Popüler Konu Karbonhidrat Diyeti Deneyimlerimiz

hadi kizlar zayiflayinnn böle seyler alin benim gibi hahahah
motive oluyor insan yavv

babydoll deniliyo böyle süslü sexy seyLere :)

aman ne utaniyon ya giy iste ne güzel

babydoll deniliyo böyle süslü sexy seyLere :)

aman ne utaniyon ya giy iste ne güzel

babydoll iste kaydirigubbakcemile3 yeni ögreniyorum böle seyleri daha kaydirigubbakcemile3 biliyoruz da isimlerine aklim ermiyor kaydirigubbakcemile3

ethos sunun surasinda 5kg kalmis onumu veremicen

bak canim basari öyküleri varya oraya git selintepe 4ayda 26kg verdimi bastan sonuna kadar oku
biz asil ordaydik bura sürgün edildik yine sorularin olursa emin ol selin sana seve seve teker teker anlatacak

sağol ben buralarda da olacam sizde yardım edin bana ama

SELIn bi kac sorum var canim merak ediyorum
sen diyete basladiginda e$inden ne gibi destek gördün*
annen ailen bacilarin ne gibi yardimci oldular sana
e$inle ne gibi degisiklik yasadin bunlari biraz anlatda iyice heves edinelim[/QUOTE]

Suzancım, hep söylerim eşimden Allah bin kere razı olsun, hiç bir zaman beni sevmekten vazgeçmedi, en kilolu halimdeyken bile sen her halinle güzelsin derdi. Bunun tek sakıncası kendine çeki düzen vermen için sürekli erteliyorsun bazı şeyleri, çünkü evde seni her halinle kabul eden birisi var. Benim en büyük sorunum çalıştığım ortam ve annemler ve akraba çevresiydi. Yazmışımdır daha önce bu sorunum taa küçüklüğüme kadar dayanır. Annemlerle ayrı şehirlerde olduğumuz için senede bir iki kez görüştüğümüzde hep patlak veriyordu ve inan oraya gitmek istemiyordum, çünkü her gittiğimde kilo almışsın, ver artık, sürekli baskılar sürekli kilo konusu, çok kilolular beni daha iyi anlar bıkmıştım artık. Ben de bir insandım ve başka özelliklerim vardı. Hayatım boyunca herkese yardım etmeye çalışan, iyi niyetli, kimseyi incitmemeye azami gayret gösteren, örnek bir insan olmaya çalıştım ama kilolarım yüzünden kimse en içime bakmadı, kimse benim içimdeki beni göremedi, en yakınım annem bile. Yıllarca savaştım ama hep yenik düştüm, mesleğimde iyi yerlere geldim, kendimi geliştirdim, çok çeşitli dallarda bir çok başarı elde ettim ama nafile. Tüm başarılarımda kilolarımla benimle birlikteydi ve hep benle geçen cümlelerin sonuna şu şişman bayan eki ekleniyordu. Yani özetle hayatım, beni zayıflamaya iten eşim değildi, daha çok ailem ve en çok da arkadaş, işyeri ortamımdı. Bir de oğlumun büyüdükçe yaptığı gizli psikolojik baskılar vardı ki bu konuya girersem sabaha kadar çıkamam :) Küçük bir örnek vereyim, eski evimde mutfaktaydık ve yine yapmaması gereken bir şey yaptığı için ceza vermiştim oğluma ve o da o anki siniriyle kocaman göbeğime sıkı bir yumruk atıp şişko demişti bana. Bütün hayatım boyunca o kadar çok duyduğum bu kelimeyi oğlumun iki dudağının arasından duymak beni bitirmişti, saatlerce hıçkırarak ağladığımı hatırlıyorum, şu an yazarken bile gözlerim doldu.
Vallahi hayatım benim eşim bir tuhaf hala aynı desem inanır mısın, adam evlendiğinden beri santim sapmadı ben nasıl olursam olayım. Ama şu an annemin bana bakarkenki gözlerindeki ışıltıyı tarif edemem. Akrabalara gelince onlar hala şişman olduğumu düşünüyorlar, hala bana tombiş diyorlar, umursuyor muyum evet, onlar için başka intikam planlarım var dermişim :))
Bu herkeste aynı yoğunlukta mı yaşanır, zannetmiyorum, ben biraz derinimdir her konuda, herşeyin inciğini boncuğunu düşünürüm. Gördüğüm bişeyi beş dakika sonra unuturum ama hissettiğim bir sevinci ya da hüznü senerlerce hatırlarım. O yüzden en içimde biraz kinciyimdir ama bunu davranışa dökmem hiç, içimde incinmiş küçük bir kız var, hala aynen duruyor anlayacağın, o duyguyu kaybedersem burada hiçbirşey yapamam örneğin, onu hep koruyacağım inşallah.
merhaba

