• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu KARATAY DİYETİ ile yiyerek aç kalmadan zayıflıyoruz ve hastalıklardan kurtuluyoruz...

dediğin gibi senin kilon yok ...göbekte hareketlerle gider :8:...hoca istediğin kg ya gelince istediğini yiyebilirsin ama 5 km yürüyeceksin diyor..sen zaten yediğin ekmek kadar yürümüşsün....karatayda ekmek sadece zayıflama dönemimde yok...koruma dönemimde ekmeğini kendin yapabilirsin, sacda yapılan yufka ve bazlama arasıra yiyebilirsin kitaptada yazıyor ....

bir haftadır yazamadım fakat hala devam ediyorum sadece dün öğlen ev yapımı kek yedim fakat içinde gün kurusu incir ceviz vardı o kadarda olsun dedim artık :) 5 kilo verdim şu an beklemede.. haraketlerim daha çok oluyor işe başladığım için yürüyüş yerine geçiyor diye avutuyorum kendimi :) 2 yada 4 kilo daha verirsem çok daha memnun olurum ... 67 den 62 ye düştüm bakalım ne olacak 1 ay içinde .. KARATAYA DEVAM VAZGEÇMEK YOK SAĞLIKLI YAŞA MUTLU OL :16:

Günaydın iyi pazarlar arkadaşlar.. dün giremedim haftasonu temizlik,alışveriş, misafir fırsat bulamadım bi türlü.
Dün akşam bi ara kayınvaldeme uğradım benim evde tartı yok orda tartıldım,kilo vermemişim aynıyım ama regl oldum bu sabah malum şişkinlik herhalde ondan eksileri göremedim :( Ama olsun pes etmicem..
dün kü menüm
sabah saat 9 da kkk bir mandalina
Akşam saat 4 te 1kase evde yapılmış erişteli yeşil mercimek çorbası (eriştesinin unu doğal kepeği kabuğu alınmamış, ona rağmen mercimek bol eriştesi az)yanında et sote bol turp,soğan yedim başkada bişi yemedim yatana kadar ve acıkmadım ;) eltimin doğum günüydü ısrarlara rağmen tek bi lokma bile yemedim pastasından :) su biraz az oldu 2 lt

Bu sabah 9da kkk yanında bi dilim armut küçük bi mandalina yedim. Akşamda ne yapsam aklıma bişi gelmiyor artık snra bildirim yaparım. :)

yaşpasta yemediğin için :46:
canım en doğru tartı sabah aç karnına ve iç çamaşırlarıyla yapılır, akşama kadar en az 1 kg fazlalık olur birde üstündekiler kg arttıkça artar...
sen vermişsindir kesin...
birde kg tartıdan tartıya değişir hep aynı tartıda tartılmak lazım hatta durduğu yere göre de değişiyor yerini oynatınca farklı çıkıyor..ben geçen ay kız eskiyi sevmiyor yeterki karatay yapsın diye yeni tartı alacaktım satılan yerdeki tartıların her modelinden bir tane koydum yere tek tek tartıldım hepsi farklı tarttı en az ile en çok tartan arasında 3 kg fark vardı :18: kendi tartıma en yakın tartanı aldım eve geldim eski tartıyla aynı yere koydum ıkısındede tartıldım farklı kılolar cıktı salona geldim orada farklı diğer odada yıne farklı koyduğun yere göre değişiyor en sonunda yatak odasında kapının arkasında aynı kg tuttu ...birisi antrede birisi yatak odasında duruyor dijital olduğu için ileri geri gitse bile 200-500 gram oynuyor ...

sağlıklı yaşıyoruz sayfasında karatay menüleri diye link var orada denenmiş yemeklerin resimleri ve tarifleri var oradan fikir alabilirsin canım:24:

bir haftadır yazamadım fakat hala devam ediyorum sadece dün öğlen ev yapımı kek yedim fakat içinde gün kurusu incir ceviz vardı o kadarda olsun dedim artık :) 5 kilo verdim şu an beklemede.. haraketlerim daha çok oluyor işe başladığım için yürüyüş yerine geçiyor diye avutuyorum kendimi :) 2 yada 4 kilo daha verirsem çok daha memnun olurum ... 67 den 62 ye düştüm bakalım ne olacak 1 ay içinde .. KARATAYA DEVAM VAZGEÇMEK YOK SAĞLIKLI YAŞA MUTLU OL :16:

gly35 seni gördüm konuları okuyorsun:3:
özlettin kendini ...
kaçamak yapanlara hereketimiz bu artık ...:57: sanada kek için:57:
1 ayda 5 kg veren 2 ayda 4 kg yu hayda hayda verir...
sloganda güzel oldu..:46:

