Popüler Konu Karbonhidrat Diyeti Deneyimlerimiz

sutemcim inşallah canım bu günleri atlatıcam.
ne güzel moral verdin.
herkese selamlar kızlar hepinizi seviyorum.
şimdi çıkıyorum görüşürüz.

selin ablacim son dedigin sey kafami karistirdi.. bugün beslenmemi normale cevirdim :)
Metabolizmam bozulursa yanarim yanarim:-)

iyi gecelerboshayallersmile

aysebru nerelerde ne zamandır yok haberi olan var mı?kızlar bi de size çok ilginç bişi dicem diet çikolatanın karbonu normal çikolatanın karbonundan çokakannehir

biri bana bu çelişkiyi açıklasın lütfen:KK1:

bende aynı şeyi diet peynir de farketmiştim de yanlışlık vardır demişlerdi sanırım

normal peynirde atıyorum 100 gr da 4 yazıyordu

light peynirdede 100 gr da 8 yazıyordu..sonradan bıraktım o peyniri yemeyi

selin ablacim son dedigin sey kafami karistirdi.. bugün beslenmemi normale cevirdim :)

Evet canım yaa ona bende takmış durumdayım şimdi herşeyden yiyorum fakat azar azar
ben de seline sormak istiyorum nasıl beslenelim bizim için bi önerin varmı diye yardımcı olursan çok sevinirim selin...

arkadaşlar ve tabiki başta selincim;

bende sebzeyi sevmeyen bir insan olarak bu 2 haftalık süreçte sebze yemeyi gerçekten özledim. ben bir hata yaptığımızın farkındayım ama bunun aradaki kaçamaklar olduğunu düşünmüyorum ( seninde dediğin gibi ) ok kilo almadım verdim. fakat kilo verme sürecinde senin yaşadıklarınla bizim yaşadıklarımız hiç birbirine benzemiyor. sanırım sadece hatunmuydu 8 kilo verdi?? gerçi ben kendi adıma konuşsam daha iyi olacak..

mesela sen günde 1kg den yarım kg den bahsediyorsun ama ben 200 gr gittiğinde bile seviniyorum valla.

acaba diyorum hatayı şurdamı yaptık.. senin ilk yazıların dönüp okuduğumda sen ilk zamanlar kb puanlarını o kadarda düşük tutmamışsın.. yani senin o zaman dedğidin; arkadaş kilon kaçsa o sayıdan daha az bir rakam kb aldığında zayıflarsın.. ama biz ne yaptık sen aylin90cığıma nişanı var diye hızlandırma için tavsiye verdin.bizde hoop balıklama bizde yapıcaz dedik.. ama 3 hafta oldu sonuç umduğumun yakınında bile değil ( hatta senin de umduğunun değilmi??)

ben senden ve buradaki herkesten çok şey öğrendim ( 3 hafta makarna ve pilav yemeden durulabiliyormuş.. sadeci sabahları ekmek yersek de yetiyormuş gibi ) ve öğrenmeyede devam edicem..

şu anda azmi kırılmış bir insan değilim sadece meyve yemek istiyorum barbunya yemek istiyorum. vs vs

yürüyüşten gelipde içim yanınca 1 dilim karpuz yemek istiyorum.. belki sen diyebilirsinki onları yemek istiyorsan kilo veremezsin. bunada saygım var.. bu topicten ayrılak istimiyorum.. sadece senin ilk başlarda yaptığını yapıp daha yüksek kb alıp daha yavaş zayıflayabilirim..anlatabildimmi bilemiyorum..

hızlı kilo vericem diye kendimi bunaltmaya başladım.. iş bunalma safhasına gelincede bıkkınlık başlıyor o yüzden buradan ayrılmadan sadece kb lerimi atıyorum 96 kiloyum ya 70 e kadar yükseltmeyi düşünüyorum. en azından meyve ve sebze ekleyerek birde yoğurt :))

Evet canım yaa ona bende takmış durumdayım şimdi herşeyden yiyorum fakat azar azar
ben de seline sormak istiyorum nasıl beslenelim bizim için bi önerin varmı diye yardımcı olursan çok sevinirim selin...
tamda aynı konular üzerine yazmışız :))

merhaba arkadaşlar bende sizleri takip ediyorum selintepe gercekten bilgilerin ve insanara bıkmadan usanmadan bilgilerini, aktarmanı tebrik ediyrum senin yaptıgını inan diyetisyenlker bile yapmıyor sana çok teşekkürler... bende sıze kısaca hıkayemı anlatıyım bende şuan 76 kıloyum ama benım 7 aylık beebgım var gercı hamile kalmadan ncede 70lerde dolaşan bırısydım ama şuan bende artık zayıflamak istıyorum ama emzırdıgım içinde kendıme çok guvenemıyorum çok acıkıyorum bende bu proteın dıyetını uygulasam acaba sütüme bır yansıma olurmukı düşüncelerinizi beklıyroum arkadaşlar??????

