• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu KARATAY DİYETİ ile yiyerek aç kalmadan zayıflıyoruz ve hastalıklardan kurtuluyoruz...

merhaba,
karatay önce 3 öğün alıştıkça 2 öğün olarak uygulanıyor ara öğün yok, bazen 2.5 öğün yapılıyor
kişi kendisine göre uyguluyor karatayda zorlama ve aç kalma yok aç kalınca beyin kıtlık sinyali veriyor ve yenileni yağa çevirip depoya atıyor ...kahvaltıyı ne kadar erken yaparsanız sizin için kardır.metabolizma %30 fazla çalıştığı için daha hızlı yağ yakacak,
size tavsiyem, sabah çocuklarla eksiksiz karatay kahvaltınızı yapın siz uyurkende metabolizma çalışsın,size oğluma hazırladığım kahvaltı örneğinide ekledim, Eki Görüntüle 877844
kahvaltıyı yapınca en az 5-6 saat tok duruyorsunuz bazen 7-8 saati bile buluyor... diyelimki 7 de kahvaltı yaptınız 7+5;12 yani 12 yada 1 de öğle yemeği yersin, 12+6;18 yani 12 de öğlen yersen akşam 6, 1 de yersen 7 de akşam yemeği ,,,,ben sana 3 öğünlük saat ayarlaması yaptım kendin açlık durumuna göre ister öne çekersin ister geri, acıkmana bağlı ve evdekilere bağlı saatleri ayarlarsın,:1:
haklisiniz daha önce dedigim gibi bu aralar istahimada dur diyyemiyorum o yüzden ilk etapta 3 ögünle baslayip insülini düzene sokunca 2 ögünle devam ederim, tesekkürler, kahvalti tabagi gercekten nefis görünüyor, birde su icemiyorum helede kisin birazda suyu artirmam gerek

Gurbet cicegi merhaba canim bende su icmeyi sevmiyorum oyuzden icine biseyler karistirinca icebiliyorum limon nar eksisi cubuk tarcin hangisinden seviyosan bi dene canim su cok onemli bide tabi bitki caylari var bol bol tuket
ALPRMUS kek cok guzel kabarmis un olmadan nasil oldu tarif verirmisin kankim

Bugun kadikoy carsida altinoluk diye biyer buldum bir peynir aldim hatay peyniriymis kunefe yaparken kullanilirmis yok boyle bisey bayildimm ama soguk zeytinyagi cok pahaliydi kilosu 25 tl onu almadim sizma ya devamm :)))

PRENSCİM,
keten tohumunu hamileler de kullanabilirmi gibi bir bilgi görmedim..:50: bunu sağlıklı yaşıyoruz a sorabilirsin istersen canım onların kızlarıda hamileyken karatay tarzı beslendiği için bilirler[/QUOTE]

demiştim ama onlarda bilmiyorlarmış cevabı okudum...:50:

merhaba,
karatay önce 3 öğün alıştıkça 2 öğün olarak uygulanıyor ara öğün yok, bazen 2.5 öğün yapılıyor
kişi kendisine göre uyguluyor karatayda zorlama ve aç kalma yok aç kalınca beyin kıtlık sinyali veriyor ve yenileni yağa çevirip depoya atıyor ...kahvaltıyı ne kadar erken yaparsanız sizin için kardır.metabolizma %30 fazla çalıştığı için daha hızlı yağ yakacak,
size tavsiyem, sabah çocuklarla eksiksiz karatay kahvaltınızı yapın siz uyurkende metabolizma çalışsın,size oğluma hazırladığım kahvaltı örneğinide ekledim, Eki Görüntüle 877844
kahvaltıyı yapınca en az 5-6 saat tok duruyorsunuz bazen 7-8 saati bile buluyor... diyelimki 7 de kahvaltı yaptınız 7+5;12 yani 12 yada 1 de öğle yemeği yersin, 12+6;18 yani 12 de öğlen yersen akşam 6, 1 de yersen 7 de akşam yemeği ,,,,ben sana 3 öğünlük saat ayarlaması yaptım kendin açlık durumuna göre ister öne çekersin ister geri, acıkmana bağlı ve evdekilere bağlı saatleri ayarlarsın,:1:

Gurbet cicegi merhaba canim bende su icmeyi sevmiyorum oyuzden icine biseyler karistirinca icebiliyorum limon nar eksisi cubuk tarcin hangisinden seviyosan bi dene canim su cok onemli bide tabi bitki caylari var bol bol tuket
merhaba kaania bende limonlu suyu duydum ama nar eksili cok ilginc hic duymamistim, denemek lazim ama satilan nar eksileride gercegiyle pek alakasi yokmus ama karataya uygun olurmuki