yaşpasta yemediğin için :46:
canım en doğru tartı sabah aç karnına ve iç çamaşırlarıyla yapılır, akşama kadar en az 1 kg fazlalık olur birde üstündekiler kg arttıkça artar...
sen vermişsindir kesin...
birde kg tartıdan tartıya değişir hep aynı tartıda tartılmak lazım hatta durduğu yere göre de değişiyor yerini oynatınca farklı çıkıyor..ben geçen ay kız eskiyi sevmiyor yeterki karatay yapsın diye yeni tartı alacaktım satılan yerdeki tartıların her modelinden bir tane koydum yere tek tek tartıldım hepsi farklı tarttı en az ile en çok tartan arasında 3 kg fark vardı :18: kendi tartıma en yakın tartanı aldım eve geldim eski tartıyla aynı yere koydum ıkısındede tartıldım farklı kılolar cıktı salona geldim orada farklı diğer odada yıne farklı koyduğun yere göre değişiyor en sonunda yatak odasında kapının arkasında aynı kg tuttu ...birisi antrede birisi yatak odasında duruyor dijital olduğu için ileri geri gitse bile 200-500 gram oynuyor ...

sağlıklı yaşıyoruz sayfasında karatay menüleri diye link var orada denenmiş yemeklerin resimleri ve tarifleri var oradan fikir alabilirsin canım:24:

Çok mutlu ettiniz beni dediklerinizle. :)) Kayınvalidemler taşındılar daha önce eski evlerinde tartılmıştım,dün yeni evlerinde :) lesslie ile 3 mil yaptım. Biraz da 4milden yaptım 10 dk kadar :)

merhaba arkadaşlar ben de bugun karataya başladım....umarım benı de aranıza alırsınız ve ben de başarırım....

9 aylık bı kızım var ondan çok fırsat bulamıyorum kendıme....nete de hafta içi sadece akşamları ve hafta sonları fırsat buldukça gırebilirim çünkü evde bilgisayar yok eşim işten eve getirdıgınde yazabılcem malesef...

canan hocanın yemek tarıfleri olan kıtabını aldım biraz okudum hafta içi daha ıyı okurum....şimdilik yuzeysel bakabildim

sabah kahvaltıda (11:30)

1-2 kendı kabugundan kırdıgım fndık
kendı kabugundan kırdıgım yarım ceviz
1 çiğ yer fistigi
daha çok kuruyemış yiyebilirdim biliyorum ama kahvaltıda kuruyemiş sevmiyorum midem almıyo...
az tuzlu yaglı peynır
6 tane yeşil zeytın
bıraz sucuklu yumurta(tereyaglı ve ev yapımı sucukla yaptım.eşim bu bayramdan gelen etlerden kıyma çektırıp kendı ellerıyle yaptı sagolsun sucugu)
siyah çay(şeker zaten yıllardır kullanmıyorum)

13:00 yaglı sutle nescafe(nescafe yasak ama ben nescafesiz duramam tek keyfim o.zaten sut de yaglıydı)

gunluk yemeklerımıde yaptım sabah.gun içinde hangılerınden yerım bilmiyorum...pişirdiklerim şunlar:
zeytınyaglı barbunya
ev yapımı tarhana çorbası(annem yapmıştı tarhanayı
kıymalı kabak yemegı
ev yapımı yogurdumda var

heralde barbunya yogurt yerım akşam ....

kafamda tam oturmayan şeylerde var cevaplarsanız sevınırım mesela sütü kahvaltı harıcı içebiliyomuyuz.yanı ara ögun gıbı....yada yogurdu ne zman yemek en dogrusu....cevaplarsnız çok sevinirim birazdan çizelgemıde hazırlıycam

Çok mutlu ettiniz beni dediklerinizle. :)) Kayınvalidemler taşındılar daha önce eski evlerinde tartılmıştım,dün yeni evlerinde :) lesslie ile 3 mil yaptım. Biraz da 4milden yaptım 10 dk kadar :)

:1:...bundan sonra kendini ona göre ayarlarsın
ilk defamı yaptın leslie
4 mil hareketlerin hızlandırılmış hali bende geçen gün yaptım epey ter attırıyor :1:
2 haftadır yapıyorum leslie yi henüz fark yok 1 ay dolunca farkeder diyorlar deneyip bakacağız :52:

merhaba arkadaşlar ben de bugun karataya başladım....umarım benı de aranıza alırsınız ve ben de başarırım....

