• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu KARATAY DİYETİ ile yiyerek aç kalmadan zayıflıyoruz ve hastalıklardan kurtuluyoruz...

canım kg bildirimi yapmadın daha bekliyorum

EKİN06 da yok

Ben aslında şu an tartılmayı düşünmüyordum, çünkü yaptığım sporlardan dolayı kiloda bir değişiklik olmayabilir. (Şınav, mekik, barfiks vs. yapıyorum) Eğer kilo bildirimi yapmazsak konuya katılamıyormuyuz. Benim amacım kilodan çok göbek bölgesiydi aslında.

şimdi benim bir kaç sorum olacak:

1. light yoğurt yok mümkünse evde mayalanmış doğal olanlarından tercih edin diyor, benim öyle bir şansım yok, yarım yağlı hazır yoğurt tüketsem sakıncası var mı...
2. nescafe ve süttozu yasak, bunun yerine şu hazır türk kahveleri var şekersiz... içsem sıkıntı olur mu... bu soru eşim içindi, kahve içmeden çalışamaz, ve iş yerinde türk kahvesi yapma imkanı yok... filtre kahve makinası da yok diye biliyorum....
3. ben peynir, zeytin , yumurta yemiyorum, nasıl bir kahvaltı yapabilirim....yumurta yerine muz olabilir diyerek düşündüm ama diğerleri?

sorularınıza sırayla cevap veriyorum...:1:
1...karatay da herşey yağlı olacak...yoğurt,peynir,süt,zeytin (hatta yağın içinde yenecek)
2...pakete girmiş hiçbir şey tüketilmeyecek işlenmiş olmayacak kendi türk kahvenizi kendiniz yapıp içeceksiniz en çok antioksidan onda var..türk kahvesi yapmak için basit elektriğe takılıp yapılanlar var onunla yapma imkanı olabilir belki..
3..bunlarda karatayın olmazsa olmazı hepsini yiyeceksinizki metabolizma %30 fazla çalışsın ...zeytin en az 10 tane yenmeliki ellerde titreme olmasın bunu yemezseniz olmaz..hergün yenen muz kabızlık yapar..ben 30 sene yumurtadan kaçtım karatayla mecburen başladım sağlığım herşeyden önemli tiksinsemde hergün 2 tane yiyorum artık alıştım herşey beyinde bitiyor yemem derseniz yememeniz için uğraşıyor ...

Ben aslında şu an tartılmayı düşünmüyordum, çünkü yaptığım sporlardan dolayı kiloda bir değişiklik olmayabilir. (Şınav, mekik, barfiks vs. yapıyorum) Eğer kilo bildirimi yapmazsak konuya katılamıyormuyuz. Benim amacım kilodan çok göbek bölgesiydi aslında.

öyle şey olurmu canım isteyen herkes katılabilir ...tartıdaki amaç birbirimizi motive etmek ben de artık kg veremiyorum ama arkadaşları gaza getirmek için kendimide ekliyorum..:1:

bu arada gül ablacım unuttum size söylemeyi karatay mutfağından elma sirkesi yaptım cuma günü.erken olsun diyede 3 kaşık doğal bal koydum içine.2-3 ay sonra sirkem hazır hale gelecek.elma sirkesini çok severim..bakalım güzel olacakmı.aslında sucukta yapmak istiyorum ama daha önce hiç denemedim..deneyen arkadaşlar vamı acaba????

ellerine sağlık canım :46:...bende ballı yaptım eylül 28 di ocakta bakarım nasıl olmuş diye ...sucuk içinde 21 ay önce 4 m ye yakın bağırsak aldım iç yağı bulamadım...bayramdan kalma bir arkadaşımda kuyruk yağı varmış onu alıp hafta sonu kasaba çektirip deneyeceğim inşallah haftasonu şehirdışı bir iş çıkmazda yaparım artık...