Bugun kadikoy carsida altinoluk diye biyer buldum bir peynir aldim hatay peyniriymis kunefe yaparken kullanilirmis yok boyle bisey bayildimm ama soguk zeytinyagi cok pahaliydi kilosu 25 tl onu almadim sizma ya devamm :)))

Ooooo çok pahalıymış, İstanbulda daha pahalı. Gül abla bana birkaç yer verdi, ama onda da 7-8-10 arası kargo parası, yinede buradakilerden daha ucuza geliyor. Zeytin bitince, yağ ile birlikte sipariş veririm artık. Datçadakinden alırım, merak ediyorum oranın yağını. Marankiden alayım dedim onlarda 1 litrelik satıyorlar. 5 litre yok. Datçadaki 5 litre 45 tl., kargo ile 52 gibi oluyor.

Son düzenleme:
PRENSCİM,
keten tohumunu hamileler de kullanabilirmi gibi bir bilgi görmedim..:50: bunu sağlıklı yaşıyoruz a sorabilirsin istersen canım onların kızlarıda hamileyken karatay tarzı beslendiği için bilirler

demiştim ama onlarda bilmiyorlarmış cevabı okudum...:50:[/QUOTE]bildigim kadariyla eger yanlis hatirlamiyorsam ender sarac hamilelere tavsiye etmiyordu keten tohumunu, onun yerine ceviz yada balik yagi kullanilabilir :34:

soğuk sıkım zeytinyağı oralardan alınmaz canım şişeleri süslemişler ateş pahasına satıyorlar...
ben internetten alıyorum yada bursa 'ya giden arkadaşlara aldırtıyorum 5 lt taş baskı 55 tl almışlar şimdi internetten baktım 59.90 tl ...2 sininde internet sitesi var istersen veririm...
çankırı tuzunuda internetten alıyorum ya onun İstanbul a subesi açıldı ...oraya gidip gözünle görerek alabilirsin canım

merhaba kaania bende limonlu suyu duydum ama nar eksili cok ilginc hic duymamistim, denemek lazim ama satilan nar eksileride gercegiyle pek alakasi yokmus ama karataya uygun olurmuki

bnede nar ekşili hiç duymadım...nar ekşilerinin doğalı karataya uygunu var içinde hiç katkı yok, ben geçen aldım kemal kükr.r marka....almanya da varmı bilmem...içindekileri oku sadece nar ekşisi yazıyorsa doğaldır, farklı şeyler yazıyorsa katkılar vardır...

bnede nar ekşili hiç duymadım...nar ekşilerinin doğalı karataya uygunu var içinde hiç katkı yok, ben geçen aldım kemal kükr.r marka....almanya da varmı bilmem...içindekileri oku sadece nar ekşisi yazıyorsa doğaldır, farklı şeyler yazıyorsa katkılar vardır...
daha önce türk marketlerinde cok aradim ama malesef katkisiz olanini bulamadim, galiba suyu sade yada limonlu icmeye calisacaagiz, bitki caylarinida pek severek icemiyorum ama beyaz cayi sevebildim, iste bir tek onu icebiliyorum yada meyve caylarini

Bu arada bakliyatlara izin var degilmi, aslinda gecen sene kitabini okumustum ama galiba bir kez daha okumam gerekecek unutmusum

Merhaba alprmus kek gercekten cok guzel görünüyor ama ara ögün olmadigina göre bunu sabah yada aksam ögünündemi yemeliyiz

ara öğün yapmıyoruz ya ben öğlen yemeğin üstüne 2 lokma aldım, dün de iş çıkışı bende gün vardı kısırın üstüne yarım dilim yedim. Baya bol malzemeli olduğu için azar azar yedim büyük bir kısmını da dondurucuya attım. Bu arada aramıza hoşgeldin canım doğru yerdesin;)))))

Sağol canım hemen vereyim tarifini(biraz modifiye ettim ben)

2 yumurta
2kaşık un(unsuz tarifte var ama ben cesaret edemedim)
1çay bardağı süt
önce bunları iyice karıştırdım sonra;
8gün kurusu, 6 tane incir,bir avuç sarı üzüm fındık hepsini robottan geçirdim.yumurtalı harca ekledim 5-6 ceviz iri iri parçaladım
,bir çorba kaşığı keten tohumu ,bir paket kab.tozu ekledim.yarım elma doğradım küçük yuvarlak kalıba döktüm.yarım saat
160 derecede pişirdim.