carsida yaklasik 4 saat yürüdümm

ceyizim icin gecelik aldim pembee cok sexyyy buldum kendimi icindee yaa :)))))
rejime devammmm, motivasyonumu ondan aldimmmmmmm selin abla haha

menüm: (yorum lütfen)

sabah:

2 yumurtali peynirli omlet 1p

ara:

cola light

öglen:

cola light
(dönercide) tavuk döner salatasi 8p ? (salata icin yani ve icindeki sos icin)

ara:

2 catal pasta

aksam:

buglama firinda balik
domates karisik salata 6p

15p mi?

selin abla motivasyonum geri geldi carsiya gidince
leggings aldimm yakisiyor beaa :))) hosuma gittii....
kacamak yapmiyorum artik öyle... 2 catal pastadan kimse ölmez demi...

tartilmicamdaa

öptüm seni :)) yorum yaparsan sevinirim

Aylincim, işte hepimizin görmek istediği Aylin bu işte. Canımsın yaa, yeminle burda olsan sarılıp öperdim sana. Lütfen motivasyonun hep böyle kalsın, bugünkü yediklerin de çok iyi, diyet cola konusunda bişey diyemeyeceğim ben denemedim, ödem yapıyor diyenler var aysebru kullanmış ama sen garantiye al işini bence. İnan moralin iyi olduğunda o iki lokma pasta anında erir gider hayatım, yarın da aynı şekilde yürüyüşe devam, seni seviyorum.

bu diyetle beraber spor yapılıyor degılmı saglık acısından bır zararı yoktur umarım. ben aksamları 90 dk yuruyorum gun boyu yurumemle toplam 150 dk oluyor.

Aysem ben ağır spor yapmadım ama bir süre sonra yürümeye başladım. Biraz moralim düzeldikten ve biraz kilo verdikten sonra başladım ama. Yürü bol bol bence, hiç bir zararı olmaz.

Selin ablacım merhaba,

Akşam işten dönerken eczanede tartıldım. Ona inanmadım başka bir eczanede
tekrar tartıldım ama aynı sonucu aldım :)))))))
Ablacım tam 3 kg.vermişim 8 gün sonunda.. Allah ne muradın varsa versin.
O kadar mutluyum ki anlatamam.
Sana bugün ki menümü ve bilgilerimi yazıyorum.

05.07.2010 menüm

sabah : yarım simit + yeşil çay
öğle : tavuk döner + domates + salatalık
ara : Türk kahvesi
akşam: tavuk burger
ara : yeşil çay

Başlangıç kilom : 72
Şu an ki kilom : 69
Hedefim : 63
Boy :1.75

Canım süpersin, yürekten tebrikler. Allah hepimizin muradını versin. İnşallah hedefine sağlıklı bir şekilde ulaşırsın.

Aylincim, işte hepimizin görmek istediği Aylin bu işte. Canımsın yaa, yeminle burda olsan sarılıp öperdim sana. Lütfen motivasyonun hep böyle kalsın, bugünkü yediklerin de çok iyi, diyet cola konusunda bişey diyemeyeceğim ben denemedim, ödem yapıyor diyenler var aysebru kullanmış ama sen garantiye al işini bence. İnan moralin iyi olduğunda o iki lokma pasta anında erir gider hayatım, yarın da aynı şekilde yürüyüşe devam, seni seviyorum.

