• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu KARATAY DİYETİ ile yiyerek aç kalmadan zayıflıyoruz ve hastalıklardan kurtuluyoruz...

iyi günlerr herkese :))) 5 gündür yapıyorum ve hiç kaçamak yapmadığım için çok mutluyum.
:34:
dün akşam ki menümde değişiklik oldu et sote yapmıştım ama dışarda yemeğe karar verdik inegöl köfte, salata ve ayran

ayrıca akşama kadar 3 litre limonlu su 3 fincan ıhlamur içtim ve de 35 dk eşimin yanına yürüyüş yaptım, azıcık tempolu ;)

bugün sabah kahvaltısında kkk gül hanımın dediği gibi de meyvemi sabaha aldım 2 ufak mandalina yedim.:))

öğle yoğurt ve bi avuç içi kadar fındık fıstık yicem

artık bu akşama et sote ve salata :)

Son düzenleme:
kızlar merhaba nerden nasıl baslayacam bılemıyorum doğum sonrası kılolarımla basım dertte bu diyeti yapmak ıstıyorum kıtabıda var bende fakat tam olarak kafamda oturtamadım bana yardımcı olun nerden nasıl baslıycam :(

hoşgeldiniz...:71:
ben pratik olarak anlatayım takıldığınız yerleri devamlı bize sorarsınız...
önce kahvaltıda gerekli olan şeyleri tedarik ederek başlayabilirsin...kuruyemişler çiğ olacak...zeytin yağı sızma yada soğuk sıkım olacak..tereyağı köy bulursanız daha iyi yoksa trabzon falan olacak,,,...ben sızmayı yemeklere soğuk sıkımı salata ve zeytinlere döküyorum daha lezzetli çünki....princi,ekmeği,şekeri,patatesi hayatınızdan çıkaracaksınız...patates ve havuç yemeklere koyduğunuzda yerken çıkaracaksınız pişince Gİ yükseldiği için yenmemeli,,aralarda en az 5 saat bırakacak şekilde ayarlayacaksınız...kısık ateşte pişirecksiniz,,hazır işlenmiş bişey almayacaksınız mümkün olduğu kadar evde yapacaksınız en basiti yoğurt ondan başlayabilirsiniz...bol su ve limonlu su tüketeceksiniz...8 den sonra bişey yemeyeceksiniz..diğer rejimlerdeki gibi şunu ye bunu yeme yok doyana kadar yiyeceksin aç kalkmyacaksın,,,aklıma gelenler bunlar kitapı okuduğun için biliyorsundur oradaki örnek listeye takılma sadece onlar yenmeyecek biz herşeyi yiyoruz yasakları içine koymadan ,prinç yerine bulgur koyuyoruz...akşam kapuska yaptım içine bulgur koydum dolmalarada bulgur koyuyoruz...yemek kitabını mutlaka al canım herşeyin tarifi var orada..

günaydın

sabah muz ve mandalina keşke birisini yeseydin...muz yumurta yerine geçiyor ama zaten 3 yumurta yemişsin..zeytin en az 10 tane olmalıki ellerde titreme olmasın..dut kurusu cıssss :17:başkasına örnek olmasın sen bitene kadar yiyeceksin istersen yazma yeni başlayanların kafası karışmasın..bitince bitti dersin :1:
yemeği erken yemek sana yaramıyor gece acıkıyorsun,yemeği daha geç yeme imkanın olmuyor gibi yolda 19.30 da olduğuna göre eve 8 den sonra gidiyorsundur

Muz'u çok seviyorum, görünce dayanamadım, birde fındıkla çok güzel gidiyor. :) O zaman dut'u yazmıyorum. Zaten bugün bitti artık.
Siyah zeytin'i ekmeksiz yemek çok zor oluyor, ne yapmam gerekiyor. Yeşil zeytin getirmiştim geçen gün yanımda, daha rahat yeniliyor. Zeytin çok önemliymiş, yanımda en iyisi yine, yeşil zeytin taşıyayım. Çanta iyice ağırlaşacak. :) İstanbulda yaşayınca, birde yol uzak olunca 8'i geçiyor maalesef. :(

Son düzenleme:
sabah da meyveyi yoğurtla yemek gerekiyor mu peki... hani yoğurtsuz yesek olurmu....

kızlar dünkü menü:
sabah:kkk
öğle:mercimek çorbası tavuk
akşam:çigköfte, 1 lavaş ama küçüktü...

akşam olmamış biliyorum, ama eşim çok istedi çiğköfte yiyelim diyerek , başka yemeğin yanında yiyelim dedim... olmadı :1: ama sanırım o lavaş benim kan şekerimi çok etkiledi... yedikten sonra çoook fazla uykum geldi, tarifi imkansız yani....

