• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu Karbonhidrat Diyeti Deneyimlerimiz

günaydın kızlar, 1 saat önce uyandım 1 simit yedim, ne zaman simit yesem geçmiş yazılarını okuduğum 4 ayda 26 kilo veren selintepe arkadaşımız aklıma geliyor.
yada simit yediğim için kendimi teselli etmeye çalışıyorum:1:

ben bu dieti tam olarak yaptigimda wasa disinda ki oda her gün degil unlu tarzinda birseyler yemiyorum en zararli kb oldugu icin, arada canin cok isterse diger ögünleri dengeleyerek simit yiyebilirsin ama cok SIK yememeye özen göster derim nacizane daha fazla kilo verebil diye:34:

tebrik eden tüm arkadaşlara çok teşekkürler allah hepimizin yüzünü güldürsün bu konuda
bu arada arkadaşlar siz yağsız yemeye falan başlamışsınız ama ben yumurtayı teryağına kırıyorum mesela yada yaptığım protein yemeklerimede yağ koyuyorum yağdan hiç kısmadım bilmemki kısmalımıyız öyleyse nasıl kg verebiiyorum:44::44::44:

PERİCİM haklısın canım simit yememem lazım, benim de kilo vermemi engelliyor ama görünce dayanamadım:17:

tebrik eden tüm arkadaşlara çok teşekkürler allah hepimizin yüzünü güldürsün bu konuda
bu arada arkadaşlar siz yağsız yemeye falan başlamışsınız ama ben yumurtayı teryağına kırıyorum mesela yada yaptığım protein yemeklerimede yağ koyuyorum yağdan hiç kısmadım bilmemki kısmalımıyız öyleyse nasıl kg verebiiyorum:44::44::44:

canım bence yağdan kısma, ben yağsız protein tüketiyordum ve kabızlık sorunu yaşadım ama şimdi yağdan kısıtlama yapmadığım için kabızlık sorunum kalmadı.

bugünkü mönü
sabah kaşarlı sucuklu yumurta
yarım dilim uno denge lıght
toplam 5

öğlen kaşarlı yumurta
peynir
yeşil zeytin
yarım dilim uno denge
iki dilim patlıcan bir dilim salatalık
toplam 8 puan
TOPLAM 13 PUAN

ben protein yemeklerine yag kisitlamasi yapayim diye degil kiymanin yagi yemege yettigi icin koymuyorum birde yag ilave edersem yiyemem:37: arada tereyeg kullanmam gereken yemekler olursada rahat kullaniyorum yumurta gibi yada yogurtlu sebze yersem üzerine tereyaginda biraz kirmizi biber yakip gibi tabi abartmadan

canım bence yağdan kısma, ben yağsız protein tüketiyordum ve kabızlık sorunu yaşadım ama şimdi yağdan kısıtlama yapmadığım için kabızlık sorunum kalmadı.

vala ona rağmen kabızlık srunum baya var sezeryandan sonra hiç düzelmedi yeşil çaya başladım bakalım

ben protein yemeklerine yag kisitlamasi yapayim diye degil kiymanin yagi yemege yettigi icin koymuyorum birde yag ilave edersem yiyemem:37: Arada tereyeg kullanmam gereken yemekler olursada rahat kullaniyorum yumurta gibi yada yogurtlu sebze yersem üzerine tereyaginda biraz kirmizi biber yakip gibi tabi abartmadan

hım.. Bir an korktum acaba yanlışmı yapıyorum die :::::) doğru kuzu kıyma yağını veriyo ama geçen dana aldım gram yağ çıkmadı valla eklemek zorunda kaldım

slm kızlar

bugün dışarıdaydım ancak gelebildim eve tabii ki doğru pc nin başına...

ben yemeklerimde hiç yağ kısıtlamasına gitmedim, diyetteyim diye de diyet yemekleri yapmıyorum zaten genelde sebze ağırlıklı beslendiğimiz için yemeklerden 2 yemek kaşığı alıyorum mesela eşimde böyle olunca söylenmiyor... baklagiller yemiyorum mesela onu yaptığım gün kendime önceki günden kalan sebze yemeği ısıtıyorum yoksa ton balıklı salata yiyerek günü kapatıyorum. hiç diyet moduna girmediğim için de sıkılmadım bu diyetten...

