- 20 Şubat 2010
- 1.178
- 106
-
- Konu Sahibi incihocaedebiyat
Kızlar Merhaba uzun bir aradan sonra tekrar buradayım..2 yıllık co2 Fraksiyonel lazer,carbon peeling,q swicht ve kimmyasal peeling tecrübelerim neticesinde cildimde %20 dışında bir ilerleme kaydedemedim malesef.ilk başlarda bin bir umutla ve heyecanla yaptırdıgım,yaptırdıgım birkaç ay iyi görünen fakat 6.aydan sonra yeniden çöküntülerle dolu bir cilt...2 yıllık tecrübem neticesinde ben de bir hadis-i şerifte de geçen sözü uyguladım.''Bir yerden rızk alamıyorsan o kapıyı değiştir''...ve ben 10 yıllık doktorumdan vazgeçtim.kırgınlıklarım,üzüntülerim var o ayrı..İsim yapması,ünlü olması,ödüller alması bir yana benimki gibi problemli bir ciltle yeterince uğraştıgını düşünüp ayrıca beni hastası olarak beni gözden çıkardıgını düşündüm..bu sene farklı bir sene olsun..en azından cildine takık,fiziken muhteşem ama cilde gelince sınıfta kalan bir öğretmen olmak istemedim.ve yeni bir bayan dr la tanıştım..ona 2 yıllık tedavi sürecimi anlattım bu arada ben bu dr a aktif sivilcelerim için de gittim..bana yaptırdıgım fraksiyonel lazerin benim gibi bugday tenliler için risk taşıdıgını,kapıdan girer girmez izlerimin leke ve sivilcelerimden daha çok dikkat çektiğini söyledi..ve ekledi:ömür boyu bunlarla yaşamak zorunda değilsin.mesoroller denilen bi uygulamadan bahsetti (10 seanslık) ve buna ilaveten 3 seans PRP önerdi..Mesoroller dediği bildiğimiz Dermaroller..Prp 'de anti aging bir uygulama olmasına ragmen cildi aydınlatan bir tedavi.güzellik uzmanı arkadaşıma sordum kesinlikle yaptırma bunlar para tuzagı ve eski çağlardan kalmış bi uygulama.sen en iyi tedaviyi cildine yaptırdın artık cildinle ugrasma dedi.ama ben yine de dayanamadım forumlardan araştırma yaptım.güzel sonuçlar alanlar var.çukurları yüzeyselleşen,lekeleri azalan insanlar varmış dermaroller'la ..hayret ettim 10 yıllık dr um bir kez bile bahsetmedi halbuki bana bundan..başlıgın konusunu değiştirmek istemiyorum ama Co2 frak. lazeri artık bir daha yaptırmamak üzre kapatıyor ve aranızda Dermaroller yaptıran varsa onlardan yardım istiyorum...sevgiyle kalın
merhaba,,ben de 2 yıldır yüzümde geçmeyen lekelerle uğraşıyorum malesef.3 seans dermaroller ve 2 seana ta prp yaptırdım,,hiçbir faydasını görmedim,,tercih yine de sizin...
alin07 sadece leken varsa dermaroller tercih edilecek uygun bir işlem mi kararsız kaldım...karbon peeling var,q switch var..var da var yani :)) peki sen dermaroller ı denemiş ve yaşamış biri olarak uzun ve düzenli seanslar sonucunda akne izlerini geçireceğini düşünüyor musun fayda görür müyüm sence ?bir de kaç mm lik roller kullandı sana drun? işlem sırasında canın yandı mı?ve son olarak işlem sonrası cildinde herhangi bir gerileme ,lekelenme vs hassasiyet oldu mu?işlem sonrası ne yapmam gerekiyor biraz bahseder misin rica etsem?