ayyyyyy :gitme: duygulandimmm negüzel cvp yazmissin bana öyle olumunekankayizsmile cok tsk ederimmm
tmm kendime geldimm
yüricemm bol boll, hatta müzigi acip evde dans edicemm, severim göbis atmayii
tmm diyet kolada yok artik
bide sunu fark ettim, acikmiyorum öyle artik..
basaricam insallahh

aylincim cok seksi gördüm seni :KK66:
kaydirigubbakcemile3 evet celulitlerim gitmis demi kaydirigubbakcemile3
ah nerdeeeeeeeee
kaydirigubbakcemile3
o ben degilim tabiki haha

selincim senlam bayaadır karşılaşamıyoruz nasılsın şekerim, bildiğin üzre ben annemlerdeyim, yeme düzenim biraz bozuldu eve gidince proteine daha da ağırlık vericem listelere bakıyorum da protein yerine daha az kalorili şeyler tercih ediliyor sanırım psikolojik bişey, diyetin mantığı tam anlaşılmadı...

offf offff. ben yedikleirme dikkat ettim biraz da spor yani yürüyüş.doğumdan bu yana aslında 25 kilo olmuş bugün farkettim 8 ayda.olsun.ama artık hızlı vermek istiyorum temmuz sonuna kadar 65 olmak istiyorum olmam gerek.ama bu diyeti tam olarak nasıl yapacağım anlayamadım