daha önce türk marketlerinde cok aradim ama malesef katkisiz olanini bulamadim, galiba suyu sade yada limonlu icmeye calisacaagiz, bitki caylarinida pek severek icemiyorum ama beyaz cayi sevebildim, iste bir tek onu icebiliyorum yada meyve caylarini

Bu arada bakliyatlara izin var degilmi, aslinda gecen sene kitabini okumustum ama galiba bir kez daha okumam gerekecek unutmusum

Nar ekşisi sosu yazıyorsa doğal değildir, zaten arkasında glikoz yazıyor, içindekiler kısmında. O çok zararlı. Kemal K...'in alıyorum bende.

Nohut çok tüketilmeyecek, kısıtlı. Kuru fasülye, mercimek yenilecek. Başka hatırlamıyorum. :) Birde yemeklerden hemen sonra çay içilmeyecek. Demir emilimini azaltmaması için. 2 saat sonra içilebilir. Bildiğimiz halde çok yapıyoruz. :)

Son düzenleme:
Nar ekşisi sosu yazıyorsa doğal değildir, zaten arkasında glikoz yazıyor, içindekiler kısmında. O çok zararlı. Kemal K...'in alıyorum bende.

Nohut çok tüketilmeyecek, kısıtlı. Kuru fasülye, mercimek yenilecek. Başka hatırlamıyorum. :) Birde yemeklerden hemen sonra çay içilmeyecek. Demir emilimini azaltmaması için. 2 saat sonra içilebilir. Bildiğimiz halde çok yapıyoruz. :)

Ben nar ekşimi mersinden getirttim kardeşime ev yapımı gönül rahatlığıyla kullanıyorum.
Meyveyi hatırlattık mı yeni katılan arkadaşımıza???sabah ya da öğlen öğününde 1 porsiyon yenebilir akşama kalmasa iyi olur

Canim nar ekşisi en sevdiğim sostur..orjinalide var..uzerinde sos yazmiyor..ama g.i.yuksek diye biliyorum o yüzden azalttim ben...acaba o sos yazanlar icin mi geçerli gerçek nar ekşisi serbest mi??

bulgur zayıflama aşamasında 2-3 kaşık ,yarma ve döğme de serbest

canım ya kıyamam ben ona bide istemeyince kafalarını çevirirler ya ne tatlı olurlar o anda...:emir_bebek:
kaç aylık olmuştu seninki...

Valla aynen öyle abla kafayı cevirip duruyor..dalga geçiyor benimle emcek sanıyorum gülüp geciyor..6 aydan beri böyle soğuk. .Şu an 17 aylik ,e artık yeter diyenler olabilir ama 2 yaşı bitirtmek istiyorum fakat 3 gündür bi kere bile kabul etmedi:(

sabah...KKK
akşam ...soğan kavurma, salata, ketentohumlu yoğurt, turp
$IMAG0654-horz.jpg

CUMA
Sabah 5 tibet egzersizi

KAHVALTI 08:15
1 mandalina küçük, 1 küçük kivi (memleketten, akrabamızdan gelmiş, Karadeniz kivisi) :)
SALATALIK, TURP (ZEYTİNYAĞI İLE)
ZEYTİN (ZEYTİNYAĞI İLE)
Beyaz peynir
Fındık, Fıstık, Badem (Bende 1 bardağı bitiremiyorum, çok yiyemiyorum)
Yumurta, haşlanmış
Siyah çay 1 bardak, tam bitiremedim

KARBONATLI SU

13:15
Türk Kahvesi
Tulum peyniri
Ceviz
Acuka (midemi kötü yaptı, midem bulanıyor, çok tuzluydu)

Adaçayı, elma, kabuk tarçın, karanfil karışımı çay.

SU

Akşam Yemeği
17:45

TAZE FASÜLYE (Ama doymadım, birkaç kuruyemiş attım, açlığımı bastırdım)
8'den önce eve yetiştim. Eğer yemezsem aç kalacaktım ve leptin'im çalışmayacaktı.
19:30
Taze Fasülyeden çorba, siz bilmezsiniz herhalde bu çorbayı. Annem bu çorbaya kıyma fasülye diyor. Ama içinde patates var.
Diğer yemekte dible :) Karadeniz'in meşhur yemeklerinden.
Keten Tohumlu Yoğurt.
AŞURE (ŞEKERSİZ) Ye ye bitmiyor, ne bereketliymiş.

Son düzenleme:
Back