• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu KARATAY DİYETİ ile yiyerek aç kalmadan zayıflıyoruz ve hastalıklardan kurtuluyoruz...

şimdi kaç kg sunuz

bugun tartıda 69 gördüm çok moralim bozuk :53:
ama bugun yemek düzenime çeki düzen vermeye başladım
sabah 10 da :1 yumurta
keçi peyniri yarım domates roka 3 zeytin
2 ceviz

akşam 17:00 1 kase mercimek çorbası
3 kaşık et sote
2 adet kuru patlıcan dolması
2 kaşık yoğurt
günüü kapadık
buarada kg verme dönemnde akşam yürüyüşlerin çok faydasını gördüm gündüz den se gece yapılan yürüyüş vucudu harekete geçirdiği için kg kaybında çok etkisi oluyor

2 ceviz

3 kaşık et sote
2 kaşık yoğurt
günüü kapadık
buarada kg verme dönemnde akşam yürüyüşlerin çok faydasını gördüm gündüz den se gece yapılan yürüyüş vucudu harekete geçirdiği için kg kaybında çok etkisi oluyor

üzülme canım sen o kadar kg vermişsin deneyimlisin bunuda verirsin....

ben bahçeli emek tarafında oturuyorum... 6 aydır tavuk almıyorum köy tavuğu 7. caddede besicilerde ve mandıralarda var birde geçen gün gökkuşağında gördüm...eskişehir yolunda milli kütüphane ile tedaş arasında refüj yerine yapılan yer var ya orası... en az 2kg oda bana çok buzlukta bekletmeyide sevmediğim için almıyorum...
tuzuda çok araştırdım en mantıklısı çankırı tuzu geldi internetten aldım...hocada sağlıklı yaşıyoruz sitesindeki okan beye onu önermiş..doğru karar vermişim bende demekki:1:sakın himal.ya almayın

üzülme canım sen o kadar kg vermişsin deneyimlisin bunuda verirsin....

Sen et güzel kg versmıssn cnm
Ne kada oldu başlayalı ?
Çankırı tuzuu nasıl ve ne oranda kullanıyorsun.
1 kg sebze için kaç ölçü ya da salatalara kaç ölçü ?

Iyi akşamlar arkadaşlar

Bu gün sahurda :kkk
Iftarda: tarhana çorbası, 1.5 tabak kuru fasulye, turp

Su az 1 lt ama devami gelecek
Gece 11 civarindada yürüyüş inşallah

sahurda...kkk ve süt
iftarda...et sote..buğday çorbası,salata,acı biber.6 tane badem
20 dkk işe kadar yürüyüş
birazdan da leslie 3 yapacağım...10 gündür düzenli yapmaya çalışıyorum. Bakalım sonucu ne olacak :1:

sahurda...kkk ve süt
iftarda...et sote..buğday çorbası,salata,acı biber.6 tane badem
20 dkk işe kadar yürüyüş
birazdan da leslie 3 yapacağım...10 gündür düzenli yapmaya çalışıyorum. Bakalım sonucu ne olacak :1:

Ben yazdan önce duzenli yapmistim.bi dönem leslie biraz kilo verince jillian..ikiside süper işe yaradi.verdigim 10 kilo sanki daha fazla görünüyor. birde benim dogumdan dolayi deformasyon fazlaydı. Kollar bacaklar gogusler bel bayagi inceldi..tavsiyem olculerinizi almaniz once ve sonra yapinca insan cidden şok oluyor ve nasil zevkle karsilastiriyor:1: kolay gelsin

2 ceviz

3 kaşık et sote
2 kaşık yoğurt
günüü kapadık

Bende 1 ay icinde 3.5 kilo aldim. üstelik ideal kiloma ulasamadan ve kismi bi şokkk yasadim.sonra karataya basladim.ikinci haftam alismaya anlamaya calisiyorum.cok kolay gidiyor diyet inşallah kilolarda bu kadar çabuk gider.
Bende genelde akşam yürüyorum esim cocuklarla ilgilenirken..iyi oldu bu detayi ogrendigim teşekkürler

Şöyle bir yazı okudum nette. Onun için sabah kahvaltıda yemek en doğrusu. Yumurta varken.
"Meyveyi mutlaka bir proteinle birlikte alın ki hemen kana karışıp daha sonra da yağa çevrilmesin!"

