[video=youtube;HSROsbFCmEQ]http://www.youtube.com/watch?v=HSROsbFCmEQ[/video]
Merhaba, Canan Karatay ile ilgili videoları izlerken bu videoda karşıma çıktı. Siz ne düşünüyorsunuz.
Canan Karatay da bir videosunda söylediğim şekilde beslenirseniz vücudunuz zaten alkali olur demişti.
Protein'in yanında zaten sebzede tüketiliyor. Karatayda sadece protein yok, sebzede var sadece protein ağırlıklı.
Ben zaten vücudun ph'ı için sabahları karbonatlı su tüketiyorum ama yinede sizin görüşlerinizi merak ediyorum. Ph'ını ölçtüren arkadaşlar varmı?
ASİDİK YİYECEK VE İÇECEKLER
Mısırözü yağı, ayçiçeği yağı, mısır, çavdar, pirinç, un, tereyağı, peynir, süt, ceviz, fındık, muz, yaban mersini, üzüm, portakal, şeftali, erik, ananas, çilek, kırmızı et, tavuk, balık, hindi, alkollü içecekler, kahve ve şeker.
ALKALİ GIDALAR
Zeytinyağı (sızma), kuşkonmaz, brokoli, kabak, kereviz, karnabahar, sarımsak, havuç, yeşil salata, soğan, kuru fasulye, biber, ıspanak, avokado, limon, domates, bezelye, mercimek, soya fasulyesi ve badem.
pH tezine karşı çıkan bilim insanları, asidik gıdalardan; yoğurt, bazı ekşi meyveler ve domatesin, insan vücudu üzerindeki olumlu etkilerine değinir. Bir de tabii insan vücudunun pH konusunda doğal bir terazi olduğu gerçeği ve asitli tarafa kayıldığında çeşitli müdahalelerle bu dengeyi sağlaması, pH tezini zayıflatan diğer bir gerçek.
Ancak alkali tarafta kalarak beslenmenin vücudumuza ek yararlar getireceğini de unutmayalım.
(Milliyet) Alıntıdır.