inşallah canım.vede olduğum ve oğlumdan kapabildiğim sürece mausu aranızda olucam kısmetse.başarı öykülerine baktım da az önce.insan nasıl gaza geliyo ama biraz da soyutlamak gerekiyo kendini dünyadan hem sosyal hem de diyette olmak çok zor hele ki kbde.
dukanla ilgili okuduklarımdan aklımda kalan yağsız kbler.yulaf unu işi bozuyor.netten sipariş vermek lazım eşim de net üstünden alım satım olaylarına takık güvenlik açısından.
tv de de detoksçu amca vardı.sonunu kaçırdım ama kiraz detoksundan bahsediyodu 3 gün.bağırsaklarınız tamamen temizlenir diyodu.benim en çok da ona ihtiyacım var bu aralar çünkü wc sorunu aldı başını gitti.yalnız kiraz dışında bişey yok detoksta.sadece yatamadan önce bir fincan z.yağı ve limon suyu karışımı var.
Allahım ucundan tutmam lazım ama nasıl?
offf be ya.dilediğince yiyip içip incecik olanlara nasıl özeniyorum(
canım vallahi harkasın.ne diyeyim.sanırım dukan çok daha etkili kbye göre.
benim de insülin direncini kırmam lazım nasıl yapacaksam.
bu hafta tvde bir diyetisyen çıkmıştı sanırım kkde de sayfası vardı.kadın diyeti sık sık değiştirmek lazım metabolizma alışmadan diyor.müşterilerinin diyet listesini her hafta değiştiriyomuş.örneğin kbyi fazla kaçırdıysanız ertesi gün protein ağırlıklı beslenin o nötrler diyor.ertesi gün hapı gibi.anlatırken hiç zor gelmiyor aslında.yani nasılsa bıraktım toparlayamam diye düşünmek yanlış zaten biliyoruz da ve çokca su içmemii tavsiye ediyor da çaydan fırsat kalmıyoki.
canım dukana da yazıyosun anladım kadarıyla artık orayı da takip edicem.
sende polikistik over sendromu var mı aldente?
aldente sana söylemek istediğim bir kaç şey var, öncelikle desteğin ve kutlamaların için teşekkür ederim ve kulaklarım çınladı. Kabızlık konusunda kesinlikle buğday kepeğini öneriyorum, dukanla ilgili yağsız süt ürünlkeri konusunu çok kasman gereksiz, yarım yağlı olanları da tercih edebilirsin, hatta hiç diyet süt ürünü kullanmayan da var bu diyeti yapanlar arasında. Diyet peynirlerden en güzeli bence yağsız gibi de durmayanı yörsanın light beyaz peyniri, kıvamı da yumuşak. Ben pek süt tüketmiyorum, yoğurt olarak da sek ya da pınarın %0.15 yağlısını alıyorum , bunu yapmış olduğum kepekli tatlı ya da kurabiyelerin içine koyuyorum bi de tatlı niyetine yediğim tatlandırıcılı yoğurt yerken kullanıyorum ama ağız tadıyla yoğurt yemek istersem yörsanın ev tipi yoğurdu var %3 yağılı ki diğer normal yoğurtlardan daha az yağlı onu yiyorum ve bayılıyorum o yoğurda.İnsülin direnci için dukan birebir, kb de yine de kbyi aşmamak üzere kh aldığımız için bu kadar etkili olmamıştı.Adet gecikmelerinden de bahsettiğin için sordum pco var mı diye , insülin direncini arttırır çünkü belki bir süre de glucophage cinsi bir ilaç kullanman gerekebilir.
canım tşk ederim.söylediklerini kesinlikle dikkate alıcam.hatta bir yere not edeyim hemen.
aslında kendimi bildim bileli adetlerim düzensizdir.daha doğrusu kendi içinde bir düzenivardı.mesela adetim 10 gün sürer.bittikten 30 gün sonra tekrar regl olurdum.ama bu sene içinde düzelmişti normale dönmüştü yani bittikten 3 hafta sonra regl oluyodum ve ilk kez 8-9 günde biter olmuştu.kaç aydır yine 30-35 günü buluyo aradaki süre.sanırım artık bu düzene göre hesaplamalıyım.