gelelim bu güne

sabah acaip midem bulanıyordu bir bardak süt içebildim sadece 6

ikindi görümceme uğramıştım orada şekersiz çay ile yarım simit yedim 12

şimdi biraz badem ve fındık atıştırdım birde hergünki gibi kuru incir... 6 + 5 : 11

kızlar bunu da söyleyeyim kuru incir yediğimden beri kabızlık problemim yok tavsiye ederim...

akşama da tavuk ızgara ve salata yapacağım... 5

toplam da 34 kh ...

sabah:
simit
3 fincan 2si 1 arada kahve

öğle:
3 adet tavuk baget
salata

akşam
yemicem

öpüyorum kızlar yarın görüşürüz

selam esracim bende seni merak ediyordum dedigin diete basladinmi acikcasi sonucunu merak ediyorum.ben salidan beri süper kacamaksiz ve cok SIKI bir sekilde devam ediyorum.

slmcanım.diyete başlamadım.çünküo diyeti sadece evde uygulayabilirim.şimdilik kendi dietimizle devam ediyorum.ama metobolizmamı şaşırtmakiçin diyet değişikliği yapıcam en kısa zamanda.

bende olabildiğince az yağkullanmaya çalışıyorum.zaten kıyma yada etin kendi yağıoluyo.yetersiz gelirse ekleme yapıyorum.genelde zeytinyağlı sebzeleri yoğurtla birlikte yiyorum zaten(tam bir yoğurt canavarı oldumçıktım))

pericim haklısın,aylardır başlamaya cesaret edememiştim.en büyük başarım bu oldu zaten:)
bugün 4. günüm.daha ,iyi hissediyorum kendimi ama her an uykum gelebilir.3 gecedir saat 8 benim enerji bitik ve yatak:))
okulda giremiyorum pcm bozuldu pat diye kapanıyo.
2 gündür şeker ihtiyacımı karşılamak için kola zero içiyorum.hatta bugün abarttım ama iyi geldi:)

mönümüze gelelim:
uyanınca:yani okula gitmeden,3 haşlanmış yumurta,kibrit kutusu kadar kaşar ve 1 wasa

okulda:tüm ikramları reddettim,öğretmenler odasına uğramadım,malum masa üstleri ıvır zıvırla dolu oluyo...
zorlandım ama başardım yememeyi.

eve gelince:sıkı durun:))3 kase et suyu çorbası,kendim yapmıştım kemikli etin suyuna.
100 gr çekirdek
mevsim salatası(bu kesinlikle çok iyi geldi)
3 bardak kola zero
küçük bir kase yoğurt.

uzun zamandır karatay diyetini takip ediyorum.kızlar dikkatimi çeken karatayda bizim yediklerimize ilave olarak sebze,yoğurt,süt ve baklafgiller de eklenebiliyor bir miktar.yani bizim diyete göre daha çok seçenek var ve uygulaması kolay görünüyo.özellikle kuruyemişi bolca yiyebiliyosun ki bana en cazip gelen yönü bu olsa gerek çünkü her gün mutlaka çerez yiyorum ben.karatayı da düşününce içim daha rahat oluyor.
siz bu konuda neler düşünüyorsunuz?

iki diyetin temelinde de şeker,unlu gıdalar ve hatta karbonhidratlardan uzak durmak var.zaten k.hidratdan uzak duruyoruz.yani fazladan seçenek de var.
ben mi yanlış yorumluyorum karatayı?
lütfen fikirlerinizi paylaşır mısınız?

pericim haklısın,aylardır başlamaya cesaret edememiştim.en büyük başarım bu oldu zaten:)
bugün 4. günüm.daha ,iyi hissediyorum kendimi ama her an uykum gelebilir.3 gecedir saat 8 benim enerji bitik ve yatak:))
okulda giremiyorum pcm bozuldu pat diye kapanıyo.
2 gündür şeker ihtiyacımı karşılamak için kola zero içiyorum.hatta bugün abarttım ama iyi geldi:)

mönümüze gelelim:
uyanınca:yani okula gitmeden,3 haşlanmış yumurta,kibrit kutusu kadar kaşar ve 1 wasa

okulda:tüm ikramları reddettim,öğretmenler odasına uğramadım,malum masa üstleri ıvır zıvırla dolu oluyo...
zorlandım ama başardım yememeyi.

eve gelince:sıkı durun:))3 kase et suyu çorbası,kendim yapmıştım kemikli etin suyuna.
100 gr çekirdek
mevsim salatası(bu kesinlikle çok iyi geldi)
3 bardak kola zero
küçük bir kase yoğurt.