Canım sen de hoşgeldin. Hep koyalayayım diyorum hep unutuyorum, diyetin olmazsa olmazlarını. Neyse ki elim hızlı hemen yazayım sana asıl kurallarımızı.Bu yazdıklarımı kopyalıycam artık yeni gelenlere yapıştırıveririm hemen, şanslısın uzun anlatıcam bundan sonra kullanacağım için :)
Öncelikle suyunu ihmal etmeyeceksin, günde 2,5-3 litre muhakkak su içeceksin, en önemli ayrıntımız bu.
Sabahları mümkünse erken kalkıp sıkı bir kahvaltı yapacaksın. Kahvaltında ekmek yiyeceksen eğer yediğin ekmek kesinlikle tam buğday ekmeğ, tam çavdar ekmeği ya da çok tahıllı ekmeklerden ya da denge lightlardan olacak. Vermek istediğin kiloya göre ekmeği ne kadar yiyeceğine sen karar vereceksin, sabah eğer çok erken kalkarsan yediğin bu tarzda ekmeğin çok fazla bir zararı olmuyor sana. Simiti de tercih edebilirsin ama mayasız olacak. Sabahları ekmeğin yanında yumurta, salam, sosis, sucuk tarzından protein gurubunu mecbur kalmadıkça yemeyeceksin. Yağsız lor peyniri, az yağlı teneke peyniri ilk tercihlerimiz sabahları. Ekmek aldığın için mümkün olduğu kadar yağsız yiyeceksin peynir türlerini. Peynirin yanında 4-5 zeytin, yeşillik, domates, salatalık yiyebilirsin. Bütün bu kahvaltı seçeneklerinde ne kadar yemen gerektiğini kendin belirleyeceksin, ben hızlı kilo vereceğim zamanım kısıtlı diyorsan 1 dilim ekmek ve bol yağsız peynir, bir iki zeytin, yeşillik yiyeceksin. Yok ben yavaş yavaş vereceğim zamanım var diyosan domates, salatalığı ekleyeceksin menüne ve ekmeğini de doyana kadar yiyeceksin. Küçük bir ayrıntı sabah çok erken yersen ekmeği iki-üç dilim yiyebilirsin, yok ben yatarım öğleye kadar diyosan bu konuda daha dikkatli davranmak zorundasın. Kahvaltını ekmek tercihli yaptığında öğlen ve akşam öğünlerinde ve aralarda kesinlikle başka ekmek yemeyeceksin ve diğer karbonhidratı bol gıdalardan almayacaksın. Başka kahvaltı seçeneklerimiz de var, eğer hiç ekmek yemeyeceksen kahvaltıda istediğin kadar yumurta, sucuk, sosis, salam, peynir yiyebilirsin. Bu tarz yapacaksan kahvaltını öğlen ve akşam da ekmek ve diğer karbonhidratı yüksek gıdalardan almayacaksın. (Hızlandırılmış sistem) Kahvaltı olayında başlarda doymama hissi yaşayabilirsin ama aldırma bana sorarsan doyana kadar kahvaltını yap, en doğrusu bu. Zaten bir müddet sonra kahvaltılarda hemen doymaya başlayacaksın. Kahvaltılarda ve günün kalan tüm zamanlarında kesinlikle şeker yok, bu da önemli bir ayrıntı. Bal yok, reçel yok, pekmez yok. Çaylar veya kahveler şekersiz, yok ben şekersiz içemem diyorsan tatlandırıcılı, tavsiye etmiyorum en son çare olmalı, en güzeli şekersize alışmak.
Kahvaltımızı yaptık ve doyduk, eğer beyaz unlu veya şekerli birşey yemediysen kahvaltıdan sonra acıkmayacaksın uzun bir süre.Oldu ki acıktın diyelim, sabahla öğle arası ve öğle ile akşam arası tüm ara öğünlerinde öncelikle 0 puanlılardan, daha sonra puanlamaya göre 1'den başlayarak yukarıya doğru olan besinleri tercih edeceksin. Yani öncelikle yumurta, et ve ürünleri, daha sonra peynir, süt, yoğurt gurubu ve sebzeler, sonra da meyveler. İnternetten tarattığında listeler bulacaksın karbonhidrat puanlamalarını gösteren o listeler bu konuda sana yardımcı olacaktır. "Ebru Akın Karbonhidrat Listesi" diye taratırsan bizim en çok baktığımız ve güvendiğimiz listeye ulaşabilirsin.Önemli bir ayrıntı daha, kahvaltıda ekmekli menüyü tercih edeceksen öğleye kadarki ara öğününde yumuta ve et ürünlerini yeme, peynir, yoğurt, sebze, yeşillik ve salatalık domates gurubunu ye. Ya da yumurta ve et ürünü yiyeceksen kahvaltıdan muhakkak 3 saat sonra ye. Özetle kahvaltıdan 3 saat sonra et ve ürünlerini akşama kadar istediğin kadar yiyebilirsin ancak yanında ne kadar az karbonhidrat alırsan o kadar çok kilo verirsin.
Ara öğünleri de yazdık, öğle ve akşam menülerinde ise yine ilk öncelikli gurup 0 puanlılar, sonra sırasıyla süt ve ürünleri, salata ve sebzeler ve meyve. Bunlardan ne kadar yiyeceğine kendin karar vereceksin puanlama yaparak. Günlük tüm karbonhidrat tüketimin 70 puanı aşmayacak. Bu puanı ne kadar aza indirgersen o kadar çok kilo verirsin.
Meyvelerden karpuz, kavun ve muz yememeye gayret gösteriyoruz, hatta hiç yemiyoruz. Günün herhangi bir saatinde ve hatta gece açlık hissetmememiz gerekiyor, acıkacak gibi olursak hemen birşeyler yiyoruz, tercihlerimiz yine en düşüklerden yükseklere doğru. Açlık hissedersek boşuna diyet yapmış oluyoruz çünkü vücudumuz bir sonraki öğünde ne yersek yiyelim yağa çevririp depoluyor ilerde yine aç kaldığında kullanmak için, bu vücudumuzun savunması ve biz bu savunmaya ihtiyaç duyurmayacağız açlık hissederek.
Canımız tatlı çektiğinde yarım bardak süte bir kaşık ( ya da tatlı kaşığı da olabilir, bilenler düzeltsin lütfen) tarçın atıyoruz ve içiyoruz. Yarım saat bekliyoruz, tatlı ihtiyacımız kayboluyor. (Ben denemedim ama kızlar öyle diyo)
Adet dönemlerinde vücudumuz 0,5 ila 2 kg. a kadar su topluyor o yüzden o dönemlerden bir hafta öncesi ve bittikten birkaç gün sonrasına kadar tartılmamaya gayret ediyoruz, tartılsak da çıkan sonuca itibar etmiyoruz :))

Ve olmazsa olmaz, bana göre en önemli ayrıntı, zırt pırt tartılmıyoruz, haftada bir gün tartılıyoruz sadece. Kötümser ve karamsar olmuyoruz, verecek kilomuz kaç olursa olsun hepsini vereceğimize inanıyoruz, aralarda kaçamak yapsak da utanmıyoruz, sıkılmıyoruz, hepimiz insanız diyoruz ve pişman olduğumuz an geri dönüyor ve aynı şekilde devam ediyoruz.

Umarım atladığım birşey yoktur. Bütün bunlar; benim tecrübelerim + siteye yazdıktan sonra bana inanıp birebir uygulayan arkadaşlarımla birlikte öğrendiklerim + bütün kızlara doğru cevabı vermek adına yaptığım araştırmalar + arkadaşlarımın ve yakınlarımın birebir uygulamasından doğan sonuçlardır.

