• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu KARATAY DİYETİ ile yiyerek aç kalmadan zayıflıyoruz ve hastalıklardan kurtuluyoruz...

Tabii Amerika’da kaldığım dönemde de beslenme konusuna çok merakım vardı devamlı okuyup notlar alıyordum. Orada ilgimi çeken konulardan biri de, sağlıklı olduğu için çok ceviz tüketilmesi idi. Türkiye’ye geldiğimde de herkese ceviz öneriyordum. O dönemde Gaziantep’te Sani Konukoğlu Hastanesi (Sanko) Kalp Bölümü’nün kurulması için davet edildim. Oraya gidip 5 profesör arkadaşla birlikte çalışmalara başladım ve Sanko Kalp Bölümü’nü kurdum. Gelen hastalara ceviz yemelerini önermemin ardından bir gün, Gaziantep fıstık üreticileri gelip “Hocam fıstık satışlarımız düştü. Fıstık, sağlıklı değil mi? Biraz da fıstık önerseniz “ dediler. Ve benden fıstığın sağlığa faydaları ile ilgili bir yazı yazmamı istediler. İşte o anda Amerika’da yalnız ceviz bulunduğu (Kaliforniya’da yetişir) ve konuşulduğu için ben de burada herkese ceviz yeyin dediğimi fark ettim. Hâlbuki Türkiye’de hem ceviz, hem fıstık, hem fındık, hem de badem yetişiyor. Sonra hepsinin faydalarını inceledim. Bu olay bana her ülkenin kendine has doğal besinleri olduğunu öğretti. Hiçbir ülkenin ne besinleri ne de alışkanlıkları aynı değildi. Mesela öğrendim ki, Eskimolar ve Çinliler hiç ekmek tüketmiyorlar, son derece hareketli insanlar. Çinliler her sabah bir saat jimnastik yapmadan işlerine gitmiyorlar, işe giderken de bisiklet kullanıyorlar.
Prof. Dr. Canan Karatay Efendigil

Beslenme Bülteni sayfasından alıntıdır.

Hayirli cumalar hepinize :34:
TESEKKÜR EDERIM SICACIK KARSILAMANIZA :16::16::16:
Bugün regl oldum, korkumu yenip pazartesi tarti gününde tartilip baslayayim istiyorum.
Gül hanim, ilk etapta genel kurallarla baslatalim demissiniz ya , bunlar ekmegi hayatimizdan cikarmak, sekeri cikarmak gibi seyler degilmi, yoksa baska kurallarinizdmi var

merhaba arkadaşlar
dünkü menüm
8.00 kkk
12.30 fırında tavuk, salata ,yoğurt
18.00 kısır turşu, karatay keki
fotoyu nasıl paylaşcam sizinle gül abla bilemedim

Canim ben disardayim cepten girdim sayfayi goremedigim icin sana foto yuklemeyi aciklayamiyorum....KEDI83. Sen pc den giriyorsan aciklarmisin yada aciklayabilecek olan arkadaslar varsa.....olmazsa ben 6 dan sonra pc yi acinca yazrim canim

Günaydın arkadaslar umarım herkes hastaliksiz guzel bi gün geçirir. ..
Prenscim hem agirlasmaya baslamissindir hem de hamilelikten dolayi duygusal dalgalanma yaşıyor olabilirsin..bende çok olurdu..seni mutlu eden bir sey yapmani oneririm ( yemek yeme dışında bir şey) :1:

Ben zor kalktim gece 1'e kadar burada gezince:1:
Sinavdan dolayi (sbs) büyük oglumda evde..istekleri bitmiyor sağolsun. ..Kurabiye istedi, pudinge ikna ettim:))

Bebegimi uyutunca da yine jillian yapiciim

Bu arada hepimizin cumasi mübarek olsun. Allah bu güzel gunde ettigimiz tüm dualari kabul etsin. ..

Bende 8 de mecbur ise gitmek icin kalktim bu gece daha gec yatabilirim yarin tatil 11 e dogru kalkarim:)
Canim allah ogluna hizin acikligi ve basarilar versin ...o istekler ne gunduz biter ne gece ..isten gelirdim benim 3 u birden anne sunu yaparmisin anne bunu yaparmisin pesimde gezerlerdi bi 5 dkk yalniz birakin isimi yapayim yok nerdeee
..amin canim seninde dualarin kabul olsun