bu okuldaki iraden icin:nazar:
karatay dietini acikcasi ayrintili bilmiyorum onun icin pek fikrim yok. yanlis hatirlamiyorsam bir ara asli bahsetmisti belki sana bu konuda yorum yapabilir

uzun zamandır karatay diyetini takip ediyorum.kızlar dikkatimi çeken karatayda bizim yediklerimize ilave olarak sebze,yoğurt,süt ve baklafgiller de eklenebiliyor bir miktar.yani bizim diyete göre daha çok seçenek var ve uygulaması kolay görünüyo.özellikle kuruyemişi bolca yiyebiliyosun ki bana en cazip gelen yönü bu olsa gerek çünkü her gün mutlaka çerez yiyorum ben.karatayı da düşününce içim daha rahat oluyor.
siz bu konuda neler düşünüyorsunuz?

iki diyetin temelinde de şeker,unlu gıdalar ve hatta karbonhidratlardan uzak durmak var.zaten k.hidratdan uzak duruyoruz.yani fazladan seçenek de var.
ben mi yanlış yorumluyorum karatayı?
lütfen fikirlerinizi paylaşır mısınız?

evet canım o kadar çok benziyor ki bizim yaptığımız diyetle...

bende inceledim biraz hatta kitabını almaya karar verdim ...

kuruyemiş olması sebze ve protein ağırlıklı beslenme konusunda bir yaşam biçimi haline getirdiğimizde

hem formda kalıp hem de sıkılmayacağımızı düşünüyorum...

bunun öncelikle bir süreç olduğunu ama sonrada tekrar kilo almama adına yaşam tarzına dönüşmesi gerektiğini düşünüyorum...

kitabı okuduğumda daha net bilgi verebilirim...

Son düzenleme:
sağol canım:)
bu da senin için :16:

:54:

karatay dietini BIRAZ inceledim özelliklede örnek menüsüne baktim dikkatimi ceken bizim dietten farki bol kuruyemis,haftanin 5 günü günde bir adet meyve ve haftada 2 gün bakliyat var diger yicekler ayni sayilir.aslinda en güzeli kitabini okumak cünkü dukan dietini yapacak kisilerinde mutlaka kitabi okumasi öneriliyordu diet ayrintilari bakimindan mutlaka daha aydinlatici bilgiler vardir.

Kızlar gunaydın.
Karatay diyetinden bahsetmişsiniz dün.
Ben geçen sene kitap çıkar çıkmaz okudum kitabını, çok mantıklı şeyler var içinde ama tabiki zorlukları da var.
Yaz dönemi için ben zorlanmıştım çünkü her sabah yumurta yemek bir süre sonra çok zor bir hale geliyor.
Sabah kahvaltıda bazen bir dilim tost ekmegi yiyebilme ihtimalini seviyorum ben.
Yani çok daha az yiyorum KB yaparken ama en azından sabah acelem varken bir dilim wasa ve peynir yiyip çıkıyorum.
Temel olarak yanlış mesela bu Karatay diyetinde.
Evet kuruyemişler serbest fakat aslında KB diyetinde de gayet rahatlıkla tuzsuz olanları tuketebilirsiniz.
Paketlerin üzerindeki KB degerlerine bakarsanız eger koca pakette 8-10 KB degeri yazıyor.
O yuzden ben hep tukettim kuruyemişleri.
Baklagil olayına gelince, bana çok dokunuyor yiyince direk kilo alıyorum ben bunu test edip gördüm.
Çok severim mesela kurufasulye yemeyi fakat yedikten sonra şişlikten uyuyamıyorum bile.
Ayrıca Karatay diyet degil bir beslenme şekli, bu yuzden hayatın boyunca baklagilleri hayatından çıkartamazsın diye çıkartmıyo bence..
Herseyin dogalını tuketmek, yogurtu bile evde mayalamak olayı da bir sure sonra zor gelmeye basladı ne yazık ki işte.
Ayrıca alkol de yasak karatay diyetinde, ben KB diyeti yaparken haftada 2 aksam filan 2 bardak kırmızı sarap ictim hep.
Yani karatay daha kolay degil aslında, sucuk mesela asla yok,ama KB diyetinde en sevdigim olay sucuk yiyebilmek mesela isteyince..

Back