:

meyve proteinin yanında yenmesi gerekiyor sabah yumurta en iyi protein zaten..
geçen ayki günde arkadaş 7-8 çeşit yapmış sadece salata ve fava bana uygundu, içindekileri sordum saydı ikisindende aldım biraz sonraşekerli bişey yemiş gibi midem bulanmaya başladı arkadaşa bunun içine şekerdemi kattın dedim evet dedi :20: niye baştan söylemedin midem bulanmaya başladı dedim..yoğurt istedim yedim yok geçmiyor 2 saat falan geçmedi bulantı, limonlu su içtim bol bol geçti ...vücut zararlı şeyi hemen algılıyor artık ne güzel ama gurmeler gibi olduk...:52:

:46:
iyi günlerr herkese :))) 5 gündür yapıyorum ve hiç kaçamak yapmadığım için çok mutluyum.
:34:
dün akşam ki menümde değişiklik oldu et sote yapmıştım ama dışarda yemeğe karar verdik inegöl köfte, salata ve ayran

ayrıca akşama kadar 3 litre limonlu su 3 fincan ıhlamur içtim ve de 35 dk eşimin yanına yürüyüş yaptım, azıcık tempolu ;)

bugün sabah kahvaltısında kkk gül hanımın dediği gibi de meyvemi sabaha aldım 2 ufak mandalina yedim.:))

öğle yoğurt ve bi avuç içi kadar fındık fıstık yicem

artık bu akşama et sote ve salata :)

:46::46::46:
akşamları yoğurt yemeyi alışkanlık halina getirin zayıflamayada yardımcı oluyormuş....kuru soğan yemekte zayıflatıyormuş..:36:.

Muz'u çok seviyorum, görünce dayanamadım, birde fındıkla çok güzel gidiyor. :) O zaman dut'u yazmıyorum. Zaten bugün bitti artık.
Siyah zeytin'i ekmeksiz yemek çok zor oluyor, ne yapmam gerekiyor. Yeşil zeytin getirmiştim geçen gün yanımda, daha rahat yeniliyor. Zeytin çok önemliymiş, yanımda en iyisi yine, yeşil zeytin taşıyayım. Çanta iyice ağırlaşacak. :) İstanbulda yaşayınca, birde yol uzak olunca 8'i geçiyor maalesef. :(

ben bir peynir bir zeytin yada bir yumurta bir zeytin alıyorum peynir ve yumurta ekmek yerine geçiyor:1:... birde zeytini yağın içine koyarak yemek gerekiyoreskiden ben zeytinyağından damla koymazdım şimdi dolduruyorum çay kaşığıyla içi yağ dolu yiyorum nedenmi, zeytinyağı hem gün boyu enerji veriyormuş hem tokluk hissi veriyormuş, yağ yağı yakarmış, bağırsakların çalışmasına faydalıymış eski yediğiniin 5 katı hatta on katı yeyin bol bol yeyin diyor hoca .. 1 aydır bende iyice artırdım ve kabızlıktan kurtuldum 35 sene boşa kabızlık çekmişim çakma diyetisyenler yüzünden ...hergün aynı şeyleri taşıma zeytini bolca kapalı bir kapta götür işyerine bırak dışarıda zeytine bişey olmaz...kuruyemişleri kayısıyı bol götür çekmecene falan koy,ben öyle yapıyorum..

Bende 1 ay icinde 3.5 kilo aldim. üstelik ideal kiloma ulasamadan ve kismi bi şokkk yasadim.sonra karataya basladim.ikinci haftam alismaya anlamaya calisiyorum.cok kolsay gidiyor diyet inşallah kilolarda bu kadar çabuk gider.
Bende genelde akşam yürüyorum esim cocuklarla ilgilenirken..iyi oldu bu detayi ogrendigim teşekkürler
rica ederim canım ne olcak birbirimizle paylaşımlar oldukça hepimiz faydalanıyoruz
ne güzel eşinde destek demekki sana hiç bırakma akşam yürüyüşleri
gündüz yüzme akşam yürüyüş sayesınde kg vermiştim
zaten yağ kaybı olarak en etkili yürüyüşdür
ama kas artırmak isterseniz yüzmeyi öneriyorum
ben başlayalı 6 ay oldu başlarda iyi verdim son 2 aydır yarım kg verdım...haşimatodan ve D vitamini eksikliğinden bir türlü veremiyorum artık... sporu çoğalttım 10 gundur bakalım ffarkedecekmi
ölçü kişiye göre değişir canım kimi tuzlu sever kimi tuzsuz onu deneyerek bulacaksınız ...tuzu yemek piştikten sonra koyacaksınız..azar azar koyarak damak tadına göre atarsınız....salata için değirmenden çekiyorum inceltmek için...ben bulgur büyüklüğünde almıştım ...