Hayirli cumalar hepinize :34:
TESEKKÜR EDERIM SICACIK KARSILAMANIZA :16::16::16:
Bugün regl oldum, korkumu yenip pazartesi tarti gününde tartilip baslayayim istiyorum.
Gül hanim, ilk etapta genel kurallarla baslatalim demissiniz ya , bunlar ekmegi hayatimizdan cikarmak, sekeri cikarmak gibi seyler degilmi, yoksa baska kurallarinizdmi var
Sanada hayirli cumalar canim...baska kurallar var canim..aklima gelenleri yazayim ilave etmek isteyenlerde akillarina gelenleri ilave ederler....ögunler arasi en az 5 er saat olacak,princ yok.patates ve havuc pistikten sonra yenmeyecek GI yukseliyor...yaglar sizma veya soguk sikim olacak,aksam 8 den sonra bisey yenmeyecek sadece sekersiz sivilar icilecek.. aralarda bol bol limonlu su icilirse iyi olur aclik hissi gecikir ılık da icilebilir....kahvaltidaki hersey yenirse metabolizma yuzde otuz fazla calisir daha hizli yag yakar...
simdilik bunlara dikkat et aklimiza geldikce veya sorularin oldukca cevap yazariz sana

Bende 8 de mecbur ise gitmek icin kalktim bu gece daha gec yatabilirim yarin tatil 11 e dogru kalkarim:)
Canim allah ogluna hizin acikligi ve basarilar versin ...o istekler ne gunduz biter ne gece ..isten gelirdim benim 3 u birden anne sunu yaparmisin anne bunu yaparmisin pesimde gezerlerdi bi 5 dkk yalniz birakin isimi yapayim yok nerdeee
..amin canim seninde dualarin kabul olsun

Yok ablam benim oglan girmedi sınava o da olacak inşallah ..daha 3.sinifta..8 siniflar oldu ama tüm ilköğretim tatil:)

Bende bu gün okul yok diye gece gec yattim..bu günde devam. .gece gece acikiyoruz bi sürü menü olusturuyoruz kafamizda:1:
Evvvvet şimdi spor zamani bebis uyudu:))

Bu arada bebis demisken ömrümü yedi 3 gündür emmiyor...cok yoruldum artik aylardır isteksiz simdi hiç almiyor..baskasi olsa kirk defa ayirirdi ben sagip verdim ,uykuda verdim derken barismisti emmeyle, simdi yine küs:(

$1.png $2.png $3.png
Konuya cevap ver butonuna tıklıyorsun. Üstteki 2 simgeden istediğini seçiyorsun. Sonra karşına hangisini seçtiysen o pencereler çıkıyor. Sıralamayı yazdım diğeri zaten basit. Eklentiyi yükle yapıyorsun dosyanı seçince. Anlamadığın bir kısım olursa hemen sor.

Canim ben disardayim cepten girdim sayfayi goremedigim icin sana foto yuklemeyi aciklayamiyorum....KEDI83. Sen pc den giriyorsan aciklarmisin yada aciklayabilecek olan arkadaslar varsa.....olmazsa ben 6 dan sonra pc yi acinca yazrim canim

Eki Görüntüle 877347 Eki Görüntüle 877348 Eki Görüntüle 877349
Konuya cevap ver butonuna tıklıyorsun. Üstteki 2 simgeden istediğini seçiyorsun. Sonra karşına hangisini seçtiysen o pencereler çıkıyor. Sıralamayı yazdım diğeri zaten basit. Eklentiyi yükle yapıyorsun dosyanı seçince. Anlamadığın bir kısım olursa hemen sor.

2 yazan kısma dosyayı seçip, eklentiyi yükledikten sonra yüklediğin foto geliyor. Onu seçip içeriğe ekleyi (3 nolu) tıklıyorsun. Sonra yanındaki bitir butonuna tıklıyorsun. Foto yükleniyor.
Aceleyle yazdım, onun için tam açıklayamamıştım. İnşallah anlatabilmişimdir. :)

Son düzenleme:
2 yazan kısma dosyayı seçip, eklentiyi yükledikten sonra yüklediğin foto geliyor. Onu seçip içeriğe ekleyi (3 nolu) tıklıyorsun. Sonra yanındaki bitir butonuna tıklıyorsun. Foto yükleniyor.
Aceleyle yazdım, onun için tam açıklayamamıştım. İnşallah anlatabilmişimdir. :)

sağol canım anladım ama önce telefondaki fotoları bilgisayara yüklemem lazım.

