Popüler Konu Karbonhidrat Diyeti Deneyimlerimiz

azracım ellerine sağlık çok güzel bir liste olmuş.
aslı ben de ara öğünsüz geçirdim bu günü. sabah ile öğlen yemekleri arasında yediğim 5-6 fındığı saymazsak :))
ben ahmet aydın'ın taş devri diyetini de canan karatay'ın karatay diyeti kitabını da okudum ve bu güne kadar diyetisyenlerin söylediği gazetelerde tv lerde söylenen diyet uygulamalarının çok dışında şeyler söylüyorlar.
mesela sağlıklı yağlar (tereyağı,sızma zeytinyağı) . ben diyetisyene gittiğimde 1 kg sebze 1 kaşık sıvıyağ ile pişecek şartı getirmişti. ama kb diyetine başladığımdan itibaren yağ kullandım hocaların kitaplarını okuduktan sonra hele bol bol kullandım. yağsız diyetlerin doğru olmadığına eminim artık.

aslı ben de ara öğünsüz geçirdim bu günü. sabah ile öğlen yemekleri arasında yediğim 5-6 fındığı saymazsak :))
ben ahmet aydın'ın taş devri diyetini de canan karatay'ın karatay diyeti kitabını da okudum ve bu güne kadar diyetisyenlerin söylediği gazetelerde tv lerde söylenen diyet uygulamalarının çok dışında şeyler söylüyorlar.
mesela sağlıklı yağlar (tereyağı,sızma zeytinyağı) . ben diyetisyene gittiğimde 1 kg sebze 1 kaşık sıvıyağ ile pişecek şartı getirmişti. ama kb diyetine başladığımdan itibaren yağ kullandım hocaların kitaplarını okuduktan sonra hele bol bol kullandım. yağsız diyetlerin doğru olmadığına eminim artık.

canan karatayı bende dınledım ama bu kadar doktor baska söyluyor anlamadım gıttı ya ne yapacagımızıda şaşırdık valla:27:

listemizi hazırladım bayanlar arlarda bilgi boşlukları var. bilgi veririken eksiklikler oluyor.ama katılım çok iyiydi bu hafta aayline haftanın birincisi olarak kupamızı taktim ediyorum.:65:
başlangıç geçen hafta bu hafta giden kilo total hedef boy
aaylin 67,30 66,10 1,200
terkenhatun 62,00 62,00 61,70 0,300 0,30
aldente 72,00 69,20 69,00 0,200 3,00 65 1,67
azra2004 65,00 61,80 61,60 0,200 3,40 58 1,65
ocd 67,00 67,00 67,00 - - 58 1,70
wisper 83,00 83,00 83,00 - -
leyya88 63,30 62,70 64,30 -1,600 -1,00
hellinasli 78,00 64,70 66,70 -2,000 11,30 55 1,63
masumum 77,00 68,00 9,00

ay sağolun beni de almışsınız listeye.inşallah cumaya vermiş olurum.bu arada cuma mı cumartesi mi bildirim?

canan karatayı bende dınledım ama bu kadar doktor baska söyluyor anlamadım gıttı ya ne yapacagımızıda şaşırdık valla:27:

haklısın canım ama kitabını tavsiye ederim hoca kardiyoloji profu ve herşeyi bilimsel olarak açıklamış.hatta kitapta kendisine ait kan testlerini bile vermiş.ben ikna oldum.
yönteminin diyetten ziyade hayat boyu sürecek yaşam biçimi olmasını öneriyor.
zaten diyet gibi de değil sınırlanan şeyler sağlığa zararlı olduğunu bildiğimiz şeker,kb ve sanayileşmiş ürünler. ve uygulamada aç kalmak diye bir şey yok.