günaydın herkese..... kızlar nasıl gidiyor sizde diyet ya,sizlerde rubi gibimi düşünmeye başladınız.
menülerimi yazmak istemiyorum,belki gene yazarım ilerde. en fazla kırka kadar çıktım.çok fazla bı kılo veremedim baslayalı ama bu hafta tartıya çıkmıyorum ve bu sabah daha hafif uyandım sanki.umarım kılo verebılıyorumdur. izinde en azından yaşıma uyan renkli kıyafetler giymek istiyorum,eşimin yengesinin 'geliiin; oglum sana iyi baktı kendini zayıflattı seni kilolandırdı' lafını duymak istemiyorum , görümcemin bütün vücudumu süzüp sonra eşime dönüpte 'ha ha ha oğlum bna gülüp duruyodun senin karın benden beter oldu ha ha ha ' deyişini duymak istemiyorum , hele bide benim teyzem var 'kilomu aldın sen sanki biraz şişmanladın' hayret ya dalganın bu kadarı olur 20 kilo aldım işte ne yüzüme vuruyosun....
daha böyle neler var neler .........zayıflamak istiyorum............seliiiiiiiiiiiiiin nerdesin...................

Son düzenleme:
Kızlar selam.

Bir kaç gündür yazamadım , sizlere bir tesbitimden bahsetmek istiyorum. Ben 14 gün hatta daha da uzum max. 30 karbonhidrat alarak bu diyeti yaptım ve 84 ile başlayıp 85 ile bitirdim. Hele ikinci hafta daha düşük tutmama rağmen verdiğim kiloları geri aldım. Anlayacağınız bende hiç işe yaramadı üstelik bu kadar acelem varken bir de 20 gün kaybettim. Şimdi bildiğim gibi kalori hesabı yapıyorum yağsız şekersiz hamur işi olmadan sebze meyve ve ızgarayla sağlıklı diyetime devam ediyorum. Önemli olan bu diyet halini ömür boyu sürdürebilmek zaten , hayat boyu da protein ağırlıklı beslenilmez bence.Şimdiden sonra mucizelere inanmayı bırakıp spor ve az kalori ile diyetime devam edeceğim...Ben sizlere örnek olsun diye yazmıyorum bunları sakın yanlış anlamayın. Her bünyeye iyi gelmeyebilir her yöntem. Kimine yarıyor kiminde ise işe yaramıyor bu diyet. Öpüyorum hepinizi. Bol kilo vermeli günler dilerim.

Kızlar selam.

Bir kaç gündür yazamadım , sizlere bir tesbitimden bahsetmek istiyorum. Ben 14 gün hatta daha da uzum max. 30 karbonhidrat alarak bu diyeti yaptım ve 84 ile başlayıp 85 ile bitirdim. Hele ikinci hafta daha düşük tutmama rağmen verdiğim kiloları geri aldım. Anlayacağınız bende hiç işe yaramadı üstelik bu kadar acelem varken bir de 20 gün kaybettim. Şimdi bildiğim gibi kalori hesabı yapıyorum yağsız şekersiz hamur işi olmadan sebze meyve ve ızgarayla sağlıklı diyetime devam ediyorum. Önemli olan bu diyet halini ömür boyu sürdürebilmek zaten , hayat boyu da protein ağırlıklı beslenilmez bence.Şimdiden sonra mucizelere inanmayı bırakıp spor ve az kalori ile diyetime devam edeceğim...Ben sizlere örnek olsun diye yazmıyorum bunları sakın yanlış anlamayın. Her bünyeye iyi gelmeyebilir her yöntem. Kimine yarıyor kiminde ise işe yaramıyor bu diyet. Öpüyorum hepinizi. Bol kilo vermeli günler dilerim.

tabiki herkesin bünyesi farklı hepimiz deneyerek kendimiz için en iyi olanı bulacağız sanıyorum ama buralardan gitme uğra böle arada kilo verip vermediğini yaz en azından

Bu diyeti on sene önce yapmıştım, o zamanlar 5 kilo kadar fazlam vardı ve kısa sürede verdim, uygulamak da hiç zor gelmemişti, evlenip bir ameliyat geçirene kadar da kilo almadım, ama sonra 2 tane doğum çocuklar, emzirme derken şimdi 15 kilo vermem lazım ve bu diyet artık bana zor geliyor, çünkü yıllar insanın damak zevkini de değiştiriyor. O zamanlar çok fazla et ağırlıklı beslenmiştim çok da zevk almıştım, şimdi ise o kadar miktarda eti yiyemeyeceğimi düşünüyorum, ama uygulayabilenlere kolay gelsin, eminim faydasını göreceksiniz.

