Popüler Konu Karbonhidrat Diyeti Deneyimlerimiz

günaydın kızlar. ben de geldim. aranıza alırsanız tabi. ben sadece 1-2 hafta yapmayı düşünüyorum. kilo vermede duraklamaya girdim çünkü. vücudu şoklamak için bu diyeti yapayım dedim. bana da yardımcı olursanız sevinirim.:71:

günaydın canım.hoşgeldin aramıza.almazmıyız alırız tabi.herkese kapımız açık.

günaydın canım.hoşgeldin aramıza.almazmıyız alırız tabi.herkese kapımız açık.

çok teşekkür ederim. sabah kahvaltımı yaptım.

2 dilim kızarmış tam buğday ekmeği üstüne çok az margarin sürdüm-16 puan

2 dilim kaşar peyniri-1 puan

yağsız sucuklu yumurta-1 puan

yarım salatalık-2 puan

toplamda 20 puan oldu. yatana kadar 30 puan hakkım var

bişi soracam internette okudum light kola ve zeroda karbonhidrat değeri 0 şimdi istediğim kadar içebilirim dimi?:52:

günaydin kizlar hemen bildirimiy apip cikcam

gecen hafta 66.1
bu hafta 66.5

400gram artidayim

yaptigim yanlisliklar: Az su ictim bu hafta, aksamlari protein agirlikli yedigim halde gün icinde kücük kacamaklarim oldu bunlari da toplasak bir büyük kacamak yapar gün icinde ve cok fazla hareket halinde degildim. yani bunlara dikkat edersem haftaya insallah vermis olacam. :) moralleri bozmak yok rejime devam

günaydın herkese.
ben 62.3 çıktım bu gün geçen hafta 61.7 di !!! bu hafta regly oldum sanırım onun etkisi yoksa çok kaçamaklı bir hafta değildi.umarım haftaya aldığım 600 gr ı verebilirim. bu arada boyum 1.67.

Kızlar bana çok mantıklı gelmedi sanırım :(

o puanları doyana kadar yesem ben daha fazla kilo alırım gibi geliyor bana açıklama yapabilir misiniz?

örneğim sabah akşam tavuk suyu şis gibi :26::26:

günaydın kızlar, neye göre bildirim yapacağımı bilemedim geçen hafta bildirim yapamamıştım, pzt 81,4 idim bugün 81,6 çıktım.boy:163 başlangıç 89.9 toplam 8,3 kg verdim

o puanları doyana kadar yesem ben daha fazla kilo alırım gibi geliyor bana açıklama yapabilir misiniz?

canım mantıksız değil.senin puanı doldırman ne yediğine bağlı.karbonhidrat değeri sıfır olan okadar yiyecek varki.et tavuk balık yumurta istediğin kadar yiyebilirsin.yaniprotein ağırlıklı bir diyet.zaten proteinin özelliği sindiriminin uzun sürede olması tok tutmasıdır.listeye baktığında göreceksinki.puanını yükseltmeden karnın doyana kadar yiyebilirsin.mantıksız değil yani))

bildirim yapılacaksa beni de ekleyin haftaya ben de bildireyim olur mu? kim yapıyor çizelgeyi?

boy:1.70
kilo:65.8
geçen hafta: 65.3
gelen: +500 gram
hedef:58

başlangıç:74.2
toplamda giden: 8.4

bildirim yapılacaksa beni de ekleyin haftaya ben de bildireyim olur mu? kim yapıyor çizelgeyi?

boy:1.70
kilo:65.8
geçen hafta: 65.3
gelen: +500 gram
hedef:58

başlangıç:74.2
toplamda giden: 8.4

canım cuma günleri bildirim yapıyoruz .bi arkadaşımız yapıyo listeyi.sen bundan önce hangi diyeti yapıyodun.

selam kizlar, bu hafta hem dikkat ettim hemde çok spor yaptim, sonuç 200gr vrmi$im ama emin degilim çünkü o kadar korkuyordumki aç karnima yattim dün ak$am....

ba$langiç 63.3
boy 161
geçen hafta 64.3
bu hafta 64.1
hedef 53
bu hafta verilen 200gr
toplam alinan kilo 800gr

selam kizlar, bu hafta hem dikkat ettim hemde çok spor yaptim, sonuç 200gr vrmi$im ama emin degilim çünkü o kadar korkuyordumki aç karnima yattim dün ak$am....

