• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu KARATAY DİYETİ ile yiyerek aç kalmadan zayıflıyoruz ve hastalıklardan kurtuluyoruz...

Dun aksam bugday corbasi
Hamsi tavada
Salata

Bu sabah
1 bardak findik
Bolca zeytin
2 haslama yumurta
2 cesit peynir
4 adet kaymakli gunkurusu ve havuc turp jivircik tabagi

Oglen 500 ml yogurt icine 1 avuc findik birazyaban mersini

Aksam
Bugday corbasi
Taze fasulye
1 tabak Lahana sarmasi bulgurlu

Bugun uzunca arastirmalarim sonunda soguk sikim zeytinyagi himalaya tuzu ve elma sirkesi alarak mutfagimi tamamladim.

Gecen hafatalards malatyadan gun kurusu kayisi, samsundan tereyagi cokelek getirtmistim.

Unumda artik tam bugday unu...

Mutfagimda sagilksiz hic birsey kalmadi.
Tencerelerimi bile degistirdim . 1 takim 1takimda celik tencere seti aldim. Tavalr dahil butun teflonlar gitti.

Her seyi yaptimda kilom oynamiyor bir turlu

maşşallah 30 yaşında sınız ve 10 yaşında oğlunuz var..sizde erkencilerdenmişsiniz...:1:
canım yumurtana özellikle dikkat et serbest dolaşan tavuk yumurtası olsun çok önemli....hoca serbest dolaşan yoksa hiç yemeyin diyor...ALLAH hayırlısı ile bebeğinizi kucağınıza almayı nasip eder inşallah:emir_bebek:
şimdilik iyi gidiyorsun karataylada fazla almaz sın önemli olan bebeğin beslenmesi kilo değil sende biliyorsun zaten...

Erkencilerden evet..Teşekkürler..Bir de minik katılcak aramıza,ilk kez anne olucam sanki :)) Amin inşallah..

Yumurta Balıkesir'den geliyor,güvenilir..Uzun yıllardır aynı yerden alıyorum..Bu konuda çok hassasım..Zeytin Ayvalık 'tan,Zeytinyağı Aydın'dan..Salça köyden :)) ve birçok şey ....İstanbul'dan alışveriş yapmıyorum fazla..Zor oluyor toparlamak ama gerçekten ne yediğimizi biliyoruz..Ben gıda sektöründe çalışıyorum,o kadar dümenler dönüyorki..En güzeli araştırıp doğru güvenilir yerden almak veya yaptırmak...

hoşgeldiniz aramıza.. çok hoşuma gitti çocuğunuzunda sizle birlikte sağlıklı beslenmesi :nazar: bu arada gerçekten çok geç yaşta anne olmuşsunuz yeni bebeğinizde hayırlı olsun sağlıkla kavuşun inşallah :nazar:

Çok teşekkür ederim,anne olmak büyük bir sorumluluk..annem 7 çocuk büyütmüş biz kalabalık bir aileyiz..Annem bize nasıl baktıysa bende çocuğuma öyle bakıyorum..:)) Ondan ne gördüysem onu uyguluyorum..Sağolun, amin inşallah..

İyi Akşamlar bayanlarrrr
Ilk sinavi verdim şükür:pp

Ev sahibi yesil mercimekli buğdaylı salata yapmis bir kase yedim
Birazda kozlenmis Yoğurtlu kirmizi biber yedim..midem ağrıyor dedim
Bi sürü cesit vardı
Katmer börek, patatesli börek, un kurabiyesi, paris guzeli kurabiye, yas pasta, makarna salatasi veeee aşureee
Dedim evdeki asureyi yemedin kizim deniz bunu da yeme ama hocanin izin vermesii ve ev sahibinin israri üzerine minik bi kaseye ayirdim 4 kaşık anca vardi ve yedimmm

Sanırım bu kaçamak sayilmiyor canan hoca izin vermisti çünkü
Sonrasinda nasol beslenecegimi bilemedim..aksam yemeginde 1 kase yoğurt yedim sadece..normal menu yemedim asureden dolayi..kizlar doğru mu olmus..cok acikirsam süt içerim

Bu arada sabahta 09.30 da KKK yine yarım armut 2 gunkurusu ve kuruyemisle karistirdim..