ankaraya gidicem nerden alabılırım acaba ?
değirmen plastik olandan mı kullnıyorsun ? bende bulgur büyüklüğünde olandan alıcam

Dunki
Sbah kkk
Ogle barbunya ayran
Aksam barbunya bugday corbasi et haslama

Bugun sabah kkk
Ogle nohut ayran
Aksam nohut bugday corbasi

Bu arada bende soguk sikim zeytinyagi ve cig kuruyemislerin pesine dustum. Biraz pahali gibiler sanki . Siz karataya uygun beslenme malzemelerinizi nerelerden remin ediyorsunuz?

Dunki
Sbah kkk
Ogle barbunya ayran

Bugun sabah kkk
Ogle nohut ayran

Bu arada bende soguk sikim zeytinyagi ve cig kuruyemislerin pesine dustum. Biraz pahali gibiler sanki . Siz karataya uygun beslenme malzemelerinizi nerelerden remin ediyorsunuz?

soğuk sıkım zeytinyağını balıkesirli bir arkadaşımın babasından alıyorum yani eminim organik olduğuna, çiğ kuruyemişler kabuklu halde pazarlarda satılıyor. tereyağını da eşimin hastanesinde çalışan birinden alıyorum. ama köy pazarlarında genelde hepsi bulunuyor öyle bir imkanın varsa tabiii.

bugünkü menüm
sabah 7.30 kkk
öğle 12.45 kurufasulye bulgur pilavi(iki kaşık) salata,ayran ,azıcık turşu

akşama inşallah fırında hamsi üstüneeeeeeeeee tabiiikiiii tahin helvası ama azzzzıııcık abartmak yok:9::3::3::9::9::9:

3 gündür yürüyüşümü 20 dkdan 40 dka çıkardım tabi 4 kilo vermenin etkisi çok fazla, ilk başladığımda çok zor yürüyordum. bi de 10 kilo falan versem baya hafifleyeceğim inşallah:16::16:

kızlar merhaba nerden nasıl baslayacam bılemıyorum doğum sonrası kılolarımla basım dertte bu diyeti yapmak ıstıyorum kıtabıda var bende fakat tam olarak kafamda oturtamadım bana yardımcı olun nerden nasıl baslıycam :(

hoşgeldiniz ben de doğum sonrası kilolarımla uğraşıyorum.
bu son 5-6 ayda bikaç kez diyetisyenlerin verdiği diyeti denedim, ara öğünler olduğu için aklım sürekli atıştırmakla meşgul oldu. daha sonra dukan denedim eziyetten başka bişey değil baş ağrısı ağız kokusu:47::47: kendine ayrı yemek ve alışveriş derdi...
karatay diyetini de duyuyordum hep ama ayyy ben ekmeksiz patatessiz nasıl yaşarım diye defans gösteriyodum tam herşeyden vazgeçmiştim ki kurban bayramında canan hocayı dinledim tatil bitince bir deneyim dedim, kahvaltıyı karataya uygun yaptım işe gittim. acıkmıyorum yaaa ne bisküvi ne poğaça ne başka bir şey atıştırmak aklıma gelmiyor canım da istemiyor. yani çoook kolay bi şekilde tok kalarak devam ediyorum veeee çook memnunun :16::16::16:

eşim de başladı benimle beraber. İkimiz de 3 haftada 4 kilo verdik:72::72::nazar::nazar:

ankaraya gidicem nerden alabılırım acaba ?
değirmen plastik olandan mı kullnıyorsun ? bende bulgur büyüklüğünde olandan alıcam

ben Ankara'dayım ama buradan almadım internetten cankirituzu.co- ...(- bunun yerine harf gelecek tahmin etmişsinizdir) aldım
değirmen plastik olmayacak ..porselen yada tahta olacak ben bulamadım gümüşe benzer modeller var çelik ondan aldım $images[5].jpg

ben Ankara'dayım ama buradan almadım internetten cankirituzu.co- ...(- bunun yerine harf gelecek tahmin etmişsinizdir) aldım
değirmen plastik olmayacak ..porselen yada tahta olacak ben bulamadım gümüşe benzer modeller var çelik ondan aldımEki Görüntüle 860939

bu tuzu kullanmanın kilo vermeye olumulu etkisi varmıdır acaba??