9 aylık bı kızım var ondan çok fırsat bulamıyorum kendıme....nete de hafta içi sadece akşamları ve hafta sonları fırsat buldukça gırebilirim çünkü evde bilgisayar yok eşim işten eve getirdıgınde yazabılcem malesef...

canan hocanın yemek tarıfleri olan kıtabını aldım biraz okudum hafta içi daha ıyı okurum....şimdilik yuzeysel bakabildim

1 çiğ yer fistigi
daha çok kuruyemış yiyebilirdim biliyorum ama kahvaltıda kuruyemiş sevmiyorum midem almıyo...
az tuzlu yaglı peynır
6 tane yeşil zeytın
bıraz sucuklu yumurta(tereyaglı ve ev yapımı sucukla yaptım.eşim bu bayramdan gelen etlerden kıyma çektırıp kendı ellerıyle yaptı sagolsun sucugu)

13:00 yaglı sutle nescafe(nescafe yasak ama ben nescafesiz duramam tek keyfim o.zaten sut de yaglıydı)

gunluk yemeklerımıde yaptım sabah.gun içinde hangılerınden yerım bilmiyorum...pişirdiklerim şunlar:
zeytınyaglı barbunya
kıymalı kabak yemegı
ev yapımı yogurdumda var

kafamda tam oturmayan şeylerde var cevaplarsanız sevınırım mesela sütü kahvaltı harıcı içebiliyomuyuz.yanı ara ögun gıbı....yada yogurdu ne zman yemek en dogrusu....cevaplarsnız çok sevinirim birazdan çizelgemıde hazırlıycam

aramıza hoş geldiniz:71:
karatay yapmak isteyen herkese topiğimiz açık:1:
sen yeterki karatayı bırakma ne zaman fırsat bulursan gir konuları oku aklına takılanları sor
sadece kitap okumakla olmuyor hep takipte kalmak gerekiyor canım,ben 6 aydır yapıyorum ama her siteyi de takip ediyorum atladığım bişey varmı diye ,kitapta yazmayan ama karatay hocanın tv lerde konferanslarda söylediği püf noktaları oluyor, yada kitapta olmayan bir soru soruyorlar o soruya göre cevap veriyor...birbirimizin eksiklerini tamamlayarak devam edeceğiz başka çaremiz yok ya kg lu kalacağız ya karatay yapacağız:52:

süt,yoğurt ve ayran kitapta aralarda içilebilir diyor ama zayıflama zamanı pek tavsiye edilmiyor leptini etkilermiş...yoğurdu istediğin zaman yiyebilirsin ama yemek yanında aralarda değil...hergünde yemeye çalış zayıflatma etkisi varmış...

Meraba arkadaşlar menüm
Sabah10.30kkk
Akşam inşallah biber dolması yoğurt salata.
Bugüm artık yürüyeceğim bebişim daha iyi çünkü;))))))

Meraba arkadaşlar menüm
Sabah10.30kkk
Akşam inşallah biber dolması yoğurt salata.
Bugüm artık yürüyeceğim bebişim daha iyi çünkü;))))))

Gozunaydin canim...benim icin öp onu bebeklere bayılıyorum..oglumun karsisina hayirli bir kiz ciksada evlense...bende torun sevsem doyasiya

:1:...bundan sonra kendini ona göre ayarlarsın
ilk defamı yaptın leslie
4 mil hareketlerin hızlandırılmış hali bende geçen gün yaptım epey ter attırıyor :1:
2 haftadır yapıyorum leslie yi henüz fark yok 1 ay dolunca farkeder diyorlar deneyip bakacağız :52:

Evet gül hanım ilk kez yaptım. Kolay hareketleri var ama dediğiniz gibi baya ter attırıyor. 4 Mili de tamamlardım ama ev kalabalık bu ara eşimin ailesi dediğim gibi taşındılar ama henüz yerleşemediler evlerine, bendeler. Onların dışarı çıkmasıyla bende hemen harekete geçtim ama 3 ü bitirdim 4 e başladım geldiler :) yarım kaldı. Düzenime dönim hergün yapcam çünkü spor yapamıyorum :(

Gunler kisayken borc oruclarimi tutuyorum
Sahurda.... tek yumurta ile kkk
Bugun gün vardi en az 7,,8 cesit vardi hepsinden yediler ben karataya uygun yoksa diye yemeklerimi goturmustum..corbami isittirdim arkasindan 3 tane kucuk ince yaprak dolma 2 tane mercimek kofte,bir kase yogurt,biberi firinda yapip sos dokmus biraz ondan,brokoli,kivircik.bir tatli kasigi aşureye 2 tatli kaşigi findin ve ceviz kattim....boyle karisik yeyince doymuyorum corba,ana yemek salata ve yogurt olunca tika basa doyuyorum.. ;)