Gül ablaaa yeni gelen Diğer topikteki arkadas kacamak yapınca alınmasın diye her seferinde canta gondermiyormussun ya ,bana her seferinde tokadi patlatabilirsin :)hak etmissem yap valla abla ki çizgimi bozmayim alinmam hiccccc:))

aranıza kaania da katıldı yarışmacı sayısı arttı:21:hepinizden ümitliyim hadi bakalım en çok kim verecek

benimde pazar günü günüm vardı 14 kişiyiz benden başka yapan yok en küçükte benim içlerinde (ben 50 oluyorum perşembe günü onları düşünün :) ..) bana gülerek ballandıra ballandıra yiyorlar bende yeyin yeyin sonrada ben size güleceğim diyorum..:36:çorbamı,lahana yemeğimi ve yoğurt'umu götürdüm gecen günde ac kalmıştım bu sefer tedbirli gittim, arkadaş sağolsun bana göre mercimek köftesi,fırında domatesli biber falan yapmış...
onlar bir iki ayda vazgeçerim sandılar 6 ay olunca azmime şaşırıyorlar, bu zamana kadar ne dediysen hepsini yaptın kararından hiç vazgeçmedin bunda da aynısını yaptın seni takdir edip her konuda örnek alıyoruz ama bunda alamayacağız biz hamurişsiz yapamayız diyorlar ...:33: kendileri kaybederler :36::36::36:

Bende umitliyim abla vericeeeez biz bu kilolari allahin izniyle. .Süper örneksin topik sahibi olarak azmin iraden cok iyi örnek oluyor..aksam sana hesap vercem diye bi heyecanlaniyorum ki sormaaaa çoğu zamanda bu yüzden cizgimi bozmayip sporumu falan yapiyorum..:1:
Yeni yaşın Hayırlı olsun simdiden abla..uzun ve saglikli bi ömür dilerim:)

Sinbo baskül kullananlar varmı? Yeni aldım ama doğrumu tartıyor emin değilim, doğruysa 1 haftada 1 kilo vermişim. :)

PAZARTESİ
Sabah 5 tibet egzersizi

KAHVALTI
Kahvaltı öncesi.
3 hurma, 1 muz :) Zaten sürekli yemeyeceğim ki.

12:00
HAVUÇ, DEREOTU, DOMATES, SALATALIK (yağ yoktu maalesef)
ZEYTİN (EVDEN GETİRDİM, İÇİNE ZEYTİNYAĞI DÖKTÜM)
2 YUMURTA, TEREYAĞINDA PİŞİRİLMİŞ.
fındık
Beyaz peynir

TÜRK KAHVESİ
ÇAY
SU

Akşam Yemeği 17:30
Salata (marul, domates, biber)
Zeytin 6 ad.
Kıymalı yumurta.

Eve gidince biraz acıktım gibi, evde patlıcan musakka vardı. 7 buçuk gibi ondan biraz yedim. Yanında da yoğurt yedim. :)

Son düzenleme:
Sinbo baskül kullananlar varmı? Yeni aldım ama doğrumu tartıyor emin değilim, doğruysa 1 haftada 1 kilo vermişim. :)

Canim bende var daha doğrusu iki tartim var diğeri de arzum ben arzumu kullanirken hediye gelmisti..ssinbo 200 gr fazla tartiyordu..bundan sonra sinboyu baz alirsan anlaşılir kilo verdiğin mutlaka fark cikabiliyor tartilar arasinda
Ama iyi motivasyon olmuştur eksi çıkmak:))

1 saatlik tempolu yürüyüşumde bitti..dus alıp yeşil çay icecegim
Su: 2. Lt
çay cok içtim su az oldu bu gün. ..