city35 bence lazer işine girme.bugday tenliysen hele o fraksiyonel lazere hiç bulaşma benim ömrümden 2 yılımı çalan bir uygulama o..ben sana Cosmelan Enzim peeling denilen bir peeling öneriyorum.derin güneş ve dogum lekeleri olan bir öğretim görevlisi arkadaşım 12 seans karbon peelingten fayda görmedi ama 3 ayda bu bahsettiğim peelingle yüzündeki bütün problemlerden kurtuldu..cildin lekesiz,aydınlık görülmesi tabiki çok güzel ama akne scarı gibi bir sıkıntım varken sanırım benim için 2.planda bu durum..ama sen şu Cosmelan Enzim peelingi bi araştır derim.öyle lazere falan girme boşu boşuna daha da lekenirsin..bu arada BB krem diye bahsettiğin krem Body shopta var geçen hafta denemiştim ama Body shoptan epey alışveriş yapınca bir sonraki maaş gününü beklemeye karar verdimayrıca dermakozmetikle ilgili nereye giderseniz gidin adım başı para..benim bu yeni tedavim 3500 tl ye mal olacak..ömrümden gidenleri toplarsam 3500 çerez parası gibi geliyor.gerekirse bütün maaşımı yatırırım yeterki düzelsin şu cilt
alin07 sadece leken varsa dermaroller tercih edilecek uygun bir işlem mi kararsız kaldım...karbon peeling var,q switch var..var da var yani :)) peki sen dermaroller ı denemiş ve yaşamış biri olarak uzun ve düzenli seanslar sonucunda akne izlerini geçireceğini düşünüyor musun fayda görür müyüm sence ?bir de kaç mm lik roller kullandı sana drun? işlem sırasında canın yandı mı?ve son olarak işlem sonrası cildinde herhangi bir gerileme ,lekelenme vs hassasiyet oldu mu?işlem sonrası ne yapmam gerekiyor biraz bahseder misin rica etsem?
arkadaşım dermarollerı deneyımlemişti yanılmıyorsam iğnesi 1mm olandı. çok memnunum demiştı bana iğneli epilasyondan olan çukurluklar doldu dedi. dermarollerle bırlıkte exsuvıance diye bır ürün sürmüşler ürün adını net yazamamış olabılırım. sonuç olarak kapantı dedi delikler gözenekler.b ende cesaret edıp yaptıramadım iğnelerden korktum
Umarım bu dermarollerdan en az %50 dönüt alırsınız da şu çektiğinize değer .Bana tavsiye ettiğiniz enzim peelingi araştırdım gayet mantıklı ama İzmir'de bunu yapanı bulamadım.Şehirdışına çıkma durumum da yok şuan.Kendi doktorunuza leke için dermaroller önerir mi ve İzmir'de bu enzim peeling yapan meslektaşı var mı sorabilir misiniz? Tekrar geçmiş olsun.Umarım 3 hafta sonra çok daha güzel haberlerinizi burdan okuruz...[/QUO
çok teşekkür ederim benim de tek temennim bu cildi belli bir seviyeye getirip o halini korumak..her şeyi yaptırdım artık bu son çareydi..kendi doktorum benim akne çukuru olmayan yerlerime de dermaroller yaptı ufak çiller ve lekelerim geçermiş öyle söyledi.ben onun yalancısıyım şu an :) henüz ödem var ve net sonucu söyleyemiyorum..
inci hocam slm inşallah arada bakıyorsunuzdur buraya Ankara'da bahsettiğiniz dr a telefon açtım muayenesi 150 dediler ve lazer yapmıyorlarmış kafam karıştı kurban bayramından sonra gitmeyi düşünüyordum kaldım ayrıca pahalı gelgi muayene ücreti Ankara'da başka cildiye doktoru önerebilirmisiniz
Eczaneden Evigen ampül ve rodoxon c vitamini ampul aldırdım.gece yatmadan cildimi temizleyip ikisini karıştırıp sürmeyi planlıyorum.doktor önermedi tamamen 10 yıllık dermatoloji tecrübeme dayanarak aldıgım kendi kararım hadi bakalım sabah nasıl uyanacagım :))
Incihca mrb. Szn yazdklrnzi uzn zmandr takp edyrm. Allah razi olsn burdaki paylasmlrnzla okdr cok yardmci olyrsnzki. Vakt ayrp btn dneyimlerinizi paylastiginiz için çok tşkler. Ben size bi konuda danismak istiyorum. Gercekten cilde iyı Gelen dermokozmetkler varmi sizce. Bicok urun denedim yalniz memnun kaldgm hicbişey olmadi yuzm hep daha fazla lekelndi cansizlasti.