Teşekkürler bu detay bilgi için..yogurt süt tüketmeli meyveyle diye biliyordum ama kalsiyumdan dolayı zannediyordum..buna da dikkat edelim

Dün kü menüm,

Sabah 9:00 KK çift yumurtalı.
Saat 17:00 gibi acıktım ve 2 avuç fındık yedim.
Akşam 18:30 Hindi eti, tereyağlı kepekli pirinç pilavı, ve 2 kase cacık. Yemeğin hemen ardından 1 kase kabak çekirdeği. Kepekli pirincin Gİ değerine baktım bulgura yakın. Yanında cacıkda olduğu için gi düşmüştür. Zaten 3-4 kaşık yedim.

Aralarda filtre kahve... Ya ben hiç su içmiyorum. Omega3 hapı ve folik asit hapımla beraber içtiğim su neyse o. Offf şu su alışkanlığını bir türlü edinemedim.

Aşure işine gelince az yapıyım dedim elimin ayarı yok, yine çok oldu :( O kadar aşureyle kaldık mı başbaşa :25:

Ben bildiginiz çetele tutardim su konusunda..her bardaga bir cetele bunuda deftere yada bi kagida yazar buzdolabina asardim..öyle öyle alistim

Aşureye cidden bayilirim napicam bilmiyorum annem yakinda yapar gönderir. .elinize saglik allah kabul etsin

Sen et güzel kg versmıssn cnm
Ne kada oldu başlayalı ?
Çankırı tuzuu nasıl ve ne oranda kullanıyorsun.
1 kg sebze için kaç ölçü ya da salatalara kaç ölçü ?

ben başlayalı 6 ay oldu başlarda iyi verdim son 2 aydır yarım kg verdım...haşimatodan ve D vitamini eksikliğinden bir türlü veremiyorum artık... sporu çoğalttım 10 gundur bakalım ffarkedecekmi
ölçü kişiye göre değişir canım kimi tuzlu sever kimi tuzsuz onu deneyerek bulacaksınız ...tuzu yemek piştikten sonra koyacaksınız..azar azar koyarak damak tadına göre atarsınız....salata için değirmenden çekiyorum inceltmek için...ben bulgur büyüklüğünde almıştım ...

Ben yazdan önce duzenli yapmistim.bi dönem leslie biraz kilo verince jillian..ikiside süper işe yaradi.verdigim 10 kilo sanki daha fazla görünüyor. birde benim dogumdan dolayi deformasyon fazlaydı. Kollar bacaklar gogusler bel bayagi inceldi..tavsiyem olculerinizi almaniz once ve sonra yapinca insan cidden şok oluyor ve nasil zevkle karsilastiriyor:1: kolay gelsin

jillian a bakmadım nasıl bişeymiş bi ara bakarım mahzende bahsediyordu ondan...ben karataya başladığımdan beri her cumartesi önce tartılıyorum sonra bütün ölçülerimi alıyorum..koldan baldıra diz üstüne kadar...yıllar öncesinin ölçüleride duruyor onlarla karşılaştırıyorum...yazdığım defteri atmamışım ....:21:

jillian a bakmadım nasıl bişeymiş bi ara bakarım mahzende bahsediyordu ondan...ben karataya başladığımdan beri her cumartesi önce tartılıyorum sonra bütün ölçülerimi alıyorum..koldan baldıra diz üstüne kadar...yıllar öncesinin ölçüleride duruyor onlarla karşılaştırıyorum...yazdığım defteri atmamışım ....:21:

benimde var öyle bi defterim..geçen sene martta tutmaya başlamışım.. ölçülerimden tutun bazen gün gün yediklerim, günlük tartı sonuçlarım, bitki çayı tarifleri ,güzellik maskeleri...:1::1:

jillian çok etkili yapması zor ama sonucu muhteşem bi egzersiz.1 ayda en az 1 beden incelmeyi vaad ediyor..2 beden incelen bile var..ben biraz yürüyüşle giriş yapayım geçeceğim inş jillian'a..