öyle şey olurmu canım isteyen herkes katılabilir ...tartıdaki amaç birbirimizi motive etmek ben de artık kg veremiyorum ama arkadaşları gaza getirmek için kendimide ekliyorum..:1:

Şimdi tartılayım dedim ama ofisteki tartıda çalışmıyor evdeki tartıda bozuldu. Yeni tartı alıp paylaşırım o zaman bende. :)

Cumartesi günü,
Arkadaşımın düğün telaşından sabah kahvaltı yapamadık. Alınan poğaçalardan yemedim. :) Aralarda açlığımı bastırmak için daha önce hazırladığım fındıklarımdan atıştırdım ara ara.
Saat 3-3.5 gibi dışarıda menemen yedim, yanında ayran. Tabii ki ekmeksiz. 7-8'e kadar fındık, fıstık. Masadaki havuç, peynir, salatalıklardan atıştırdım. Eve gelincede gece 23:30 gibi, tam saati bilmiyorum ayran içtim.
Pazar günü,
Kahvaltıda;
Saat: 10:00
Fındık
Rafadan yumurta (ama marketten)
Havuç, turp
Yeşil zeytin
Açık siyah çay

Saat: 15:29
Muz
Mandalina

Saat18:30 tam saati hatırlamıyorum
Izgara köfte
Fırında patates (yasaktı ama dayanamadım)
Mevsim salatası
Maden suyu
Suyu dün az içtim, 1.20 litre

Spor 22:00
ip atlama
squat
barfiks
şınav
plank
mekik

Pazartesi
Kahvaltı
10:30
Fındık (Haftalık fındığımı akşam kırdım)
Domates, salatalık (Bol sızma zeytin yağı ve limonlu. Mevsimi geçti ama bu sebzeler vardı)
2 tane haşlanmış yumurta
Klasik beyaz peynir
Siyah çay (limonlu)

Ardından şekersiz türk kahvesi

KİLO VERENLER

Mydenizzz yüzde: 1.161:72::nazar::nazar::119::65::71:
ALPRMUS yüzde:0,912:nazar::nazar::71::119:

SABİT KALANLAR

Gul_0663
gly35
Nursehulya…yeni

KİLO ALANLAR

Gulhatun %+0,917 :17::20:
RuweYDaa…fark %+0.641 :17::20:

Son düzenleme:
KİLO veren herkesi tebrik ederim...:46:

alanlarında hatalarını anlayıp haftaya azimle başlamalarını ve eksiler görmelerini temenni ederim

kendime diyecek bişeyim yok sporu artırmama rağmen gram yok halimemi ağlayayım :43: bilmiyorum

gly35 ..başlarda güzel verdi şimdi duraksamada ama sıkılaşmış oda güzel...:46:

haftaya bol eksiler bekliyorum hepinizden...kaçamak yok kaçamak yapan bunu hakeder :57:...:52::52::52:

benimde sağ dizimde sıkıntı var.belimdede fıtık o yüzden spora eskisi gibi yüklenemiyorum.evdeki işlerimi yapsam kafi..
FONT]

belimde 3 tane fıtık var...topuğumda azmış topuk dikeni var.. sol dizimde sıvı bitmesi, 2 tane kist, ödem ve deformasyon vardı...doktor çaresi ameliyet oda 60 yaşında protez takılabilir bekleyeceksin dedi tiflex verdi bununla idare et dedi...merdiven çıkmak ızdırap veriyordu evim 4. katta görevde değilsem cuma akşamı eve girip pazartesiye kadar çıkmıyordum sırf 4 katı çıkmamak için ne kadar işkence çektiğimi anlayın...bazen 100 metre gidince dizim kitleniyor yürüyemiyordum sporu bırakın yürümek bile eziyetti benim için takiii karataya kadar...
şimdi çok şükür evden işe işten eve 50 dkk yakın yürüyorum...alışveriş,yemek,ev işleri derken gece bide 45 dkk da leslie 3 yapıyorum.....:nazar:...

Kızlaaar geldimm. 3-4 gündür yoğunluktan giremedim. Bu hafta son 3-4 günde kaçamaklarım oldu ama öyle pasta börek değil. Dün mesela balık avına gittik tuttuğumuz balıkları oracıkta yedik kahvaltıdan sonra yanında birşey yoktu başka :) sonra gümüldür yolunda malum meşhur gümüldür mandalinalarını mandalina bahçelerini görince 4-5 mandalina yedim. Ama kayalıkları tırmandık epey spor oldu tutulmuş her tarafım hareket edemekte zorlanıyorum :17: Akşamına da mangal partisi yaptık bir lavaş ekmek yedim. Başka kaçamağım yok. Saat aralarına çok dikkat edemedim. Kilom sanırım bu hafta aynı. Tartım dijital değil normal ibreli tartı o nedenle hassas ölçüm yapamıyorum gr ları göremiyorum. Hafif bir oynama vardı ama ben kendimi bu hafta kilo vermemiş kabul edeceğim :( Ceza kestim kendime :18:

Rumuz: Ekin06
Başlangıç tarihi:21.10.2013
Başlangıç kg:80
Geçen hafta:77
Bu hafta:77
Fark:0
Toplam fark:3
Beden:42
Spor: Balık avı, deli gibi dağ tırmanışı, yürüyüş
Boy:1.65
Hedef:ilk hedef 62.5
Yüzdesi:-

zeytin yiyemeyen arkadaşlar zeytinin faydaları....
$1146565_459361427506926_974333979_n[1].jpg

Pazartesi
Kahvaltı
10:30
Fındık (Haftalık fındığımı akşam kırdım)
Domates, salatalık (Bol sızma zeytin yağı ve limonlu. Mevsimi geçti ama bu sebzeler vardı)
2 tane haşlanmış yumurta
Klasik beyaz peynir
Siyah çay (limonlu)

Ardından şekersiz türk kahvesi

Akşam Yemeği
16:43
Hamsili Bulgur Pilavı
Maydanoz, nane (limonlu, sızma zeytinyağlı)
Havuç

Son düzenleme:
[video=youtube;HSROsbFCmEQ]http://www.youtube.com/watch?v=HSROsbFCmEQ[/video]
Merhaba, Canan Karatay ile ilgili videoları izlerken bu videoda karşıma çıktı. Siz ne düşünüyorsunuz.
Canan Karatay da bir videosunda söylediğim şekilde beslenirseniz vücudunuz zaten alkali olur demişti.
Protein'in yanında zaten sebzede tüketiliyor. Karatayda sadece protein yok, sebzede var sadece protein ağırlıklı.
Ben zaten vücudun ph'ı için sabahları karbonatlı su tüketiyorum ama yinede sizin görüşlerinizi merak ediyorum. Ph'ını ölçtüren arkadaşlar varmı?

ASİDİK YİYECEK VE İÇECEKLER
Mısırözü yağı, ayçiçeği yağı, mısır, çavdar, pirinç, un, tereyağı, peynir, süt, ceviz, fındık, muz, yaban mersini, üzüm, portakal, şeftali, erik, ananas, çilek, kırmızı et, tavuk, balık, hindi, alkollü içecekler, kahve ve şeker.
ALKALİ GIDALAR
Zeytinyağı (sızma), kuşkonmaz, brokoli, kabak, kereviz, karnabahar, sarımsak, havuç, yeşil salata, soğan, kuru fasulye, biber, ıspanak, avokado, limon, domates, bezelye, mercimek, soya fasulyesi ve badem.
pH tezine karşı çıkan bilim insanları, asidik gıdalardan; yoğurt, bazı ekşi meyveler ve domatesin, insan vücudu üzerindeki olumlu etkilerine değinir. Bir de tabii insan vücudunun pH konusunda doğal bir terazi olduğu gerçeği ve asitli tarafa kayıldığında çeşitli müdahalelerle bu dengeyi sağlaması, pH tezini zayıflatan diğer bir gerçek.
Ancak alkali tarafta kalarak beslenmenin vücudumuza ek yararlar getireceğini de unutmayalım.
(Milliyet) Alıntıdır.

bizim beslenme tarzımız protein ağırliklı değil ki karbonhidratlarda var sadece Gİ düşük karbonhidratlar tüketiyoruz...yani kg yapmayan karbonhidratlar tüketiyoruz, sabahları bir porsiyon meyvede yiyoruz hergün limonlu su içiyoruz oda meyve, sabahları gün kurusu kayısımız var oda meyve....bu dukan diyeti değilki protein ağırlıklı olsun...

et,peynir,yumurta yiyenler diyor bizde her çeşit sebzede serbest yeşillikte serbest

şeker hastaları,obezler,kalp damar hastaları yapamaz diyor karatayı zaten bu hastalar özellikle yapıyor ve sağlıklarına kavuşuyorlar ilaçlardan da kurtuluyorlar...protein ağırlıklı beslenenler obez olur şeker hastası olur, kalp damar hastalığına neden olur diyor ama karatay obezlik yapmıyor obezlikten kurtarıyor, şeker hastası yapmıyor şeker hstalarını bu hastalıktan kurtarıyor, karatay zaten kalp damar hastalıkları profesörü onun için bu tarz beslenmeyi uygun görüyor ve yüzlerce hastası bu sayede kurtulmuş...benimde tanıdığım bir sürü kişi var bu saydığı hastalıklardan kurtulan..bunlar protein ağırlıklı beslenipte nasıl kurtulmuşlar bu hastalıklardan demek ki karatay onun söylediği gibi protein ağırlıklı değil ben sonuna kadar karatay hocanın arkasındayım....