aman aylin 90 takma kafana ufacik seyden bir sey olmaz. insan hep ayni sey yemek den de sikiliyo. tebrik ederim söz fotolarina gördüm .allah tamamina erdirsin.bu arada ne kadar cok tatlilar .meyva sepeti var di cok begendim. her seyin dört dörtlük olmus.cok da sisman gözükmüyon.bir on kilo versen sana yeter.bunu da fazla sikmadan ver.

yok yahu takmiyorumm
hem yedigim kacamaklarda (puan fazla oluyor tabi) domates salatalik nektarin gibi seyler oluyor. puan yükseliyor ama kalori degil... bence bu da önemli bir nokta...
kalorisi düsük olan puanli yiyeceklerden yersek kilo almayiz bence...

cok sagol amin aminnn insallah
evt en fazla 10 kg fazlaligim var o da yavas yavas gidecek nisana kadar insallah...
Türkiyede sicaktan yiyemem insallahhhhhhh ordada bi 3 kg gitse sahane olur...
84-85 ile geri dönmek isterim

ay kizlarrr size dünümü anlatayimm

kuzenimin görüstügü bir kiz var, bu sabah 5.50 de ucagi kalkti zonguldaga...
onu havalimanina biraktik sabah 3 de...
hic uyumadik kardesimle.. havaalanlarini cok severiz, bizde gitmek istedik..
icim gittii bir ucaga atlayip gelesim vardii yaaa..,,
ay sabah 6 da evdeydik... ve ben simdi 10 da uyandim hazirlandim carsiya gidecem ve 4 saat yürürüm yine sanirim...
gözlerim yaniyo uykusuzum
diyeceksinizki ne zorun var yat uyu hehe
ama annemle carsiya gidesim var napiyimm...

sabah 3 de halam bize Kahvalti hazirladi yaa
sabahin 3.ünde yumurta yedim peynir domates salatalik...
6 da uyudumm 10 da kalktim salatalik salam yedim...
yarin tartilma günü, dengem bozuildu biraz ayy

arkadaşlar ve tabiki başta selincim;

bende sebzeyi sevmeyen bir insan olarak bu 2 haftalık süreçte sebze yemeyi gerçekten özledim. ben bir hata yaptığımızın farkındayım ama bunun aradaki kaçamaklar olduğunu düşünmüyorum ( seninde dediğin gibi ) ok kilo almadım verdim. fakat kilo verme sürecinde senin yaşadıklarınla bizim yaşadıklarımız hiç birbirine benzemiyor. sanırım sadece hatunmuydu 8 kilo verdi?? gerçi ben kendi adıma konuşsam daha iyi olacak..

mesela sen günde 1kg den yarım kg den bahsediyorsun ama ben 200 gr gittiğinde bile seviniyorum valla.

acaba diyorum hatayı şurdamı yaptık.. senin ilk yazıların dönüp okuduğumda sen ilk zamanlar kb puanlarını o kadarda düşük tutmamışsın.. yani senin o zaman dedğidin; arkadaş kilon kaçsa o sayıdan daha az bir rakam kb aldığında zayıflarsın.. ama biz ne yaptık sen aylin90cığıma nişanı var diye hızlandırma için tavsiye verdin.bizde hoop balıklama bizde yapıcaz dedik.. ama 3 hafta oldu sonuç umduğumun yakınında bile değil ( hatta senin de umduğunun değilmi??)

ben senden ve buradaki herkesten çok şey öğrendim ( 3 hafta makarna ve pilav yemeden durulabiliyormuş.. sadeci sabahları ekmek yersek de yetiyormuş gibi ) ve öğrenmeyede devam edicem..

şu anda azmi kırılmış bir insan değilim sadece meyve yemek istiyorum barbunya yemek istiyorum. vs vs

yürüyüşten gelipde içim yanınca 1 dilim karpuz yemek istiyorum.. belki sen diyebilirsinki onları yemek istiyorsan kilo veremezsin. bunada saygım var.. bu topicten ayrılak istimiyorum.. sadece senin ilk başlarda yaptığını yapıp daha yüksek kb alıp daha yavaş zayıflayabilirim..anlatabildimmi bilemiyorum..

hızlı kilo vericem diye kendimi bunaltmaya başladım.. iş bunalma safhasına gelincede bıkkınlık başlıyor o yüzden buradan ayrılmadan sadece kb lerimi atıyorum 96 kiloyum ya 70 e kadar yükseltmeyi düşünüyorum. en azından meyve ve sebze ekleyerek birde yoğurt :))