Dunki
Sbah kkk
Ogle barbunya ayran

Bugun sabah kkk
Ogle nohut ayran

canım nohut fazla önerilmiyor...hem öğlen hem akşam yiyorsun fazla gelecek..
başta banada öyle geldi araştırıp yerlerini bulunca rahatladım...soğuk sıkım marketlerde pahalı internette datça'da güvenilir bir firmanın sitesinde 5 lt 45.000 tl.....3 lt 28.000 tl...

afiyet şeker kaymak bal olsun :1: kaymak deyince birden aklıma geldi hepsini doğrayıp karıştırıp üstünede kaymak koyunca tatlı havasında olur kaymak alayım da haftasonu deneyeyim kızımda o zaman kayısıyı yemiş olur :52:
kayısı yeyince meyve yememek gerekiyor ikiside meyve sayılıyor ben bazen 3-4 kayısı yerine 1-2 kayısı meyveninde yarısını yada çeyreğini yiyorum...
canım ben karatayı duyduğumda internetten araştırırken karşıma ilk çıkan o sayfa oldu, o orada okuduklarımla akşam eve giderken lazım olanları aldım ve sabah başladım sonrada kitaplarını aldım ...onların sayesinde bu kadar çok şeyi öğrendim..o günden beri okan beyle ve nurçin hanımla devamlı yazışıyorum ..orada yazılar yayınlıyorum,yaptığım yemek,şirke falan paylaşıyorum,,,,,onlarında takıldığı konular oluyor sorup öğrenip bizi doğruya yönlendiriyorlar...ben kitapta yazan herşeyi detaylı araştırıp artısı eksisi karşılaştırıp karar veriyorum...tuz olayındada himala.a ve çankırı tuz sitelerini araştırdım yazan herşeyi okudum va çankırı tuza karar verip siparişimi verdim..yanlış mı yaptım keşke onlara sorsaydım dedim sordum biz himala.a kullanıyoruz dediler benim aklıma çankırı kristal tuz yattı ben ondan sipariş verdim himala.a da barut artıkları varmış çankırı damarların içinden çıktığı için barut karışmıyormuş dedim siz bilirsiniz dediler, aradan 2 ay geçti karatay hoca datça'ya gidince sormuşlar oda çankırı tuzu önermiş....:1:
çok faydalı bir site takip etmenizi ben daha önce önermiştim yineliyorum....

teşekkür ederim valla afiyet bal oldu..kaymakta gözümün önündeydi ama çekindim yemeye zaten yeterince lezzetliydi..dediğiniz gibi yapayım sabah meyve yersem kayısıyı yemeyim ama bu sabah gitti valla hem de çok güzelll önerilir arkadaşlarada

ben de tesadüf üzerine gördüm face de o sayfayı daha karatay yapmıyordum o zaman..sonra sizin öneriniz mahzenin önerisi derken dün aklıma geldi incelemek..hem ne pişireceği konusunda öneri alıyor insan hemde hatalarını görüyor:34:

bu tuzu kullanmanın kilo vermeye olumulu etkisi varmıdır acaba??