ba$langiç 63.3
boy 161
geçen hafta 64.3
bu hafta 64.1
hedef 53
bu hafta verilen 200gr
toplam alinan kilo 800gr
tbrler canım.bak vermeye başladın.moralin düzelsin artık))

Heyyy çıtır adayları, benim koca danaları sınav yapıyorum iki gündür. Gelemedim pek. Tartım inatla beni 115lerde gösterse de sonunda başka tartı alıp onu cezalandırdım :86: Geçen hafta tartı azizliğinden bildirim yapamamıştım, şimdi yapayım hemen :34:

baslangic kg: 79
geçen haftaki kilo: 72.3
simdiki kg:71
bu hafta verilen kg: 1300 gr
hedef kg: 58
boy: 1.64

:66::66::66::66:

Heyyy çıtır adayları, benim koca danaları sınav yapıyorum iki gündür. Gelemedim pek. Tartım inatla beni 115lerde gösterse de sonunda başka tartı alıp onu cezalandırdım :86: Geçen hafta tartı azizliğinden bildirim yapamamıştım, şimdi yapayım hemen :34:

şeker süpersin.çok iyi vermişsin

aslında klasik diyetlere benzemediği için ilk başta tuhaf gelebiliyor insana ama inan hiç mantıksız değil.
uzun zamandır bu diyeti yapan arkadaşlar var forumda. ben de yaklaşık 6 aydır yapıyorum. kilo durumuna göre kilo verme hızın değişiyor ama düzgün yapıldığında en azından kilo almak pek mümkün değil tecrübelerimle sabittir:)
işin özü şu yediğimiz herşeyin kb değerlerini ölçüyoruz ve mümkün olduğunca kb ı sebzelerden ve wasa yada sağlıklı un ile yapılmış ekmekten almaya çalışıyoruz. diyetin en katı olduğu taraf şeker,börek çörek,makarna vs gibi şeyler ki diğer diyetlerde de yasak zaten bunlar. farkı ise sağlıklı yağ (tereyağı ve sızma) kısıtlamasının olmaması. taş devri ve karatay diyeti ile çok paralel özelliklere sahip. kendi adıma, aslında ben bu sistemi diyet olarak değil beslenme şekli olarak kabul ettiğimi söyleyebilirim.

şeker süpersin.çok iyi vermişsin

Sağol canım, aslında bu iki haftada verilen sanırım. Ama haftada yarım kilodan fazla ediyor :66:

Bu gün bir arkadaşımın taş devri diyeti ile ilgili bir blogda yazdığı yazıyı gördüm. Sizinle de paylaşayım dedim :34:

"Daha önce paleo hayat şeklini seçmiş ve çok başarılı olmuş birisi olarak maalesef hastalık şu bu derken dengemi kaybettim. Şimdi tekrardan alışmaya ve kendimi düzenlemeye çalışıyorum ama fark ettim ki bir takım “acemi” hataları yapmaktayım.

Çok basit çözümü olan durumlarda, hazırlıksız olduğum ya da kararlılığımı destekleyecek alt yapım olmadığı için istemediğim şeyleri yemek ya da içmek zorunda kaldığımı hissettim.

Bunu Özlem’le paylaştığımda, sağolsun, tecrübelerimi bir yazıyla paylaşmanın iyi bir fikir olduğunu söyledi.

Paleo yaşam için ilk yapmanız gerekenlerden birisi mutfak/kiler dolaplarınızı ve buzdolabınızı yeniden düzenlemek. Söyleyeceğim şeyler çok basit olsa da, kararlarımı uygulamama yardımcı olduğu, ve rejim yapar gibi değil de, istediğim rahatlıkta beslenmemi sağladığı için bence çok önemli

Şimdi neler yapabiliriz adım adım bakalım.

1-Buzluk

Aslında paleo yasam icin evdeki hayat kurtarıcı noktalardan. Özellikle çalışan ve eve geç gelen ya da herhangi şekilde mutfağa limitli vakit ayırabilen birisi iseniz, buzluktaki ıvır zıvırlarınızı bir güzel temizleyin ve kendinize anında pişirilebilecek sağlıklı öğünler yaratın.