Rubicim, öncelikle çok teşekkür ederim, çok güzel tespitler yapmışsın. En doğru tespitin ben kişiye özel yazdığım halde herkesin o kişi için yazdığı şeyleri uygulaması oldu sanırım.
Çoğu kez yazmışımdır, ben diyete başladığım dönemde puanlarımı hep yüksek tuttum, hatta çoğu kez puanlama dahi yapmadım, çünkü neyi ne ile yediğim zaman kilo veremeyeceğimi artık ezbere biliyordum. Domates, salatalık, yeşillik, özellikle yoğurt yiyordum. Ama herkes çabuk vermek istiyor, farkındayım. Bir iki ay sonra ben de acele ettim ve cidden çok daha hızlı da verilebiliyor. Burda en önemli unsur benim kilom ve yapmak isteyen diğer kızların kiloları çok farklı, ben bir kilo veriyorsam günde herkesin aynı kiloyu vermesi imkansız, insanlar vücudundaki yağ oranına göre kilo verirler. Ama sen Rubi benim kiloma yakınsın ve ben aynı sistemi uyguladığın taktirde aynı şekilde vereceğine inanıyorum bu kilolardaki herkesin.
Bunun için kendi yaptıklarımı tekrar gözden geçirmemiz gerekiyor, en önemli hatta burdaki en büyük olay, ben eti çok yedim. İyi ki ilk yarışmada listelere bakmışız herkesin yaptığı en büyük hata eti az yemek. Bu diyet daha çok karbonhidratları hayatımızdan çıkarmakla alakalı evet ama sadece karbonhidratı az almak sadece kilo vermemize yarıyor, azar azar. Ama buradaki çoğunluk çok kilo vermek istiyor, ben cidden çok verdim ama abartmıyorum her gün bir-bir buçuk tavuk bile yediğim oldu oturup. Ama listelere bakıyorum, 100 gr. ızgara, 3 köfte, ton balıklı salata, 2 burger vesaire vesaire. Hatta listelerden aşağıya kopyalıycam, benim ilk başlardaki ve ortalardaki listelerimle o kadar çok fark var ki. Ben şu anda 100 gr ızgara veya 3 köfte yiyorum, ilk başladığım dönemlerde asla bu kadarla doymazdım, doysam da hemen acıkırdım ve bir saat sonra yine et yerdim. Her zaman yazdım oysa eti ne kadar çok yersek o kadar fazla kilo veririz, ama karbonhidrat puanını mümkün olduğunca az tutarak. Karbon puanını 20-30 larda tutmuş evet brchngcr arkadaşımız, onun yazısını da okudum, ama öğlen mesela hellim peyniri, marul ve yoğurt yemiş, bir başka öğlen sadece salata ve yoğurt yemiş, akşam peynirli omlet marul yoğurt yemiş. Karbonhidrat diyeti değil ki bu, bu normal bildiğimiz düşük kalorili diyet. Nerde kaldı bunun doyması, nerde kaldı bunun proteini çok aldığımızda vücudun işlemesi için zorlanarak enerji tüketmesi. Listelerde hiç et yok. Et yemeyenler, eti sevmeyenler, et yediklerinde kilo alacağını düşünüp az yiyenler, veya imkanı olmayıp da alamayanlar bir şekilde çok yiyemeyenler için değil bu diyet. Diğer şekilde ne yaparsanız yapın düşük kalorili diyetlere kayar boşuna uğraşıp durursunuz. Ben o kadar çok tavuk yedim ki, listelere baktığımda tavuk yiyenler cidden diğerlerini solluyor resmen.
Asıl yanlış burda rubicim, bu düşük kalorili diyet değil, ben herkese tek tek sormaya çalışıyorum doyuyor musunuz diye, tıka basa doyması lazım insanın bu diyette korkmadan, bu tıka basa doymaların yüzde yetmişinden fazlası etle olması lazım, ama hala akıllar malesef diğer diyetlerde ve herkes az yemeye kalorisiz yemeye çalışıyor.

Sen de puanlarını düşük tutarken çok et yemeye gayret gösterirsen eminim başaracaksın.
Herkes ne kadar az yersek o kadar kar diye düşünüyor ama ben bu yanlışı baştan beri hep yazıp duruyorum, ne kadar az yerseniz o kadar zorlaşır kilo vermeniz, özellikle çok kilolu olan arkadaşların muhakkak doyması lazım, ama çok önemli bir ayrıntı neyi ne ile yedikleri çok önemli, et türü gıdaları mümkün olduğunca tek yemeli. İşte o zaman bu diyetin mucizeleri ortaya çıkar, diğer şekilde sebze seven, meyve seven, bunların hepsini bir arada yemek isteyenler için de diyetler var, hepsi kilo verdirir ama en çok ve hızlı kilo verdiren bu diyet, bunu çözenler oldu aranızda senin de verdiğin örnekte hatun mesela, veya aysebru biliyordu zaten.
Ben zamanı olanlar için de yazıyorum sürekli. Zamanı olanlar, karbonhidratlarla proteinleri birbirine karıştırmadan yine doyarak, istedikleri miktarda et yiyerek, yanında sebze de diyerek, meyveyi öğünlerden ayrı tek başına yiyerek yavaş yavaş verebilirler fazlalıklarını. Ama zamanı olmayanlar, bi şekilde çok hızlı kilo vermem diyenler muhakkak çok et yiyerek puanlarını çok düşük tutmak zorunda Rubicim.
Özetle zamanım var diyosan kesinlikle 70'li puanlara çıkabilirsin, kendini kasma, yorma. Öyle de verirsin. Sutem yazmış ne ile neyi aynı anda yemeyeceğiz yazar mısın diye, onu da birazdan yazacağım, onlara da dikkat edersen yavaş yavaş verirsin kilolarını hayatım.

