatta eskisinden bile ince olabilirsin.ben emzirirken hiç kısıtlama yapmadan yiyerek 50li kilolar düşmüştüm hem de yıllar sonra.

canım,kilolar açısından korkuyosan sana iyi bir haberim var:)
emzirirsen aldığın kilolarıu rahatlıkla verir hatta eskisinden bile ince olabilirsin.ben emzirirken hiç kısıtlama yapmadan yiyerek 50li kilolar düşmüştüm hem de yıllar sonra.

yok şekerim ya bebeğim çok küçük daha zaten emmediğinden kaldı bu kilolar

sabah:canım hiçbişey çekmedi çünkü gece sucuklu yumurta yemiştim ama okulda saldırmamak adına kbye 6-7 ceviz yedim.

ondan önce yani yemek olayına girmeden önce 2 wasanın üstüne neydi o tramisuya katılan peynir adı aklıma gelmedi ondan sürüp yedim.2 kare bitter
az önce de hamsi yapmıştım tava da çok az ondan ve yanına 2-3 kaşık kadar mevsim salatası.

hic fazla degil aksine bence dengeli olmus kahvalti yapmadigin halde bos gecirmeyip ceviz, öglen sebze aksam balik ve salata:46:
karatayda zeytin serbest demissin ya kb dietindede rahat yiyebilirsin fazla kb yok

menüngayet güzel canım.

regl dönemi beni çıldırtıyor sanırımmm:50:

evet bugünkü mönüme gelince

sabah
sucuklu yumurta : 1
şekersiz çay : 0
2 tane zeytin : 1
çeyrek dilim ekmek : 2
peynir : 1

ara da badem ve fındık çok az 3 olsa ki olmaz toplam 3 badem 3 fındık anca yemişimdir...

gezmekteydim
:50: bir küçük poğaça : 5

gelince yine badem ve fındık atıştırdım 3

akşam
et suyu çorba : 0
fırında baharatlı et : 0
salata 3

toplam da 19 birde 2si bir arada içmiştim 6 oda 25 kh etti...

regl dönemi beni çıldırtıyor sanırımmm:50:

evet bugünkü mönüme gelince

sabah
sucuklu yumurta : 1
şekersiz çay : 0
2 tane zeytin : 1
çeyrek dilim ekmek : 2
peynir : 1

ara da badem ve fındık çok az 3 olsa ki olmaz toplam 3 badem 3 fındık anca yemişimdir...

gezmekteydim
:50: bir küçük poğaça : 5

gelince yine badem ve fındık atıştırdım 3

akşam
et suyu çorba : 0
fırında baharatlı et : 0
salata 3

toplam da 19 birde 2si bir arada içmiştim 6 oda 25 kh etti...

toplam 25 kb bu cildirmis halinmi:53:
benimde dün aksam canim acayip tatli istedi hemen kalktim gecende verdigim sütlü tatliyi yaptim sicakken icine biraz tarcin koyup ictim salep gibi geldi:56: bugünde regl oldum ve bir kase tatlidan yine yedim benimde o tatli kurtaricim oldu

toplam 25 kb bu cildirmis halinmi:53:
benimde dün aksam canim acayip tatli istedi hemen kalktim gecende verdigim sütlü tatliyi yaptim sicakken icine biraz tarcin koyup ictim salep gibi geldi:56: bugünde regl oldum ve bir kase tatlidan yine yedim benimde o tatli kurtaricim oldu

evet canım senin o tatlın hakikatten kurtarıcı oldu bize...

yaa hakikatten kh düşük yiyeceklerden sürekli atıştırınca sanki çok yimişim gibi geldi ama çok değil sanırım :44: ama işte o poğaçayı yimicektim ufff :50:yarın yine gezmekteyim keşke şu ev gezmelerinde ikram olmasa yada ısrar olmasa sadece çay ya da kahve yetse ne iyi olacak...

Son düzenleme:

evet canım senin o tatlın hakikatten kurtarıcı oldu bize...

yaa hakikatten kh düşük yiyeceklerden sürekli atıştırınca sanki çok yimişim gibi geldi ama çok değil sanırım :44: ama işte o poğaçayı yimicektim ufff :50:yarın yine gezmekteyim keşke şu ev gezmelerinde ikram olmasa yada ısrar olmasa sadece çay ya da kahve yetse ne iyi olacak...
malesef canım ya bu ev gezmeleri bozuyo rejimi.hiç evden çıkmamak lazım.bugün benimde günümvar.nasıl atlatcam diye düşünüp duruyorum.sıkıntı bastı((

selam kızlar,uuzn zamandır griemiyordum bende, bu süreç içinde nr kilolar aldım ne kilolar verdim :)) . şimdi yeniden başlıyorum diyete. aslında pazartesi başlamıştım bozmadım bugüne dek çok şükür. yarış tablomuz yokmu. benide ekleyiverin.
boy:1.68
şuanki kilom:64.5
:72:

selam kızlar,uuzn zamandır griemiyordum bende, bu süreç içinde nr kilolar aldım ne kilolar verdim :)) . şimdi yeniden başlıyorum diyete. aslında pazartesi başlamıştım bozmadım bugüne dek çok şükür. yarış tablomuz yokmu. benide ekleyiverin.

hg canım aramıza.kilo bldirim günümüz yarın.diyetinde başarılar

hımm tamam . o zaman yarın bende yazayım indiim kiloyu :) . başlangıcı yazayım benide ekleyin o zmaan :)) başlangıç 66 boy:1.68

malesef canım ya bu ev gezmeleri bozuyo rejimi.hiç evden çıkmamak lazım.bugün benimde günümvar.nasıl atlatcam diye düşünüp duruyorum.sıkıntı bastı((

banada sıkıntı basıyo esracım hele birde perşembeleri olunca...
sırf protein günümüz olduğu için hiç bir yere gitmek istemiyorum...
ama bugün mümkün olduğunca kaçıcam bakalım ne olacak akşama yazarım
insanlara dert anlatmaktansa azda olsa ucundan almak zorunda kalıyorum...
ufff gitmeden sıkıldım yani...

slmlarrrr
bu sabah
iki haşlanmış yumurta 0
yarım dilim uno denge lıght 4
peynir 1
zeytin 1
toplam 6 puancıkk bende mens oldum bugün ama şükür henüz kriz falan tutmadı :)):52:

selam kizlar
bu sefer yarini merakla bekliyorum:52: nerde bizim diger kizlar semiluna dünde yoktun neredesin

selam hosgeldin aramiza esraninda dedigi gibi yarin tartilma günümüz birde ideal kilonu yazarsan bilgi tam olur simdiden kolay gelsin

Back