kullandığım ilaç da sanki iştahımı çok açtı.benim kilolaral sorunum da ilaç kullanmaya başlamamla başladı.aslında çevremde bu ilaçları kullanıp da en az kilo alan benim çünkü yıllardır kullanıyorum ama işte hep diyet yaparak veriyorum aldıklarımı.çevreme baktığımda fazla yemediğimi de görüyorum ama tabi gece uyanıp tatlı yediğimi düşünürsek normal.
haftalardır bol bol erik,kira,karpuz yiyorum kabızlık sorununu aşmak için ama bitki çayı içmeden olmuyoki o bile her zaman fayda etmiyo.en çok da diyet yaparken yaşıyorum bu sorunu.sende böyle bir sorun olmuşmuydu kbde?
biraz olmuştu kabızlık kbde ama dukanda 2-3 günde bire artmıştı şimdi buğday kepeği ve goji berry ile çözdüm sayılır
desteğin için tşkler canım.o sendromun ne olduğunu bilmiyorum.açıkçası bende dr fobisi var.en son 8 yıl önce oğluma hamileyken adamakıllıtahlil falan yaptırmıştım mecburen.hatta kan şekeri ölçümünde alt sınıra çok yakın çıkmıştı yüklemeden sonra şekerim.ben doğumdan önce tatlıya hiç düşkün değildim.doğumdan sonra yaklaşık 2 buçuk yıl emzirdim ve tatlı düşkünlüğüm de bu dönemde başladı.ayrıca 5 buçuk yıldır panik atak nedeniyle cipralex kullanıyorum.
Arkadaşlar kusura bakmayın yazılarınızı okurken aklıma bir şey takıldı
Kb yi az tutun demişsiniz özellikle siz vagus 30un üstüne çıkma diye yazmışsınız... İyi de 30un üstüne çıkmadan nası besleniyorsunuz. Bir dilim ekmek 12, bir porsiyon sebze yemeği 10-20 civarı, meyveler 10dan başlar... Siz bütün gün et ve süt mü yiyorsunuz? Ki süt ürünlerinde de kb oranı yüksek(peynir hariç) Geriye kaldı et. Hadi vücudu şaşırtmak için ayda 1 gün böyle yaptınız(benim de duraklama döneminde yaptığım olmuştu), ancak sürekli et yemenin vücuda verdiği zararları hiçkimse okumadı mı?
pek anlayamadım bu işi doğrusu? Bu diyette kim neler yapıyor şimdi? Sürekli et mi yeniliyor???
bu mesajı atlamışım, cipralex ve diğer bir çok antidepresan kilo aldırıyor ve insülin direnci geliştiriyor, benim de kilolarım asıl sebebi antidepresanlardır, kilo aldırınca zaten kendileri depresan oluyorlar.. yaptırabilirsen bir kaç tahlil önerim olacak sana
vallahi di mi:)))
ok aşkım yaptırırım tabi hatta dişimin kontrolü için h.iç hastaneye uğruycam hazır gitmişken onu da yaptırırım.
o zaman hangi tahliller olduğunu söylüyorum, tabii oradaki bir doktora yazdıracaksın bunları umarım kıl biri çıkmaz ya da tanıdık olursa daha iyi olur. Açlık kan şekeri, açlık insülini, hba1c,trigliserid,total kolesterol, HDL,LDL, ürik asit, üre, kreatinin,TSH,FT3,FT4, tiroid antikorları, insülin direnci var mı bakalım..kadın doğumcun varsa ona da bunları yazdırabilirsin hem onunla ilgili hormonlara da bakar, onlar genelde adetin 2-3. günü bakmayı yeğler
vesper ben 30kb yi aldente için söyledim, kb diyeti yapanlar tabii ki 50kb alabilir, ama aldenteye önerdiğimiz dukan atak evresi sonunda kbyi kısıtlı tutması içindi
günaydın arkadaşlar.herkesemutlu birhafta diliyorum.pericim naptın cnaım dün.nasıl geçti?sıkı bir haftaya hazırmısın şeker?
kaç testte çıkar bunların sonucu.hani liste epey kabarık ya bir kan örneğiyle mi çıkıyor.bir de hani bunları niçin yaptırmak istiyorsun derlerse ne diyeyim canım?
yarına ayarlayabilirsem sabah aç gitmem gerekiyor tabi di mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?