merhaba arkadaşlar bende sizleri takip ediyorum selintepe gercekten bilgilerin ve insanara bıkmadan usanmadan bilgilerini, aktarmanı tebrik ediyrum senin yaptıgını inan diyetisyenlker bile yapmıyor sana çok teşekkürler... bende sıze kısaca hıkayemı anlatıyım bende şuan 76 kıloyum ama benım 7 aylık beebgım var gercı hamile kalmadan ncede 70lerde dolaşan bırısydım ama şuan bende artık zayıflamak istıyorum ama emzırdıgım içinde kendıme çok guvenemıyorum çok acıkıyorum bende bu proteın dıyetını uygulasam acaba sütüme bır yansıma olurmukı düşüncelerinizi beklıyroum arkadaşlar??????

günaydın herkese..... kızlar nasıl gidiyor sizde diyet ya,sizlerde rubi gibimi düşünmeye başladınız.
menülerimi yazmak istemiyorum,belki gene yazarım ilerde. en fazla kırka kadar çıktım.çok fazla bı kılo veremedim baslayalı ama bu hafta tartıya çıkmıyorum ve bu sabah daha hafif uyandım sanki.umarım kılo verebılıyorumdur. izinde en azından yaşıma uyan renkli kıyafetler giymek istiyorum,eşimin yengesinin 'geliiin; oglum sana iyi baktı kendini zayıflattı seni kilolandırdı' lafını duymak istemiyorum , görümcemin bütün vücudumu süzüp sonra eşime dönüpte 'ha ha ha oğlum bna gülüp duruyodun senin karın benden beter oldu ha ha ha ' deyişini duymak istemiyorum , hele bide benim teyzem var 'kilomu aldın sen sanki biraz şişmanladın' hayret ya dalganın bu kadarı olur 20 kilo aldım işte ne yüzüme vuruyosun....
daha böyle neler var neler .........zayıflamak istiyorum............seliiiiiiiiiiiiiin nerdesin...................

Kızlar selam.

aysebru nerelerde ne zamandır yok haberi olan var mı?kızlar bi de size çok ilginç bişi dicem diet çikolatanın karbonu normal çikolatanın karbonundan çokakannehir

selincim ne zamandır konuşamadık.
grup yarışındada kendi grubumu elimde olmadan kötü etkiledim.
inşallah herkes çok çok kilo vermiştir. bende şu sıkıntılarımı atlatıp geri gelicem.
kızlar herkesi öpüyorum.
şimdi çıkıyorum kızıma bakmam gerek bugün ateşi hep 39 du inşallah gece bir şey olmaz.

okadarcik seyden ne olucakki... 1 hafta kalmis tr ye gitmeme, okadarda sIkamam kendimi...
hem bu pasta degilki veya cikolata, bir kac tane attim agzima ufacik dörtgenler...
neden sasiriyorsunki kücük kacamaklarin neyine zarari olucakki..
okadarda SIkamam kendimi... mesela kabak dolmasi cekti canim... icinde BASMATI pirinci varmis annem dedi... kücücükkk birsey, 2 yk eder ici valla... nolcakki ondan...
HIC pirinc yemeden HIC makarna yemeden olmaz bence... ayda 1-2 kere cok cokkk az tadimlik yenmeli bence... ne diosun selin abla??
seninde yazdigin gibi basmati ile yapmis annem... 2 tane kücücük kabak tanesi uzunlugu 5cm herhalde... inceligi 2,5 cm gibi birsey.. cok ince..
birsey olmaz... aa öle cok üstüme gelmeyin ama özledimm sebzeyi yaa... hep et tavuk tavuk burger olmaz..
basaririm ben merak etme sutem kaydirigubbakcemile5 motivasyonum halen yüksek bakkk, moralim yerinde... kaydirigubbakcemile5 selin ablada bunu istiuyorduu

burda var yabani pirinc yollamak isterdim..ben kizim dogduktan sonra onun ilk yemeklerine almistim dogal olsun diye..