Epey uzun oldu, hepsini kopyaladım, iyi oldu vallahi hihoyyyt/FONT]

TR ye geliyorummmmmmmmm cok seviniyorumm yaaa
özledim herkesii

selincim senlam bayaadır karşılaşamıyoruz nasılsın şekerim, bildiğin üzre ben annemlerdeyim, yeme düzenim biraz bozuldu eve gidince proteine daha da ağırlık vericem listelere bakıyorum da protein yerine daha az kalorili şeyler tercih ediliyor sanırım psikolojik bişey, diyetin mantığı tam anlaşılmadı...

İzlemcim, iyiyim canım, annenlere çok selamlarımı ilet, geçici dönemler bunlar eve döndüğünde normale dönersin. Yazdıkların konusunda sana yüzde yüz katılıyorum. O yüzden verilen kilolar daha az görünüyor ve bu konudaki beklentiyi tam karşılamıyor aslında.
Böyle de kilo veriliyor ama daha yavaş ve mantıklı düşündüğümüzde daha sağlıklı. Ama şunu yeme bunu ye diyemiyoruz hiç kimseye haliyle çünkü herkesin bünyesi ve maddiyatı çok farklı. Günde kaç kere yazasım geliyor oysa arkadaşlar asıl et ürünlerinden yiyeceksiniz diye. Bunun iki sebebi var bence bilmem sen ne düşünürsün. Birincisi hala kalori hesabına takılıp daha iyi sonuç alabilmek adına daha düşük kalorili yemeye çalışmak, ikincisi de ekonomik sebepler.

hakketen dogru TR de et kiyma tavuk almak ölüm sanirim, cokkk pahaliymis yaa

Arkadaşlar, başka kilo bildirimi olmamış, geçici sonuçlar tam sonuçlar olarak değerlendirilecek demektir bu. Birinci olan arkadaşımız Zara'yı ve toplam kiloda birincimiz Aaylin'i özellikle bu kez tam olarak kutluyorum. :nazar:
Yarın 3. yarışmaya katılmak isteyenler kilolarını bildirsinler lütfen. Menü listesi yazma zorunluluğu yok, sadece kiloları kaydedeceğim, çünkü menülerde süreklilik olmuyor, yazan oluyor, yazmayan oluyor, unutanlar oluyor. O yüzden menüleri kopyalamayacağım artık ama isteyen menüsünü yorumlanması adına yazabilir. Herkese kolay gelsin.

Arkadaşlar, başka kilo bildirimi olmamış, geçici sonuçlar tam sonuçlar olarak değerlendirilecek demektir bu. Birinci olan arkadaşımız Zara'yı ve toplam kiloda birincimiz Aaylin'i özellikle bu kez tam olarak kutluyorum. :nazar:
Yarın 3. yarışmaya katılmak isteyenler kilolarını bildirsinler lütfen. Menü listesi yazma zorunluluğu yok, sadece kiloları kaydedeceğim, çünkü menülerde süreklilik olmuyor, yazan oluyor, yazmayan oluyor, unutanlar oluyor. O yüzden menüleri kopyalamayacağım artık ama isteyen menüsünü yorumlanması adına yazabilir. Herkese kolay gelsin.

ben her cuma tartilicam ablam

ıyi geceler herkesee ..

Selin bugün kayın valide ziyaretine gittim ikindide giremedim pek .ama bu montiyi okudukça sevdim valla .çok mantığıma yattı .sen hem bu kitabı okuyup hem nasıl yapmadın montiyi =)
Allahtan kitabı okuyup gitmişim yoksa malum kayınvalidede diyet olmuyor .poğaçalar börekler falan ama ben yemedim aç değilim dedim :)

menüm

Kalkınca
2 kayısı 2 erik bol su

sabah
2 dilim kızarmış tam buğday ekmeği
peynir zeytin
domates salatalık

Öğlen
kıymalı kabak yemeği
yoğurt
1 tane salatalık

ara bikaç badem 2-3 fındık

Akşam
bu sefer Kıymalı bamya
peynir

biraz leblebi
1 bardak ligth süt tatlancırılı

selam kızlarrrrrrrrr nasılsınız..