Sabah : mantar,yumurta,domates,biber
Omlet ( 14)

Öğle : 1 dilim kavun (5)
Ton balıklı salata (13)

Akşam : ızgara tavuk göğsü (0)
Cola zero(0)

Toplam : 32

bu arada
boy :1.65
kilo :84
hedef :65

Pperi, canim uruzun takip ettigi diyet sanirim kalori diyetiydi, orda kaçamak denen $ey sadece günlük kalori miktarini a$makti, ben ise hafta içi az kalori alip hafta sonu dengeliyordum, çikolata falan zaten serbest toplam kaloriyi geçmedikten sonra :) ama artik daha dikkatli olacagim çok kararliyim $imdi, i$ görü$mesine gittim bugün ah bi alsalar i$e o zaman çok veririm çünkü arabayla gitmeyi dü$ünmüyorum 5-6 km yürürüm en azindan

bugün çok yogun bir gündü farkettimde sabah kalktigimdan beri ko$turdum :) ancak saat 7 de yemek yemek için oturdum, toplamda 10km yürümü$ümdür yani, bugünki menüm :

ekmek 12
reçel 14
bitter 20
tavuk 0
peynir 1
yumurta 0
karpuz 4

toplam 51 kb

karpuzu çekinerek yedim ama kb fazla degilmi$ :)

leyyacim benim sadece vurgulamak istedigim diet yapilirken kacamak fazla yapildiginda kilo almasi daha kolay oluyor. 6 ayda 8-9 kg özelliklede diet yaparkende kg aldim dedigin icin söyledim .kb dietine basladigindan beri yazdiklarini takip ediyorum ve kacamak yaptigin günler bana daha fazla geldi:26:.lütfen bu yazdiklarimi yanlis anlama inan samimiyetimle ve iyi niyetimle seni uyarmak istedim cünkü burda hepimizin amaci kilo vermek ve birbirimize yardimci olmak:34:

leyya nacizane benim de sana birkaç önerim olacak. günlük yemek listelerine baktığımda senin kb hakkını genellikle tatlı,çikolata ve hamurişi ile doldurduğunu görüyorum.
bence günlük kb değerini geçmesende bu yediklerin diyetine sekte vuruyor. kb kalitesiz besinlerden alıyorsun. bu diyeti uzun zamandır yapanların listelerine dikkat edersen genellikle kb sebze ve 1-2 dilim ekmekten aldıklarını görebilirsin. bu şekilde hem vücuduna kaliteli besin giriyor hem de daha doyurucu oluyor. dün verdiğin listene bakıldığında neredeyse günü aç geçirmiş olduğunu söyleyebilir.hiç sağlıklı değil.
kb diyetinin yada bizim feyz aldığımız taş devri ya da karatay diyetinin temelinde şekeri hayatımızdan çıkarmamız var.

dogal terayigini nerden buluyorsunuz? bide bu marketlerdeki zeytinyaglari gercekten sizma zeytin yagimiki?

listemizi hazırladım bayanlar arlarda bilgi boşlukları var. bilgi veririken eksiklikler oluyor.ama katılım çok iyiydi bu hafta aayline haftanın birincisi olarak kupamızı taktim ediyorum.:65:
başlangıç geçen hafta bu hafta giden kilo total hedef boy
aaylin 67,30 66,10 1,200
terkenhatun 62,00 62,00 61,70 0,300 0,30
aldente 72,00 69,20 69,00 0,200 3,00 65 1,67
azra2004 65,00 61,80 61,60 0,200 3,40 58 1,65
ocd 67,00 67,00 67,00 - - 58 1,70
wisper 83,00 83,00 83,00 - -
leyya88 63,30 62,70 64,30 -1,600 -1,00
hellinasli 78,00 64,70 66,70 -2,000 11,30 55 1,63
masumum 77,00 68,00 9,00

azracım iki haftadır beni listeye almamaya kararlısın sanırım((

hehe kupa icin tsk ederim :)) ama diyorum ya galiba o tarti yanlis tartmisti o yüzden ben terkenhatuna vermek istiyorum kupami :65:
haftaya ama alacam insallah :27:

sabah yedigimi de yazayim hemen. dün baya kacamalikli bir gün oldu. kurabiyeler kekler....vs. ama bu sabah güne iyi basladim. 1 dilim ekmek 2 yumurta ve peynir. arada bir kahve icerim aksama da tavuk düsünüyorum. ama gece yatana kadar neler oluyo onu suan kestiremiyorum :))

dogal terayigini nerden buluyorsunuz? bide bu marketlerdeki zeytinyaglari gercekten sizma zeytin yagimiki?

vallahi piyasadaki bilinen markaların sızma zeytinyağlarını kullanıyorum özellikle şu izmir de yaygın olanı :)) bir arkadaşımın annesinin zeytinliği var bazen oradan getirtiyorum.
tereyağ konusunda mümkün oldukça doğal olduğuna inandıklarımı alıyorum bilindik markaların tabii. bazen de tanıdık eş dost yardımı ile trabzondan istiyorum.
köylerde yaşayan akraba kalmadı artık çocukluğumda hatırlıyorum gelirdi hep. acaip köpürür mis gibi kokardı.