6 yıl önce bende 62 kiloydum. o zamanlar 1,5-2 saat arkadaşlarla sabah akşam yürürdük.yürüyüşü bırakınca bu beslenmeyle hoppppp geri geldiler..tam 16 kilo.. alırken kolayda verirken neden bu kadar zorr yaaaa..
tutmayın tutmayın beni ağlıycam..43::43::43::43::43::43::43::43::43::43::43::43::43::43::43::43::43::43::43::43::43::43::43::43::43::43::43::43::43::43::43::43::43::43::43::43::43::43::43::43::43::43::43::43::43::43::43::43::43::43::43::43::43:
biraz fazlamı abarttım ne.:26::26:
olsun konu kilo olunca herşey mubahtır.:24::24:

benimde sağ dizimde sıkıntı var.belimdede fıtık o yüzden spora eskisi gibi yüklenemiyorum.evdeki işlerimi yapsam kafi..
bu arada doktor olmanız ne güzel.:42:.uzmanlık varmı?

Aile hekimliği uuzmanıyım poliklinik yaptığım için çok hareketsizim :(

Kızlaaar geldimm. 3-4 gündür yoğunluktan giremedim. Bu hafta son 3-4 günde kaçamaklarım oldu ama öyle pasta börek değil. Dün mesela balık avına gittik tuttuğumuz balıkları oracıkta yedik kahvaltıdan sonra yanında birşey yoktu başka :) sonra gümüldür yolunda malum meşhur gümüldür mandalinalarını mandalina bahçelerini görince 4-5 mandalina yedim. Ama kayalıkları tırmandık epey spor oldu tutulmuş her tarafım hareket edemekte zorlanıyorum :17: Akşamına da mangal partisi yaptık bir lavaş ekmek yedim. Başka kaçamağım yok. Saat aralarına çok dikkat edemedim. Kilom sanırım bu hafta aynı. Tartım dijital değil normal ibreli tartı o nedenle hassas ölçüm yapamıyorum gr ları göremiyorum. Hafif bir oynama vardı ama ben kendimi bu hafta kilo vermemiş kabul edeceğim :( Ceza kestim kendime :18:

Rumuz: Ekin06
Başlangıç tarihi:21.10.2013
Başlangıç kg:80
Geçen hafta:77
Bu hafta:77
Fark:0
Toplam fark:3
Beden:42
Spor: Balık avı, deli gibi dağ tırmanışı, yürüyüş
Boy:1.65
Hedef:ilk hedef 62.5
Yüzdesi:-

hoşgeldin ama bir günde bu kadar kaçamakla bunu hakettin canım...:57:

Kilom bozulan tartımda 50 bazen küsüratlı çıkardı. Komşumda tartıldım. 48 çıktım, evdeki başka tartı vardı, unutmuşum, ama oda eksik tartıyordu. Onda da 46 çıktım. Galiba 2 kilo kadar verdim. 1,5 hafta olmuştur başlayalı.

KİLO VERENLER

Mydenizzz yüzde: 1.161:72::nazar::nazar::119::65::71:
ALPRMUS yüzde:0,912:nazar::nazar::71::119:

SABİT KALANLAR

Gul_0663
gly35
Nursehulya…yeni

KİLO ALANLAR

Gulhatun %+0,917 :17::20:
RuweYDaa…fark %+0.641 :17::20:

Çok şaşırdım bu kadar dikkatsizlikle birinci olmusum..kupa ve cicekler icin tesekkur ederim:1:
Darisi haftaya diyelim
Cokk iddali geliyorum :))

Kilom bozulan tartımda 50 bazen küsüratlı çıkardı. Komşumda tartıldım. 48 çıktım, evdeki başka tartı vardı, unutmuşum, ama oda eksik tartıyordu. Onda da 46 çıktım. Galiba 2 kilo kadar verdim. 1,5 hafta olmuştur başlayalı.
Tebrik ederim canim...bundan sonra tartilardan birini baz al hep onda tartil eksik fazla onemli degil onemli olan senin haftadan haftaya ne kadar verdigin..zaten kg nda yok bence;)

Back