- 21 Haziran 2007
- 2.864
- 78
-
- Konu Sahibi incihocaedebiyat
Co2 lazerden önce Erbium yag lazer vardı ancak Co2 kadar etkili değil.Co2 sivilce izlerinin hafiflemesinde çok çok etkili hatta son teknoloji.hep diyorum doktorum amerikaya da gitsen son teknoloji bu diye söyler.Nuket hanımın sitesine baktım aynı lazerden bahsediyor ancak hiçbir doktor cildini pürüzsüz yaparım diye vaad vermemeli bence.büyük umutlarla gidip yere çakılıyoruz resmen =) burdaki yorumları dikkatlice okursanız 1 seans yaptıran çok az.ben 7 seans yaptırdım =) çok acılar çektim psikolojik anlamda ama çok şükür sıkıntılarım %50 hafifledi.hatta tek derdim sağ tarafımdaki izim ve ufak tefek atış lekeleri.makyajla kapanan düzeye eriştim diyebilirz.1.5 senenin sonunda =)
Arkadaşlar öncelikle hepinize çok geçmiş olsun. Umarım maddi ve manevi yıpranmalarımıza değer. Ben geçen hafta başladım fraksiyonel lazere. Sizler kadar vakıf değilim konuya ama keyifle okudum yazılanları. Güzellik sabır ister bunu unutmayın, dilerim en iyi şekilde karşılığını alırız emeklerimizin.
Size de geçmiş olsun.Siz ne için yaptırıyorsunuz? Nereye yaptırıyorsunuz,kaça ve memnunmusunuz zamanla belli olur paylaşırsanız herkes faydalanır sanırım :)))
Ben leke, gözenek sorunu ve scarlarım için yaptırıyorum. Son yıllarda cildimdeki lekeler arttı tabi bunda benimde payım var. Dikkat etmem gerekirdi böyle beyaz ve hassas bir cilde sahip olduğum için. Güneş kremi kullanmadım daha önce, cildimin yıpranmasındaki en büyük payı ben sağladım diyebilirim. Ben İzmir'de Derim Dermatolojiye yaptırıyorum seansı 250tl. 4 adet uzman doktorun açtığı bir yer. İlk seansımı yaptırdığım için memnuniyet açısından pek birşey söyleyemiyorum ama ilk 3 gün ki ızdırabımı anlatamam. Deriler dökülmeye başladı ama çok bir değişiklik hissetmiyorum tabi zamanla değişir eminimki. Biraz yüksek dozda başladı ve 2 defa geçti üstünden doktorum. Bir dahakine tüm yüze yapmayız gerekli olan yerlere yaparız sadece dedi. Bu fiyata da yansır umarım :))
Geçmiş olsun inşallah faydasını görürsünüz.İzmirde yaptıranlara faydası olur inşallah yazdıklarınız.Bende tv tesadüfen dinlediğim bir cihaz hakkında araştırma yaparken gördüm paylaşımı. Fraksiyonel karbondioksit lazerdi adı.Lekelere ve özellikle deriyi gençleştirme yapıyormuş.Sanırım bu cihaz yeni ve yaptıran henüz yok.Anlatan dr.soyulma vs.eskidendi artık yok bunlar demişti.Bir sefer yapılıyor.Çok gerekli olursa ikincisi en az 6 ay sonra yapılmalı diyordu.