selam kızlar.uğrayamadım kaç gündür.üstümde bir atalet bir uyku.yorumları okudum ama yazamadım.cuma gecesi yemeğe çıkmıştık,baklavalara dayanamadım:((onu takiben c.tesi günü tatlı krizine girdim evde tatlı bir tek tahinli pekmez vardı yarım kaseyi kaşıklayıp yedim:((gece de kakaolu kek yaptım.şekeri az olmuştu ama bir iki dilim de ondan yedim.aslında tatlıları saymazsak başka da bişey yemedim.üşengeçlikten yemek bile yapmadım yni.
dişçideyim yine bu aralar.dün çay içemeyince(sıcak ve soğuk yasaktı)3 bardak süt içtim.tabi ardından uyumak kaçınılmaz oldu.yani 2 gündür herşey birbirine karıştı ama kaloride çok fazla değildi.adetin yaklaşmasıyla tatlı krizlerine yenik düştüm.
bu kadar günah çıkarmadan sonra yarın başlıyorum yine diyetime inşallah.
kilo veren herkesi kutluyorum ama
pericim gözümden kaçmadı bildirim yapmadığın:)))
öpüyorum şekerler.

selam kızlar.uğrayamadım kaç gündür.üstümde bir atalet bir uyku.yorumları okudum ama yazamadım.cuma gecesi yemeğe çıkmıştık,baklavalara dayanamadım:((onu takiben c.tesi günü tatlı krizine girdim evde tatlı bir tek tahinli pekmez vardı yarım kaseyi kaşıklayıp yedim:((gece de kakaolu kek yaptım.şekeri az olmuştu ama bir iki dilim de ondan yedim.aslında tatlıları saymazsak başka da bişey yemedim.üşengeçlikten yemek bile yapmadım yni.
dişçideyim yine bu aralar.dün çay içemeyince(sıcak ve soğuk yasaktı)3 bardak süt içtim.tabi ardından uyumak kaçınılmaz oldu.yani 2 gündür herşey birbirine karıştı ama kaloride çok fazla değildi.adetin yaklaşmasıyla tatlı krizlerine yenik düştüm.
bu kadar günah çıkarmadan sonra yarın başlıyorum yine diyetime inşallah.
kilo veren herkesi kutluyorum ama
pericim gözümden kaçmadı bildirim yapmadığın:)))
öpüyorum şekerler.

:96::96::96:

türkiyeden geldigim ilk hafta diet yapabilseydim tartilicaktim ama sadece gectigimiz hafta diet yapabildim 70'li rakam görmemek icin bir hafta daha bekliyecegim demistim ama haftaya kesin tartilicam:61:

iyi akşamlar arkadaşlar.yediklerimi yazayım..

sabah
peynirli omlet

öğle
2 lokum(fındıklı) (3 saat ütü yaptım fırsatım olmadı yemeğe)

akşam
ton balıklı salata

3 lt su
spor yok

kaç olduğunu hesaplamadım.ama aşmadığımı düşünüyorum..

kızlar birkaç gün önce yazmıştım, 55 kiloydum ve o gün sadece tavukla(0) çok az makarna (18) yemiştim. iki bardak da elmalı yeşil çay içmiştim. ertesi sabah uyandığımda 54tüm.

sonra yine saldım biraz diyeti. arkadaşlarla bira içmeye falan gittik direkt bozuldu tabii..yarın tekrar başlayacağım sanırım.

ama bir günde 1 kilo azalmış gözükmek iyi bi başlangıç oldu benim için (ha bir de ben çok çok su içerim, günde üç litre dört litre.. o gün suyu da azalttım iki litreye yakın içip bıraktım) yani vücut su kaybetmiş de olabilir.

wisperr ck iyi gidiyorsun. menüne hayran kaldim. Lokumlar kacamak olmus ama telafi etmissin zaten ütü yapmakla..bende simdi 2 yumurta ve biraz peynir yedim aksam yemegini erken yiyince bu saatlerde acikiyom abur cubur yemektense bunlari yemek daha mantikli geldi.

Back