Prof. Dr. Ahmet Aydın dan Tuz hakkında çarpıcı tespitler
Tuzun kalitesi de önemli mi?
rafinasyon işlemleri sırasında birçok toksik madde tükettiğimiz tuza karışıyor. Başka bir sorun da tuzun elde edildiği yerin temizliği. Örneğin Türkiye’nin büyük oranda tuzunu karşılayan Tuz Gölü maalesef kanalizasyonlar ve kirletici sularla kirlenmiş vaziyette.
Rafine tuzlar ile doğal tuzlar arasında çok büyük farklar var. Rafine tuzun %97.5’i sodyum klorür; geri kalan %2.5’inde iyot ve nem soğurucu kimyasallar var. Başlıca nem soğurucular kalsiyum karbonat, magnezyum karbonat ve Alzheimer hastalığına da yol açtığı söylenen alüminyum hidroksit. Bu kimyasallar tuzun serpilmesini kolaylaştırıyorlar, yani akıcılığını artırıyorlar. Yani tuz reklamlarında söylendiği gibi; akar, akar, akar…..
Bu tuz rafinasyon işlemi sırasında 650oC sıcaklığa maruz kalıyor ve bu sıcaklık tuzun kimyasal yapısını bozuyor. Rafine tuz birbirinden ayrılmış kristallerden oluşuyor. Bu nedenle metabolize olması için vücudunuzun çok enerji harcaması gerekiyor. Aşırı rafine tuz aldığınızda su molekülleri sodyum klorür molekülünün etrafını sarıyor ve vücudunuz bunu nötralize etmeden hemen sodyum ve klorüre ayrıştırıyor. Bu işin oluşması için hücre içinden su çekilir ve hücreleriniz buruşuyor, bu arada tansiyonunuz da yükseliyor. Her 1 gram fazla sodyum için hücrelerden 23 gram su çekiliyor. Eğer fazla su içmezsek bu durum tansiyonumuzu yükseltirken hücrelerimizi de susuzluktan kurutuyor.
Bilimsel açıdan doğal tuz kristalinin kendine has bir yapısı var. Diğer tüm kristal yapıların tersine, tuzun atomik yapısı moleküler değil, elektriksel ve tuzu değişken yapan faktör de bu (20).
Doğal tuzda, rafine tuzda olmayan ne gibi mineraller var?
Doğal tuzun %84’ü sodyum klorür; geri kalan %16’lık bölümünü lityum, fosfor, selenyum, magnezyum, kalsiyum, vanadyum gibi doğal mineraller oluşturuyor. Doğada bulunan 94 elementten soy gazlar hariç tüm elementler (84 element) doğal tuz kristalinde mevcut. İnsan bedeni de tuz gibi 84 elementten oluşmakta. Yani doğal tuz mineral ihtiyaçlarımızın tamamını sağlıyor! İşin kötü yanı doğal tuz dışında bazı doğal mineralleri alacağımız doğru dürüst bir kaynak yok. Bu mineraller kaynak suyu ve maden sularında da bulunuyorlar ve sağlığımız için çok önemli. Rafine tuz vücudumuzu neden tahrip ediyor?
Vücut rafine tuzu saldırgan bir zehir olarak algıladığı için tüketilen rafine tuzu kendini korumak amacıyla bir an önce atmak istiyor ve bu nedenle de tüketilen aşırı miktarda tuzun süzülmesi ve atılması başta böbreklerimiz olmak üzere tüm boşaltım sistemi üzerinde önemli bir yük ve baskı oluşturuyor. Bu durumda rafine tuz vücudumuzda aşırı su birikimlerine (ödem) sebep oluyor ki kalp yetersizliğine yol açabiliyor. Kadınların en önemli şikâyetlerinden biri olan selülitin temel sebeplerinden biri de yine bu.
Vücuttan atılamayan rafine tuz ise tekrar kristalleşerek direkt olarak eklem ve kemiklerde depolanıyor. Rafine tuz artrit, gut gibi değişik türdeki romatizmal hastalıklar ile safra kesesi ve böbrek taşı oluşumlarının önemli sebeplerinden. Tekrar kristalleştirerek saklama çözümü orta ve uzun vadede hastalıklara sebep oluyor ama atılmasını gerçekleştiremediği aşırı miktarda rafine tuzun kendisine vereceği akut zararı engellemek için vücudun bulabildiği tek çözüm bu. Yani zararı zamana yayıyor.
Deniz tuzu da faydalı mı?
Aslında kaya tuzları da eski jeolojik devirlerde oluşan deniz tuzları. O nedenle deniz tuzları kaya tuzlarına yakın özelliklere sahip ve onlar kadar faydalı; rafine edilmemişse tabii. Ama maalesef piyasada satılan deniz tuzlarının çok büyük bir bölümü rafine. Üstelik deniz tuzlarının toksinlerle bulaşmış olma ihtimali de yüksek, ayrıca kaya tuzundan da daha pahalı.
Himala.a tuzu bizim kaya tuzlarından daha mı kaliteli?
Hayır. Aslında her ikisi de eski denizin tuzları. 200-300 milyon yıl önce jeolojik çağlarda oluşmuş. Hatta bizim tuzların tarihi daha da eski. Fazla para harcamak isteyenler tabii ki Himala.a tuzunu da kullanabilirler !
Ülkemiz doğal tuz kaynakları bakımından zengin mi?
Evet, oldukça zengin. Başta Çankırı, Iğdır ve Kastamonu olmak üzere birçok ilimizde tuz mağaraları bulunuyor ve buralardan çıkan kristal kaya tuzları doğal tuz olarak tanımladığımız, doğanın bize hediyesi olan tuzlar. Çankırı Tuz Mağarası yaklaşık 5000 yıldır yararlanıldığı tahmin edilen Türkiye’nin en büyük kaya tuzu rezervlerinin bulunduğu bir yer. Buradaki kaya tuzu yataklarının Hititler zamanından beri kullanıldığı tahmin ediliyor.
Günde ne kadar tuz tüketmeliyiz?
