Arkadaslar haftabaşında anlattım ama bir daha anlatayım.
Dr Faruk Öncel diye bir akapunkturcu var. Ben 2 kere gittim bu adama daha önce..TV programlarında hep çıkar..Seda Sayanda filan rastlamışsınızdır bu adama belki..
Şimdi o adama gitmeden herzaman yaptırdıgı diyeti uyguluyorum. Gayet de başarılıyım..Yani akapunktur olmadan ben o diyete dayanamam diyordum ama gayet de dayanılıyor.
Beslenme ornegi vereyim size.
Sabah 8.30 da yarım litre sıcak su ( ılık degil biraz daha sıcaga yakın su öneriyor metabolizma hızı için. Yani banyo suyu gibi diyebiliriz)
Saat 9.00 da bir meyve ya da sebze ( ölcü önemli degil, istedigin kadar yiyebiliyorsun)
Saat 9.30 da bir çay bardagı soda ( sabahleyin 5 adet sodayı bir surahiye boşaltıp içine bir adet limon sıkıyoruz, gun boyu içicez bunu)
Saat 10.00 yarım litre sıcak su
Saat 10.30 bir yiyecek
Saat 11.00 bir cay bardagı soda
Bu sekilde akşama kadar besleniyoruz, ben gunde 4 litre su 1 litre de soda içiyorum. Surekli tuvaletteyim tabiki ama degiyor.
Sodayı sadece gucten düşmemek icin ve kaybedilen mineraller alınsın diye veriyor. Gazı kaçsın diye de sabah hazırlıyorsun.
Ayrıca yağ hiç kullanılmıyor, tuz da hiç konulmuyor.
ama diger baharatları kullanabiliyorsun.
Normalde peynir, yogurt yenmiyor ama ben her gun 2 kaşık en light yogurt yemeye basladım 2 gundur, yani ondan sos hazırlayıp haslanmıs sebzelerime koyuyorum. Nane, pulbiber, limon sarımsak bu tarz seylerle salatalarımı ve sebzelerimi renklendiriyorum. En gec 7 de bitiriyorum yemek olayını.Evde olan insanların yapamayacagı bir diyet degil. Ama kesinlikle ilk gun zor geliyor, sonra kilo verince insan alışıyor bir anda..Ayrıca sebzeleri ızgara ve közliyerek de pisiriyorum.
Benden bu kadar..