Neler olabilir, örneğin haftasonu pazardan aldığınız sebzeleri bir akşamınızı ayırıp, yıkayıp ayıklayıp, porsiyonlarla dondurabilirsiniz. Hamburger köfteleri ya da içeriğinden emin olmadığınız köfteler yerine kendi köftelerinizi, et ve tavuk porsiyonlarınızı hazırlayabilirsiniz.

Özlem’in geçen gün tarifini verdiği tavuk suyuna yer açabilirsiniz.

Benim gibi çook sevdiğiniz bir meyve yılın sadece bir ayı çıkıyorsa, onu dondurmak için alternatifler deneyebilir, kendinizi bir yıl boyunca tatlı krizlerinizde ödüllendirebilirsiniz.

Yazın domatesin biberin bol olduğu bir vakitte, rondodan geçirdiğiniz bu ikiliye zeytinyağı, keyfe göre biraz baharat biraz sarımsak ekleyerek, küçük kavanozlarda dondurabilir, kullanıma hazır et veya menemen sosu elde edebilirsiniz.

Hepsi katkı maddesiz, sağlıklı ve güvenilir olacaklardır.

2-Buzdolabı içeçek gözleri

Şöyle bir bakalım neler var: kola, diyet kola, hazır buzlu çay, daha değişik aromalı buzlu çay, soda, aromalı soda, bira.

Ben sürekli atıştırmayı yemeyi içmeyi çok seven birisiyim, o yüzden de yaz aylarında özellikle eve girer girmez bir şeyler içmem lazım. Soğuk bir biraya hayır diyemezsem, yanında çereze de hayır diyemeyebilirim.

Öncelikle size tavsiyem buzdolabınızda bir değil de birkaç şişe ya da sürahi su bulundurmanız. Çünkü ne içerseniz için, asla su gibi olmayacaktır. Diğerleri ne gerçekten susuzluğu dindirir, ne de size her zaman faydalı şeyler verir.

Sodalarınız sadeleştirin, yapay elma aroması yerine elma sulu soda deneyin mesela ya da üşenmeyin gerçek bir limonu alın ve yarım limonu sodanıza sıkın.

Ancak, bence haftasonu vakit bulduğunuzda kendi soğuk çayınızı da yapmayı denemelisiniz. Türkiye’de çok şanlıyız, bir çok bitki, ot elimizin altında. Değişik tatlar denemek, bulmak, yaratmak, ev içinde eğlence yaratmak elinize. Özlem’den de bize güzel bir tarif vermesini isteyelim bu konuda.

Biraya gelince, tabii aralarda içebilirsiniz, ama öyle her gün ya da her haftasonu üçer beşer değil. Bunun yerine şu sıra çok da moda olan roze şarapları deneybilirsiniz. Hem serinletici, hem de daha az karbonhidratlı.

3-Kiler Dolabı ve Ivır Zıvır Temizliği

Kiler dolabı, bakkal dolabı, yüklük dolabı, ardiye dolabı, bakliyat dolabı… Her evde bir isim verilir ve içi nohut, makarna, pirinç, tuz, şeker ve başka pek çok şey doludur.

Darda kalsanız, elinizi atıp bir makarna haşlamak hala çok kolay geliyor olabilir size. Ya da hazır çorbalar kış aylarında kurtarıcı olabilir..

Tabii size alın bunları atın demiyorum. Bağışlayın ya da halen kullanan birilerine verin =)

Siz de daha sade, daha düzenli bir dolap kurmuş olacaksınız kendinize. Emin olun hayat da daha rahat, daha kolay olacaktır. Alternatif olarak dolabı nelerle doldurabiliriz, aşağıdaki maddelerde biraz bahsedeceğim.

4-Kuru meyve alışverişi

Kuru meyve deyince aklıma ilk gelen incir ve kayısı. Ancak o kadar çok çeşit var ki. Dutundan tutun da, iğdeye kadar keyifli atıştırmalık haline getirebileceğimiz. Badem gibi tuzlularla birleştirip lezzetler yaratabileceğiniz ve aslında dökülmeden, bulaşmadan her yere yanınızda taşıyabileceğiniz kurtarıcılarınızdır.