selam kızlar,
uzun zaman oldu farkındayım,ciltler ne durumda bakalım?herkes kendinden memnun mu ? :)
canım tecrübeli birinden bilgi almak benım için yol gösterici olacak yüüzümde dudak ve göz kenarımda koyu kahve rengi izlerim var dudak üzerimdeki leke4 yıllık göz kenarı henüz 1 yıllık 5 senedir güneş koruyucu hiç aksatmadan kullanıyorum yüzümün tamamı sivilceden kalma kırmızı ve ve hafifi çukurluk var sivilce izlerimde son 1 yıldırvar. neredeyse hergece iç çeke çeke aglıyorum cildim çok güzeldi nasıl bu hale gelebildi anlayamıyorum kabullenemıyorumda aynaya bakma ölüm benım için geçecek dıye heveslenıyorum ama hiç umudumda yok tam bı çıkmazdayım ne yapacagım hangi yöntemı seçecegım bilmıyorum bı çok yöntem araştırdım kızlar bırı memmun digeri kesinlikle hayır yaptırmayın dıyo ben şimdi ne yaptırsam bana bi akıl ver lütfen 1 hafta önce %20lik kımyasal peeling yapıldı zerre bi değişiklik yok yazda geliyo... sadece kendım üzülsem yıne iyi eşimide çok üzüyorum sürekli aglamaklıyım çözecegız dıyo ama oda nasıl bi yol izleyecegımızı bilmıyo korbon peelingten bahsetmişsin o cilt üzerindekı lekelere iyi geliyormu? cilt yüzeyimdekı lekeler gitsin sivilce çukurlukları tek kalsın
canım geç cevap verdiğim ve beklettiğim için özür diliyorum,malum tüm gün çocuklarla uğraşıyorum akşamları da atama için kpss çalışıyorum,anca zaman buluyorum nete :) Aslında başlığı ilk açtıgımda bütün lazer işlemlerini ayrıntılı bir şekilde anlattım ama senin için tekrardan kısaca anlatayım canım :) şimdi karbon peelingi yaptırırken cildine siyah ince bir tabaka karbon sürüyorlar ve biraz beklettikten sonra q switcht lazerin bir türüyle yüzündki karbona bunu tutuyorlar,çat çat diye sesler çıkıyor :) ve cildindeki bu tabaka tamamen kaybolana kadar bu işlem yapılıyor toplam 15 -20 dk falan sürüyor.ciltte anında bir parlama oluyor zaten ama karbon peelingin asıl etkisi zaman geçse de cildin ve lekelerin rengi kendiliğinden açıldıgında kendini gösteriyor.bunu kendin de fark edeceksin,yaptırabileceğin en rahat konforlu işlem.yazın bile yapılabiliyor ama bizim ciltler hassas oldugu için yine tedbiri elden bırakmadan güneş iyice belirginleşmeden bu işi yaptırmak lazım :) benim doktorumda seansı 250 tlydi ama bu doktoruna göre değişiyor tabi.sen öncelikle kendine iyi bir doktor bul,nerede yaşıyorsun bilmiyorum ama Antalyadaysan eğer bu konuda yardımcı olurum.ama şunu hiç unutmamanı istiyorum sen bu durumda olan tek kişi değilsin,yalnız değilsin.inan bana her zaman beterin beteri var!ben kendimi bile kötülerin içinde sayıyorum bazen umutsuzluga kapılıyorum ama cildim anca bu kadar düzeliyor bu da Allah vergisi diyorum,kaybettiğim neşemi yeniden bulmaya içimdeki karamsarlıktan bunu sizlerle paylaşarak kurtulmaya çalışıyorum aylardır.ben de hep yalnızım sanırdım ama burda benim gibi yüzlerce insan oldugunu gördüm.yani napalım şimdi cildimiz problemli diye ölelim mi?asosyal mi olalım?başka neremiz güzelse onu ön plana çıkaralım,ne bileyim mesela saçlarımıza bakalım,vücudumuza fiziğimize bakalım onlarla ön planda olalım bu da benim naçizane fikrim :) bu arada güneş kremimi sormuşsun bioderma 50 faktör kullanıyorum canım fondoten etkili az miktarda sürüp kışın 2 saatte yazın 1 saatte yeniliyorum.hava bulutlu diye sürmemezlik yapmıyorum.Ayrıca terlemeyle ilgili şikayetin hakkında hiçbir bilgim yok ancak en yakın zamanda araştırır bu konuda yardımcı olmaya çalışırım,doktoruma da sorarım hatta :) sen kendini üzme yeter ki.