Yazımızın başından beri fazla tuz tüketmenin yüksek tansiyonun gelişmesinde fazla bir rolü olmadığından bahsettik. Bir kere önce şunu söyleyeyim, tuz kalitesine miktarına dikkat edilmek şartı ile düşmanımız değil tam tersine kadim dostumuz. Tuz hayatın vazgeçilmez unsuru, çünkü onsuz hayat mümkün değil. Dünyanın dörtte üçü denizlerle kaplı. Biliyorsunuz deniz suyu tuzlu.
İnsan vücudunun da üçte ikisi su ve tuz. Suyun damarlarımızda ve hücrelerimizde durabilmesi tuz olmadan olmuyor. Tuz ayrıca sinirlerimizin iletisini sağlıyor, kaslarımızı kasıyor, çeşitli besin maddelerinin hücre içine girmesini sağlıyor. Tuz olmadan hiçbir şey düşünemiyor ve hareket edemiyorsunuz.
bu bilgilerden sonra tekrar aynı soruyu soruyorum, günde kaç gram tuz tüketmeliyiz?
Benim tuz tüketimi hakkındaki fikrim şöyle. Günde 5-7 gram tuz alabilirsiniz. Çünkü böbreklerimizin günlük tuz süzme kapasitesi cinsiyete, yaşa ve kişinin yapısal özelliklerine göre 5 gr ile 7 gr arasında. Yani normalde böbreklerimizle bir gündeki boşaltma kapasitesi. Fazla su tüketenlerde ve kaya tuzu tüketenlerde kapasite daha yüksek olabiliyor; hatta 15 grama kadar çıkabiliyor.
Aslında kaya tuzu kullananlar ve rafine gıda tüketmeyenler ağızlarının tadına göre tuz tüketebilirler. Zaten hiçbir sağlıklı kimse tartarak tuz kullanmaz. Bu arada günlük su tüketiminin 2 litreden daha az olmaması gerekiyor. Eğer fazla tuz almışsanız, tükettiğiniz su miktarını da artırın.
Böbreküstü bezi yetersizliği ve kistik fibroz gibi tuz kaybettiren hastalıklarda ise olağandan daha fazla tuz tüketmek gerekiyor. Tuz kısıtlaması böbrekleri de tahrip edip hipertansiyona sebep olabiliyor. O nedenle çok dikkatli olmak lazım.
Konjestif kalp yetersizliği ve böbrek yetersizliği gibi su ve tuz atılımını zorlaştıran hastalıklarda ise tuz tüketimi azaltılmalıdır.
Hocam ‘sole’ denilen bir tuzlu su varmış. Çok faydalı diyorlar, doğru mu?
Su ve kristal tuz karışımına sole deniyor. Su tuzla birleştiğinde, tuzun pozitif iyonları suyun negatif iyonlarını sarıyor; suyun pozitif iyonları da tuzun negatif iyonlarını. Sonuçta iyonlar hidrolize oluyor. Bu süreç sırasında tuzun ve suyun geometrik yapısı değişiyor ve tamamen üç boyutlu yeni bir yapı oluşuyor. Elde edilen şey artık ne su, ne de tuz.
Bu kristal yapı doğanın rezonans frekansına ve vibrasyon patternine aynen sahip. Hastalık halinde insanın bu enerji ve vibrasyona ihtiyacı var. Sole vücudun iletkenliğini artırıyor, vücut pH’sını alkali tarafa çeviriyor ve ağır metallerin eliminasyonuna yardımcı oluyor.
Bu soleyi nasıl hazırlayabiliriz?
1 cam bardak ya da kap içine tuz kristallerini koyun. İçine su doldurun. 24 saat içinde tuzun eriyip erimediğine bakın. Eğer tuz erimediyse üzerine bir miktar daha su ekleyin. Eğer erimişse biraz kristal daha ekleyin. Sonunda belli bir sınıra gelince tuz artık doyacak ve artık erimeyecektir; işte bu %25’lik bir konsantrasyona denk geliyor. İşte sole dedikleri bu. Tuz artık aşırı doymuştur. Sole eriyiği azaldıkça üzerine tekrar kristal ve su koyarak eksilen miktarı karşılamış olursunuz. Bu solüsyondan her sabah aç karnına 1 tatlı kaşığı alın ve bir bardak içme suyuyla inceltin ve içilir hale getirin. Gün boyunca 8-10 bardak su içmeyi de ihmal etmemek gerekiyor. Bu karışım çok yüksek dezenfektan etkisi olduğundan oda sıcaklığında bozulmadan uzun süre saklanabiliyor.
Sole ile cilt temizliği de yapılıyormuş.
Evet yapılıyor. Eğer daha pürüzsüz bir cilde kavuşmak isterseniz 50 mL (yarım çay bardağı) konsantre bir haldeki soleyi 1 lt. suda çözün. Pamuk tampona çözeltiyi emdirerek süzün ve yüzünüze koyun. Kurumaya bıraktıktan sonra duru suyla yüzünüzü yıkayın. Sırt ve dekolte bölgeleri için pamuklu bir beyaz gömleği bastırıp sıkın. Nemli bir şekilde giyinin, sonra kurumasını bekleyin. Kuruduktan sonra duru suyla bir duş yapın. Bu yöntem kaşıntılara ve böcek ya da sinek ısırıklarına da iyi geliyor.
Tuzun insan sağlığında başka kullanım alanları var mı?
Var tabii. Mesela tuzlu banyo suyu.
Tuzlu banyo suyu: Bir küvet su içinde 0.5-1 kg kristal tuzu eritiyor ve ortalama sıcaklığı ortalama vücut sıcaklığına getiriyor ve bu suyun içinde en az 20 dakika yatıyorsunuz (11). Daha sonra duş alarak durulanmadan sadece havlu ile kurulanıyorsunuz. Bu suyun detoksife edici, nemlendirici, kaşıntıyı azaltıcı, yorgunluğu alıcı ve sakinleştirici bir etkisi var. Tıpkı deniz suyu gibi.
%1’lik tuz eriyiği: 1 silme çay kaşığı (1 gram) tuz, 1 standart çay bardağı suyun (100mL) içinde eritiliyor. Bu derişim fizyolojik serumunkine yakın. Bu suyu burnunuza çekip burun ve sinüslerinizi yıkayabilirsiniz. Aynı işlemi tahriş olmuş gözlerinize de uygulayabilirsiniz. Zaten eczanelerde satılan deniz suyu da bu hazırladığınız suyun aynısıdır. Üstelik çok daha ucuzdur. Bu eriyik ile gargara yaptığınızda boğaz ağrınızı azaltabilirsiniz.