Aramıza yeni gelen arkadaşlar hoşgeldiniz iyiki geldiniz :34:
Burda olmak insanı çok iyi motive ediyor :nazar: hemdegüzel paylaşımlar oluyor yeni şeyler öğreniyoruz. Birbirimizi uyarıyoruz birbirimize destek oluyoruz :34:

Bu arada oku oku bitmiyo maşallah sohbetler:nazar:

Ellerine sağlık güzl görünüyor... foto fikri iyi oldu :46:
Teşekkürler canım. Sizde deneyin güzel oldu

Eline sağlık, malzemelerin hepsini kullandınmı? Çok malzeme var. :)
Hurmayla badem yoktu diğerlerini kullandım.
Bugünkü menüm
7.30 KKK
Öğlen 2 kaşık kısır ayran
17.30 hamsi salata helva

Yok ablam benim oglan girmedi sınava o da olacak inşallah ..daha 3.sinifta..8 siniflar oldu ama tüm ilköğretim tatil:)

Bende bu gün okul yok diye gece gec yattim..bu günde devam. .gece gece acikiyoruz bi sürü menü olusturuyoruz kafamizda:1:
Evvvvet şimdi spor zamani bebis uyudu:))

Bu arada bebis demisken ömrümü yedi 3 gündür emmiyor...cok yoruldum artik aylardır isteksiz simdi hiç almiyor..baskasi olsa kirk defa ayirirdi ben sagip verdim ,uykuda verdim derken barismisti emmeyle, simdi yine küs:(

canım ya kıyamam ben ona bide istemeyince kafalarını çevirirler ya ne tatlı olurlar o anda...:emir_bebek:
kaç aylık olmuştu seninki...

Eki Görüntüle 877603

İnşallah yapabilmişimdir.
karatay keki çok nefis oldu
Merhaba alprmus kek gercekten cok guzel görünüyor ama ara ögün olmadigina göre bunu sabah yada aksam ögünündemi yemeliyiz
Aramıza yeni gelen arkadaşlar hoşgeldiniz iyiki geldiniz :34:
Burda olmak insanı çok iyi motive ediyor :nazar: hemdegüzel paylaşımlar oluyor yeni şeyler öğreniyoruz. Birbirimizi uyarıyoruz birbirimize destek oluyoruz :34:cok tesekkür ediyorum canim sagolasin, insallah bende öyle umut ediyorum, karatay diyetini syfanizi okudukca iyice heveslendim , yapi itibariyle cabuk usaniyorum , pes ediyorum ama insallah bu sefer böyle olmaz.:34:

Bu arada oku oku bitmiyo maşallah sohbetler:nazar:

simdi bu diyeti bana göre uyarlarsak , söyle söyleyim
Hafta ici hergün 4,30 da kalkiyorum , sabah cocuklar okula gittikten sonra saat 8 gibi bazen uyuyorum, bazende isim varsa uyumuyorum , bu durumda kahvaltimi erken yaparsam iki ögünle saatler cok uzak kalir , acaba 3 ögünmü yapsak yada erken saatte kücük bir atistirmalik (Araögün) yapip sabah 10 gibi kkk yapip birde aksam mi yemek yesem , yada ilk etapta 3 ögünlemi baslasam :44:

simdi bu diyeti bana göre uyarlarsak , söyle söyleyim
Hafta ici hergün 4,30 da kalkiyorum , sabah cocuklar okula gittikten sonra saat 8 gibi bazen uyuyorum, bazende isim varsa uyumuyorum , bu durumda kahvaltimi erken yaparsam iki ögünle saatler cok uzak kalir , acaba 3 ögünmü yapsak yada erken saatte kücük bir atistirmalik (Araögün) yapip sabah 10 gibi kkk yapip birde aksam mi yemek yesem , yada ilk etapta 3 ögünlemi baslasam :44:

merhaba,
karatay önce 3 öğün alıştıkça 2 öğün olarak uygulanıyor ara öğün yok, bazen 2.5 öğün yapılıyor
kişi kendisine göre uyguluyor karatayda zorlama ve aç kalma yok aç kalınca beyin kıtlık sinyali veriyor ve yenileni yağa çevirip depoya atıyor ...kahvaltıyı ne kadar erken yaparsanız sizin için kardır.metabolizma %30 fazla çalıştığı için daha hızlı yağ yakacak,
size tavsiyem, sabah çocuklarla eksiksiz karatay kahvaltınızı yapın siz uyurkende metabolizma çalışsın,size oğluma hazırladığım kahvaltı örneğinide ekledim, $IMAG0518.jpg
kahvaltıyı yapınca en az 5-6 saat tok duruyorsunuz bazen 7-8 saati bile buluyor... diyelimki 7 de kahvaltı yaptınız 7+5;12 yani 12 yada 1 de öğle yemeği yersin, 12+6;18 yani 12 de öğlen yersen akşam 6, 1 de yersen 7 de akşam yemeği ,,,,ben sana 3 öğünlük saat ayarlaması yaptım kendin açlık durumuna göre ister öne çekersin ister geri, acıkmana bağlı ve evdekilere bağlı saatleri ayarlarsın,:1:

Son düzenleme:
Back