canım geç cevap verdiğim ve beklettiğim için özür diliyorum,malum tüm gün çocuklarla uğraşıyorum akşamları da atama için kpss çalışıyorum,anca zaman buluyorum nete :) Aslında başlığı ilk açtıgımda bütün lazer işlemlerini ayrıntılı bir şekilde anlattım ama senin için tekrardan kısaca anlatayım canım :) şimdi karbon peelingi yaptırırken cildine siyah ince bir tabaka karbon sürüyorlar ve biraz beklettikten sonra q switcht lazerin bir türüyle yüzündki karbona bunu tutuyorlar,çat çat diye sesler çıkıyor :) ve cildindeki bu tabaka tamamen kaybolana kadar bu işlem yapılıyor toplam 15 -20 dk falan sürüyor.ciltte anında bir parlama oluyor zaten ama karbon peelingin asıl etkisi zaman geçse de cildin ve lekelerin rengi kendiliğinden açıldıgında kendini gösteriyor.bunu kendin de fark edeceksin,yaptırabileceğin en rahat konforlu işlem.yazın bile yapılabiliyor ama bizim ciltler hassas oldugu için yine tedbiri elden bırakmadan güneş iyice belirginleşmeden bu işi yaptırmak lazım :) benim doktorumda seansı 250 tlydi ama bu doktoruna göre değişiyor tabi.sen öncelikle kendine iyi bir doktor bul,nerede yaşıyorsun bilmiyorum ama Antalyadaysan eğer bu konuda yardımcı olurum.ama şunu hiç unutmamanı istiyorum sen bu durumda olan tek kişi değilsin,yalnız değilsin.inan bana her zaman beterin beteri var!ben kendimi bile kötülerin içinde sayıyorum bazen umutsuzluga kapılıyorum ama cildim anca bu kadar düzeliyor bu da Allah vergisi diyorum,kaybettiğim neşemi yeniden bulmaya içimdeki karamsarlıktan bunu sizlerle paylaşarak kurtulmaya çalışıyorum aylardır.ben de hep yalnızım sanırdım ama burda benim gibi yüzlerce insan oldugunu gördüm.yani napalım şimdi cildimiz problemli diye ölelim mi?asosyal mi olalım?başka neremiz güzelse onu ön plana çıkaralım,ne bileyim mesela saçlarımıza bakalım,vücudumuza fiziğimize bakalım onlarla ön planda olalım bu da benim naçizane fikrim :) bu arada güneş kremimi sormuşsun bioderma 50 faktör kullanıyorum canım fondoten etkili az miktarda sürüp kışın 2 saatte yazın 1 saatte yeniliyorum.hava bulutlu diye sürmemezlik yapmıyorum.Ayrıca terlemeyle ilgili şikayetin hakkında hiçbir bilgim yok ancak en yakın zamanda araştırır bu konuda yardımcı olmaya çalışırım,doktoruma da sorarım hatta :) sen kendini üzme yeter ki.
evet canım hormonlarım düzgün değil lh hormonum yüksek troitlerimde yavaş çalışıyo. evlendiğimde cildimde lekede yoktu sivildece 2009da evlendım bi 6 ay sonra sivilcelendim dogum kontrol hapı vermişti dr sonra o ilacı başka bı fırmanınkıyle değiştirdi oda bende anormal derecede sivilce yaptı takı şu duruma kadar çok şükür 3 aydır çıkmıyo onuda hayıt tohumuna borçluyum.ben elimden gelenı yapmadım daha bende birşeyler yapayım düzelebildiği kadar düzelsin bana yol gösterdiğin için çok teşekkür ederim destek oldun sağol.. güneş kremı benım için çok önemlı çünkü genetık olarak yüzden terlıyorum özellikle dudak üzerimden çok fena terlıyorum çeşme gibi akıyo söylediğim güneş kremını dr okeylerse içim rahat olacak lekeleri tam anlamıyla koruyabılırım gerçekten terlemeyle akmıyorsa süper birşey
bana önerebılecegın karbon peeling haricinde bı krem bı uygulama varmı? aslında benım bu kadar korkmama neden olan ablam bana sürekli senın cildin benımkıne benzıyo senınde yüzün benımkısı gibi olacak diyor. ablamın yüzü hamıleyken gebelık maskesi oldu her tarafı koyu kahve leke oldu yüzünün sonrada lazere gitti lekeler için temelli maffettiler çok kötü durumda yaklaşık 12 13 yıllık lekeleri hiç geçmedi banada öyle deyınce halıyle çok üzülüyor telaşa kapılıyorum gitgide benımkıne benzıyeceksın diyo benıde pisikolojık olarak çok etkılıyo çok üzüyo ama farkında değil malesef