uff ya dün anneme biraz sebze yemegi yap dedim tamam dedi sabah bak bi internete bahceden kabak getirmisler taze taze degisik bisey yapariz dedi. Sabah uyandigimda ne göreyim hamur yogurmus :KK43:( kabak yemegide baska vakte kaldi. Bunu diyecegim hic aklima gelmezdi ama sebze yemeklerini özledim :))

iki hafta da 4 ila 6 kilo verebilmem için puanım kaçta kalmalı bana fikir verin neler yapayım anneme gidince eşim olmayacak beni gördüğünde biraz fark olsun şaşırsın istiyorum yardım lütfen:Saruboceq::Saruboceq:

söyle kisa bi liste yaz bize sana zahmet

mesela.

ekmek peynir ok
ekmek sucuk no ok :) gibilerinden

selincim bi liste yaz canim ya. bak demek ben yanlis yiyomusum hep
ekmekle sucuk peynir hep karistirmisim... off cok karisik ya

Cevaplayacağım tüm yazıları cevaplamadan göndermişim arkadaşlar :)))) Birazdan hepsi için birşeyler yazacağım. Hehehe.

çok doğru söylemişsin selincim. ama bende senin başta yaptığını yapmak istiyorum ve yoğurç yerken hesabını yapmak istemiyorum yani sonuçta oturup 1kg yoğurtta yemiyorum sonuçta dimi ama.. yada salatalık arada en fazla yesen 2 tane olur.. yani bunlarıda abartmadan.. ve birde şu az yeme konusu var hakikaten bende listelere bakıyorum insanlar çok az yiyor e bende kendime bakıyorum çok yiyorum.. o zaman azaltayım diyorum tabiki..

açıkçası benim acelem yok ( a-slında kilolu herkesin acelesi vardır olmazı mı? ) ama vallahi haftayı bırak ayda 3 kilo vermeye razıyım 4 ayda yine 12 kg eder.. hiç sorun değil..

ben şimdi öğlen yemeğine gidiyorum.. dönüşte okurum tüm yazdıklarını herkese afiyet olsun..

sanirim haklisin abla.......
kahvaltiyi yarim dilim ekmekle, 1 yumurtayla yapip
öglen ve aksam 0 puan ile gecirmek önemliymis
ve cogumuz bunu basaramadi sanirim
TR de cok farkli olabilir.... günde 2 ögün et ile gecerse maddiyat ön plana cikar diye düsünüyorum...

tmm almanyada okadar fark etmez, ama yinede annem kiziyor bana... evde kiyma kalmadi yeter diyor :)))))

bende haliyle karistiriyorum öyle yiyorum...
sanirim bu diyet bana yaramadi ya...
yani kolay degil bunu uygulamak...
ben bildigim gibi devam edicem izinde...
yine karbonhidratlara cok dikkat edicem tabiki...
ayda 3kg versem bile yeter bana... 4 ay kaldi nisanima... 4x3=12kg eder...
kac oluyorum ozaman? 75 civari oluyorum... süper birseyy...
yavas yavas vericem ben sanirim... haftaya cumaya kadar buradayimm....

Bu diyeti on sene önce yapmıştım, o zamanlar 5 kilo kadar fazlam vardı ve kısa sürede verdim, uygulamak da hiç zor gelmemişti, evlenip bir ameliyat geçirene kadar da kilo almadım, ama sonra 2 tane doğum çocuklar, emzirme derken şimdi 15 kilo vermem lazım ve bu diyet artık bana zor geliyor, çünkü yıllar insanın damak zevkini de değiştiriyor. O zamanlar çok fazla et ağırlıklı beslenmiştim çok da zevk almıştım, şimdi ise o kadar miktarda eti yiyemeyeceğimi düşünüyorum, ama uygulayabilenlere kolay gelsin, eminim faydasını göreceksiniz.

Defnecim, cidden yıllar geçtikçe insanın damak zevki cidden değişiyor, bir de çok diyet yaptığınızda hiç sevmeseniz dahi diyette yasak olan şeyleri özlüyor insan, onun da etkisi var. Ben de sebzeyi hiç sevmezdim ama şu an sebze sevmeye başladım. Neyse ki eti hala seviyorum, yoksa büyük problem olurdu.

Tamam canım, sen dikkat et yediklerine yeterli. Kararına sevindim.

bende aynı şeyi diet peynir de farketmiştim de yanlışlık vardır demişlerdi sanırım

normal peynirde atıyorum 100 gr da 4 yazıyordu

light peynirdede 100 gr da 8 yazıyordu..sonradan bıraktım o peyniri yemeyi

Rubicim, yağı azaltılan tüm ürünlerin karbon değeri yükseliyor. Bu bütün lightlarda geçerli. Şekerli ürünlerdeyse çok farklı, şekeri düşürülen diyet ürünlerin karbonu düşüyor, yağı düşürülenlerinkisi ise yükseliyor. Puan toplamına göre yapacaksan ve kalori hesabını tamamen beyninden sileceksen kb değerlerine bakarak yiyebilirsin.