bu arada yürüyüş demişken 1 saat yüksek tempo yürüyüş yapıldı
su 2 lt geçti
iyi geceler herkese

ÇARŞAMBA
kahvaltı 10:30
1 MANDALİNA
1 MUZ
Yeşil zeytin (3 AD.)
fındık, dut kurusu
3 yumurta tavada (2 KİŞİLİKTİ AMA TEK KALDIM, HEPSİNİ BEN YEDİM :))
peynir
salatalık, maydanoz, havuç (ZEYTİNYAĞ VE SİRKELİ)
siyah çay bergamotlu

Akşam Yemeği 17:00
Patlıcan Yemeği
Bulgur pilavı
havuç, birkaç tane maydanoz

Yolda 19:30 gibi fındık yedim. :)
Gece 11'i geçerken çok acıktım. Limonlu su içiyordum ama yinede midem kötü oldu.

ÇARŞAMBA
kahvaltı 10:30
1 MANDALİNA
1 MUZ
Yeşil zeytin (3 AD.)
fındık, dut kurusu
3 yumurta tavada (2 KİŞİLİKTİ AMA TEK KALDIM, HEPSİNİ BEN YEDİM :))
peynir
salatalık, maydanoz, havuç (ZEYTİNYAĞ VE SİRKELİ)
siyah çay bergamotlu

Akşam Yemeği 17:00
Patlıcan Yemeği
Bulgur pilavı
havuç, birkaç tane maydanoz

Yolda 19:30 gibi fındık yedim. :)
Gece 11'i geçerken çok acıktım. Limonlu su içiyordum ama yinede midem kötü oldu.

günaydın

sabah muz ve mandalina keşke birisini yeseydin...muz yumurta yerine geçiyor ama zaten 3 yumurta yemişsin..zeytin en az 10 tane olmalıki ellerde titreme olmasın..dut kurusu cıssss :17:başkasına örnek olmasın sen bitene kadar yiyeceksin istersen yazma yeni başlayanların kafası karışmasın..bitince bitti dersin :1:
yemeği erken yemek sana yaramıyor gece acıkıyorsun,yemeği daha geç yeme imkanın olmuyor gibi yolda 19.30 da olduğuna göre eve 8 den sonra gidiyorsundur

Tum arkadaslara merhaba :)

Sabah 09.00 da kkk
2 yumurtadan tereyagli peynirli omlet
2 havuc, 1 turp ( yaga batirarak yedim)
13 zeytin :1:
Kaşar avcumun yarisi kadar, 1 bardak süt
orta boy bi armutu doğradim icine 3 gunkurusu ceviz badem findik tarçın koyup karıştırdım ve afiyetle yedim.

Özellikle yazdim menumu normalde her sabah gunkurusu yiyorum.potasyum tok kalmamizi sagladigi icin ama ilk defa yanina armut ekledim..fazla mi olmuş birini yersem digerini cikarmali miyim??

Yaa bu arada masallah diyim kendime sifir kacamak ve bol motivasyonla ilerliyorum
Arkadaslar face deki saglikli yaşıyoruz sayfasini incelemeyi oneririm hatalarini görüyor insan...

kızlar merhaba nerden nasıl baslayacam bılemıyorum doğum sonrası kılolarımla basım dertte bu diyeti yapmak ıstıyorum kıtabıda var bende fakat tam olarak kafamda oturtamadım bana yardımcı olun nerden nasıl baslıycam :(

afiyet olsun canım:56:...hoca meyvayı sabah yemeyi tavsiye ediyor...istersen sabah kahvaltıda meyva ye yoğurdada fındık,fıstık,kaju,ceviz,badem,günkurusu gibi şeylerden koy....bende genelde önceden yapmaya çalışıyorum dediğin gibi yapıp yemesi geç oluyor..

sabah da meyveyi yoğurtla yemek gerekiyor mu peki... hani yoğurtsuz yesek olurmu....
2 ceviz