Bir de Çankırı tuz lambaları var. Onlar süs olmak dışında ne işe yararlar?

Tuz lambaları ve yararları kristal lambalar tuz kayasının benzersiz doğal biçimi ve kristal yapısını elde etmek için dikkatli bir şekilde elle oyulurlar. Kristal tuz lambalarımız eksi iyonlar üreterek havanın kalitesini arttırırlar (12).
Tuzun titreşim frekansı aynı bizim bedenimizin frekansı gibi. Örneğin bizim beynimizin elektriğini ölçtüğümüzde 8 Hertz civarındadır, aynı frekansı kristal tuz lambaları da veriyor.
Televizyon seyrederken 100 – 160 Hrtz. civarında frekanslara maruz kalıyorsunuz. Bu yüzden uzun süre televizyon seyrettiğimizde sinirli olmamız kaçınılmaz. Bedeniniz televizyon ve bilgisayarla doğal elektriğinin 20 misli frekansa maruz kalıyor. Bunların yaptığı tahribatı tuz lambaları ile azaltmak mümkün. Artık bugün sadece tuz kristalin yapısından dolayı radyasyonu etkisizleştirmek mümkün olduğunu biliyoruz. Örnek verirsek; atom çöpü olan radyasyon artıkları tuz depolarında saklanıyor.
Kaya tuzu doğal iyonlaştırıcıdır, bu yüzden lambaları eksi iyonlar (hava vitaminleri) üreterek etkili bir şekilde havanın kalitesini arttırmasıyla bilinirler. Ayrıca bu lambaların kullanımı günümüz ürün ve cihazlarının elektrik yüklü sisinden oluşan artı iyonların zararlı etkilerini de azaltır. Tıbbi bir cihaz olmamasına rağmen kristal tuz lambaları yorgunluğu, stresi, astım nöbetlerini, alerjileri, baş ağrılarını, cilt rahatsızlıklarını, havadaki nemi ve kokuyu hafifletmekle bilinirler ve rahat uyku ortamı yaratırlar. Bu lambaların birçok çeşidi tansiyonu, ruhsal ve psikolojik sorunları olan hastalara yardımcı olurlar.
Eksi iyonlar havayı şu unsurlardan temizler; toz, polen (çim, yabani ot ve ağaç poleni), toz zerrecikleri, hayvan tüyleri, küflü sporlar, hava arındırıcısı ve ferahlatıcısı, koku azaltıcı, duman… Saman nezlesi, astım, depresyon, kronik yorgunluk gibi hastalıkların tedavisinde artı iyonların temizlenmesi çok önemli. Lambaların serin oldukları zaman bile yararlı etkileri var ama yandıklarında ürettikleri az miktardaki ısı daha fazla miktarda iyonu içine çekiyorlar. Piyasadaki birçok iyonlaştırıcı insan yapımı makineler iken, kristal tuz lambaları hava kalitesini arttırmak için doğa tarafından oluşturulmuş güzel, daha az masraflı, bakım gerektirmeyen bir alternatif.