Canım, sen de aynen Dyglu'ya yazdığım gibi bu tür diyetlerden uzak dur bence. Bu yazdıklarımı 50'li kilolarda olan tüm kızlarımız için yazıyorum diğerleri dikkate almasın. Artık belirticem sanırım herkes üstüne alınıyor çünkü :))
Siz yine herkesin yapması gerektiği gibi, hatta tüm dünyanın artık yanlışını görüp değiştirdiği üzere beyaz ekmek yemeyin yine. Beyaz ekmek yerine tam buğday, çavdar, köy ekmeği türünden işlem görmemiş ekmekleri tercih edin. Yine kilo oranları düşük tüm dünya ülkeleri gibi pirinç, patates, baklagiller, bulgur ve diğer karbon değerleri yüksek gıdalardan az miktarda yiyin. Biz hep dolu bir tabak yiyoruz kültürümüz gereği, alışkanlığımız gereği, normalde bu saydıklarımızı dört kaşıktan fazla yemememiz gerekiyor. Sebze ve meyveyi bol yiyin, hiç çekinmeden, hiçbirşey olmaz inan. Diyet fikrini aklınızdan çıkarın, ekmeklerle ve karbonhidrat gurubuyla proteini bir arada almayıp yukarıdaki yazdıklarımı da dikkate alarak şekeri de mümkün olduğunca hayatınızdan çıkarırsanız sizin yapmanız gereken başka hiçbirşey yok. Kilonuzu muhafaza edip hatta çok yavaş olsa dahi kalan az biraz kilonuzu da zaman içinde verirsiniz.
Zaten çok kilosu olup da sizin kilolarınıza düşen tüm bayanların yapması gereken şey yukarıda yazdığım şeylerle aynı. Kilo verenler yukardaki sistemde beslendiklerinde asla kilo almazlar öncesinde hangi diyeti yaparlarsa yapsınlar. Bu tür oturmuş kilolarda kesinlikle gidip gelip tartılmayın, yazdıklarımı uyguladığınızda zaten bölgesel yağlar dahil erimiş olacak zamanla. Çünkü yeni başlamış da olsa diyet yapmış sayılırsınız ve bu dönemde ani değişiklikler az birşey kilo aldırabilir ama kısa sürede normale döneceğinize eminim.

Canım, emzirme dönemi için ne yazsam boş, çünkü cesaret edemem açıkçası bu dönem için. Sen ne yersen çocuğunu etkileyecek o yüzden senin de hiçbir diyete kulak asmadan, bütün gıdalardan ölçülü olarak beslenmeni tavsiye edeceğim. Bol bol su içmen önemli bir ayrıntı. Aç kaldıkça peynir yesen aralarda çocuğunu iyi yönde etkileyeceğini düşünüyorum, az sabret bebeğin daha küçük. Karbonhidratı sakın kesme tam olarak, bebeğin herşeye ihtiyacı var çünkü. Bana kalırsa diyet yapmadan dikkat ederek bu dönemi geçiştir hayatım.

Burdayım geldim hayatım, sabah işim vardı dışarda onları hallettim geldim, dün gece de öyle yorulmuşum ki uyuyakalmışım.
Sen de rubiye yazdıklarımı oku hayatım, sanırım hepiniz aynı hatayı yapıyorsunuz. Puanı az tutarak zamanla kilomu vereceğim diyorsan aynen devam et, ama izin tarihin ne zaman bilmiyorum, gıcık kaynana ve görümcene nispet yapacaksan puanını daha da düşürüp ete asıl kısa zamanda daha çok kilo vermiş olursun. İnşallah zayıflarsın hayatım, üzüldüm yaşadıklarına inan, hepimiz farklı boyutlarda yaşadık senin yaşadıklarını malesef.

Kızlar selam.

Burçakcım, tekrar gelip cevabımı okur musun bilmiyorum ama ben yine de yazmak istedim. Öncelikle bana verdiğin ilk kilon 85,96 imiş bunu belirtmek isterim. Yani bu diyete başladığında kilon yaklaşık 96 imiş ve listelerini yazdığın dönemde 1,76 kilo vererek üçüncü dahi olmuşsun. Bütün bu yazdıklarımı sen bana yazmışsın, geçmişe dönüp bakabilirsin. Sonra ikinci yarışmada ben de seni merak ettim açıkçası nereye kayboldu bu kız diye. Tüm bu yazdıkların doğruysa yine de yaklaşık 960 gr vermiş oluyorsun özet olarak.
Bu kadar vermiş olman bana göre yine iyi çünkü sen daha önce rubi'ye de bahsettiğim gibi resmen bu dönem zarfında düşük kalorili diyet yapmışsın. Günde yediğin etin ortalama gramı 100, bazı günler bundan da az. O yüzden benim yazdıklarımı sen de yanlış anlamışsın gibime geliyor hayatım. Bütün diyetisyenlerin verdiği listeden dahi az yemişsin, hiç değilse onların listesinde bir iki dilim ekmek oluyor çünkü. Umarım sağlıklı bir şekilde tüm fazlalıklarını verirsin hayatım, görüşemezsek kendine iyi bak.

