tatlım canını sıkma.yürüyüşe başladınya kas yapıyosun.haliyle klo verdiğin anlaşılmıyo.spora yeni başlanıldığında tartıda yükselme görülmesi çok normal.ama ölçüm yaptırsa yağ oranında kesin azalma vardır.
İnşallah dediğin doğrudur..kulaga mantıklı gelmiyor değil..hem inanmak da işime geliyor aslında..saolun arkadaşlar moraller için..
aslı,esra çok haklı. ben de spora ilk başladığımda spor hocası anlatmıştı.kasların şişecek hatta kalınlık ölçümü yapsak birkaç cm fazla çıkma ihtimalin de var demişti. yağ-kas ölçümü yaptırsan muhtemelen yer değiştirdiklerini görürsün.
haftaya düzeleceğine eminim. menülerin çok iyi ve sen çok da sıkı uyuyorsun kurallara... dikkat etmen gereken en önemli şey yürüyüşe devam edeceksen-ki bırakma bence, her öğününde mutlaka protein almaya dikkat et, kas kaybın olmasın.
selam kizlar, bugün kararliydim doktora gitmeye, zamanimda yoktu aslinda ama telefon etmeden gittim çünkü randevusuz aliyor cuma günleri, neyse gittim bir baktimki kapisinda bugün ve yarin doktor yok yaziyor! yani yine nasip olmadi off, gelecek haftaya kaldi artikbende çar$iya gitmi$ken kiyafetlere bakayim dedim, malum 6 ayda 8-9 kilo alinca kiyafetlerimde olmamaya ba$ladi, oysa dolabim dolu kiyafet, hiçbirine doymadan kaldiracagim, kaç haftadir 2-3 kiyafetle idare ettim, birkaç kiyafet denedim fakat hepsinden yaglarim firladi, bir tanesi güzel oldu yani kilolarimi hafiften kapatti, bende 2 farkli renkten ayni modeli aldim, morelimde yoktu zaten her$eyi deneyipte sonunta bir tane bulmaya...
bugün kararliydim az yedim ve bol protein aldim, 5 gündürde 2 saat yürüyorum
vücudumzda leptin hormonu varmış (ilginç olan 1994 de keşfedilmesi çok yakın tarih)
yemek yediğimizde insulin hormonu kan şekerinin yakıt olarak kullanılmasını ve fazlasının depo edilmesini (trigliserid) sağlıyormuş.
leptin hormonu ise depolanmış olan yağların enerji olarak kullanılmasını sağlıyormuş.
leptin 4-5 saat bir şey yenmediği takdirde salgılanıp, depo edilmiş yağ ve kan yağlarını kan şekerine dönüştürerek vücudun ihtiyacı olan enerjiyi sağlıyormuş.
yani yağların yakılması için leptin hormonun salgılanması şart.
eeee o zaman ara öğün koca bir yalan !!!!
akşam 8 den sonra bir ara öğün yendiğinde leptin hormonunun salgılanması engelleniyormuş. leptin hormonun en yoğun salgılandığı zamanlar gece 2-5 arasıymış.
iyi salgılandığında uyku da derin ve rahat olurmuş.
vallahi çok enteresan geldi bana bu bilgiler... bu kadar diyetisyen var memlekette ara öğünsüz program verenine rastlamadım ama kitapdaki bilgiler çok mantıklı geldi bana...
semiluna:80:
ben dukan yaparken wasa ile yapilan pizza tarifi vermistin bugün aklima geldi ve yaptim cok lezzetliydi
merhaba ben de aranıza katılmak istiyorum.80-89 topiğindeyim.daha önce yapmıştım 7 sene oldu ama .şimdi geçmişe bi bakayım da ne yemeliyim neler yasak anlayayım.ama bana püf noktalarını yazarsanız sevinirim.
dün marketten yumurta,tavuk göğsü ve ton balığı aldım.bi de cola zero.karbon değerleri 0 baktım.
inşallah başarılı olurum.
ismim nilgün.1.65 boyum ve kilom 83.öğretmenim 2 kızım var..
canım h.g .bu diyette protein ağırlıklı besleniyoruz.karbonhidrat değerleri önemli bizim için.merak etme başarırsın.yeterki iste..
Sabah : mantar,yumurta,domates,biber
Omlet ( 14)
Öğle : 1 dilim kavun (5)
Ton balıklı salata (13)
bugün bunları yedim.nasıl sizce?akşam için diyet kola ve tavuk göğsü haşlama yiyeceğim.
sanki fazla oldu ..önerilerinizi bekliyorum..
Öncelikle hoşgeldin aramıza,
Elimizden geldigince bilgilendirmeye çalışırız seni. Öncelikle değeri sıfır olan yiyeceklerle doldur dolabını. Örnegin peynir çeşitleri çok uygun bu rejimde. Yumurta, et ürünleri, zeytinyağ :)
Bizim diyetimizde yağ sorunu hiç yok o yuzden salatalarını rahatlıkla bol zeytinyaglı tüketebilirsin.
Sana örnek menu yazayım. Mesela dün yediklerim. Çunku bu rejimi çok saglıklı yaptıgımı düşünüyorum.
Sabah peynirli omlet
Oglen ızgara balık çoban salata
Arada 1-2 avuç fındık
Akşam kıymalı kabak yemeği ve bir kaşık yogurt.
Gunluk degerlerin 30-40 arasında tutarsan daha iyi sonuc alırsın..
Mumkun oldugu kadar sabah kahvaltısında 1-2 civarinda tutarsan oglen aksam yeme olasılıgın daha rahat olur. Cunku bu diette sabah kahvaltısında tuketebilecegin bir çok sıfır deger olan yiyecek var. Ayrıca zeytini de rahatlıkla tüketebilirsin..
Bir de nacizane fikrim, bu diyet boyunca tabiki diyet kola içebilirsin ama bence kilo vermeyi yavaşlatıyor. Çok mecbur kalmadan içmeni tavsiye etmiyorum. İçebildigin kadar su ve yeşil çay içmen hem saglıklı kilo vermen adına bence daha iyi. Ama tabiki senin fikrin. Kolay gelsin cnm..
merhaba ben de aranıza katılmak istiyorum.80-89 topiğindeyim.daha önce yapmıştım 7 sene oldu ama .şimdi geçmişe bi bakayım da ne yemeliyim neler yasak anlayayım.ama bana püf noktalarını yazarsanız sevinirim.
dün marketten yumurta,tavuk göğsü ve ton balığı aldım.bi de cola zero.karbon değerleri 0 baktım.
inşallah başarılı olurum.
ismim nilgün.1.65 boyum ve kilom 83.öğretmenim 2 kızım var..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?