Benim gibi tatlı düşkünleri içinse her an yenilebilecek en sağlıklı ürün! Bence vakit kaybetmeden mahallenizde, ya da vaktiniz varsa Eminönü taraflarında güzel bir kuruyemişçiye gidin ve donanın. Ancak gene burada bir uyarı olacaktır, oranlara dikkat. Kurutulmuş meyveler güzel ama sadece kurutulmuş mu, şeker eklenmiş mi, ya da sade o meyvenin karbonhidrat oranı ne kadar göz önünde bulundurmak lazım.

5-Atıştırmalık çeşitlendirilmesi

Paleo yaşama ilk geçtiğinizde etrafınızdaki hemen herşeyin hamurlu ya da karbonhidrat bazlı olduğunu fark edebilirsiniz. Bu aslında algıda seçicilik yapmaya başlamanızdan ileri geliyor. Hele ki sabahları işyerinize giderken 3-4 pastanenin önünden geçiyorsanız ya da iş arkadaşlarınız tostlarla sizi özendiriyorsa, hemen kaçamak fikirleri ya da sorgulamalar başlar. Oysa ki güzel bir peyniri tek başına, yanında biraz taze meyve ve kahveyle yemeyi denediniz mi. Benim bugüne kadar yediğim onlarca belki yüzlerce harika poğaçanın hiçbiri o kadar lezzetli değildi.

Parmak peynirler, küçük salatalıklar, kuru meyveler, mevsimindeki taze meyveler ile iş yerinde çekmecenizi hazırlayın. Örneğin çok çikolata düşkünü iseniz, bitter çikolata da olabilir.

Yoğurdu mutlaka ama mutlaka evinizde bulundurun. İş yerine giderken de ufak paket şeklinde olanlardan alıp , öğleden sonra atıştırmalığınızı en sağlıklı hale getirebilirsiniz. Bu arada yoğurtla yaratacaklarınız inanılmaz olacaktır. Yoğurt kendi içinde çok güzel bir baz malzemesi, ve içine meyveden tutun yemişlere, tohumlara kadar herşeyi ekleyip hem tatlı hem tuzlu tarafında kimsenin bilmediği alternatifler yaratabilirsiniz."

harikasın :))) tebrik ederim... tartıyı cezalandırdığın da iyi olmuş:))

canım cuma günleri bildirim yapıyoruz .bi arkadaşımız yapıyo listeyi.sen bundan önce hangi diyeti yapıyodun.

benim yaptığım diyetin adı yoktu ama makarna pilav hamur işi şeker yoktu. buna benziyordu zaten. kolay olcak inşallah sadece ben kbye dikkat etmiyordum şimdi ona dikkat ettimmi tamamdır herhalde:1:

semiluna paylaşım için çok teşekkürler..hislerime tercüman olmuşsun :))
yoğurt konusuna kesinlikle katılıyorum. ben bir süredir yoğurdumu evde kendim yapıyorum ve artık hazır yoğurt tüketemiyorum evde yapmanızı şiddetle tavsiye ederim.

benim yaptığım diyetin adı yoktu ama makarna pilav hamur işi şeker yoktu. buna benziyordu zaten. kolay olcak inşallah sadece ben kbye dikkat etmiyordum şimdi ona dikkat ettimmi tamamdır herhalde:1:

Evet canım, bana zamanında öyle rejim mi olur, sağlıklı değil falan diyenlere açın doktorlarınızın verdiği rejim listelerine bakın çok mu farklı derdim. Izgara et/salata, sebze yemeği/yoğurt, ızgara balık, ızgara tavuk zaten veriliyor ana yemek olarak. Biz tahıllardan uzak duruyoruz, meyve yerine sebze tercih ediyoruz ve sağlıklı yağlardan kullanıyoruz. Aç da kalmıyoruz.

Sen light cola konusunu sormuştun diye hatılıyorum. Aslında içerisinde karbonhidrat olmadığı için içebiliyoruz ama çok da fazla içme bence. Hem vücut bazen tatlı olduğu için ona şekerli muamelesi yapabiliyor, hem tatlandırıcının fazlası zarar hem de selilüiti azdırıyor. Tabi ben de dışarıda yemek yediğim zaman tercih ediyorum. Dozunda içersek bir şey olmaz. Meyveli sodalarda şeker var, meyve sularında da. Uzak durmak lazım. Ben en sevdiğim meyve çaylarını (şekersiz tabi ama içemezsen az tatlandırıcıyı sıcakken koyabilirsin. çok miktarda demleyip buzdolabında tutuyorum. Nefis soğuk çay :34:

Back