Popüler Konu KARATAY DİYETİ ile yiyerek aç kalmadan zayıflıyoruz ve hastalıklardan kurtuluyoruz...

ben görümcemin yaptığı ev yapımı tarhanayı kullanıyorum bitincede beypazarı tarhanası alacağım....seneyede inşallah yoğun çalışmaktan fırsatım olursa karatay kitabındaki tarife göre kendim yapacağım.. bu sene karatay usulü sirke ve salçaya zor fırsat buldum....

Allah kabul etsin gül abla. asıl zorlu günler aşureyle başlıycak ben çoook severim ama bu yıl yemeyeceğim inşallah

amin canım...bende çok severim ve güzelde yaparım komşularada dağıtırım ...bu sene karatay usulü şekersiz gün kurusu ile yapacağım sarı kayısı koymayacağım komşular karataydan anlamazlar bahane bulurlar az yaparım tadımlık....

ben de şekersiz yapmayı düşünüyordum senden duyunca gaza geldim , gün kurusuyla incir koymadan yapabiliriz dimi??

ben aşure konusunda şanslıyım, hiç sevmem

bu arada kızlar (ankarada yaşayanlar) tavuğu ve kaya tuzunu nerden alıyorsunuz...

ben bahçeli emek tarafında oturuyorum... 6 aydır tavuk almıyorum köy tavuğu 7. caddede besicilerde ve mandıralarda var birde geçen gün gökkuşağında gördüm...eskişehir yolunda milli kütüphane ile tedaş arasında refüj yerine yapılan yer var ya orası... en az 2kg oda bana çok buzlukta bekletmeyide sevmediğim için almıyorum...
tuzuda çok araştırdım en mantıklısı çankırı tuzu geldi internetten aldım...hocada sağlıklı yaşıyoruz sitesindeki okan beye onu önermiş..doğru karar vermişim bende demekkisakın himal.ya almayın

ben de şekersiz yapmayı düşünüyordum senden duyunca gaza geldim , gün kurusuyla incir koymadan yapabiliriz dimi??

tabiiki yapabilirsin ama tatsız olur....en azından günkurusu dograki tat versin...ben bir tane incir, bir tane hurma koymak istiyorum Gİ leri yüksek fazlaya gerek yok...gün kurusunuda kafama göre ayarlarım..

Aşure çok büyük sınav ama
Şekersiz yapılan aşureyi komşulara dağıtamam sevabı kalmaz yiyemedikten sonra. Her sene mutlaka evimizin bereketi için aşure kaynatırım ve içinde en az 12 malzeme olmazsa olmaz
Neyse bu sefer az yapayım bari de komşulara dağıtınca hemen bitsin bize kalmasın Eşime 1-2 tabak ayırırım belki. Aşure zaten başkalarına dağıtmak için yapılır değil mi

doğru söylüyorsun...
rahmetli kayınvalidem kızı olan hiç yapamazsa 2 kaşıkta olsa yapıp kuşlara vermeli derdi,,,
ben aşureyi dağıtmak ve işe götürmek için çok yapıyorum 3-4 büyük tencere dolusu oluyor haşladıklarımı tencerelere ölçülü koyuyorum ona göre yarma ve şekeride ekliyorum ..3 tencereyi şekerli yapıp dağıtsam son tencereyede şeker eklemem fazladan kayısı ve hurma eklerim kızımla biz yeriz...haftaya iş çıkmazsa izin alacağım yazın kullanamadım...evdeyken yapıp dağıtayım sona kalınca herkes aynı gün yapıyor (lojmanda oturuyorum çalışan bayanlar hafta sonuna bırakıyor aa sendemı yaptın bende yapmıştım oluyor)

akbak... diyen siteden bahsediyorsun dimi canım, toz kaya tuzu alıcam sanırım :44:sen hangisini alıyorsun ... bir de kapıda ödeme mi dedin, kredi kartına çok güvenemedim de....

akbak... diyen siteden bahsediyorsun dimi canım, toz kaya tuzu alıcam sanırım :44:sen hangisini alıyorsun ... bir de kapıda ödeme mi dedin, kredi kartına çok güvenemedim de....