Canim bende var daha doğrusu iki tartim var diğeri de arzum ben arzumu kullanirken hediye gelmisti..ssinbo 200 gr fazla tartiyordu..bundan sonra sinboyu baz alirsan anlaşılir kilo verdiğin mutlaka fark cikabiliyor tartilar arasinda
Ama iyi motivasyon olmuştur eksi çıkmak:))

Annemde daha az çıktı, karbonat galiba ödemini aldı, oda daha az çıktı. Yada tartı daha az tartıyor. :) 45 altına düşersem kötü olabilir. 45-46'dan aşağıya düşünce yüzüm kötü oluyor. 2 yıl önce 43'e düşmüştüm. Sabah ekmek yiyordum, yediklerimi kısmıyordum, akşam hiç ekmek yemiyordum. Zaten kola ve şekerli çay içmezdim ama akşam meyve, kuruyemiş yerdim ve Ebru Şallı'nın pilates hareketlerini yapardım. :) O şekilde bile çok kilo vermiştim. Yüzüm kötü olmuştu. Nasıl dengeleyeceğim bilmiyorum. Ben sağlığım için, bu şekilde beslenme düzenine devam etmek istiyorum. Annemde önceki gibi olmasından korkuyor. En son hep göbek gidiyor, inşallah Karatay'la göbekten daha çabuk kurtulacağım.

Son düzenleme:
Bugun uzunca arastirmalarim sonunda soguk sikim zeytinyagi himalaya tuzu ve elma sirkesi alarak mutfagimi tamamladim.

Gecen hafatalards malatyadan gun kurusu kayisi, samsundan tereyagi cokelek getirtmistim.

Unumda artik tam bugday unu...

Mutfagimda sagilksiz hic birsey kalmadi.
Tencerelerimi bile degistirdim . 1 takim 1takimda celik tencere seti aldim. Tavalr dahil butun teflonlar gitti.

Her seyi yaptimda kilom oynamiyor bir turlu

:46:
kg da gidecek sabırlı ol canım...tuzu himal.ya almasaydın keşke ben geçen hata tuzla ilgili bir sürü yazı paylaşmıştım...türkiyedeki kristal tuzlardan almak gerekiyormuş özellikle çankırı kristal kaya tuzu...neyse bitince ondan alırsın canım

İyi Akşamlar bayanlarrrr
Ilk sinavi verdim şükür:pp

Ev sahibi yesil mercimekli buğdaylı salata yapmis bir kase yedim
Birazda kozlenmis Yoğurtlu kirmizi biber yedim..midem ağrıyor dedim
Bi sürü cesit vardı
Katmer börek, patatesli börek, un kurabiyesi, paris guzeli kurabiye, yas pasta, makarna salatasi veeee aşureee
Dedim evdeki asureyi yemedin kizim deniz bunu da yeme ama hocanin izin vermesii ve ev sahibinin israri üzerine minik bi kaseye ayirdim 4 kaşık anca vardi ve yedimmm

Sanırım bu kaçamak sayilmiyor canan hoca izin vermisti çünkü
Sonrasinda nasol beslenecegimi bilemedim..aksam yemeginde 1 kase yoğurt yedim sadece..normal menu yemedim asureden dolayi..kizlar doğru mu olmus..cok acikirsam süt içerim

Bu arada sabahta 09.30 da KKK yine yarım armut 2 gunkurusu ve kuruyemisle karistirdim..

