cnm bugün ikinci gün.. ben bir bardak ölçüsünü verim sıcağı sıcağına yapıyorum içiyorum. aç karnına içiliyor sabah ve öğlen tercih edilirse akşamda alınabilirmiş.
malzemeleri:
bir bardak su
bir silme tatlı kaşığı zencefil
bir diş sarımsak
bir tatlı kaşığı limon
bir çay kaşığı bal
yapılışı:
bir bardak suyu cezveye koyuyorsun bir tatlı kaşığı zencefili ekliyorsun. kaynayana kadar bekliyorsun. kaynayınca bir diş sarımsağı ezip ilave ediyorsun. ağzını kapatıp ocağı kapatıyorsun. 4 5 dk dinlendiriyorsun. süzerek bardağa alıyorsun. içine bir tatlı kaşığı( ben 1 çorba kaşığı koyuyorum tadını hafifletiyor ) limon koyuyorsun. bir çay bardağı bal ilave edip karıştırıp içiyorsun. ( bal 2 çay kaşığı diyor ama kb sini hesapladığım için bire indirdim günde üç kere içiyorum bir kaşık bal 4 kb toplamda 3 kaşıktan 12 kb oluyor ) aç karnına olacak. ben sabah öğle akşam içiyorum. yarın tatılacam bakalım ödem mi attı yağ mı eridi yarın belli olacak canım![]()
şimdi yapıyorum çayı ama 1 tatlı kaşığı zencefil çok değil mi,çok baskın bi tadı var zencefilin.sarımsağı çok severim ama kokusu daha içmeden baydı beni.tabiki zayıflamak adına her yol mübah diye düşünüyorum

karnım da aç değil.az önce bir tabak tatlı yedim

çayın tarifini görmemiştim ne yazıkki yerken.ister yağ atsın ister ödem hepsi kabulümdür

ayrıca bu karışımın sarımsaksız olanını oğlumun öksürüğü olunca yaparım ben.cidden faydasını çok gördm.ben de gribim bu aralar.he açıdan faydalı olacak inşallah.tekrar tşk.