hayır canım cankirituzu.c-m yazan siteden... anlamışsındır açık yazamıyoruz - yerine harfı sen koy
ben fazla aldım canım kardeşlerime ve babama da vermek için 19 kg toplamı vardı ...kristal kaya tuzu bulgur boyu olanından aldım,her odaya oda tuzu, ayak tuzu, tuz sabun, mineralli sabun falan her çeşitten aldım....müşteri hizmetleriyle konuştum EFT numarası verdı oradan ödedim,işim gereği ne zaman nerede olacağım bellı olmuyor kargo eve yakın gidip oradan aldım....

Herkese iyi akşamlar bu günkü menum

Gece 04.00 kkk

Akşam 17.00 tarhana çorbası et sote, turp, pırasa, 3 gunkurusu badem

gunkurularinin sebebi oruçlu olmamdi.serbetli tatli vardi elimi surmedim..cok şükür sıfır kacamakla atlattim..yarinda inşallah böyle olur

2 lt su spor henüz yok yatmadan yuruyecegim inşallah

Iyi aksamlar

Bu aralar islerimiz cok yogun
Sihbetlere katilamiyorum

Menum dun sabah kkk
Ogle kiymali ispanak ayran
Aksam tarhana ispanak

8de ayran 23de sut sagarken aciktim findik yedim 2 avuc

Bugun sabah kkk
Ogle ispanak ayran
Aksam barbunya yogurt 2turp bir havuc

Iyi aksamlar

Bu aralar islerimiz cok yogun
Sihbetlere katilamiyorum

Menum dun sabah kkk
Ogle kiymali ispanak ayran
Aksam tarhana ispanak

8de ayran 23de sut sagarken aciktim findik yedim 2 avuc

Bugun sabah kkk
Ogle ispanak ayran
Aksam barbunya yogurt 2turp bir havuc

Allah kabul etsin canim...gun kurusunu okuyunca bende iftarda yemeyi dusunuyordum unuttum gece yememistim aksam yerim diye dusunmustum..kahvalti oncesi sicak suyla islatiyorum kahvalti hazirlayana kadar yumusuyor iılık suyla iciyorum bagirsaklari calistiriyor

Iyi aksamlar allah kolaylik versin canim ...iyi gidiyorsun hadi bakalim

Amin sizinde ve cumleninde Oruçlari kabul olsun inşallah
Ben gunkurusu arasina kuruyemis koyarak yiyordum ama sizin yonteminizide deneyeceğim
Aslinda aksam yememeye calisiyorum ama saat erkendi birazda ondan yedim. .keşke bu ramazanda karatay yapiyor olsaydim.hic zorlanmadim :)
Bu arada sirke yaparken gerçek bal kulladiginizi yazmisdiniz.serbest mi yoksa sadece sirke icin mi gecerliydi bu durum...

kahvaltı 12:00
1 mandalina
Yeşil zeytin, siyah zeytin
fındık, dut kurusu
2 yumurta tavada
peynir
domates, salatalık, tup, maydanoz, havuç
siyah çay (limonlu)

Türk Kahvesi
Kuşburnu çayı

Akşam Yemeği 18:00
Patlıcan Yemeği
Salatalık, domates, turp, havuç

Yolda 8'e doğru fındık yedim. :)

21:00
Bergamotlu Siyah Çay

spor 30 dk.

1,5 lt. su

Son düzenleme:
8'den sonra acıkırsak eğer, yoğurt leptin'in çalışmasını engellermi?

Iyı akşamlar Bayadıryazamadım tekrar karatay başlıyorum
Bu arada malese 69kg ya çıktım move olmaya çalışıyorum
Yarın paylaşımlarda bulunacam iyi geceler

Ben bu ramazani karatay yaparak tuttum 17 saat acikmadimda susamadimda.... Bal sadece sirke yaparken kullaniliyor cabuk fermantasyon olsun diye bu sekilde 3-4 ayda olurmus, bal koymayinca dogal olarak 6-7 ayda olurmus...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…