önce tabiki bu haftada varım: dünkü kilom geçerlidir herhalde çünkü bu gün tartılmadım.. ama sürekli aklımda yapmam gereken bişey var modunda dolaşıyorum..

şimdi gelelim dünkü durumuma :: selincim dün akşam seninle ve tüm arkadaşlarla geçirdiğim günlerin en kötüsüydü diyebilirim ( artık diyetimin demek istemiyorum )
bütün gün gayet güzel geçirdim. yani:

sabah 1 dilim ekmekli peynirli domates biberli kahvaltı 19 puan

öğlen az tavuk haşlama 0 puan

akşam 5 te eve geldim çok acıkmıştım hemen 4 tane köfte yaptım kendime ( ekmeksiz sadece baharatlı ) 0 puan

ardından da dün burada fındıkla ilgili bişey yazılmıştı 100 gr kadar da fındık yedim puanı azmış diye 7 puan

TOPLAM 26 PUAN

ardından akşamüstü bir şenliğimiz vardı oraya gittik. inan masanın üstü pasta börek çörek ne ararsan var..doluydu.. ama ben tadına bile bakmadım ve o an kendimle gurur duydum.. eşimde şoklar içinde bana bakıyor valla bravo sana dedi.

daha sonra canımı çok sıkan bir konu gelişti ve ben eve geldikten sonra başladım yemeğe.. ( duygularımı yazıya dökerken çok iyi ifade edemeyebilirim belki ama bana sinir bozukluğu hiç yaramıyor . benim birde bunu düzeltmem gerekli )

bilemiyorum neler yediğimi yazayımmı belki yazınca utanırda bir daha yemem :KK43:( önce 2 dilim köy ekmeği kızartım üzerine tereyağ sürüp yedim.. yetmedi bir kutu dondurma açtım ( eskiden olsa ben o sinirle kutuyu bitirmeden kalkmam. kutunun yarısını götürdüm.. daha mora allahtan arkadaşlar okeye çağırdılar okeye gittim. ( eskiden olsa aşağı falan inmem yemeğe devam ederdim ). geldim birde hazır kekler varya birde onlardan yedim.

sonuç olarak bu sabah tartılmadım ve artık sıcaklar iyice bastırdığı içinde yürüyüşe gidemedm.. ama akşam gidicem.. önümüzdeki 2 günü 0 puanla geçirip kendimi toparlamaya çalışıcam..

çok üzgünüm gün içinde moralimi düzeltmeye çalışıcam..

neyse ortalığa bir negatif enerji yaydım ama en kısa zamanda telafi ederim..

Günaydınlar,
Rubi, canım hepimiz olaylardan farklı farklı etkileniyoruz işte,
seni üzen her neyse umarım kötü birşey değildir.

Günaydınlar,
Rubi, canım hepimiz olaylardan farklı farklı etkileniyoruz işte,
seni üzen her neyse umarım kötü birşey değildir.

yok ya Allahım başka dert vermesin.. benimki biraz şımarıklık belkide ..

klasik sosyal hayatta yaşayabileceğimiz problmlerden bir tanesi aslında. ama herkesin kafaya taktığı şeylr farklıdır ya ondan sanırım.. ki ben genel olarak olayları fazla kafaya takmam ama bazen oluyor böyle..

günaydin azimli hatunlar...
Rubicim o tür durumlari hepimiz yasiyoruz negatif enerji verdim diye düsünme burda motivasyon ve paylasim icin bulunuyoruz..toparlarsin kendini..
Selin ve Izlem size bende katiliyorum her nekadar yeni gibi görünsemde bayadir takip ediyorum..benim sahsi düsüncem mesela aylin90 düsünüyorki simdi sebze vs yemessem yedigim ilk an yeniden kilo alirirm..ama bana öyle geliyorki eger hizli kilo verilmek isteniyorsa south beach diyetindeki gibi en azindan 2 hafta meyve vs den uzak durup yüksek proteinle ama doyana kadar yenirse doyana kadar yendiginden sonraki yenilenler fazlalik gibi kilo aldirmaz...
bu arada benim 2 gündür sabah bulantilarim ve halsizligim var umarim sicaktandir..yoksa kizima kardes bu kiloyla hemen istemiyordum kilo vermekistememdeki sebebte 2. düsünmemdi ama..

X