İyi Akşamlar sevgili topik arkadaslarim:))

Çok güzel sifir kacamaksiz bir günü daha bitirdim şükür. Aşureyi ev halkina yedirdim ve komsuma verdim.ilk defa bir sene aşure yemedim.ben öyle 2 kaşıkla kalkamam asurenin başından :1: o yüzden yemedim..bebegim cok sevdi onada yedirdim bol bol

Neyse bu gun yediklerimmm

Sabah10.30 kkk yarim armut 3 gunkurusu
Aksam 18.00 hamsi tava, salata, tahin-pekmez

Bol leptinler herkese sabaha hafif uyanalim inşallah. ..

1 çiğ yer fistigi
az tuzlu yaglı peynır
6 tane yeşil zeytın

zeytınyaglı barbunya
kıymalı kabak yemegı
ev yapımı yogurdumda var

Merhaba hoşgeldiniz hayırlı olsun karariniz allah utandirmasin....
Benimde 16 bebegim var.allah bagislasin bebeginizi...
Ben kahvaltıyi daha fazla çeşit ve miktarla yapiyorum..umarım doğrudur.baya gec acikiyorum.daha az yiyince cabuk acikiyorum...

dediğin gibi senin kilon yok ...göbekte hareketlerle gider :8:...hoca istediğin kg ya gelince istediğini yiyebilirsin ama 5 km yürüyeceksin diyor..sen zaten yediğin ekmek kadar yürümüşsün....karatayda ekmek sadece zayıflama dönemimde yok...koruma dönemimde ekmeğini kendin yapabilirsin, sacda yapılan yufka ve bazlama arasıra yiyebilirsin kitaptada yazıyor ....

Hurma aldım ve bugün hurma kaçamağı yaptım, hatta 2-3 tane değil daha fazla. Çünkü çok lezzetliydi. Kahvaltım 8 buçukta bitmişti. Öğlen galiba 1 gibi hurmaları götürdüm. Akşam yemeğinden önce ve sonra birkaçtane daha yedim. Ardından yoğurt yedim. Ama önümde bayram şekerleri vardı, onları yemedim. :) Gece artık hiçbirşey yemek yok. Artık leptin'im gece çalışsın.

Son düzenleme:
Merhaba kızlar,

Başlığı şimdi gördüm, daha önce Karatay diyetini denedim ama uzun süre devam ettiremedim. Uzun zaman hiçbir diyeti devam ettiremedim gerçi, sürekli diyet değiştiriyorum :) Karatay diyetinin sağlıklı olduğunu düşünüyorum ama kilo veremem diye korkuyorum açıkçası. Yaklaşık 27 kilo vermek istiyorum, sizce Karatay ile hespini verebilir miyim?

İyi Akşamlar sevgili topik arkadaslarim:))

Çok güzel sifir kacamaksiz bir günü daha bitirdim şükür. Aşureyi ev halkina yedirdim ve komsuma verdim.ilk defa bir sene aşure yemedim.ben öyle 2 kaşıkla kalkamam asurenin başından :1: o yüzden yemedim..bebegim cok sevdi onada yedirdim bol bol

Neyse bu gun yediklerimmm

Sabah10.30 kkk yarim armut 3 gunkurusu
Aksam 18.00 hamsi tava, salata, tahin-pekmez

Bol leptinler herkese sabaha hafif uyanalim inşallah. ..

canım afiyet olsun bebeğine şimdiden ağzının tadını biliyor bende onu yerim :nazar:
tahin-pekmez..?....tahin helvasına izin var ama pekmezle karışımına izin yok..nedenini bende bilmiyorum

sabah tartı günü bakalım ben hariç kimler verdi...ben yine umutsuz vaka :18:

Hurma aldım ve bugün hurma kaçamağı yaptım, hatta 2-3 tane değil daha fazla. Çünkü çok lezzetliydi. Kahvaltım 8 buçukta bitmişti. Öğlen galiba 1 gibi hurmaları götürdüm. Akşam yemeğinden önce ve sonra birkaçtane daha yedim. Ardından yoğurt yedim. Ama önümde bayram şekerleri vardı, onları yemedim. :) Gece artık hiçbirşey yemek yok. Artık leptin'im gece çalışsın.

maşşallah sana bir iki değil en az 4-5 tane o zaman bunu hakettin :57: bu kadar şeker yüklenirmi bir günde ...bide bayram şekerlerini yeseydin canım şekerler arkandan ağlarlar :52:

Merhaba kızlar,

Başlığı şimdi gördüm, daha önce Karatay diyetini denedim ama uzun süre devam ettiremedim. Uzun zaman hiçbir diyeti devam ettiremedim gerçi, sürekli diyet değiştiriyorum :) Karatay diyetinin sağlıklı olduğunu düşünüyorum ama kilo veremem diye korkuyorum açıkçası. Yaklaşık 27 kilo vermek istiyorum, sizce Karatay ile hespini verebilir miyim?

merhaba hoşgeldiniz...:71:
uzun diyetler tabiiki insanı sıkar ben 35 sene her diyeti denedim sonuç ver al ver al hayatımda ilk defa yaptığım bir diyetle kg verdim 6 ay olmasına rağmen almadım...neden almadım karatayı sağlıklı yaşam biçimi olarak uygulamaya devam ettiğim için...karatay diyetten çok sağlıklı yaşam için...herkes sağlıklı olmak ister bu istemeyle olmaz bişeyler yapmak lazım bu nasıl olacak tabiiki karatayla...hem sağlıklı besleneceğiz hem aç kalmadan sıkılmadan kg lardan kurtulacağız....
karatayla 6 aydır kg veremeyen birisini görmedim düzgün uygulayan herkes kg veriyor ama kaçamak yapıp kafasına göre yeyip kg alanları gördüm...
D vitamini ,demir,B12,omega3 gibi değerlerin düşük değilse çokta kolay verirsin veremesem ben veremezdim kilo aldıran haşimato hastalığım olduğu halde 11 kg verdim bu sıralar veremiyorum ama en azından almıyorumda :52:
4 ayda 25 kg veren arkadaşlarımız var sen neden veremeyesinki....

merhaba hoşgeldiniz...:71:
uzun diyetler tabiiki insanı sıkar ben 35 sene her diyeti denedim sonuç ver al ver al hayatımda ilk defa yaptığım bir diyetle kg verdim 6 ay olmasına rağmen almadım...neden almadım karatayı sağlıklı yaşam biçimi olarak uygulamaya devam ettiğim için...karatay diyetten çok sağlıklı yaşam için...herkes sağlıklı olmak ister bu istemeyle olmaz bişeyler yapmak lazım bu nasıl olacak tabiiki karatayla...hem sağlıklı besleneceğiz hem aç kalmadan sıkılmadan kg lardan kurtulacağız....
karatayla 6 aydır kg veremeyen birisini görmedim düzgün uygulayan herkes kg veriyor ama kaçamak yapıp kafasına göre yeyip kg alanları gördüm...
D vitamini ,demir,B12,omega3 gibi değerlerin düşük değilse çokta kolay verirsin veremesem ben veremezdim kilo aldıran haşimato hastalığım olduğu halde 11 kg verdim bu sıralar veremiyorum ama en azından almıyorumda :52:
4 ayda 25 kg veren arkadaşlarımız var sen neden veremeyesinki....

Merhaba Gül :)
Cevap için çok teşekkür ederim.
Kendimi bildim bileli kilo sorunu yaşıyorum, aynen senin gibi al ver al ver yoruldum artık.
Sadece kilo vermek yeterli değil, artık yeme alışkanlıklarımı tamamen değiştirmek istiyorum ki verdiğim kilolar kalıcı olsun.
Kilo verme konusunda şüpheye düşmemin asıl sebebi ise biraz uçuk bir hedefimin olması.
57 kilo olmak istiyorum ki bu benim boyumda biri için beden kitle indeksinin 19'larda olması demek.
Karatay diyetiyle normal kiloya geldikten sonra da kendi hedefimize kadar kilo vermeye devam edebilir miyiz bilemedim :)
Neticede Karatay Hoca çok da zayıf olmayı sağlıklı görmüyor :9:
Ama ben hayatımda 1 aycık da olsa bu zevki yaşamak istiyorum, kısa süreliğine de olsa incecik olmanın tadına varmak istiyorum :)
Günde 2 öğün yemek benim hayatımı kolaylaştıracak, günlük koşuşturma içinde "Ne yiyeceğim?" diye düşünmeyeceğim, ara öğün derdim olmayacak.
Canan Hoca'nın yemek kitabı var bende, çok önceden almıştım, okuyup rafa kaldırdım.
Şimdi hemen kitabı o raftan alıyorum ve okumaya başlıyorum :68:
Herkese güzel bir hafta diliyorum :16:

Son düzenleme:
Back