Canım, şeker oranı sıfır olan diyet çikolata bulman lazım, yağ oranı değil. Ben arıyorum kaç gündür satılmıyor diye getirmemiş kimse, bulunca yazıcam size.

selincim ne zamandır konuşamadık.
grup yarışındada kendi grubumu elimde olmadan kötü etkiledim.
inşallah herkes çok çok kilo vermiştir. bende şu sıkıntılarımı atlatıp geri gelicem.
kızlar herkesi öpüyorum.
şimdi çıkıyorum kızıma bakmam gerek bugün ateşi hep 39 du inşallah gece bir şey olmaz.

Ebruu, nerdesin seni çok özledik. Grup yarışması olmadı hayatım üzülmene gerek yok, yine bireysel yaptık. Acele etme hayatım, kendini toparladıktan sonra gel, çok geçmiş olsun kötü bir dönem geçiriyorsun, umarım biran önce herşey düzelip sağlıklı bir şekilde tekrar aramıza katılırsın. Kızın için dua edicem, öptüm.

okadarcik seyden ne olucakki... 1 hafta kalmis tr ye gitmeme, okadarda sIkamam kendimi...
hem bu pasta degilki veya cikolata, bir kac tane attim agzima ufacik dörtgenler...
neden sasiriyorsunki kücük kacamaklarin neyine zarari olucakki..
okadarda SIkamam kendimi... mesela kabak dolmasi cekti canim... icinde BASMATI pirinci varmis annem dedi... kücücükkk birsey, 2 yk eder ici valla... nolcakki ondan...
HIC pirinc yemeden HIC makarna yemeden olmaz bence... ayda 1-2 kere cok cokkk az tadimlik yenmeli bence... ne diosun selin abla??
seninde yazdigin gibi basmati ile yapmis annem... 2 tane kücücük kabak tanesi uzunlugu 5cm herhalde... inceligi 2,5 cm gibi birsey.. cok ince..
birsey olmaz... aa öle cok üstüme gelmeyin ama özledimm sebzeyi yaa... hep et tavuk tavuk burger olmaz..
basaririm ben merak etme sutem kaydirigubbakcemile5 motivasyonum halen yüksek bakkk, moralim yerinde... kaydirigubbakcemile5 selin ablada bunu istiuyorduu

Aşkım, ara sıra şaka yapıyoruz, takma kafana sen. Mantı olayını gülelim diye yazmıştım, sonra hemen çıkmak zorunda kalınca açıklama da yapamadım :))))
Moralini yüksek tut, başaracağına inanıyorum, bir de Rubi'ye yazdığım bir cevap var, onu muhakkak okumanı istiyorum canım. Ara sıra tadımlık ye tabi ki hiçbirşey olmaz, moralini yüksek tut ve yürüyüşlerine devam et hayatım.

burda var yabani pirinc yollamak isterdim..ben kizim dogduktan sonra onun ilk yemeklerine almistim dogal olsun diye..

Canım, tadına baktın mı hiç, nasıl birşey, yenilebilme ihtimali nedir :)

sagol ablammm
birseycik olmaz okadarcik seyden...

tmm sizimi kiracam... 2 kabak yerine 1 tane yerim o da kücücük
ins geceye kadar doyarim onla

Aylincim, az yiyecem diye düşünme doyman lazım muhakkak, doymadığında et ürünleri ile doyur kendini. Buna çok dikkat et hayatım.

uff ya dün anneme biraz sebze yemegi yap dedim tamam dedi sabah bak bi internete bahceden kabak getirmisler taze taze degisik bisey yapariz dedi. Sabah uyandigimda ne göreyim hamur yogurmus :KK43:( kabak yemegide baska vakte kaldi. Bunu diyecegim hic aklima gelmezdi ama sebze yemeklerini özledim :))

Aylincim, sana da aynı tavsiyeyi yapıcam, zayıflamak için acelen yoksa sebze yemekten çekinme hayatım. Sebzenin yanında veya etin yanında ekmek yeme bu kadar basit. Yoğurt türü şeyler de yiyebilirsin.

iki hafta da 4 ila 6 kilo verebilmem için puanım kaçta kalmalı bana fikir verin neler yapayım anneme gidince eşim olmayacak beni gördüğünde biraz fark olsun şaşırsın istiyorum yardım lütfen:Saruboceq::Saruboceq:

Eto, ben senin kilonu yazmamışım sanırım, kilonu söylersen daha net birşeyler yazabilirim.

söyle kisa bi liste yaz bize sana zahmet

mesela.

ekmek peynir ok
ekmek sucuk no ok :) gibilerinden

Suzancım bu listeyi ayrıntılı yazmak istiyorum, o yüzden bugün yazarım yatmadan söz.

X