Gül ablaaa yeni gelen Diğer topikteki arkadas kacamak yapınca alınmasın diye her seferinde canta gondermiyormussun ya ,bana her seferinde tokadi patlatabilirsin :)hak etmissem yap valla abla ki çizgimi bozmayim alinmam hiccccc:))

:52: çok tatlısın ya sana her seferinde tokatı patlatacağım...
öbür topik açılalı 3 sene olmuş ben son 5 aydır oradaydım işlerim çok yoğun olduğu için fazla takip edemiyordum..benden önce gelenler çoktu onlar genelde çanta gönderirlerdi bana denk gelirsede ben gönderirdim bazende alınır diye sadece yanlışını söylerdim ...işlerim hafifleyince burada topik açtım...orada çok sayfa olduğu için çevremdekiler okumakta zorlanıyorlarmış faydalı bilgileri bulmak zor oluyormuş...burada işi baştan sıkı tutuyorum herkes kilo verecek vermeyen tokatı hakkedecek...:52::52::52:
eli sopalı öğretmenler gibi olacağım :21:

İyi geceler arkadaşlar. Benim bugünkü menü bilirimim geç oldu biraz dışardaydım yemekten sonra misafirliğe gittik ve ben ikramlardan yemedimmm :)
B sabah kkk yaptım meyvemi yemeyi unuttumm

Öğlen yoğurt küçük bi elma
Akşamda karnıyarık vardı ondan yedim bi de kapuska birazcık..

Bende umitliyim abla vericeeeez biz bu kilolari allahin izniyle. .Süper örneksin topik sahibi olarak azmin iraden cok iyi örnek oluyor..aksam sana hesap vercem diye bi heyecanlaniyorum ki sormaaaa çoğu zamanda bu yüzden cizgimi bozmayip sporumu falan yapiyorum..:1:
Yeni yaşın Hayırlı olsun simdiden abla..uzun ve saglikli bi ömür dilerim:)

teşekkür ederim canım...:16:
canımsın ya çocuk gibi heyecanlanıyorsun demek , seninle ve kendimle gurur duydum şimdi..iyiki açmışım bu topiği siizin gibi istikrarlı kişilerle tanıştım ben sizlere güzel örnek oluyorum sizlerde sizden sonra gelenlere oluyorsunuz.....

PAZARTESİ
Sabah 5 tibet egzersizi

KAHVALTI
Kahvaltı öncesi.
3 hurma, 1 muz :) Zaten sürekli yemeyeceğim ki.

12:00
HAVUÇ, DEREOTU, DOMATES, SALATALIK (yağ yoktu maalesef)
ZEYTİN (EVDEN GETİRDİM, İÇİNE ZEYTİNYAĞI DÖKTÜM)
2 YUMURTA, TEREYAĞINDA PİŞİRİLMİŞ.
fındık
Beyaz peynir

TÜRK KAHVESİ
ÇAY
SU

Akşam Yemeği 17:30
Salata (marul, domates, biber)
Zeytin 6 ad.
Kıymalı yumurta.

Eve gidince biraz acıktım gibi, evde patlıcan musakka vardı. 7 buçuk gibi ondan biraz yedim. Yanında da yoğurt yedim. :)

bu hurma ve muz için....:57: hemde kahvaltı öncesi
akşamla evdeki yemek arası 2 saat olmaması gerekiyor ama sen zaten zayıfsın buna tokat yok...

sonunda karatay usulü sucuk yaptım
akşama kadar uğraştım doldurdum balkona astım,yapılış resimlerini çektim, kızım yarın tek resim olarak ayarlasın sağlıklı yaşıyoruzda paylaşacağım...

yarında sıra aşure'de izinliyken hepsini yapayım

sabah...kkk
akşam...kuru fasulye,,turşu,,,yoğurt keten tohumlu,omega3

teşekkür ederim canım...:16:
canımsın ya çocuk gibi heyecanlanıyorsun demek , seninle ve kendimle gurur duydum şimdi..iyiki açmışım bu topiği siizin gibi istikrarlı kişilerle tanıştım ben sizlere güzel örnek oluyorum sizlerde sizden sonra gelenlere oluyorsunuz.....