3 kaşık et sote
2 kaşık yoğurt
günüü kapadık

bence tartıya hiç bakma.... çünkü önemli olan insanın aynadaki görüntüsüdür bence... karatayı uygula, vicdanın rahat olsun yeter:34:

jillianı tek geçerim... yani şu an ben body revolution yapıyorum...3. haftadayım daha ama sonuçlarını hissetmemek imkansız ki günlük yarım saat... ölçülere gelince ben tam ölçülerimi alamıyorum sanırım... her ölçtüğümde farklı buluyorum çünkü :37:

kızlar dünkü menü:
sabah:kkk
öğle:mercimek çorbası tavuk
akşam:çigköfte, 1 lavaş ama küçüktü...

akşam olmamış biliyorum, ama eşim çok istedi çiğköfte yiyelim diyerek , başka yemeğin yanında yiyelim dedim... olmadı :1: ama sanırım o lavaş benim kan şekerimi çok etkiledi... yedikten sonra çoook fazla uykum geldi, tarifi imkansız yani....

bugün sabah kkk
öğle: yeşilmercimekli salata
akşam: balık, yanında da helvayı unutmayacağım tabiki :34:

Tum arkadaslara merhaba :)

Sabah 09.00 da kkk
2 yumurtadan tereyagli peynirli omlet
2 havuc, 1 turp ( yaga batirarak yedim)
13 zeytin :1:
Kaşar avcumun yarisi kadar, 1 bardak süt
orta boy bi armutu doğradim icine 3 gunkurusu ceviz badem findik tarçın koyup karıştırdım ve afiyetle yedim.

Özellikle yazdim menumu normalde her sabah gunkurusu yiyorum.potasyum tok kalmamizi sagladigi icin ama ilk defa yanina armut ekledim..fazla mi olmuş birini yersem digerini cikarmali miyim??

Yaa bu arada masallah diyim kendime sifir kacamak ve bol motivasyonla ilerliyorum
Arkadaslar face deki saglikli yaşıyoruz sayfasini incelemeyi oneririm hatalarini görüyor insan...

afiyet şeker kaymak bal olsun :1: kaymak deyince birden aklıma geldi hepsini doğrayıp karıştırıp üstünede kaymak koyunca tatlı havasında olur kaymak alayım da haftasonu deneyeyim kızımda o zaman kayısıyı yemiş olur :52:
kayısı yeyince meyve yememek gerekiyor ikiside meyve sayılıyor ben bazen 3-4 kayısı yerine 1-2 kayısı meyveninde yarısını yada çeyreğini yiyorum...
canım ben karatayı duyduğumda internetten araştırırken karşıma ilk çıkan o sayfa oldu, o orada okuduklarımla akşam eve giderken lazım olanları aldım ve sabah başladım sonrada kitaplarını aldım ...onların sayesinde bu kadar çok şeyi öğrendim..o günden beri okan beyle ve nurçin hanımla devamlı yazışıyorum ..orada yazılar yayınlıyorum,yaptığım yemek,şirke falan paylaşıyorum,,,,,onlarında takıldığı konular oluyor sorup öğrenip bizi doğruya yönlendiriyorlar...ben kitapta yazan herşeyi detaylı araştırıp artısı eksisi karşılaştırıp karar veriyorum...tuz olayındada himala.a ve çankırı tuz sitelerini araştırdım yazan herşeyi okudum va çankırı tuza karar verip siparişimi verdim..yanlış mı yaptım keşke onlara sorsaydım dedim sordum biz himala.a kullanıyoruz dediler benim aklıma çankırı kristal tuz yattı ben ondan sipariş verdim himala.a da barut artıkları varmış çankırı damarların içinden çıktığı için barut karışmıyormuş dedim siz bilirsiniz dediler, aradan 2 ay geçti karatay hoca datça'ya gidince sormuşlar oda çankırı tuzu önermiş....:1:
çok faydalı bir site takip etmenizi ben daha önce önermiştim yineliyorum....

Son düzenleme:
Back