Peki, bir tuzun rafine olup olmadığını nasıl anlayacağız?
Çok kolay. Bir tuz çok rahat akıyorsa o rafinedir. Hangi tuzu kullanıyorsanız kullanın önce tuzunuzu test edin, sonra karar verin. Yarım çay bardağı üzüm sirkesi içine 1 tatlı kaşığı tuz atın. 5-10 dakika kadar bekleyin. Sirke yeni açılmış gazlı içecekler gibi aşağıdan yukarı doğru köpürmeye başlıyor ve bir süre sonra bulanıklaşıyorsa o tuz doğal değildir.

Gül_0663 sayfan hayırlı olsun. :nazar:
Ben henüz keşfettim sayfanı. Ne güzel çok yararlı paylaşımlarda bulunmuşsun. Bende uğrarım artık. bol bol görüşmek dileğiyle.

DOKTOR KONTROLÜNDE Sürekli Çankırı kaya tuzu kullananlar ve Solesini içenler, şu faydaları görmüştür.

Vücudun asit baz dengesini olumlu etkiler. 

Kan basıncının dengelenmesine yardımcı olur.

Dolaşım sistemi ve organları olumlu etkiler.

Vücutta biriken toksinlerin ve ağır metallerin dışarı atılmasına yardımcı olur.

İNSAN NORMAL KOŞULLARDA SAĞLIKLI DOĞAR.. SAĞLIĞINI KORUMAK İÇİN GÜNDE 2.5 lt SUYUN İÇİNE ÇANKIRITUZU SOLESİ KATARAK İÇMELİDİR.

DOKTOR KONTROLÜNDE DÜZENLİ KULLANIMLA ŞU RAHATSIZLIKLARIN TEDAVİSİNDE YARDIMCI OLUR

Yüksek tansiyon ( bu hastalık bilindiği gibi beyin kanaması,kalp krizi ,felç, v.s. rahatsızlıklara sebep olur.)

Kilo kontrolü

Depresyon (lityum’la)

Stres (seretonin salgısını sağlamaya yardımcı olur.)

Böbrek taşlarının ve kumlarının. erimesine

Kalp ritmini düzenleme ve kalp damar hastalıkları

Migren,

Kemik erimesi (osteoporoz)

Gut hastalığına

Kireçlenme ve romatizmaya

Kanserli hücrelerin oluşumunu önlemeye ve tedavisine yardımcı olur.

Uyku düzeni sağlar.

Diabet (şeker) hastalığına

Alzheimer(rafineri tuza konan aliminyumlu katkı maddeler alzheimer hastalığa yol açar.)

Astım ve alerjiye (1 litre suya 2 çay kaşığı ÇANKIRI tuzu solesi katılıp her gün 10 dakika buharında durularak tedaviye yardımcı olur. )

Kaslardaki güç kaybına

Yaşlanmayı geciktirir.

Maksimum enerji kaynağı olduğundan yorgunluğa karşı, kramp ve adele ağrılarının giderilmesine yardımcı olur.

Hafıza, unutkanlık ile ilgili sorunlarda

Sedef, egzama, siğil gibi cilt rahatsızlıklarına,

Akne ve uçukta (ÇANKIRI tuzu solesinden siğil, uçuk ve akneye sürülür ve zamanla iyileşmeye yardımcı olur.)

Cilt lekeleri ve çillere Soleden veya ÇANKIRI tuzundan akşam yatmadan sürüp üstüne kreminizi sürdüğünüzde zamanla pürüzsüz ve parlak bir cilt oluşumuna yardımcı olur.

Gül_0663 sayfan hayırlı olsun. :nazar:
Ben henüz keşfettim sayfanı. Ne güzel çok yararlı paylaşımlarda bulunmuşsun. Bende uğrarım artık. bol bol görüşmek dileğiyle.

teşekkür ederim canım...hoşgeldinnn:71: seni görmek ne güzel
topik açtığımı diğer topikte duyuracaktım vazgeçtim, burayı bırakın benim topiğime gelin der gibi anlaşılır hoş olmaz diye ...sadece topikten mesajlaştığım arkadaşlara yazdım ..
öğlen yürüyüşe çıkmıştım seni düşündüm bazen 10-15 km yürüyorsun ya nasıl yürüyor bu kadar yolu diye...helal olsun sana :46: sık sık beklerim canım...

Back