Kesinlikle gurur duymalisin kendinle abla..bunu eminim bir çok kisiden duymuşsundur cok istikrarlisin :nazar:
Valla aksam topige nasil yazarim bu menüyü diye 1 haftadir bi iç savaş halindeyim kendimle nefsimle..senin disiplinin beni kendime getirdi:)))
Diğer tipigi fırsat buldukça okuyorum. Orada da cok guzel diyaloglar var..Biliyorsun mahzen orda ama kalabalik olunca buraya geldim.yi ki de gelmisim..mahzenide gunlugunden takip ediyorum
Umarım bizde güzel örnek olabiliriz yeni geleceklere...

Kesinlikle gurur duymalisin kendinle abla..bunu eminim bir çok kisiden duymuşsundur cok istikrarlisin :nazar:
Valla aksam topige nasil yazarim bu menüyü diye 1 haftadir bi iç savaş halindeyim kendimle nefsimle..senin disiplinin beni kendime getirdi:)))
Diğer tipigi fırsat buldukça okuyorum. Orada da cok guzel diyaloglar var..Biliyorsun mahzen orda ama kalabalik olunca buraya geldim.yi ki de gelmisim..mahzenide gunlugunden takip ediyorum
Umarım bizde güzel örnek olabiliriz yeni geleceklere...

diğer topiktekilerde benim istikrarıma hayranlar...çevremdekileri saymıyorum onlar her konuda hayranlar zaten...:1:çocuklarımın arkadaşları bile kendilerini ilgilendiren konularda beni idol olarak görüyorlar...:nazar:
bende diğer topiğe uğruyorum arkadaşlardan kopamıyorum ...mahzen facede karatay la ilgili bir sayfa açtı ona ugradınmı hiç..

Çok teşekkür ederim,ben de burada olmaktan huzur duyarım..
Her zaman bilinçli bir anne olarak kendimi yetiştirdim,10 yaşında bir de oğlum var..O da benim gibi beslenme tarzıma uyuyor,ne pişirirsem yer..Şimdiden neler biliyor bir duysanız :)) Kesinlikle kendimi çok iyi hissediyorum maşallah diyeyim..Hamile kaldığımdan beri ekmek,makarna pilav yiyemez oldum..Her sabah 2 yumurta yiyorum..Peynir ve ete düşkün olmaya başladım..Sonra bu sayfaları ,Karatay hocamızı okumaya başladım..Ben de zaten böyle besleniyormuşum :))) Dr.bebeğimin kilosunun çok iyi olduğunu çok iyi geliştiğini söyledi..İnşallah sorunsuz kucağıma alırım..Sağlıklı yaşıyoruz sayfasınıda zaten takip ediyorum,benim için çok iyi olucak..Ben de 30 yaşındayım..53-54 kilo ile başladım.Boyum 1.67 ..Bakalım kaç kilo alacağım..Şimdilik 1-2 kilo farkediyorum..

Takipteyim sizi,bende buralarda olacağım :))

hoşgeldin prenscim.. maşallah tebrik ederim seni, benim de 11 aylık bebeğim var ama ben bu beslenme tarzından bihaber geçirdim gebeliğimi. 80 kg ile hamile kaldım 94 ile doğum yaptım hatta 1 ay da erken doğum oldu:((( tabiii doğumla beraber 87 e düştüm ama bebek küçük çok süt olsun diye etrafımdakilerin baskısı tabii benimde bu saçmalığa inanmak istememle birlikte 94e tekrar kısa sürede çıktım. kendi çabalarımla 3 kg verdim 91 kg iken karataya başladım şu an tam 86 kg yum tam 5 kilo 1 ayda gitti....ve inanırmısın sütüm resmen arttı ve kendimi çok daha iyi hissediyorum. O yüzden emzirme döneminde de uygulanabilir çünkü diyet değil yaşam tarzı..Allah hayırlı sağlıklı şekilde evladını sana bağışlasın .

Back